Divisioona B:n villin kortin myöntämiskriteerit vahvistettu

25.2.2016 Suomen Koripalloliiton hallitus vahvisti viime vuonna pelikauden 2015-16 sarjamääräysten hyväksymisen yhteydessä villi kortti -järjestelmän miesten I divisioona B:hen pelikaudeksi 2016-17. Sarjamääräyksiä on nyt täydennetty vahvistamalla kriteerit myönnettäville, enintään kahdelle, villille kortille.

Villiä korttia voi pelikaudelle 2016-17 hakea kuluvalla kaudelle Koripalloliiton sarjatoimintaan osallistunut joukkue tai akatemiajoukkue, jollaiseksi lasketaan joukkue, jolla on yhteistyösopimus Olympiakomitean tunnustaman urheiluakatemian kanssa. Joukkue, joka on luopunut oikeudestaan osallistua I divisioonan karsintoihin tai luopuu karsinnasta, ei voi hakea villiä korttia.

Villin kortin myöntämisen läpinäkyvyyttä varten on muodostettu pisteytysjärjestelmä, jossa hakijat saavat pisteitä kuudesta eri osa-alueesta. Hakijoiden kelpoisuutta arvioidaan valmennuksen (painotus maksimipisteistä 28%), pelaajien tason ja ikäjakauman (25%), edellisen pelikauden urheilullisen menestyksen (20%), seuratoiminnan ja talouden (18%) sekä olosuhteiden (10%) kautta.

Villiä korttia hakevan seuran (joukkueen) tulee täyttää vaadittavat sarjalisenssikriteerit, täytettävä villin kortin myöntämisen ehdot sekä saatava pisteytysjärjestelmässä vähintään 25 pistettä.

Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö suorittaa annettujen selvitysten perusteella pistelaskun ja määrittää siten hakijoiden keskinäisen rankingin. Sarjapaikat, myös mahdollisesti villillä kortilla myönnettävät, vahvistaa Koripalloliiton hallitus.

Tarkempi kuvaus villin kortin myöntämisestä ja sen ehdoista sekä pisteytysjärjestelmästä löytyy tämän artikkelin liitteenä olevista I divisioona B:n päivitetyistä sarjamääräyksistä.

 
28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 14:40 Koripalloliitto tiedottaa

Tilannepäivitys koronavirukseen liittyen – koripallossa jätetään kättelyt pois

Päivitetty 11.3. klo 14.40. Suomen Koripalloliitto korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Koripalloliitto suosittelee lisäksi, että jokaisella pelaajalla on aina oma juomapullo ja pyyhe eikä yhteisiä juomapulloja ja pyyhkeitä käytetä.

18.6.2018 22:48 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2018-19 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2018-19. Korisliigaan myönnettiin 11 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä.

Miesten Divari-A:n pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona

Kuluvan kauden miesten I divisioona A:n pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona 7.3. kolmen ottelun voimin. Puolivälierissä Ura Basket kohtaa Jyväskylä Basketball Academyn, Lahti Basketball saa vastaansa Kristikan Turusta ja Torpan Pojat saa vastaansa Tampereen Pyrinnön. Torstaina 8.3. runkosarjan voittoa juhlinut HBA-Märsky pelaa avausottelunsa Kouvolan Korikouvoja vastaan.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

Näytä lisää vastaavia