Eero Aaltonen Lappeenrantaan, Anton Kankaanpää USA:an

20.6.2013 Korisliiga-kauteen valmistautuvan Lappeenrannan Namikan miehistössä on tapahtunut lisää muutoksia. Kahtena edeltävänä keväänä Suomen mestaruutta Nilan Bisonsin kanssa juhlinut Eero Aaltonen, 22, siirtyy Namikaan kaksivuotisella sopimuksella, kun taas LrNMKY-kasvatti Anton Kankaanpää suuntaa Yhdysvaltoihin pelaamaan yliopistosarjoissa.

Eero Aaltonen siirtyy kaksivuotisella sopimuksella Loimaalta Lappeenrantaan. Kuva: Tytti Nuoramo.

193-senttinen Aaltonen oli Loimaan Bisonsien edeltäjän LoKoKon avainmiehiä liiganousun tuoneella kaudella 2010/11, jonka jälkeen laituri on pelannut roolipelaajana Bisonsin nimivahvassa rotaatiossa.

 

Viime kaudella Aaltonen heitti kahdeksan minuutin peliajalla 2,5 pistettä ottelua kohden. Aaltosen yhden ottelun piste-ennätys Korisliigassa on 18.

 

– Olen nyt käynyt Namikan treeneissä muutamaan kertaan ja pitänyt sekä treeneistä että siitä, miten asiat hoidetaan. Valmennuksen osalta olen jo valmiiksi tyytyväinen seuravalintaani. Ensi vuonna katsotaan, löytyykö miehelle isompaa roolia ja sen eteen tehdään kovin töitä, LoKoKon kasvatteihin kuuluva Aaltonen kommentoi LrNMKY:n tiedotteessa.

 

– Olemme olleet Eeron perässä koko kevään ja alkukesän, joten jälleen voimme puhua onnistuneesta täsmähankinnasta. Monipuolisena laiturina Eero on väläytellyt osaamistaan molemmissa päissä kenttää, ja odotamme hänen murtautuvan Korisliigan runkopelaajien joukkoon seuraavan kahden kauden aikana, Namikan päävalmentaja Lassi Tuovi kaavioi.

 

Vastaavasti Namikan juniorikoulun läpikäynyt Anton Kankaanpää, 21, on saanut stipendin amerikkalaiseen Southern Nazarene -yliopistoon, joka pelaa National Christian College Athletic Association -yliopistoliigassa.

 

Kankaanpäällä oli voimassaoleva sopimus Namikan kanssa, mutta pelaaja ja seura päättivät yhteistuumin, että siirtyminen yliopistoon oli Kankaanpään kehityksen kannalta paras vaihtoehto.

 

- Uskon tämän valinnan olevan minulle tässä vaiheessa paras mahdollinen. En ole vielä tarpeeksi kypsä pelaaja Korisliigan avainpelaajaksi, mutta takaisin tullessani uskon olevani paljon valmiimpi pelillisesti ja fyysisesti, Kankaanpää punnitsee.

 

Lappeenrannan Namikalla on voimassa sopimukset kaudesta 2013/14 Eero Aaltosen, Clifton Jonesin, Antti Niskasen, Atte Pertun sekä Anttoni Tapion kanssa. Joukkuetta valmentavat Lassi Tuovi ja Juha Sten.

 

Lisätietoja: Namikan tiedote

 

Lisätietoja: Eero Aaltonen


 

Lisätietoja: Anton Kankaanpää
 
11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

Näytä lisää vastaavia