Divarijuna etenee turkulaistahdeissa

21.11.2006 Miesten divaria on pelattu nyt jo yli kolmannes. Ennen kauden alkua veikatut asetelmat ovat hyvin pitäneet paikkansa, muutamalla yllätyksellä höystettynä. Sarjan kärkipaikkaa pitää Turun NMKY, jonka niskaan huohottavat lähimpänä Forssan Koripojat ja Salon Vilpas.

Aura Basketin jälkeen turkulaisesta koripallosta edustustasolla vastuun ottanut Turun NMKY on yllättynyt monet hyvällä menestyksellä. Tosin hyvin valmennettu joukkue ja kovaa kokemusta hankkineet nuoret pelimiehet ovat sellainen yhdistelmä, jonka varaan on helppo rakentaa.

Valmentaja Kimmo Vyyryläinen tuntee pelaajansa hyvin ja osaa käyttää heidän ominaisuuksia erinomaisesti joukkueen eduksi. Turun kantavia voimia ovat olleet takamies Mikko Jalonen (pistekeskiarvo 23,1), Arto Talvitie (13,8) ja Sauli Silvonen (11,8). Joukkueen vahvistus Louis Murales on täyttänyt paikkansa myös hyvin. Runsaat 18 pistettä ja 9 levypalloa on erinomainen suoritus epäitsekkäältä pelimieheltä.

Kauden kymmenen ensimmäistä ottelua voittaneen Turun kaksi seuraavaa kamppailua ovat mielenkiintoisia. Kotiottelu Salon Vilpasta (22.11.) vastaan ja vierailu Kauhajoen Karhun (10.12.) kotiluolassa saattavat vankistaa joukkueen asemaa divarin kärjessä.

Sarjassa toisena ja kolmantena olevat joukkueet FoKoPo ja Vilpas ovat pelanneet omalla tasolla. Forssan tappio Turun NMKY:lle oli ehkä hieman yllättävä, mutta kahdeksan pisteen vierastappio on keväällä käännettävissä kotisalissa. Forssan ohjelma ennen joulutaukoa näyttää helpolta (vaikka sarjassa ei yhtään helppoa ottelua olekaan) ja joukkueella on hyvät mahdollisuudet päästä tauolle rasitteenaan ainoastaan yksi tappio. Salolle kyseinen temppu on kovan työn takana, sillä vastaan astelee sarjajohtaja Turun lisäksi mm.

Kärkikolmikon takana tasapisteissä keikkuu BC Jyväskylä, yksi suurimmista yllättäjistä ja Kauhajoen Karhu, joka on puolestaan yllättänyt epätasaisilla suorituksillaan. BC Jyväskylä on valmentaja Miikka Sopasen johdolla löytänyt hyvän rytmin ja pystyy hyvänä päivänä voittamaan joukkueen kuin joukkueen. Taktisen kypsyyden lisäksi joukkue on joukkue isolla J-kirjaimella.

Karhu lähti sarjaan yhtenä suosikkina ja tavoitteenaan liiganousu. Pari yllättävää tappiota pakotti joukkueen muutamaan pelaajamuutoksen. Mike Jonesin ja Jeremy Mayweatherin sopimuksia ei koeajan jälkeen jatkettu. Uutena miehenä Karhu palkkasi Dainmon Gonnerin, joka samalla toi joukkueeseen kaivattua johtajuutta ja kokemusta. Jatkuvat muutokset ja kovan tavoitteen tuomat paineet ovat kipsanneet joukkueen. Esitykset voivat vaihdella laidasta laitaan hyvinkin nopeasti. Hyvänä esimerkkinä viikonlopun pelit, joista saldoksi tuli kaksi voittoa. Lauantain kamppailussa Karhu voitti rakkaan paikallisvastustajan Lapuan Korikobrat pistein 112-70, kauden parhaalla pelillä. Sunnuntaina otteet olivat heikommat ja voitto Helsingin NMKY:stä kirjattiin numeroin 109-94 joukkueen noustessa voittoon seitsemän pisteen puoliaikatappiosta (47-54).

Karhun tavoitteena on nousu, joten tappiota ei enää saisi tulla. Suora nousun haaveet voidaankin kuopata, jos tappiosarakkeeseen kirjataan ennen joulutaukoa vielä monta merkintää. Karhu kohtaa vielä ennen taukoa Visa-Basketin, Vilppaan ja Turun NMKY:n.

