Divarin voitto on TuNMKY:n ja Karhun kauppa

8.3.2007 Miesten I divisioonasta on pelaamatta enää kaksi kierrosta. Turun NMKY:llä pelejä on jäljellä vain yksi, mutta siinä tulee todennäköisesti olemaan panosta tavallista enemmän. Viimeisellä kierroksella Turun NMKY kohtaa 17.3. kotisalissaan Kauhajoen Karhun, jolla on Turun ohella ainoana mahdollisuus kiilata divarin voittoon ja siten saavuttaa suora nousu Korisliigaan. Yksi kovimmista divarikausista vuosiin on saamassa arvoisensa finaalin.

Turku on johtanut divaria koko kauden, ja on hävinnyt ainoastaan kaksi kamppailua. Syyskierroksella tappio tuli Karhun vieraana ja reilu kuukausi sitten voittoputkessa kulkeneelle Äänekosken Huimalle kotona. Turun NMKY osaa kääntää tiukat kamppailut edukseen. Joukkue on voittanut mm. kaksi ottelua pisteellä ja pari muutakin jatkoajan jälkeen, joten joukkue osaa voittaa tiukkoja kamppailuja.

Tulevana viikonloppuna turkulaiset huilaavat ja aikovat käyttää vapaa-ajan tiukkaan treenaamiseen. Oman värinsä "finaaliin" tuo pelipaikka. Turun NMKY on pitänyt tällä kaudella majaansa Nunnavuoressa, johon mahtuu ainoastaan runsaat 300 katsojaa. Turun NMKY on jo aloittanut lippujen myynnin ennakkoon ja todennäköisesti kamppailu on ennen 17. päivää loppuunmyyty. Liput kannattaa siis hankkia ajoissa Turun NMKY:n toimistolta.

Ennen kahta viimeistä otteluaan neljä pistettä Turun perässä oleva Karhu puolestaan on voittanut viimeiset 15 kamppailua.

– Olemme käytännössä pelanneet koko ajan selkä seinää vastaan, tappioita ei ole saanut tulla yhtään, Karhun valmentaja Greg Gibson sanoo.

– Pelimme on parantunut koko ajan molemmissa päädyissä ja ns. pakkovoitot ovat kasvattaneet henkistä puoltamme. Olemme todella nälkäisiä, jatkaa Gibson.

Karhu on viimeksi hävinnyt 11. marraskuuta, Forssan Koripoikien vieraana. Kaksi muuta tappiota tulivat sitä ennen Nokialle ja Jyväskylälle. Ennen päätöskierrosta Karhun pitää vielä voittaa kotiluolassaan Salon Vilpas. Vilpas on viimeksi voittanut kamppailunsa tammikuun puolivälissä, joten paluu voittojen tielle ei tule olemaan helppo.

Jos Karhu voittaa tulevana viikonloppuna Vilppaan, lähtee Turkuun nälkäinen joukkue. Voitolla irtoaisi historiallinen nousu Korisliigaan ja samalla kaudelle asetettu tavoite täyttyy. Joukkuetta on lähdössä kannustamaan äänekäs ja innostunut fanilauma. Karhun käyttöönsä saamat 50 lippua myytiin kahdessa päivässä. Vilppaalla on kuitenkin mahdollisuus vesittää tuo reissu, sillä joukkue voi lähteä ilman paineita Karhua vastaan. Usein juuri tuo asetelma on vaarallinen.

FoKoPo keskittyy jo karsintoihin

FoKoPo on jo aloittanut keskittymisen SM-karsintasarjaan. Joukkue hankki loukkaantuneen Matt Hammondin tilalle Lapuan Korikobrissa pelanneen Trenton Eagerin ja hän on edustuskelpoinen karsintasarjan alkaessa. Valmentajavaihdoksen jälkeen joukkue vielä hakee uutta pelityyliä, joka toivottavasti löytyy ennen karsintasarjaa.

Karhu tai Turun NMKY on toinen joukkue, joka edustaa divaria karsinnoissa. Korisliigan tyvipää on tällä hetkellä niin tasainen, ettei sieltä karsintoihin tukevia joukkueita voi vielä nimetä. Vantaan Pussihukat on todennäköisesti mukana, ja vahvimmin tyrkyllä toiselle paikalla on tällä hetkellä yksi nelikosta Tampereen Pyrintö, UU-Korihait, Kouvot ja Team Componenta. Kierroksia Korisliigassa on kuitenkin jäljellä viisi, joten kaikki on vielä auki. Matka karsijan paikalta playoff-paikkaan on edelleen mahdollista. Ennakkoon vaikeimmat loppuohjelmat on kuitenkin Pyrinnöllä ja Korihailla.

Divarin sijat neljä ja viisi ratkovat Korikobrat ja Tapiolan Honka. Neljänteen paikkaan tarrasi viime viikonloppuna Korikobrat. Joukkue oli päästänyt kaksi parasta pelaajaan Eagerin ja Charles Guidryn (PuHu) muualle, mutta voitti silti Hongan kotisalissaan. Taistossa neljännestä sijasta on vielä Panttereillakin sanansa sanottavana.

