EBT sai aikaiseksi trillerin, Pantterit silti kiinni mestaruudessa

18.3.2004 Panttereilla on ensi sunnuntaina (21.3.) tilaisuus vallata nimiinsä neljäs naisten Suomen mestaruus viimeisen viiden vuoden aikana. Sen finaalivastus Espoo Basket Team pisti Pantterit ahtaalle torstaisessa toisessa finaalissa ja pelasi viimeisellä minuutilla voitosta tosissaan, mutta joutui taipumaan kotiyleisönsä edessä lopulta lukemin 77-80. Pantterit johtaa finaalisarjaa voitoin 2-0.

Keskiviikkona pelattu avausfinaali oli Panttereiden näytöstä ja päättyi helsinkiläisten 83-50-voittoon. Toinen finaali näytti jo menevän sekin murskaluvuin Panttereille, mutta sai arvoisensa päätöksen, kun EBT taisteli itsensä mukaan peliin oltuaan 21 pisteen (43-64) tappioasemassa.  

EBT:n kirivaihteen nykäisivät päälle Salla Järviluoma ja Heidi Lönnberg. Järviluoma pujotti päätösneljänneksen alussa kahteen otteeseen läpi Pantteri-puolustuksen ja nosti korit. Hetkeän kulutta hän onnistui kolmen pisteen heitossaan ja pian bonusviivan takaa osui Lönnberg. Kuin varkain EBT oli yhtäkkiä kahdeksan pisteen päässä (62-70) Piia Kettusen upotettua vapaaheitot.  

Kun kolme minuuttia oli jäljellä, sai Panttereiden parhaimmistoon kuulunut Susanna Rinta viidennen virheensä. Minuutin sisällä virhetilit täyttyivät myös Saara Eskolalla ja Minna Pietikäisellä. Panttereiden peli näytti kärsivän etenkin Rinnan poissaolosta ja EBT jatkoi nousuaan.  

- Älyttömiä virheitä pelaajiltamme. Avainpelaajamme eivät yksinkertaisesti voi SM-finaaleissa pelata itseään ulos niin kuin tänään pelasivat, sätti Panttereiden päävalmentaja Mikko Kurki omiaan.  

Heidi Adler hankkiutui vapaaheittoviivalle ja upotti saamansa heitot. Puoli minuuttia ennen loppua Järviluoma pääsi karkuun vartijaltaan ja juoksi lay-upin, jolla EBT tuli kahden pisteen päähän (75-77). EBT rikkoi ja Lotta Koskela käveli vapaaheittoviivalle. Koskela pisti ensimmäisen ohi, mutta jälkimmäisen sisään. Toisessa päässä EBT:n Lönnberg onnistui punnertamaan korin (77-78), kun 13 sekuntia oli pelikellossa aikaa. Korinsa jälkeen Lönnberg rikkoi nopeasti Suvi Valtosta, joka ei erehtynyt vapaaheitoissaan, vaan pisti molemmat sisään (77-80). EBT pääsi vielä hyökkäämään ja yrittämään tasoitusta. Suvi Saunamäki pääsi jopa heittämään vapaan kolmosen, mutta heitto ei uponnut.  

Roukanojan tahtokorit  

Hienosta kiristä huolimatta espoolaisleirissä päät roikkuivat ottelun jälkeen. EBT on nyt selkä seinää vasten.  

- Harmittaa, ettei tämä ollut ensimmäinen finaali. Joukkueen nousu oli hieno ja opetti meille paljon. Nyt tiedämme ne asiat, joiden avulla pystymme taistelemaan tasapäisesti Panttereiden kanssa. Jos vain onnistuisimme pitämään paketin koossa koko 40-minuuttisen ajan, kommentoi EBT:n Piia Kettunen viitaten joukkueensa toisen ja kolmannen jakson notkahduksiin.  

