EBT piti kotikenttäetunsa, mutta vasta jatkoajan jälkeen

6.3.2004 Jos pääsi Pantterit helpolla naisten ensimmäisessä välierässään BC Nokiaa vastaan, samaa ei voi sanoa toisen välieräparin kummastakaan osapuolesta. Espoo Basket Teamin ja vantaalaisjoukkue Pussihukkien ensimmäinen yhteenotossa ratkaisu saatiin vasta jatkoajan jälkeen. Lisäviisiminuuttisen tuloksena EBT julistettiin voittajaksi lukemin 81-79.

Pussihukat oli ensimmäisellä puoliajalla koko ajan askeleen edellä kotikentällään pelanneita espoolaisia. Vieraat käyttivät hyväkseen korinalusvoimaansa ja pelasi palloa sisälle tuloksekkaasti. Suurimman johtonsa se nappasi kuitenkin kaukoheitoilla, kun Timolan siskokset, Vuokko ja Anne, onnistuivat kolmosissaan ja vei PuHu:n 43-36-johdossa puoliajan viettoon.  

Kun kolmatta jaksoa oli vajaa neljä minuuttia pelaamatta, sai PuHu:n Niina Laaksonen neljännen virheensä ja joutui vaihtoon. Neljännellä jaksolla ottelu näytti EBT:n Heidi Adlerin ja PuHu:n Jenni Laaksosen väliseltä heittokilpailulta, kun maajoukkuepelurit tekivät vuorotellen lähes tasatahtiin pisteitä. EBT siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon (61-60), kun reilut seitsemän minuuttia oli ottelua jäljellä. EBT:n tietä voittoon näytti siloittavan Niina Laaksosen viides virhe ajassa 33:16, mutta PuHu ei luovuttanut.  

Vantaalaiset johtivat lukemin 69-66, kun EBT:n Piia Kettunen onnistui kovassa paikassa kolmosessaan tasoittaen pelin. Jenni Laaksonen onnistui vielä viemään PuHu:n johtoon 29 sekuntia ennen päätössummeria, mutta Anu Mahlamäki korjasi Salla Järviluoman ohiheitosta hyökkäyslevypallon ja punnersi kotijoukkueelle korin, tasoittaen pelin lukuihin 71-71 ja vieden sen jatkoajalle.  

Jatkoajan loppuhetkillä nähtiin jännitysnäytelmä vailla vertaa. Adlerin vapaaheitoilla EBT johti jo 79-75, kun aikaa pelikellossa oli 18 sekuntia. Voittomahdollisuudet eivät näyttäneet järin isoilta PuHu:n lähtiessä hyökkäykseen. SM-sarjan helmikuun pelaajana palkittu Hanna Rotinen teki kuitenkin nopean korin ja PuHu rikkoi nopeasti Mahlamäkeä. Anu Mahlamäki heitti vapaaheitoistaan toisen sisään ja tilanne oli 80-77. Adlerin rikottua Tiina Lehtoa ja Lehdon epäonnistuttua molemmissa vapaaheitoissaan, näytti kaikki jälleen hyvältä kotijoukkueen kannalta. Vapaaheiton jälkeinen sulkupeli kuitenkin epäonnistui EBT:ltä ja PuHu:n Jenni Laaksonen ryntäsi hyökkäyslevypalloon. Laaksonen pussitti lähietäisyydeltä kakkosen sisään (tilanne 80-79) ja sai kaiken lisäksi kalastettua virheen vastustajalle ja vapaaheiton itselleen. Jenni Laaksosella oli näin mahdollisuus viedä ottelu toiselle jatkoajalle vapaaheittoviivalta, mutta epäonnistui heitossaan. Jälkitilanteessa Adleria vielä rikottiin, joka kaunisteli vaparilla loppulukemiksi 81-79.  

Kotijoukkueen hahmo oli Heidi Adler, joka otti paljon ratkaisuita, mutta myös onnistui. Lähes tauotta pelannut Adler väsyi lopussa – teki kuitenkin pelissä 28 pistettä ja noukki 13 levypalloa. Adlerin kilpakumppani, PuHu:n Jenni Laaksonen, teki niinikään 28 pistettä. Loppua kohti parantanut Hanna Rotinen heitti vantaalaisille 22 pistettä.  

Naisten SM-välierien toiset osaottelut pelataan jo sunnuntaina 7.3. BC Nokia-Pantterit –kamppailu käynnistyy Nokian Palloiluhallilla klo 14 ja PuHu-EBT puolestaan Myyrmäen Urheilutalolla klo 19. Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

13.1.2020 10:15 Naisten Korisliiga

Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

8.11.2019 10:38 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

10.10.2019 20:46 Naisten Korisliiga

Honka karkasi Pontevalta heti alussa, EBT kesti HBA:n kirin

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Espoolaisjoukkueet olivat voitokkaita, kun EBT haki pisteet naapuripitäjästä ja Tapiolan Honka voitti kotonaan.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

5.10.2019 22:25 Naisten Korisliiga

ToPo ja FoA jatkoivat hienoja otteitaan, Catzille ja EBT:lle avausvoitot

Naisten Korisliiga tarjosi lauantaina neljän ottelun kierroksen. Torpan Pojat ja Forssan Alku ovat Kouvottarien ohella ainoat tappiottomat joukkueet kahden kierroksen jälkeen.

Näytä lisää vastaavia