Divarin tyvipäässä ratkaisut ovat jo selvillä. Rekolan Urheilijat mittaa taitonsa II divarien parhaimmiston kanssa runkosarjan jälkeen. RU on tarjonnut kasvupaikan usealle ToPo:n väreissä Korisliigaakin pelanneelle nuorelle. Osaltaan laaja pelaajarinki ja ottelukohtainen vaihtuvuus ovat varmasti vaikeuttaneet valmistautumista otteluihin. Kaikkiaan Rekola-paidassa on kauden aikana pelannut peräti 25 eri pelaajaa.

Divarin sijalle 12 tulee sijoittumaan Helsingin NMKY. Sijat 7-11 ratkaistaan kahdella viimeisellä kierroksella. Joukosta Huimalla on enää yksi kamppailu, mutta Vilpas, Visa-Basket, BC Nokia ja BC Jyväskylä pelaavat vielä kahdesti, joten lopullinen sarjajärjestys saadaan vasta viimeisen kierroksen jälkeen.

Miesten I divisioonan päätösottelut

su

11.3.

RU

-

Huima

14:00

Tikkurilan Urheilutalo

su

11.3.

BC Nokia

-

Lapua

14:00

Nokian palloiluhalli

su

11.3.

BC Jyväskylä

-

FoKoPo

15:00

Jyväskylän Monitoimitalo

su

11.3.

Kauhajoki

-

Vilpas

15:00

Kauhajoen yhteiskoulu

su

11.3.

Honka

-

HNMKY

17:00

Tapiolan urheilu

su

11.3.

Pantterit

-

Visa-Basket

17:00

Herttoniemenrannan liikuntahalli

la

17.3.

Visa-Basket

-

Honka

15:00

Pirkkolan palloiluhalli

la

17.3.

TuNMKY

-

Kauhajoki

16:00

Nunnavuoren palloiluhalli

la

17.3.

HNMKY

-

BC Nokia

16:00

Helsingin urheilutalo

la

17.3.

Lapua

-

BC Jyväskylä

16:00

Lapuan urheilutalo

la

17.3.

Vilpas

-

Pantterit

17:00

Salohalli

la

17.3.

RU

-

FoKoPo

17:30

Tikkurilan Urheilutalo

Mikko Katajisto
Kirjoittaja on Kauhajoen Karhun joukkueenjohtaja ja Koris.netin vapaaehtoiskirjoittaja



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/
 

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

10.4.2015 Katsojat

Divarin ratkaisufinaalit VeikkausTV:stä

Suomen Koripalloliitto ja Veikkaus ovat sopineet Divisioona A:n ratkaisufinaaleiden televisioinneista. VeikkausTV esittää Uudenkaupungin Korihaiden ja BC Nokian välisen finaalisarjan ottelut 3-5. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun divisioonafinaalit välitetään kotikatsomoihin.

Koripallon pääsarjojen pelitavat päätetty vuoteen 2018 saakka – kansainvälistyminen ja pelaajakehitys keskiössä

Suomen Koripalloliiton hallitus on kokouksessaan päättänyt aikuisten pääsarjojen pelitavat seuraavalle kolmelle pelikaudelle. Samalla liittohallitus aikaisti mm. Korisliigaan suunnitteilla olevia muutoksia. Korisliiga täydennetään 12-joukkueiseksi jo pelikaudelle 2015-16 ja runkosarjaotteluiden määrä pudotetaan 34:een. Päätöksillä halutaan tukea kansainvälisiin sarjoihin osallistuvia joukkueita sekä pelaajakehitystä korjaamalla harjoittelun ja pelaamisen suhdetta.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

9.3.2010 Katsojat

Miesten divisioonan pudotuspelit käyntiin perjantaina 12.3.

Koripallon miesten I divisioona on edennyt pudotuspelivaiheeseen, jossa seulotaan suora liiganousija sekä liigakarsija. Runkosarjan ykkönen Porvoon Tarmo ja kakkonen Lapuan Korikobrat odottavat välierävastustajia puolivälieräpareista Honka Akatemia – BC Jyväskylä ja BC Nokia – Äänekosken Huima. Puolivälierät käynnistyvät 12.3.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

TuNMKY siirtymässä pelaamaan Turkuhalliin

Korisliiga-paikasta kuluneena keväänä karsinut Turun NMKY:n miesten edustusjoukkue on siirtymässä pelaamaan ottelunsa Turkuhalliin, kertoo päivän Turun Sanomat. Hallia on tarkoitus pienentää puolittamalla tila laskettavalla verholla.

Koripalloliiton julkilausuma ulkomaalaiskiintiöistä käytävään keskusteluun

Suomen Koripalloliiton tekemä päätös ulkomaalaiskiintiöiden poistamisesta on viime viikkojen aikana synnyttänyt laajasti julkista keskustelua. Osin keskustelua on käyty omien ennakkoluulojen vankeina kokonaisuutta näkemättä. Koripalloliitto haluaa omalta osaltaan vielä taustoittaa päätöksen syntyä ja näkemyksiään vaikutuksista antamalla seuraavan julkilausuman.

Näytä lisää vastaavia