EBT sai aikaiseksi trillerin, Pantterit silti kiinni mestaruudessa

18.3.2004 Panttereilla on ensi sunnuntaina (21.3.) tilaisuus vallata nimiinsä neljäs naisten Suomen mestaruus viimeisen viiden vuoden aikana. Sen finaalivastus Espoo Basket Team pisti Pantterit ahtaalle torstaisessa toisessa finaalissa ja pelasi viimeisellä minuutilla voitosta tosissaan, mutta joutui taipumaan kotiyleisönsä edessä lopulta lukemin 77-80. Pantterit johtaa finaalisarjaa voitoin 2-0.

Keskiviikkona pelattu avausfinaali oli Panttereiden näytöstä ja päättyi helsinkiläisten 83-50-voittoon. Toinen finaali näytti jo menevän sekin murskaluvuin Panttereille, mutta sai arvoisensa päätöksen, kun EBT taisteli itsensä mukaan peliin oltuaan 21 pisteen (43-64) tappioasemassa.  

EBT:n kirivaihteen nykäisivät päälle Salla Järviluoma ja Heidi Lönnberg. Järviluoma pujotti päätösneljänneksen alussa kahteen otteeseen läpi Pantteri-puolustuksen ja nosti korit. Hetkeän kulutta hän onnistui kolmen pisteen heitossaan ja pian bonusviivan takaa osui Lönnberg. Kuin varkain EBT oli yhtäkkiä kahdeksan pisteen päässä (62-70) Piia Kettusen upotettua vapaaheitot.  

Kun kolme minuuttia oli jäljellä, sai Panttereiden parhaimmistoon kuulunut Susanna Rinta viidennen virheensä. Minuutin sisällä virhetilit täyttyivät myös Saara Eskolalla ja Minna Pietikäisellä. Panttereiden peli näytti kärsivän etenkin Rinnan poissaolosta ja EBT jatkoi nousuaan.  

- Älyttömiä virheitä pelaajiltamme. Avainpelaajamme eivät yksinkertaisesti voi SM-finaaleissa pelata itseään ulos niin kuin tänään pelasivat, sätti Panttereiden päävalmentaja Mikko Kurki omiaan.  

Heidi Adler hankkiutui vapaaheittoviivalle ja upotti saamansa heitot. Puoli minuuttia ennen loppua Järviluoma pääsi karkuun vartijaltaan ja juoksi lay-upin, jolla EBT tuli kahden pisteen päähän (75-77). EBT rikkoi ja Lotta Koskela käveli vapaaheittoviivalle. Koskela pisti ensimmäisen ohi, mutta jälkimmäisen sisään. Toisessa päässä EBT:n Lönnberg onnistui punnertamaan korin (77-78), kun 13 sekuntia oli pelikellossa aikaa. Korinsa jälkeen Lönnberg rikkoi nopeasti Suvi Valtosta, joka ei erehtynyt vapaaheitoissaan, vaan pisti molemmat sisään (77-80). EBT pääsi vielä hyökkäämään ja yrittämään tasoitusta. Suvi Saunamäki pääsi jopa heittämään vapaan kolmosen, mutta heitto ei uponnut.  

Roukanojan tahtokorit  

Hienosta kiristä huolimatta espoolaisleirissä päät roikkuivat ottelun jälkeen. EBT on nyt selkä seinää vasten.  

- Harmittaa, ettei tämä ollut ensimmäinen finaali. Joukkueen nousu oli hieno ja opetti meille paljon. Nyt tiedämme ne asiat, joiden avulla pystymme taistelemaan tasapäisesti Panttereiden kanssa. Jos vain onnistuisimme pitämään paketin koossa koko 40-minuuttisen ajan, kommentoi EBT:n Piia Kettunen viitaten joukkueensa toisen ja kolmannen jakson notkahduksiin.  

Susanna Rinta vei vahvoilla esityksillään Pantterit toisella neljänneksellä 33-24-johtoon. EBT tuli tasoihin Kettusen heittojen siivittämänä, kunnes tuli espoolaisten ensimmäinen uinahdusjakso. Vieraat pitivät EBT:n nollilla lähes viisi minuuttia. Kolmannella jaksolla Pantterit puolestaan veivät tasaisen avauksen jälkeen jakson 14-1, jonka turvin se nousi ottelun suurimpaan johtoonsa (64-43). 

EBT:n hyökkäyspeli oli kolmannella jaksolla varsin yksipuolista, joka teki puolustamisen helpoksi Panttereille. Espoolaisilta unohtui tyystin korille ajot ja palloa kierrätettiin kaukana korista, jonka jälkeen palloa yritettiin pelata puoliväkisin korin läheisyyteen joko Adlerille tai Anu Mahlamäelle. Adler ei tehnyt neljänneksellä pistettäkään, niin kovissa pihdeissä Pantterit häntä piti.  

Panttereiden valmentaja Kurki ei sulattanut tapaa, jolla hänen joukkueensa menetti turvallisen tuntuisen johtonsa.  

- Liikkeemme loppui molempiin suuntiin mentäessä. Tarkoitus ei ollut aloittaa varmistelua, mutta näin kävi. Ainoa hyvä juttu oli se, että voitimme, Kurki puhisi.  

Panttereiden parhaat olivat Heli Roukanoja (21/12) ja Susanna Rinta (20/3). Ilman Roukanojaa Pantterit olisi todennäköisesti hävinnyt, sillä viimeisten minuuttien aikana Roukanoja haki kaksi elintärkeää hyökkäyslevypalloa ja pääsi tekemään molemmista joukkueelleen korit. Eskola, Koskela ja Pietikäinen heittivät kaikki 11 pistettä. Pietikäinen teki kaikki pisteensä ensimmäisellä neljänneksellä. EBT:n näkyvimmät olivat Adler (22/3), Järviluoma (16/5) ja Kettunen (11/5), joka palkittiin kotijoukkueen parhaana.  

Kolmas naisten finaali pelataan sunnuntaina 21.3. klo 15 alkaen Töölön Kisahallissa.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

9.1.2023 21:08 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi tehokkaana

Naisten Korisliigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Kouvottaret nappasi kotivoiton ToPo:sta 81-62.

8.1.2023 18:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

23.12.2022 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun vahvin Carmen Tyson-Thomas: ’’ Olemme pystyneet yllättämään lähes kaikki alkukauden aikana’’

Toista kautta Naisten Korisliigassa pelaava Carmen Tyson-Thomas on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön ja johdattanut EBT:n sarjan kakkospaikalle. Loistavista otteista huolimatta pelaaja toipuu edelleen käden murtumasta ja on joutunut muokkaamaan peliään sen mukaan.

21.12.2022 21:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle Peli-Karhujen komennossa

Sarjassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat PeKa, Honka, FoA ja EBT. Seuraavan kerran pallo nousee sarjassa ilmaan 8.1.2023.

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

14.12.2022 21:34 Naisten Korisliiga

Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

5.12.2022 13:20 Naisten Korisliiga

EBT:n Carmen Tyson-Thomas on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan marraskuun vahvin on Espoo Basket Teamin Carmen Tyson-Thomas.

4.12.2022 13:06 Naisten Korisliiga

Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

3.12.2022 19:25 Naisten Korisliiga

Kärkipään joukkeet vahvoilla päivän otteluissa – FoA:lle voitto jatkoajalla

Lauantaina pelattiin neljä ottelua. Voittoihin niissä ylsivät ToPo, PeKa, EBT ja FoA.

2.12.2022 15:00 Korisliiga

Korisliigojen kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan sekä naisten Korisliigan kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia.

Näytä lisää vastaavia