Divisioonassa neljännes takana, Turku ja Forssa ilman tappioita

3.11.2006 Koripallon miesten I divisioonakautta on takana neljänneksen verran, ja sarjan kärjessä keikkuvat joukkueet, joita sinne ennen kauden alkua veikkailtiinkin. Piikkipaikalla oleva Turun NMKY ei kuulunut aivan kuumimpien suosikkien joukkoon, Forssan Koripojat kylläkin. Tuleva viikonloppu tarjoileekin divarin ystäville varsinaisia herkkupaloja.

Sunnuntaina kärkikaksikosta toinen karahtaa ensi kertaa karille, kun TuNMKY ja FoKoPo kohtaavat Nunnavuoressa klo 16.00. Tuntia myöhemmin Salohallissa kohtaavat sarjan kolmonen ja nelonen, Salon Vilpas ja Lapuan Korikobrat. Länsirannikolle kannattaa siis suunnata, vaikka hieman kauempaakin.

Tappiottomat

FoKoPon alkukauden menestys ei tule yllätyksenä. Seurajohto asetti ainoaksi tavoitteeksi nousun Korisliigaan ja valmentaja Pieti Poikolalle hankittiin siihen tarvittavat työkalut. Kert Keskula, Terry Klemett, Kyle Williams ja Marquis Wright muodostavat kvartetin, jolla nousu pitäisi olla mahdollinen. Kun pakettiin lisätään toivotun kotiinpaluun tehnyt Jukka Kataja, nousivat forssalaiset divarin ykkössuosikiksi.

Kimmo Vyyryläisen komentoon kuuluva TuNMKY on kulkenut myös voitosta voittoon. Mikko Jalonen on häärinyt kapellimestarina 20,5 pisteen keskiarvolla, adjutantteinaan Murales Louis (17,2), Arto Talvitie (13,2) ja Joonas Mattila (13,0). Vyyryläinen tilannetta helpottaa entisestään Sauli Silvosen paluu pelintekijän paikalle. Silvonen haki kauden ensimmäiset minuuttinsa Äänekoskelta. Pelit kulkevat, onko Turussa todellista nousuhalukkuutta?

Yhdellä tappiolla

Salon Vilpas on kärsinyt yhden tappion, 80-88-vierastappion Forssassa. Muuten joukkueen peli on edennyt saman kaavan mukaisesti: peli pistetään johtoasemasta tiukaksi ja hoidetaan yleisöystävällisesti kotiin viimeisen minuutin aikana. Valmentaja Tero Järvinen on antanut mukavasti vastuuta nuorelle kaartilleen ja etenkin 16-vuotiaiden poikien maajoukkuetähti Roope Ahonen on lyömässä läpi jo miesten tasolla.

Amerikkalaisosasto Justice Graham (23,5/8,0)) ja Anthony McKinnon (13,3/12,2)) ei taidoillaan haikaile NBA:sta, mutta sopii nuoreen salolaisjoukkueeseen mainiosti. Kouvolasta sarjan kynnyksellä Vilppaan paitaan siirtynyt Jani Hiltunen hankittiin heittäjäksi - ja käsi Hiltusella on edelleen kunnossa.

Lapuan Korikobrat on sarjanelosena. Joukkueen tehosta ovat vastanneet pääosin koritilaston ykkönen Charles "Trey" Guidry (30,4) ja Trenton Eager (19,6). Ex-huimalainen Henri Umoru on nostanut tasoaan, LaTrice Little ja pelaajavalmentaja Derrick Crayton ovat ryhmän muut ulkomaalaiset. Kotimaan osastolta esiin ovat nousseet Turjan veljekset Jussi ja Ville.
Lapua on sarjan paras korintekijäjoukkue. Se on tehnyt keskimäärin 98,4 pistettä ottelua kohden, joten pohjalaisyleisö lienee tyytyväinen. Jatkuuko pistetehtailu vaikeassa Salohallissa? Toisaalta Lapuan oma pääkin on soinut lähes samaan tahtiin, joten puolustuspäässä riittää vielä Craytonilla töitä.