Susanna Rinta vei vahvoilla esityksillään Pantterit toisella neljänneksellä 33-24-johtoon. EBT tuli tasoihin Kettusen heittojen siivittämänä, kunnes tuli espoolaisten ensimmäinen uinahdusjakso. Vieraat pitivät EBT:n nollilla lähes viisi minuuttia. Kolmannella jaksolla Pantterit puolestaan veivät tasaisen avauksen jälkeen jakson 14-1, jonka turvin se nousi ottelun suurimpaan johtoonsa (64-43). 

EBT:n hyökkäyspeli oli kolmannella jaksolla varsin yksipuolista, joka teki puolustamisen helpoksi Panttereille. Espoolaisilta unohtui tyystin korille ajot ja palloa kierrätettiin kaukana korista, jonka jälkeen palloa yritettiin pelata puoliväkisin korin läheisyyteen joko Adlerille tai Anu Mahlamäelle. Adler ei tehnyt neljänneksellä pistettäkään, niin kovissa pihdeissä Pantterit häntä piti.  

Panttereiden valmentaja Kurki ei sulattanut tapaa, jolla hänen joukkueensa menetti turvallisen tuntuisen johtonsa.  

- Liikkeemme loppui molempiin suuntiin mentäessä. Tarkoitus ei ollut aloittaa varmistelua, mutta näin kävi. Ainoa hyvä juttu oli se, että voitimme, Kurki puhisi.  

Panttereiden parhaat olivat Heli Roukanoja (21/12) ja Susanna Rinta (20/3). Ilman Roukanojaa Pantterit olisi todennäköisesti hävinnyt, sillä viimeisten minuuttien aikana Roukanoja haki kaksi elintärkeää hyökkäyslevypalloa ja pääsi tekemään molemmista joukkueelleen korit. Eskola, Koskela ja Pietikäinen heittivät kaikki 11 pistettä. Pietikäinen teki kaikki pisteensä ensimmäisellä neljänneksellä. EBT:n näkyvimmät olivat Adler (22/3), Järviluoma (16/5) ja Kettunen (11/5), joka palkittiin kotijoukkueen parhaana.  

Kolmas naisten finaali pelataan sunnuntaina 21.3. klo 15 alkaen Töölön Kisahallissa.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
31.3.2023 21:06 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

Kotkan Peli-Karhut aloitti välierät voitolla, kun se emännöi Forssan Alkua. Voitto kirjattiin kotijoukkueelle 66-58.

31.3.2023 17:00 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 2/2: Vimpeli ja ToPo taistelevat jatkopaikasta

Toisessa välieräsarjassa ToPo ja Vimpeli ottavat mittaa toisistaan. Sarjan ensimmäinen peli pelataan sunnuntaina Helsingissä.

31.3.2023 06:08 Naisten Korisliiga

Välieräennako 1/2: Forssan Alku haastaa Peli-Karhut

Ensimmäinen välieräsarja käynnistyy perjantaina Kotkassa. Siinä Peli-Karhut ja FoA ottavat mittaa toisistaan.

29.3.2023 20:34 Naisten Korisliiga

Vimpelille seurahistorian ensimmäinen välieräpaikka

ViVe nappasi paikan välieriin, kun joukkue haki voiton Espoosta 79-76. Joukkue vei ottelusarjan 2-1.

27.3.2023 20:38 Naisten Korisliiga

Ilmar’I Thomas johdatti ToPo:n mitalipeleihin

ToPo nappasi itselleen välieräpaikan, kun se kukisti kotonaan Hongan 86-81. Joukkue vei ottelusarjan 2-0.

26.3.2023 19:34 Naisten Korisliiga

Vimpeli venytti ratkaisua

Vimpelin Veto nappasi tärkeän voiton EBT:stä kotikentällään 78-76. Ottelusarja tasoittui tilanteeseen 1-1. Joukkueet pelaavat välieräpaikasta keskiviikkona Espoossa.

