Divari A:n kausi käynnistynyt kiihkeän tasaisena

14.12.2016 Miesten I Divisioona A:n ensimmäinen puolikas on pelattu tasaisissa merkeissä. Jokainen joukkue on kasannut tililleen useampia voittoja ja otteluita on pelattu paljon myös ristiin. Kärkipaikkaa pitää hallussaan Lahti Basketball.

Märskyn Edon Maxhuni on koko sarjan pisteykkönen hurjalla lähes 27 pisteen keskiarvolla.

Jussi Eskolan luotsaama Oulun NMKY on päässyt vaikean alkukauden jälkeen hyvään vauhtiin.

Emil Osmanu Djeen on ToPon paras pistemies 15,6 pisteen ottelukohtaisella keskiarvollaan.

Jeb Ivey on sarjan syöttötilaston kolmantena 4,7 syötön keskiarvollaan. Lisäksi hän on heittänyt 17,3 pistettä ottelua kohden. Kuvat: Francois Perthuis

Kärkikolmikkona sarjassa majailevat Lahti (9-4), Espoo (8-3) ja vaikean alun jälkeen lentoon lähtenyt Oulun NMKY (8-5). Viimeisessä playoff–paikassa on kiinni ToPo (8-5).

Kun puolet runkosarjasta on kohta pelattu, lähes jokainen ottelukierros tarjoaa edelleen yllätyksiä. Yksittäiset täsmähankinnat saattavat kääntää niukat tappiot voitoiksi ja loukkaantumiset heilauttavat voimasuhteita toiseen suuntaan.

Jussi Eskolan valmennuksessa pyörivä Oulu oli voittanut ensimmäisestä viidestä pelistään vain yhden, kunnes se vahvistui De Mondre Harveylla ja Jari Vanttajalla marraskuun alussa. Siitä alkoi viiden voiton putki, joka katkesi vasta niukalla tappiolla Espoota vastaan.

Espoo Unitedin alkukausi on ollut vaiherikas ja joukkue ei heti kauden alussa ollut vahvoista yksilöistä huolimatta ihan parhaimmillaan. Joukkue on hitsautunut yhteen kauden edetessä ja kokeneiden pelaajien päästessä vauhtiin, ja United taistelee vahvasti play off-paikasta ja noususta Korisliigaan.

Juniorit pysyvät hyvin vauhdissa

Kaksi akatemiajoukkuetta JBA (Jyväskylä) HBA Märsky ovat kairanneet kovia voittoja, vaikka miesten mukana peli on kovaa. Joukkueet löytyvät sarjan keskivaiheilta sijoilta seitsemän ja kahdeksan.

Märskyn takalinjoilla dominoiva Edon Maxhuni ollut alkukauden hurjassa vireessä ja on koko sarjan pistekärki lähes 27 pisteen keskiarvolla. Vastassa hänellä on keskimäärin joukkueiden parhaat puolustajat, mutta siitä huolimatta 18-vuotias nuorukainen on osoittanut vaarallisuutensa.

Märskyn nuorista pelaajista tilastoissa loistavat myös 209-senttinen Hannes Pöllä sekä sekä syöttötilaston kuudentena oleva Lassi Nikkarinen. Pöllä on dominoinut korinalustoja 10,5 pisteen ja 9,8 levypallon keskiarvoilla. Nikkarinen on rytmittänyt Märskyn hyökkäystä 15,1 pisteen ja 4,2 syötön keskiarvoilla.

JBA:n ykkönen on ollut Miikka Marttinen, joka on joukkueensa ykkönen 13,7 pisteen ja 5,7 levypallon myötä. JBA:ta aavisteltiin sarjan heittopussiksi, mutta jyväskyläläiset ovat todistaneet toisin voittaen lähes joka toisen ottelunsa.

Kovimmat vahvistukset sarjan historiassa?

Jo kauden alla oli selvää, että divarissa nähtävät vahvistukset ovat kovan luokan pelimiehiä. Jeb Ivey palasi Espooseen, Jerald Fields vahvisti Lahtea ja suurinta tuhoa parketeilla on tehnyt yli 23 pistettä ottelua kohti viimeistellyt Pyrinnön Terrell Vinson.

Ulkomaalaisvahvistusten lisäksi myös kotimaisten pelaajien joukosta on noussut uusia vastuunkantajia.  

ToPo lähti kauteen yhdellä vahvistuksella ja menetti Nigel Mooren pitkäksi aikaa sairastuvalle. Cedric Latimer, Juuso Kauppinen sekä Emil Djeen ovat kuitenkin astuneet esiin ja tehtailleen pistekeskiarvoikseen kaksinumeroiset lukemat.

Sarjan toiseksi kovin kotimainen pistenikkari löytyy FoKoPon riveistä. Viime kauden Helsinki Seagullsissa pelannut Teemu Sulonen on heiluttanut korisukkaa 17,2 pisteen edestä ottelua kohden. Kovaa nousua tekee myös JKS:n Leo Tarjanne, joka on takonut taululle 16,2 pistettä ottelua kohden. 

  

Mahtava tunnelma divarikatsomoissa

Kovien kotimaisten pelaajien, nousevien tähtien sekä tuttujen vahvistusten myötä divarikoris kiinnostaa ja katsojat ovat löytäneet halleille.