Kahdella tappiolla

Miikka Sopasen valmentama BC Jyväskylä kuuluu sarjaan positiiviset suorittajat. Nuorekas ja varsin isokokoinen joukkue on kellistänyt mm. Kauhajoen alkutaipalellaan. Keskisuomalaisten ykköstykki on ollut liukas Timo Naukkarinen (19,5), mutta ratkaisuvalmiutta löytyy muiltakin. Joukkueen mielenkiintoisin hahmo on vasta 16-vuotias Harri Keskitalo, jolle mittaa on kertynyt 208 senttiä - ja lisää on tulossa...

Jyväskylä lähti sarjaan lähes kotimaisin voimin. Sarjan kynnyksellä ryhmään otettiin Jyväskylään opiskelemaan saapuneet vierastyöläiset Gaspar Budkovic (4,5) ja Aljaz Urbanc (8,2). Slovenialaiset eivät tehoilla häikäise, mutta täyttävät paikkansa joukkueessa.

Sarjan "yllättäjä" on ollut Kauhajoen Karhu. Suoraan nousuun valmistautunut Greg Gibsonin ryhmä on kärsinyt viiden ottelun aikana kaksi tappiota, kymmenen pisteen häviö BC Jyväskylälle ja yhdeksän BC Nokialle. Nousumahdollisuuksia ne eivät vielä tuhonneet, mutta antoivat ainakin varoituksen sarjan yllättävyydestä. Yhteenkään otteluun ei voi lähteä "takki auki".

Kauhajoki lähti sarjaan viidellä ulkomaalaisvahvistuksella, mutta lokakuun aikana Jeremy Mayweather ja Mike Jones saivat poistua takavasemmalle. Tilalle hankittiin yli 20 pisteen tehoilla Southeastern Missouri Statessa pelannut Dainmon Gonner. Gonnerilla on yksi ottelu takana, seuraavaksi miehen taidot testaa Äänekosken Huima.

Steve Horne, Baboucarr Bojang ja Maurice Horton jatkavat rosterissa, Toni Raiski on ollut tehokkain kotimaan osastolta.

Fifty-fifty -osasto

Helsinkiläisen Visa-Basketin valmennus on - yllätys, yllätys - Kalevi Leikkaan harteilla. Pitkän uran seuran penkin päässä tehnyt Leikas on koonnut tälle vuodelle varsin kokeneen ryhmän. Joululahjan Leikas sai jo etukäteen, kun Visa-kasvatti Maurizio Pratesi jätti työkiireisiin vedoten Korisliigan kuviot. Divaritahti sopii kokeneelle maajoukkueratsulle paremmin, ja siksi uusi osoite löytyy Pirkkolasta. Tullee olemaan melkoinen apu Visalle...

Kokeneet Erik Payne, James Dockery, sarjan paras kotimainen korintekijä Toni Leikas (22,2) ja Helsingin NMKY:stä siirtynyt Antti Raami takaavat, että tehoja, varsinkin levyrivoimaa, löytyy. Kausi on käynnistynyt kolmella voitolla ja kolmella tappiolla.

Loppukuusikko

Puolivälin alapuolella on tiukkaa. Tapiolan Hongalla on koossa kaksi voittoa, BC Nokialla ja pääkaupunkiseudun triolla Pantterit, Rekolan Urheilijat, HNMKY yksi. Ainoana nollakerholaisena on tällä hetkellä Äänekosken Huima.

Pelaajayhteistyötä Korisliiga-seurojen kanssa tekevät Tapiolan Honka ja Rekola ovat parhaimmillaan erittäin vaarallisia. Iskukyky kulkee käsi kädessä sen kanssa, miten pelaajat ovat joukkueiden käytettävissä Espoon Hongasta ja ToPosta.

Pantterit lähti kauteen uuden valmentajan Mikko Kurjen kanssa, mutta kausi on käynnistynyt odotettua vaisummin. Adam Hanley, Dmitri Kraznotzhon ja Raido Ringmets jatkavat viimevuotiseen tapaan, kotimaisista tehokkain on ollut Timo Hassinen (15,0/9,0).

HNMKY uusi ryhmäänsä melkoisesti valmentaja Jyrki Suhosesta lähtien. Vahvistuspuolella luottoa löytyy idän suuntaan, Joosep Pokla (18,5/7,3), Milan Vujovic (17,6/8,2) ja Slobodan Subasic (10,0/3,8).

