Dettmann kutsuttiin Olympiakomitean tehtäviin, jatkaa myös Susijengin päävalmentajana

2.10.2014 Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on nimittänyt Henrik Dettmannin palloilulajien vastuuvalmentajaksi. Dettmann jatkaa edelleen myös Suomen koripallomaajoukkueen eli Susijengin päävalmentajana.

Henrik Dettmann jää virkavapaalle Koripalloliiton valmennuksen johtajan tehtävistä, mutta jatkaa Susijengin päävalmentaja siirtyessään määräaikaiseen tehtävään palloilulajien vastuuvalmentajaksi Olympiakomiteaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Henrik Dettmannin nimityksen ohella Olympiakomitea kiinnitti Lentopalloliitosta siirtyvän Antti Paanasen urheiluakatemiaohjelman valmennuspäälliköksi. Sekä Dettmannin että Paanasen pestit ovat määräaikaisia ja ulottuvat vuoden 2016 loppuun.

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski kertoo, että uudet rekrytoinnit vahvistavat vuoropuhelua ja tiedonvaihtoa eri lajien välillä ja johtavat osaamisen kasvuun suomalaisessa urheilussa.

- Paananen on huippu-urheilussa kannuksensa ansainnut rautainen sisältöosaaja, joka on ollut aikanaan mukana Huippu-urheilun muutostyöryhmässä rakentamassa akatemiaohjelman kokonaisuutta, joten hän on erinomainen vahvistus akatemiaohjelmalle. 

- Dettmann puolestaan on ollut vahvasti mukana joukkuepelien yhteisen menestyssuunnitelman rakentamisessa ja voittanut siinä prosessissa eri tahojen luottamuksen puolelleen. Hän on ykköshenkilö viemään joukkuepelien yhteistyötä eteenpäin osana Huippu-urheiluyksikön toimintaa. On myös erittäin hienoa, että Henkka pystyy jatkamaan maajoukkuevalmentajana ja yhdistämään näin kaksi roolia, jotka koituvat sekä koripallon että joukkuepelien eduksi ja hyödyttävät myös koko suomalaista urheilua.

Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén kertoo olevansa iloinen ja ylpeä siitä, että koripallon viime vuosien menestys ja vahva draivi on noteerattu myös Huippu-urheiluyksikössä.

- Koripalloliitto on määrätietoisesti nostanut vaatimustasoa maajoukkuetoiminnassa ja valmentajakoulutuksessa. Olemme ottaneet käyttöömme valmentajien koulutustasovaatimukset sekä lisänneet maajoukkueiden ottelu- ja yhteisharjoitusten määrän kansainvälisten kilpailijoiden tasolle. Hienoa, että tämä Dettmannin johdolla tehty työ on noteerattu myös laajemmalti, mistä Olympiakomitean tuore nimitys on hyvä osoitus. Kiitämme Olympiakomiteaa siitä, että löysimme yhdessä mallin, joka mahdollistaa Dettmannin jatkon Susijengin päävalmentajana. Valmennuksen johtajan tehtäviin liittyvien tehtävien uudelleen resursoinneista Koripalloliitto tiedottaa myöhemmin, Walldén sanoo.

Torstaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa Dettmann joutui vastaamaan kysymykseen omien aikaresurssiensa riittävyydestä Olympiakomitean ja maajoukkuevalmentajan tehtäviä yhteen sovitettaessa.

- Yhteenkään hommaan en lähtisi, jos siinä ei olisi valmentamista. Iloinen, että molemmat toiminnot voitiin yhdistää. Luulen, että se on hyvä ratkaisu kaikille. Nämä eivät ole aika-, vaan intohimokysymyksiä, kommentoi Dettmann.

Henrik Dettmann (s. 1958) on aiemmin toiminut Koripalloliiton valmennuksen johtajana ja Suomen maajoukkueen päävalmentajana sekä useissa muissa merkittävissä valmennustehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Hänet on valittu vuoden valmentajaksi Suomessa vuosina 2002 ja 2013 sekä vuoden koripallovalmentajaksi Saksassa vuonna 2002. Huippu-urheiluyksikön joukkuepelien vastuuvalmentajana hän toimii joukkuepelien verkostojohtajana ja kehittää joukkuepelien valmentajien osaamista kolmella yhteisesti sovitulla painopistealueella, jotka ovat peli, urheilullisuus ja valmennusosaaminen.

 
30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

Susijengin luottoluotsi Pekka Salmisesta naisten päävalmentaja

Vuodesta 2001 Suomen miesten koripallomaajoukkueen eli Susijengin nousua rakentamassa ollut Pekka Salminen, 51, on nimitetty naisten päävalmentajaksi. Paraikaa joensuulaista Kataja Basketia Korisliigassa valmentava Salminen aloittaa laaja-alaisessa ja päätoimisessa tehtävässään Koripalloliitossa 1.6.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

Dettmannista päävalmentaja, Selkeestä valmennuksen ja koulutuksen johtaja

Suomen Koripalloliiton hallitus on keskiviikkona pitämässään ylimääräisessä kokouksessa valinnut Henrik Dettmannin Suomen miesten koripallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Dettmann valmensi viimeiset kuusi vuotta Saksan maajoukkuetta luotsaten joukkueen mm. sensaatiomaisesti MM-pronssille 2002. Kokouksessaan liittohallitus valitsi myös Koripalloliitolle valmennuksen ja koulutuksen johtajan.

Joukkuelajiliitot vetosivat kulttuuriministeri Tanja Karpelaan

Joukkuelajiliittojen johto tapasi Palloliiton puheenjohtajan Pekka Hämäläisen johdolla kulttuuriministeri Tanja Karpelan eduskunnassa ja vetosi alla olevalla kirjelmällä kulttuuriministeriin, jotta joukkueurheilumuotojen asema yhteiskunnan rahoituksessa huippu-urheilun osalta saatettaisiin samalle tasolle kuin yksilölajien tuki.

Tammivaara luotsaa maajoukkuetta viimeisen kerran Baltic Cupissa 27.-28.12.2003

Suomen miesten koripallomaajoukkueen päävalmentaja Ari Tammivaara johtaa viimeisen kerran maajoukkuetta Riikassa, Latviassa pelattavassa Baltic Sea Cup –turnauksessa 27.-28.12.2003. Tammivaara jättää omasta pyynnöstään päävalmentajan postin ja siirtyy 1.1.2004 alkaen uusien, vielä avoinna olevien, haasteiden pariin.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

Näytä lisää vastaavia