Lahdessa otteluiden katsojakeskiarvo on yli 800 katsojaa ja joukkueen äänekäs fanilauma tuo maustetta myös vierasotteluihin. Espoo United pelaa kotiottelunsa Metro Areenalla ja kauden ensimmäisessä ottelussa ToPoa vastaan areenalle löysi tiensä yli tuhat katsojaa.

Lisätiedot: I Divisioona A
 
18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

12.8.2019 15:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2019-20

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2019-20 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 26.9. Divisioonat starttaavat lokakuun ensimmäisellä viikolla.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

6.6.2019 20:27 Korisliiga

Palmi Korisliigan arvokkain pelaaja, Jones finaalien MVP

Kataja Basketiin viime kaudeksi siirtynyt ja Susijengissä ihastuttanut Topias Palmi on nimetty Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Finaalien MVP-pysti matkasi Karhu Basketin Suomen mestaruuteen johdattaneelle Cameron Jonesille.

22.11.2018 10:53 Korisliiga

Elisa Viihde Sportin kanavat auki koko viikonlopun – Tarjolla 15 ottelua kotimaista koripalloa

Viikonloppuna on katsottavissa myös Petteri Koposen ottelu Saksan Bundesliigassa.

15.11.2018 13:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäinen kierros lähes pelattu – tässä ovat toisen kierroksen parit

Koripallon Suomen Cupissa ensimmäinen kierros on pelattu yhtä ottelua lukuun ottamatta. Kaikki 1. kierroksen joukkueet selvisivät 2. kierrokselle, jossa 1. kierroksen voittajat kohtaavat toisensa ja häviäjät toisensa ottelukaavion mukaisesti.

23.10.2018 15:35 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ohjelma vahvistettu

Miesten I divisioona A:n JBA ja FoKoPo avaavat tämän vuoden Cupin viikon päästä.

11.10.2018 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluparit arvottu – mukana 16 joukkuetta

Koripallon Suomen Cup palaa ohjelmistoon seitsemän vuoden tauon jälkeen. Ensimmäiset ottelut pelataan 10. marraskuuta mennessä.

4.10.2018 14:59 Pääjuttu

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

18.9.2018 15:48 Suomen Cup

Suomen Cup palaa koriskartalle alkavalla kaudella 2018–19

Osallistuminen Suomen Cupiin on vapaaehtoista ja avoin joukkueille, jotka osallistuvat kuluvalla kaudella Koripalloliiton sarjatoimintaan.

23.8.2018 09:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2018-19 on julkaistu. Naisten Korisliiga ja miesten I divisioona A käynnistyvät torstaina 4.10., I divisioona B starttaa 7.10. ja naisten I divisioona 14.10.

18.6.2018 22:48 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2018-19 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2018-19. Korisliigaan myönnettiin 11 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä.

Tuukka Jaakkola yliopistoparketeille Cal Polyyn

HBA-Märskyn sentteri Tuukka Jaakkola, 18, siirtyy tulevaksi kaudeksi NCAA-kentille Cal Polyn yliopistoon. Viimeiset kolme kautta HBA-Märskyssä pelannut 207-senttinen Jaakkola tehtaili Divari A:ssa kaudella 2017/18 keskimäärin 6,0 pistettä ja 3,3 levypalloa ottelua kohden.

Andre Gustavson sitoutunut Richmondin yliopistoon

HBA-Märskyn Andre Gustavson, 18, on tehnyt sitoumuksen Richmondin yliopiston kanssa. Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo tehtaili päättyneellä kaudella Divari A:ssa HBA-Märskyn riveissä keskimäärin 11,6 pistettä, 3,0 levypalloa ja 2,5 syöttöä ottelua kohden.

20.4.2018 Pääjuttu

Lapuan Kobrat liigakarsinnan voittoon – jatkaa Korisliigassa kaudella 2018/19

Lapuan Kobrat päihitti HBA-Märskyn suoraan kahdessa ottelussa kuluvan vuoden liigakarsinnoissa. Paikka ensi kauden Korisliigassa varmistui Kobrien perjantaisella 84–72-voitolla.

13.4.2018 Pääjuttu

Ura Basket hurjasteli Divari-A:n mestaruuteen

Kaarinan Ura Basket juhlii miesten I divisioona A:n mestaruutta. Joukkue kaatoi finaalisarjan neljännessä ottelussa perjantaina HBA-Märskyn numeroin 106–87.

12.4.2018 Pääjuttu

LoKoKo Bisons juhlii miesten I divisioona B:n voittoa

Loimaan LoKoKo Bisons otti torstaina kolmannen voiton Helsingin NMKY:stä miesten I divisioona B:n finaaleissa. 97–70-voitolla loimaalaiset pääsivät juhlimaan sarjan mestaruutta ja nousua I divisioona A:han.

11.4.2018 Pääjuttu

Ura Basket haki toisen voiton Divari-A:n finaaleissa

Kaarinan Ura Basket kävi hakemassa keskiviikkona toisen kiinnityksen miesten I divisioona A:n mestaruuteen. Ura kairasi tasaisen kamppailun lopuksi 91–81 -voittoon.

9.4.2018 Pääjuttu

Catz II ja Tapiolan Honka lunastivat sarjapaikat I divisioonien nousukarsinnoissa

Viikonloppuna pelatuissa nousukarsinnoissa Catz II varmisti nousukarsinnoissa sarjapaikan naisten I divisioonaan. Miesten I divisioona B:hen nousee Tapiolan Honka.

Näytä lisää vastaavia