Suurimmat pettymyksen tunteet on alkukaudesta koettu varmasti Äänekoskella. Perinteikäs Huima on ollut kovassa koulussa. Voittotili aukesi vasta viime viikonloppuna, kun joukkue voitti BC Nokia kotonaan lukemin 101-94. Voiton takuumiehenä toimi vahvistus JJ Montgomery. Saldoksi hänelle kertyi 42 pistettä, 12 levypalloa ja 7 riistoa. Huima yrittää päästä pois sarjan tyvestä kukistamalla Keski-Suomen derbyssä BC Jyväskylän tulevana viikonloppuna.

Miesten I divisioonasta ei runkosarjan päätteeksi putoa yksikään joukkue suoraan. Viimeinen eli 13. joukkue joutuu kuitenkin taistelemaan sarjapaikastaan II divarin parhaiden kanssa. Tällä hetkellä tuota paikkaa yrittävät Huiman lisäksi vältellä tiukimmin Rekolan Urheilijat ja Helsingin NMKY. Vaaravyöhykkeellä ovat myös Pantterit, BC Nokia ja Visa-Basket. Divarin perää pitävä kuusikko mahtuu neljän pisteen sisään, joten tasaista on tyvipäässäkin.

Miesten I divisioonan ottelut 22.-26.11.

ke

22.11.

TuNMKY

-

Vilpas

19:00

Nunnavuoren palloiluhalli

la

25.11.

BC Jyväskylä

-

Huima

17:00

Jyväskylän Monitoimitalo

su

26.11.

Kauhajoki

-

Visa-Basket

15:00

Kauhajoen yhteiskoulu

su

26.11.

Pantterit

-

HNMKY

17:00

Herttoniemenrannan liikuntahalli

su

26.11.

Honka

-

Lapua

17:00

Espoonlahden urheiluhalli

su

26.11.

BC Nokia

-

FoKoPo

17:00

Nokian palloiluhalli

Mikko Katajisto
Kirjoittaja on Kauhajoen Karhun joukkueenjohtaja ja Koris.netin vapaaehtoiskirjoittajaLisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/
 

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

10.4.2015 Katsojat

Divarin ratkaisufinaalit VeikkausTV:stä

Suomen Koripalloliitto ja Veikkaus ovat sopineet Divisioona A:n ratkaisufinaaleiden televisioinneista. VeikkausTV esittää Uudenkaupungin Korihaiden ja BC Nokian välisen finaalisarjan ottelut 3-5. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun divisioonafinaalit välitetään kotikatsomoihin.

Koripallon pääsarjojen pelitavat päätetty vuoteen 2018 saakka – kansainvälistyminen ja pelaajakehitys keskiössä

Suomen Koripalloliiton hallitus on kokouksessaan päättänyt aikuisten pääsarjojen pelitavat seuraavalle kolmelle pelikaudelle. Samalla liittohallitus aikaisti mm. Korisliigaan suunnitteilla olevia muutoksia. Korisliiga täydennetään 12-joukkueiseksi jo pelikaudelle 2015-16 ja runkosarjaotteluiden määrä pudotetaan 34:een. Päätöksillä halutaan tukea kansainvälisiin sarjoihin osallistuvia joukkueita sekä pelaajakehitystä korjaamalla harjoittelun ja pelaamisen suhdetta.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

9.3.2010 Katsojat

Miesten divisioonan pudotuspelit käyntiin perjantaina 12.3.

Koripallon miesten I divisioona on edennyt pudotuspelivaiheeseen, jossa seulotaan suora liiganousija sekä liigakarsija. Runkosarjan ykkönen Porvoon Tarmo ja kakkonen Lapuan Korikobrat odottavat välierävastustajia puolivälieräpareista Honka Akatemia – BC Jyväskylä ja BC Nokia – Äänekosken Huima. Puolivälierät käynnistyvät 12.3.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

16.9.2009 Katsojat

Miesten I divisioonan otteluohjelma julkaistu

Miesten I divisioonan otteluohjelma kaudelle 2009/10 on julkaistu. I divisioonan runkosarja pelataan kahdentoista (12) joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Sarja huipentuu runkosarjan kuuden parhaan joukkueen pudotuspeleihin.

26.9.2008 Katsojat

Miesten I divisioonan pudotuspelit supistuivat

Vantaalaisseura Rekolan Urheilijoiden viime hetken luopuminen miesten koripallon I divisioonasta aiheutti pieniä muutoksia sarjan peliformaattiin. Korisliigaan nousun ratkaisevat pudotuspelit supistuivat yhdellä joukkueella, jonka lisäksi suora putoaminen poistettiin alkavan kauden pelitavasta.

