Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

2.3.2017 Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Koripalloliiton hankkeen tarkoituksena on parantaa ottelutapahtumien tunnelmaa...

... ja nostaa kaikkien lajin parissa toimivien henkilöiden kunnioitusta toisiaan kohtaan. Kuvat: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka, Ville Vuorinen & Erkki Hautaviita

Arvopohjaisen hankkeen tarkoituksena on parantaa ottelutapahtumien tunnelmaa ja nostaa kaikkien lajin parissa toimivien henkilöiden kunnioitusta toisiaan kohtaan. Koripallossa, kuten monessa muussakin lajissa on viime vuosina törmätty otteluiden yhteydessä tapahtuneisiin ylilyönteihin, joista pyritään pääsemään eroon valtakunnallisen hankkeen avulla.

- Haluamme painottaa hyviä käytöstapoja kaikissa ottelutapahtumissamme pienistä junioreista aina aikuispelaajiin asti. Tulee olla jokaisen koripalloperheen jäsenen velvollisuus ja oikeus puuttua epäasialliseen toimintaan kentällä ja sen ulkopuolella, Koripalloliiton seura- ja kilpailutoiminnan johtaja Susanna Vartiainen painottaa.

Tavoitteena on luoda koko maahan yhteinen toimintamalli sekä tarjota seuratoimijoille hankkeen tueksi työkaluja, joilla kitkeä epäasiallista käytöstä etenkin junioriotteluissa.

- Yksi lajimme hienoista piirteistä on toisten kunnioittaminen, on kyseessä sitten pelaajat, valmentajat, erotuomarit, toimitsijat tai katsojat. Autetaan kaatunut kaveri maasta ja nostetaan käsi ylös virheen merkiksi – näin pidämme huolta lajillemme ominaisista hyvistä käytöstavoista, Vartiainen muistuttaa.

Ehdota nimeä, voita liput Susijengin otteluun

Hanke on osa Koripalloliiton vuosien 2017-18 strategista hanketta, jonka avulla pyritään yhtenäistämään ja jakamaan positiivisia toimintamalleja otteluiden ilmapiirin parantamiseksi. Virallisesti hanke käynnistetään valtakunnallisten seurapäivien yhteydessä heinäkuun lopussa.

Hankkeen nimeämisessä Koripalloliitto haluaa kuunnella innovatiivista korisperhettä ja ideoida osuvaa nimeä yhdessä. Jätä ehdotukseksi alla olevan linkin kautta viimeistään 19. maaliskuuta. Paras nimiehdotus palkitaan kahdella lipulla Susijengin ensi kesän maaotteluun (ei EuroBasket 2017). 

Henkilöt

 

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

30.1.2009 Nuorten SM-sarjat

Jääkiekosta tuttu plusmiinus-tilasto myös koripalloon

Suomen Koripalloliitto on ottanut tilastopalvelussaan (www.basket.fi) käyttöön jääkiekon parista tutun plusmiinus-tilaston. Plusmiinus-tilasto kuvastaa ottelutuloksen kehittymistä pelaajan ollessa kentällä.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

5.6.2003 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen 2003-04 tietopaketti ja ilmoittautuminen

Nuorten SM-sarjojen pelitavat ja –aikataulut kaudelle 2003-04 on hyväksytty. Suurimmat muutokset kokivat A- ja B-nuorten SM-sarjat, joissa pelaa tulevalla kaudella entistä enemmän joukkueita kokonaan uudistetulla formaatilla. Nuorten SM-sarjoihin ja valtakunnallisiin I divisiooniin tulee ilmoittautua 1.8.2003 mennessä.

Näytä lisää vastaavia