Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

30.10.2021 13:23 Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

Silja Viita ja Ebba Pekonen pelaavat ensimmäistä kauttaan ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pekonen on saanut runsaasti vastuuta kellottaen keskimääräisesti yli 33 minuuttia peliaikaa. Tilastokeskiarvoikseen hän on kerryttänyt 9,8 pistettä, 3,8 levypalloa ja 3,8 syöttöä. Pekonen onkin suhteellisen tyytyväinen kauden starttiinsa.

- Kausi on lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Alkuun meni vähän aikaa totutellessa uuteen joukkueeseen, valmentajaan ja pelityyliin, mutta koko ajan olen päässyt paremmin mukaan, Pekonen iloitsee.

Helsingborg pelasi viime kaudella ensimmäistä kauttaan Ruotsin pääsarjassa ja kausi oli kokonaisuudessaan haastava tulokasjoukkueelle. Se voitti kauden aikana otteluistaan vain yhden ja mukaan mahtui myös useampia rökäletappioita. Tällä kaudella joukkueeseen on hankittu Pekosen lisäksi kaksi amerikkalaisvahvistusta ja voittotili on tämän kauden osalta jo avattu.

- Meillä on laadukkaampi rosteri tällä kaudella ja joukkueessa on amerikkalaisvahvistuksia. Meillä on yksi voitto, mutta koen että olisimme voineet voittaa pari tiukkaa peliä lisää, Pekonen analysoi joukkueen alkukautta.

Ebba Pekonen on aloittanut Ruotsissa hyvin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Pekonen ehti pelata neljä kautta HBA:ssa Korisliigaa ja on nauttinut maisemanvaihdoksesta.

- Olen tykännyt tosi paljon. Ei voi etukäteen tietää kumpi joukkue voittaa, ja jokainen peli on tosi kova.

Omalta kohdaltaan hän on tyytyväinen ammattilaisuransa alkuun ja toivoo kauden jatkuvan samoissa merkeissä.

- Vastuuta on tullut ja sitä täältä tultiin myös hakemaan. Olen ollut siihen tyytyväinen. Omalta kohdaltani tavoitteena on kehittyä pelaajana etenkin pelinjohtamisessa sekä jokaisella muulla osa-alueella, listaa Pekonen.

Viita siirtyi Ruotsiin kehittymään

Viita päätti Pekosen tavoin lähteä kokeilemaan siipiään Suomen rajojen ulkopuolelle ja teki sopimuksen IK Eos Lundin kanssa.

- Ensinnäkin halusin ottaa urallani askeleen eteenpäin. Olin pelannut jo neljä vuotta Korisliigaa ja tämä tuntui hyvältä askeleelta. Olen kyllä ollut tyytyväinen, Viita kertoo.

Silja Viita on ollut tyytyväinen alkuunsa Ruotsissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viita on ehtinyt huomata suurimman eron ulkomailla pelaamisen ja kotoisen Korisliigan välillä.

- Ainakin vastustajat ovat aina uusia. On jännä lähteä peliin, kun ei tunne vastustajia etukäteen.

Viita on ottanut heti isoa roolia joukkueessa. Hän on saanut vastuuta yli 27 minuuttia ottelua kohden ja kiittänyt 11,0 pisteen, 6,4 levypallon ja 1,4 syötön keskiarvoilla.

- Olen ollut tyytyväinen. Olen saanut paljon peliaikaa, eikä sitä välttämättä aina saa ensimmäisenä ammattilaisvuotena. Siitäkin olen hyvilläni.

- Parissa ensimmäisessä pelissä en aloittanut, mutta sitten meille tuli pari loukkaantumista ja pääsin aloitukseen. Olen saanut vastuuta myös, vaikken aloittaisikaan peliä, Viita jatkaa.

Eosilla on viidestä ottelusta saldonaan kolme voittoa ja kaksi tappiota. Viidan mukaan joukkue ei ole yltänyt vielä parhaimpaansa.

- Pari ensimmäistä peliä olivat vähän parempaa, mutta nyt on ollut vähän huonompaa ja vaihtelevampaa. Muutama viime peli on ollut meille vaikea, eikä meillä ole ollut niin hyvää energiaa eikä hyökkäys ole kulkenut.

Omalle kohdalleen Viita ei ole asettanut tarkempia tavoitteita, mutta tavoitteena on pystyä auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon.

- Itselläni on tarkoitus kehittyä pelaajana tällä kaudella. En osannut laittaa ennen kauden alkua tilastotavoitteita, kun en tiennyt millainen taso täällä on. Nyt on näkynyt se, että kaksinumeroisille pisteille pitäisi peleissä päästä ja siihen päälle ottaa vielä levypalloja, miettii Viita.
 

Susiladies aloittaa EM-karsinnat marraskuussa! Joukkue esiintyy Awak Kuierin johdolla kotiyleisölle uudessa Urhea-hallissa isänpäivänä 14.11., kun vastaan asettuu Ukraina. Lippukauppa käy kuumana, varmista paikkasi katsomossa ja tule ulvomaan Susiladies voittoon. Liput >>

 
8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

27.3.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander aloittaa pudotuspelit Saksassa sunnuntaina – ”Olemme nyt parhaassa mahdollisessa iskussa”

Saksan Bundesliigan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin keskiviikkona ja pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna. Pelanderin Herner sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

26.2.2021 13:18 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

Näytä lisää vastaavia