TuNMKY siirtymässä pelaamaan Turkuhalliin

Korisliiga-paikasta kuluneena keväänä karsinut Turun NMKY:n miesten edustusjoukkue on siirtymässä pelaamaan ottelunsa Turkuhalliin, kertoo päivän Turun Sanomat. Hallia on tarkoitus pienentää puolittamalla tila laskettavalla verholla.

16.3.2007 Katsojat

Miesten divisioonakaudelle unelmafinaali

Mielenkiintoisempaa päätöstä ei sarjamuotoinen kilpailu voi saada kuin tulevana lauantaina nähdään miesten I divisioonassa. Divarin kärkijoukkueet Turun NMKY ja Kauhajoen Karhu iskevät loppuunmyydyn katsomon edessä yhteen päätöskierroksella panoksenaan divarin voitto ja sen tuoma suora nousu Korisliigaan.

8.3.2007 Katsojat

Divarin voitto on TuNMKY:n ja Karhun kauppa

Miesten I divisioonasta on pelaamatta enää kaksi kierrosta. Turun NMKY:llä pelejä on jäljellä vain yksi, mutta siinä tulee todennäköisesti olemaan panosta tavallista enemmän. Viimeisellä kierroksella Turun NMKY kohtaa 17.3. kotisalissaan Kauhajoen Karhun, jolla on Turun ohella ainoana mahdollisuus kiilata divarin voittoon ja siten saavuttaa suora nousu Korisliigaan. Yksi kovimmista divarikausista vuosiin on saamassa arvoisensa finaalin.

2.2.2007 Katsojat

Panokset kovenevat I divisioonassa

Koripallon miesten I divisioonaa on pelattu kolme neljännestä ja jännitys on pysynyt päällä koko alkutalven. Runkosarjan voittajallehan aukeaa latu Korisliigaan, ja tällä hetkellä vielä kolmella joukkueella on saumat nousuun. Jännitys tiivistyy käsinkosketeltavaksi 10.-11. helmikuuta, jolloin tuplaviikonlopun aikana nousijan leimaa sovitellaan TuNMKY:n, FoKoPon ja Kauhajoen otsaan.

11.1.2007 Katsojat

Divarissa palataan tositoimiin sunnuntaina 14.1.

Koripallon miesten I divisioona palaa neljän viikon mittaiselta joulutauolta tositoimiin sunnuntaina 14.1., ja vuoden ensimmäinen pelikierros tarjoaa heti maukkaita ottelupareja.

Koripalloliiton julkilausuma ulkomaalaiskiintiöistä käytävään keskusteluun

Suomen Koripalloliiton tekemä päätös ulkomaalaiskiintiöiden poistamisesta on viime viikkojen aikana synnyttänyt laajasti julkista keskustelua. Osin keskustelua on käyty omien ennakkoluulojen vankeina kokonaisuutta näkemättä. Koripalloliitto haluaa omalta osaltaan vielä taustoittaa päätöksen syntyä ja näkemyksiään vaikutuksista antamalla seuraavan julkilausuman.

3.11.2006 Katsojat

Divisioonassa neljännes takana, Turku ja Forssa ilman tappioita

Koripallon miesten I divisioonakautta on takana neljänneksen verran, ja sarjan kärjessä keikkuvat joukkueet, joita sinne ennen kauden alkua veikkailtiinkin. Piikkipaikalla oleva Turun NMKY ei kuulunut aivan kuumimpien suosikkien joukkoon, Forssan Koripojat kylläkin. Tuleva viikonloppu tarjoileekin divarin ystäville varsinaisia herkkupaloja.

30.9.2006 Pohjoinen alue

Koripalloliiton uusi tilastopalvelu julkaistu

Suomen Koripalloliitto on avannut uuden tilastopalvelunsa. Pelikaudella 2006-07 tilastopalvelu kattaa miesten ja naisten kaksi ylimmäistä sarjatasoa eli mestaruussarjat ja I divisioonat. Laajan tilastovalikoiman lisäksi palvelu tarjoaa live-seurannan Korisliigan ja naisten SM-sarjan otteluista.

6.9.2006 Katsojat

Miesten I divisioonan otteluohjelma kaudelle 2006-07

Miesten I divisioona polkaistaan käyntiin jo 23.-24.9.2006, jolloin tositoimissa nähdään kahdeksan joukkuetta. Divisioonassa 13 joukkuetta tavoittelee kolmea kärkisijaa, joilla on joko kiinni suorassa nousussa Korisliigaan tai pääsee Korisliigan karsintoihin.

Näytä lisää vastaavia