25.3.2023 19:29 Naisten Korisliiga

FoA ja Peka leimasivat lippunsa välieriin

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun FoA ja Peka nappasivat toiset voittonsa ottelusarjoissaan.

24.3.2023 21:10 Naisten Korisliiga

ToPo aloitti pudotuspelit murskaavasti

Perjantain ainoassa Naisten Korisliigan puolivälieräottelussa ToPo kävi hakemassa vierasvoiton Espoosta. Ottelu päättyi helsinkiläisten voittoon 102-68.

24.3.2023 14:25 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan maaliskuun vahvimmaksi on valittu Torpan Poikien Ilmar’l Thomas.

23.3.2023 20:56 Naisten Korisliiga

PeKa, EBT ja FoA avasivat pudotuspelit voitolla

Naisten Korisliigan pudotuspelit saatiin käyntiin kolmella ottelulla. Sarjat ovat seuraavissa peleissä katkolla Peli-Karhuille, EBT:lle ja FoA:lle.

23.3.2023 10:18 Naisten Korisliiga

Puolivälieräennakko 2/2: PeKa ja Kouvottaret ottavat yhteen – pääkaupunkiseudun paikallissarjassa kohtaavat Honka ja ToPo.

PeKa ja Kouvottaret aloittavat oman sarjansa torstaina. Hongan sekä ToPo:n vuoro on perjantaina. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

22.3.2023 14:00 Naisten Korisliiga

Puolivälieräennakko 1/2: Ylemmästä jatkosarjasta toisilleen tutut Pyrintö ja FoA ottavat yhteen – Vimpeli haastaa EBT:n

Naisten Korisliigan puolivälierät starttaavat torstaina. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

21.3.2023 10:42 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan helmikuun vahvin Roosa Kosonen: ’’ Tulossa on varmasti mielenkiintoinen pudotuspelikevät’’

Roosa Kosonen valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden vahvimmaksi. Maaliskuussa hän oli johdattamassa joukkuettaan runkosarjan voittoon.

18.3.2023 19:30 Naisten Korisliiga

Jatkosarjat päätökseen – Peli-Karhut vei ylemmän jatkosarjan voiton

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset jatkosarjojen ottelut. Voittoihin ylsivät PeKa, Honka, Vimpeli ja HBA-Märsky.

15.3.2023 21:01 Naisten Korisliiga

PeKa ja EBT taistelevat sarjan voitosta lauantaina

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua viimeistä edeltävänä pelipäivänä. Ylemmässä jatkosarjassa voittoihin ylsivät PeKa sekä EBT. Alemmassa jatkosarjassa pistetilejään kartuttivat ToPo ja ViVe.

11.3.2023 21:05 Naisten Korisliiga

Hongalle voitto sarjakärjestä – FoA otti tärkeän voiton Pyrinnöstä

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voitot merkittiin Hongalle sekä FoA:lle. Alemmassa jatkosarjassa ToPo kartutti pistetiliään.

8.3.2023 20:31 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut pesi kasvojaan

Viikonloppuna kotitappion Pyrinnölle kärsinyt PeKa sai revanssin tamperelaisista vieraskentällä. Ottelu päättyi Peli-Karhujen voittoon 85-63.

4.3.2023 20:10 Naisten Korisliiga

Kärkijoukkueille tappiot – Kouvottaret varmisti paikkansa pudotuspeleissä

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voitot kirjattiin Pyrinnölle sekä FoA:lle. Alemmassa jatkosarjassa Kouvottaret ja Vimpeli kartuttivat pistetilejään.

2.3.2023 10:00 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen Roosa Kosonen naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan tammikuun vahvimmaksi on valittu Peli-Karhujen Roosa Kosonen.

28.2.2023 20:37 Naisten Korisliiga

Hongalle kotivoitto

Tapiolan Honka nappasi voiton Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa. FoA kaatui Tapiolassa 99-84.

Näytä lisää vastaavia