Edon Maxhuni heitti Merlins Crailsheimille tärkeän voiton

23.1.2023 10:07 Edon Maxhuni oli viikonlopun suomalaisnimi, kun hän heitti 24 pistettä siivittäessään Merlins Crailsheimin tärkeään voittoon. Ilari Seppälä sai koneensa käyntiin Ranskassa, Alex Murphy jatkoi vahvasti Japanissa ja Mikael Jantunen flirttaili tupla-tuplan kanssa Italiassa.

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen esiintyivät edukseen viikonlopun peleissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Maxhuni oli joukkueensa ykköstykki heittäessään 24 pistettä, kun Merlins voitti Ludwigsburgin 106-87 (48-39). Maxhuni täytti tilastojaan myös viidellä levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla. Crailsheim on nyt yhdentenätoista.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon luotsaama Bonn jatkaa sarjakakkosena voitettuaan Oldenburgin selvästi 108-79 (61-41).
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Aatu Kivimäki auttoi kahdeksalla pisteellä, levypallolla, neljällä syötöllä ja kahdella riistolla Tigers Tübingenin 80-62 (46-29)-voittoon Paderbornista. Daniel Janssonin valmentama joukkue on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän Saint-Chamond hävisi Quimperille 81-93 (37-39). Seppälä sai koneensa kunnolla käyntiin ollen joukkueensa paras pistemies 15 pisteen saldolla. Lisäksi hänelle kertyi yksi levypallo, neljä syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Italian liigassa Mikael Jantunen pääsi juhlimaan tärkeää voittoa Trevison kukistettua Brescian vieraskentällä 81-80 (36-39). Puoli tuntia ottelussa urakoinut Jantunen oli lähellä tupla-tuplaa yhdeksän pisteen ja 12 levypallon saaliilla. Tilastot täyttyivät myös syötöllä, riistolla ja torjunnalla. Voitolla Treviso nousi jumbosijalta.
Ottelutilastot

Real Betis piti Sasu Salinin vain kolmessa pelitilanneheitossa ja kolmessa pisteessä, mutta Teneriffa teki Real Betisistä selvää jälkeä 88-64 (41-30)-voitolla. Salinille merkittiin myös kaksi levypalloa. Teneriffa on Espanjan liigassa kolmantena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Romanian liigassa Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiova hävisi Targu Jiun vieraana 61-74 (36-37). Hopkins kantoi kortensa kekoon 10 pisteellä, kolmella levypallolla, riistolla ja torjunnalla. Palmille merkittiin yhdeksän pistettä, neljä levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Japanin B1-liigassa Alex Murphyn Levanga Hokkaido hävisi viikonloppuna kahdesti Yokohama B-Corsairsille. Yokohama vei ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä 98-82 (46-48). Murphy oli joukkueensa paras pistemies 19 pisteen saldolla ja lisäksi hänelle kirjattiin seitsemän levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Toisessa pelissä Hokkaido hävisi 77-99 (40-51). Tällä kertaa Murphy sai tilastoihinsa kahdeksan pistettä, kymmenen levypalloa, kolme syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Tappiot olivat myös Erik Murphyn Fukushima Firebondsin kohtalona Komamoto Voltersia vastaan. Firebonds taipui ensimmäisessä ottelussaan 75-82 (39-35) Murphyn kasatessa viisi pistettä, levypallon ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Toisessa pelissä Firebonds hävisi niukasti 69-73 (29-43). Tällä kertaa Murphyn tilastoriville kirjattiin kolme pistettä, neljä levypalloa ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

Norjan liigassa Fiifi Aidoon Fyllingen nappasi 100-90 (59-42)-voiton Asker Aliensista. Aidoo täytteli tilastojaan 19 pisteellä, kahdella levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Itävallassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden taipui sarjakärki Viennalle 82-95 (34-45). Swans jatkaa sarjassa kakkospaikalla.
Ottelutilastot

 
3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

2.2.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille kovia pisteitä, hienoja voittoja ja kirveleviä tappiota eurokentillä

Susijengin pelaajat olivat vahvassa iskussa viikon peleissä Mestarien liigassa, FIBA Europe Cupissa ja kansallisissa sarjoissa. Topias Palmi ja Remu Raitanen rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja muutkin tositoimissa olleet pääsivät kymmenen paremmalle puolelle.

26.1.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe – Maxhuni ja Palmi tehokkaina FIBA Europe Cupissa

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

15.1.2023 23:25 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybovista ja Aleksi Koskisesta Itävallan cupin mestareita

Anton Mirolybov ja Aleksi Koskinen täydensivät palkintokaappiaan sunnuntaina Itävallan cupin mestaruudella, kun kaksikon luotsaama Swans Gmunden pääsi nostelemaan pokaalia.

12.1.2023 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK raivasi tiensä jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK selvitti tiensä Mestarien liigan 16 parhaan jatkolohkovaiheeseen peitottuaan turkkilaisen Bursan toistamiseen. Ilon aiheisiin kuului myös Ilari Seppälän paluu pelikentille.

