Delaney Hodgins ratkaisi jännitysnäytelmän voiton EBT:lle

31.10.2018 21:51 Espoonlahden urheiluhallissa koettiin naisten Korisliigassa todellinen jännitysnäytelmä, kun kärkipaikkaa pitävä EBT kohtasi viime kauden hopeamitalisti Catzin.

Delaney Hodgins ratkaisi ottelun korin alta vain pari sekuntia ennen peliajan päätöstä. Kuva: Ville Vuorinen.

EBT:n ja Catzin kohtaamisesta kehkeytyi todellinen jännitysnäytelmä joukkueiden kohdatessa Espoossa. Kotijoukkue vei ottelun voiton lopulta itselleen tiukasti kahden pisteen erolla loppunumerojen näyttäessä 77-75 (32-38). EBT jatkaa näin ollen sarjan kärkipaikalla ja otti neljännen peräkkäisen voittonsa. Catzilla on tilillä puolestaan kolme voittoa, ja viisi pelattu ottelua.

Catz dominoi hienoisesti pelin alkua. Vierasjoukkue vei nimiinsä kolme ensimmäistä jaksoa, ja karkasi paikoin jopa 11 pisteen johtoon. EBT ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan kuroi eroa tasaisesti umpeen viimeisen neljänneksen kääntyessä taisteluksi rinta rinnan. Catzin pakkaa sekoitti viimeistään avainpelaaja Valencia McFarlandin viides virhe viisi minuuttia ennen pelin päätöstä.

 Ottelun reilut neljä viimeistä minuuttia olivat pelkkää kaukoheittojen juhlaa molempien joukkueiden upottaessa vuoron perään onnistumisia omassa päädyssään. Sankarittaren viitan harteilleen ehti jo kertaalleen sovittaa ylleen Catzin Sydney Wallace, joka toi kovalla kolmosellaan vain hetkeä ennen pelin päättymistä joukkueensa tasalukemiin. Catz ehti kuitenkin vain aikalisän ajaksi huokaista helpotuksesta. Kotijoukkueen kuvio sivurajalta tuotti hedelmää, kun Lotta Aaltosen namupassi tavoitti ja Delaney Hodginsin, joka nosti korin alta kylmähermoisesti sisään vain sekunti ennen päätössummerin soittoa sinetöiden joukkueen voiton. Päävalmentaja Niko Hellman oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen:

-Aleigsha Welch oli vielä kovempi kuin oletimme. Catz myös viimeisteli tehokkaammin meihin verrattuna, mutta meitä avittivat huomattavasti voitetut hyökkäyslevypallot, jotka mahdollistivat joitakin ohiheittoja. Olen erittäin tyytyväinen voittoon tänään, vaikka helppoa meillä ollut missään vaiheessa.

Delaney Hodgins ei pelkästään tyytynyt ratkaisemaan peliä. Tämän lisäksi Hogdins upotti 28 pistettä ja kahmi yhdeksän levypalloa. Hänen vanavedessään urakoi Ulriikka Nuolikoski, joka tuli peliin alusti asti pirteällä pelivireellä ja heitti lopulta 14 osumaa. Kamilah Jackson oli ottelussa merkitty pelaaja, mutta saldoksi kertyi lopulta tupla- tupla 14/13.

Catzin riveistä Aleigsha Welch oli totutusti tehokkaalla pelipäällä (27/12/5s). Welchin rinnalla pelissä urakoivat myös Sydney Wallace sekä Valencia McFarland. Wallace naulasi 20 pistettä, ja McFarland tilastoi lukemat (18/6).

- Pelillisesti ihan hyvää suorittamista. Screenien puolustaminen olisi voinut olla tietysti parempaa ja yhteen hyökkäyskuvioon olisi pitänyt reagoida paremmin, mutta muuten homma oli meillä pitkään hallussa. McFarlandin suihkukomennus valitettavasti ratkaisi pelin, mutta en halua ottaa mitään pois EBT:ltä. He pelasivat hyvin ja järkevästi, joten näin tässä nyt vain kävi, valmentaja Mika Haakana kommentoi pelin päättymien jälkeen.

Ottelutilasto

 

 

 
23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

Näytä lisää vastaavia