BC Nokia luottaa puhtaasti kotimaan miehiin, ulkomaalaisia ei Nokialla tällä kaudella nähdä. Timo Riihelä, Matti Seppänen ja Markku Koivisto muodostavat kokeneen rungon, jonka ympärille valmentaja Lasse Rantala on koonnut nuorta ja kokeneempaa osastoa. Lupaava Aleksi Huuskonen on palannut loukkaantumisen jälkeen kehiin, ja pussittanut heti 18 pisteen keskiarvolla.

Äänekosken Huima on edelleen ilman voittoja. Jouko Rytkönen sai odotella muutaman pelin tehomiestään JJ Montgomerya, Joe Barber on pelannut koko alkukauden, CJ Vick sai lähtöpassit Helsingin viikonlopun jälkeen. Uutta miestä haetaan, joten ei haudata Huimaa vielä tässä vaiheessa. Nuorista Antti Kanervo ja Sami Mäntymaa ovat valmiita koviinkin ratkaisuihin.

Miesten divisioonaottelut 5.11.

su

5.11.

Kauhajoki

-

Huima

15:00

Kauhajoen yhteiskoulu

su

5.11.

TuNMKY

-

FoKoPo

16:00

Nunnavuoren palloiluhalli

su

5.11.

Visa-Basket

-

HNMKY

16:00

Pirkkolan palloiluhalli

su

5.11.

Honka

-

BC Jyväskylä

17:00

Tapiolan urheilu

su

5.11.

Vilpas

-

Lapua

17:00

Salohalli

su

5.11.

Pantterit

-

RU

18:00

Herttoniemenrannan liikuntahalli

 Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/
 

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

10.4.2015 Katsojat

Divarin ratkaisufinaalit VeikkausTV:stä

Suomen Koripalloliitto ja Veikkaus ovat sopineet Divisioona A:n ratkaisufinaaleiden televisioinneista. VeikkausTV esittää Uudenkaupungin Korihaiden ja BC Nokian välisen finaalisarjan ottelut 3-5. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun divisioonafinaalit välitetään kotikatsomoihin.

Koripallon pääsarjojen pelitavat päätetty vuoteen 2018 saakka – kansainvälistyminen ja pelaajakehitys keskiössä

Suomen Koripalloliiton hallitus on kokouksessaan päättänyt aikuisten pääsarjojen pelitavat seuraavalle kolmelle pelikaudelle. Samalla liittohallitus aikaisti mm. Korisliigaan suunnitteilla olevia muutoksia. Korisliiga täydennetään 12-joukkueiseksi jo pelikaudelle 2015-16 ja runkosarjaotteluiden määrä pudotetaan 34:een. Päätöksillä halutaan tukea kansainvälisiin sarjoihin osallistuvia joukkueita sekä pelaajakehitystä korjaamalla harjoittelun ja pelaamisen suhdetta.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

9.3.2010 Katsojat

Miesten divisioonan pudotuspelit käyntiin perjantaina 12.3.

Koripallon miesten I divisioona on edennyt pudotuspelivaiheeseen, jossa seulotaan suora liiganousija sekä liigakarsija. Runkosarjan ykkönen Porvoon Tarmo ja kakkonen Lapuan Korikobrat odottavat välierävastustajia puolivälieräpareista Honka Akatemia – BC Jyväskylä ja BC Nokia – Äänekosken Huima. Puolivälierät käynnistyvät 12.3.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

16.9.2009 Katsojat

Miesten I divisioonan otteluohjelma julkaistu

Miesten I divisioonan otteluohjelma kaudelle 2009/10 on julkaistu. I divisioonan runkosarja pelataan kahdentoista (12) joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Sarja huipentuu runkosarjan kuuden parhaan joukkueen pudotuspeleihin.

26.9.2008 Katsojat

Miesten I divisioonan pudotuspelit supistuivat

Vantaalaisseura Rekolan Urheilijoiden viime hetken luopuminen miesten koripallon I divisioonasta aiheutti pieniä muutoksia sarjan peliformaattiin. Korisliigaan nousun ratkaisevat pudotuspelit supistuivat yhdellä joukkueella, jonka lisäksi suora putoaminen poistettiin alkavan kauden pelitavasta.