9.1.2023 16:16 Pääjuttu

Lauri Markkanen kuudetta kertaa vuoden koripalloilija

Lauri Markkasen, 213 cm ja 25 vuotta, putki Suomen vuoden koripalloilijana jatkuu edelleen. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin edesottamukset Susijengin, Utah Jazzin ja Cleveland Cavaliersin paidoissa vuoden 2022 aikana toivat hänelle kuudennen vuoden koripalloilijan nimityksen Suomen urheilutoimittajien vuosittaisessa äänestyksessä.

9.1.2023 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa nähtiin suomalaiskohtaamisia – Salinin Teneriffa varmisti paikan cup-huipennuksessa

Saksan Bundesliigassa nähtiin viikonloppuna kaksi sellaista koitosta, jossa suomalaisvalmentajat yrittivät pysäyttää suomalaispelaajien joukkueet. Espanjassa Sasu Salinin Teneriffa leimasi lipun Copa del Rey’hin.

6.1.2023 10:42 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni palautti Merlinsin voittojen tielle

Edon Maxhuni aloitti vuotensa väkevästi, kun hän siivitti Merlins Crailsheimin takaisin voittojen tielle Saksan Bundesliigassa. Alexander Madsenin AEK otti tärkeän voiton Mestarien liigassa.

31.12.2022 14:22 Susijengi

Teneriffan kolmoslinko Sasu Salin: ”Tämä on hyvä paikka olla”

Susijengin kapteeni ja helsinkiläisen MaSu-Basketin kasvatti Sasu Salin, 31, sai suotuisien otteluohjelmien ansiosta kokea ammattilaisurallaan tuiki harvinaisen Suomen joulun. Nyt joulu on vietetty ja Sasu on palannut Espanjan liigaan siivittämään joukkuettaan, sarjakärkeä hätyyttelevää Lenovo Teneriffaa kohti uusia urotekoja yhtenä sen kärkipelaajista.

31.12.2022 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa komeaan voittoon vuoden päätöksessä

Sasu Salinin edustama Teneriffa lähtee vuoteen 2023 Espanjan liigan sarjakakkosena päätettyään vuotensa voittoon. Japanissa Alex Murphyn tehot eivät riittäneet Hokkaidolle voittoisaan vuoden päätökseen.

28.12.2022 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen hyvässä iskussa tärkeässä voitossa

Mikael Jantunen palasi joulun jälkeen vahvasti kentälle, kun hän auttoi Trevison tärkeään voittoon Italian liigassa.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

24.12.2022 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen tuuletti Bundesliigan suomalaiskohtaamisen voittoa

Elias Valtonen pääsi paukuttelemaan henkseleitään Edon Maxhunille, kun Susijengin joukkuekaverit kohtasivat Saksan Bundesliigassa.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

22.12.2022 08:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin AEK hurjan nousun jälkeen jatkoon Mestarien liigassa

Alexander Madsenin edustama AEK Ateena nousi jatkoon Mestarien liigan lohkovaiheesta. Sasu Salinin Teneriffa sen sijaan varmisti lohkovoiton.

18.12.2022 09:50 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen ja Topias Palmi tarkkakätisinä

Remu Raitasen vahva kausi Espanjan LEB Orossa sai jatkoa, kun hän rikkoi jälleen 20 pisteen rajan. Samaan rajapyykkiin ylsi myös Topias Palmi Romaniassa.

15.12.2022 07:21 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni näpäytti entistä seuraansa – taikoi Merlinsille voiton loppuminuuteilla

Edon Maxhuni otti Merlins Crailsheimin reppuselkäänsä ja kantoi joukkueen voittoon entistä seuraansa Heroes Den Boschia vastaan FIBA Europe Cupin jatkolohkovaiheen avausottelussa. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti lohkovoiton.

12.12.2022 09:20 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella lupaava debyytti Rostockissa

Elias Valtonen teki ensiesiintymisensä Saksan Bundesliigassa Rostock Seawolvesin riveissä ja pelasi heti mallikkaasti. Aatu Kivimäki oli niin ikään iskussa Saksassa, Remu Raitasen vahvat otteet saivat jatkoa Espanjassa ja Shawn Hopkins esiintyi väkevästi Romaniassa.

8.12.2022 15:14 Susijengi

Susijengille ja Suomi-korikselle roppakaupalla ehdokkuuksia Urheilugaalassa

Suomalaisen koripallon nousuvire näkyy myös vuotuisen Suomen Urheilugaalan palkintokategorioissa. EM-kisoissa seitsemänneksi sijoittunut ja MM-kisapaikkansa varmistanut Susijengi on ehdolla mm. vuoden esikuvaksi ja vuoden joukkueeksi. Muissa palkintokategorioissa ehdolla ovat Lauri Markkanen, Tuomas Iisalo ja Miro Little.

8.12.2022 06:38 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo johdatti Bonnin lohkovoittoon Mestarien liigassa

Mestarien liigassa Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton voitettuaan omassa ottelussaan Pinar Karsiyakan ja Alexander Madsenin AEK voitti omassa ottelussaan Reggio Emilian. Samalla AEK piti jatkohaaveensa elossa.

Näytä lisää vastaavia