Elina Arike valitsi yliopistokseen UTEP:n

16.4.2020 08:06 Suomen laiturilupauksiin kuuluva Elina Arike, 20, on valinnut yliopistokseen Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa University of Texas at El Pason.

Elina Arike siirtyy rapakon taaksen NCAA:han. Kuva: Ville Vuorinen.

Hyvinkään Pontevan kasvatti on pelannut viimeiset neljä kautta Naisten Korisliigaa HBA-Märskyssä, jossa päättyneellä kaudella hän keräsi keskiarvoikseen 7,6 pistettä, 5,2 levypalloa ja 1,6 syöttöä.

Lukiouran jälkeen hän on päättänyt lähteä tavoittelemaan ammattilaisuraa yliopistoreitin kautta. Ariken perässä oli moni yliopisto, muutama suurempikin, mutta UTEP:n vilpittömyys vakuutti hänet lähtemään Meksikon rajan tuntumassa sijaitsevaan El Pasoon ensi syksyksi.

– He olivat avoimia ja rehellisiä. Kertoivat, miten asiat ovat ja mitkä ovat mahdollisuudet, jos teen asiat niin hyvin, kun pystyn tekemään. Tiedän, että siellä on mahdollisuus saada jo ensimmäisenä vuonna peliaikaa ja rooli, Arike aloittaa.

– Onhan tämä jonkin tason unelmien täyttymys. Yläasteesta asti tavoite on ollut päästä jenkkeihin yliopistoon, vaikkei se ole ikinä ollut välttämättömyys. Jos tämä ei olisi auennut, niin olisi muitakin reittejä ammattilaisuraan, mutta tämä valinta tuntui hyvältä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

UTEP Miners on historiansa aikana voittanut Conference USA:n kerran (2008) sekä yltänyt NCAA:n lopputurnaukseen kahdesti (2008, 2012). Joukkueen runko on nuori, mutta tulevaisuus näyttää valoisalta.

– Uskon, että voimme olla konferenssin kärkijoukkueita tulevina vuosina, kunhan saamme kerättyä kokemusta yhdessä

Arike on Suomen nuorisomaajoukkueiden pitkäaikainen luottopeluri, jolle on kertynyt huimat 88 ottelua Sudenpentujen paidassa. Kesällä 2019 Arike oli nostamassa Suomen alle 20-vuotiaiden naisten maajoukkuetta A-divisioonaan.

Susiladies-debyyttinsä 183-senttinen Arike teki jo vuoden 2017 EM-karsinnoissa Sloveniaa vastaan. Sittemmin hänelle on kertynyt yhteensä neljä edustusta naisten maajoukkueessa sekä yksi haastajamaajoukkueessa.

– Elinalla oli tässä matkan varrella useita vaihtoehtoja. Huolellisena ja tunnollisena urheilijana Elinalla on varmasti riittänyt hurja määrä pähkäilyä koulun valinnan kanssa. UTEP tuntuu erinomaiselta vaihtoehdolta, peliaikaan on mahdollisuus heti, valmennus tuntuu asiantuntevalta ja pelitapa suorastaan huutaa Elinan tapaista pelaajaa, HBA-Märskyn ja Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.

– Onnittelut sekä Elinalle että kasvattajaseuralle Hyvinkään Pontevalle.

Henkilöt

 
15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

20.2.2019 16:39 Susiladies

Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi sitoutunut Arizona Stateen

HBA:n ja Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi, 18, siirtyy tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistoparketeille Arizona Staten yliopistoon.

10.11.2023 11:19 NCAA

Korisliigan vuoden kehittynein pelaaja Meri Kanerva on sitoutunut Xavierin yliopistoon

Keväällä naisten Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi, parhaillaan Susiladiesin kanssa EM-karsintoja pelaava Meri Kanerva, 19, on sitoutunut Xavierin yliopistoon. Torpan Poikia tällä hetkellä edustava Kanerva siirtyy suomalaisittain tuttuun yliopistoon syksyllä 2024.

22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

28.6.2023 09:52 NCAA

Elsa Lemmilä on valinnut yliopistonsa ja suuntaa Ohio Stateen

Suomalaisten koripallon suurlupaus, Tapiolan Hongan kasvatti, Elsa Lemmilä, 18, on valinnut yliopistonsa. 197-senttinen Lemmilä siirtyy syksyllä 2024 Ohio Staten yliopistoon.

4.5.2023 12:27 NCAA

Elina Arike vaihtoi yliopistoa ja suuntaa seuraavaksi Texas Techiin

C-USA-konferenssin vuoden puolustuspelaajaksi valittu Elina Arike, 23, vaihtaa yliopistoaan Yhdysvalloissa. Edelliset kolme kautta UTEP:ssa pelannut Hyvinkään Pontevan kasvatti suuntaa seuraavaksi Texas Techiin.

3.5.2023 17:58 Susiladies

Elina Aarnisalo valitsi UCLA:n yliopiston

Suomi-koriksen suurlupaus, päättyneellä kaudella naisten Korisliigaa HBA-Märskyssä pelannut Tapiolan Hongan kasvatti Elina Aarnisalo, 17, on valinnut yliopistonsa. 177-senttinen Aarnisalo liittyy syksyllä 2024 UCLA:n yliopiston riveihin.

2.2.2023 09:59 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta palaa Saksan Bundesliigassa pelaavaan Kelterniin

Peli-Karhuissa aiemmin tällä kaudella pelannut Susiladies-konkari Linda-Lotta Lehtoranta, 31, siirtyy Saksan Bundesliigan toisella sijalla olevaan Rutnorik Stars Kelterniin. Lehtoranta pelasi Kelternissä myös kaudella 2015-16.

Näytä lisää vastaavia