TuNMKY siirtymässä pelaamaan Turkuhalliin

Korisliiga-paikasta kuluneena keväänä karsinut Turun NMKY:n miesten edustusjoukkue on siirtymässä pelaamaan ottelunsa Turkuhalliin, kertoo päivän Turun Sanomat. Hallia on tarkoitus pienentää puolittamalla tila laskettavalla verholla.

16.3.2007 Katsojat

Miesten divisioonakaudelle unelmafinaali

Mielenkiintoisempaa päätöstä ei sarjamuotoinen kilpailu voi saada kuin tulevana lauantaina nähdään miesten I divisioonassa. Divarin kärkijoukkueet Turun NMKY ja Kauhajoen Karhu iskevät loppuunmyydyn katsomon edessä yhteen päätöskierroksella panoksenaan divarin voitto ja sen tuoma suora nousu Korisliigaan.

8.3.2007 Katsojat

Divarin voitto on TuNMKY:n ja Karhun kauppa

Miesten I divisioonasta on pelaamatta enää kaksi kierrosta. Turun NMKY:llä pelejä on jäljellä vain yksi, mutta siinä tulee todennäköisesti olemaan panosta tavallista enemmän. Viimeisellä kierroksella Turun NMKY kohtaa 17.3. kotisalissaan Kauhajoen Karhun, jolla on Turun ohella ainoana mahdollisuus kiilata divarin voittoon ja siten saavuttaa suora nousu Korisliigaan. Yksi kovimmista divarikausista vuosiin on saamassa arvoisensa finaalin.

2.2.2007 Katsojat

Panokset kovenevat I divisioonassa

Koripallon miesten I divisioonaa on pelattu kolme neljännestä ja jännitys on pysynyt päällä koko alkutalven. Runkosarjan voittajallehan aukeaa latu Korisliigaan, ja tällä hetkellä vielä kolmella joukkueella on saumat nousuun. Jännitys tiivistyy käsinkosketeltavaksi 10.-11. helmikuuta, jolloin tuplaviikonlopun aikana nousijan leimaa sovitellaan TuNMKY:n, FoKoPon ja Kauhajoen otsaan.

11.1.2007 Katsojat

Divarissa palataan tositoimiin sunnuntaina 14.1.

Koripallon miesten I divisioona palaa neljän viikon mittaiselta joulutauolta tositoimiin sunnuntaina 14.1., ja vuoden ensimmäinen pelikierros tarjoaa heti maukkaita ottelupareja.

21.11.2006 Katsojat

Divarijuna etenee turkulaistahdeissa

Miesten divaria on pelattu nyt jo yli kolmannes. Ennen kauden alkua veikatut asetelmat ovat hyvin pitäneet paikkansa, muutamalla yllätyksellä höystettynä. Sarjan kärkipaikkaa pitää Turun NMKY, jonka niskaan huohottavat lähimpänä Forssan Koripojat ja Salon Vilpas.

Koripalloliiton julkilausuma ulkomaalaiskiintiöistä käytävään keskusteluun

Suomen Koripalloliiton tekemä päätös ulkomaalaiskiintiöiden poistamisesta on viime viikkojen aikana synnyttänyt laajasti julkista keskustelua. Osin keskustelua on käyty omien ennakkoluulojen vankeina kokonaisuutta näkemättä. Koripalloliitto haluaa omalta osaltaan vielä taustoittaa päätöksen syntyä ja näkemyksiään vaikutuksista antamalla seuraavan julkilausuman.

30.9.2006 Pohjoinen alue

Koripalloliiton uusi tilastopalvelu julkaistu

Suomen Koripalloliitto on avannut uuden tilastopalvelunsa. Pelikaudella 2006-07 tilastopalvelu kattaa miesten ja naisten kaksi ylimmäistä sarjatasoa eli mestaruussarjat ja I divisioonat. Laajan tilastovalikoiman lisäksi palvelu tarjoaa live-seurannan Korisliigan ja naisten SM-sarjan otteluista.

6.9.2006 Katsojat

Miesten I divisioonan otteluohjelma kaudelle 2006-07

Miesten I divisioona polkaistaan käyntiin jo 23.-24.9.2006, jolloin tositoimissa nähdään kahdeksan joukkuetta. Divisioonassa 13 joukkuetta tavoittelee kolmea kärkisijaa, joilla on joko kiinni suorassa nousussa Korisliigaan tai pääsee Korisliigan karsintoihin.

Näytä lisää vastaavia