Elina Koskimies taas huippuvedossa Espanjassa – ”Nyt tuntui heitto aika hyvältä”

8.3.2020 21:07 Elina Koskimies oli jälleen ranne kuumana, kun hän upotti kymmenestä kolmen pisteen heittoyrityksestään kahdeksan sisään johdattaessaan Ibaizabalin voittoon Espanjan Liga Femenina 2:ssa. Helmi Tulonen, Veera Pirttinen ja Roosa Lehtoranta pelasivat myös pisterikkaat ottelut.

Elina Koskimies on ollut viime aikoina pitelemätön. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viime viikonloppuna Koskimies pussitti 27 pistettä eikä jäänyt tänä viikonloppuna juuri huonommaksi kasaten 26 pistettä. Lisäksi Koskimiehen tilastoihin kertyi kuusi levypalloa 79-49 (43-25)-voitossa Arxilista.

- Nyt tuntui heitto aika hyvältä. Vaikka ensimmäinen meni ohi, niin siitä se sitten alkoi upota. On myös aika helppo pelata, kun joukkuekaverit löytävät vapaista heittopaikoista ja antavat hyviä syöttöjä, Koskimies kertasi erinomaista heittopäiväänsä.

Voitto oli Ibaizabalille jo viides peräkkäinen ja se on A-lohkossa jaetulla kakkospaikalla yhdessä Anniina Äijäsen Ferrolin kanssa.
Ottelutilastot

Ferrol voitti omassa ottelussaan Celta Vigon 65-47 (38-28). Äijäsen tilastomerkinnöiksi kirjattiin neljä levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

B-lohkossa Tulonen oli Magec Tiasin pistetykki 13 pisteellä, mutta sekään ei riittänyt viemään joukkuetta voittoon Malagan vieraana. Malaga oli lopulta vahvempi lukemin 77-58 (45-27). Tulosen nappasi myös viisi levypalloa. Magec Tias on lohkossa viimeisenä.
Ottelutilastot

Annika Holopaisen hyvä kausi sai jatkoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ranskan Ligue 2:ssa Annika Holopainen pääsi juhlimaan maukasta 66-64 (57-57, 27-28)-jatkoaikavoittoa Mondevillestä. Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen toinen oli äärimmäisen vaiherikas, sillä Reims vei kolmannen neljänneksen nimiinsä 23-5 näyttäen ratkaisseen ottelun, mutta Mondeville nousi peliin mukaan voittaen päätösneljänneksen 24-7. Jatkoajalla Reims oli kuitenkin niukasti vahvempi. Voitolla Reims jatkaa sarjan jaetulla kärkipaikalla.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Vilma Kesäsen Wasserburg vankisti asemiaan sarjakakkosena voittamalla kotonaan Heidelbergin 73-66 (36-34). Kesänen tilastoi kolme pistettä ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Heta Äijäsen edustama Donau-Ries Angels taipui Freiburgin vieraana 60-78 (28-28). Äijäsen tilastoihin merkittiin kaksi levypalloa. Tasaisessa taistelussa pudotuspelien kotiedusta Angels putosi tappion myötä kolmannelta sijalta viidenneksi.
Ottelutilastot

Ruotsin liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Isabella Kaukopaasin Visby sai kotikentälleen Susiladies-kapteeni Sofia Pelanderin A3 Basket Uumajan. A3 oli ottelussa selvästi edellä vieden ottelun nimiinsä 96-60 (51-29). Kaukopaasi tilastoi viisi pistettä, kolme levypalloa ja riiston. Pelander tilastoriville kirjattiin kaksi pistettä, kuusi levypalloa, syöttö ja torjunta. Visby on sarjassa toiseksi viimeisenä ja A3 pitää hallussaan viidettä sijaa.
Ottelutilastot

Veera Pirttinen vahva peli ei riittänyt voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Islannin liigassa Pirttinen oli taas hyvässä vireessä merkkauttaen 13 pistettä ja kuusi levypalloa, mutta Snæfell taipui niukasti Skallagrimurin vieraana 69-70 (28-39). Snæfell on sarjassa kuudentena.
Ottelutilastot

Viron liigassa Carolina Kert pääsi juhlimaan voittoa, kun Tallinna Ülikool voitti G45 Noorteliigan 78-68 (34-40). Kert kasasi kuusi pistettä. Tallina Ülikoolilla on voitto ja tappio.
Ottelutilastot

Belgian liigassa saatiin runkosarja päätökseen ja Anissa Poundsilla sekä Roosa Lehtorannalla ovat edessä seuraavaksi play-downs -pelit.

Poundsin Pepinster päätti runkosarjan 53-81 (28-49)-tappioon Hemalle. Pepinsterin saldoksi runkosarjassa muodostui neljä voittoa ja 18 tappiota. Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastotietoja.

Lehtorannan Antwerpen Giants lopetti runkosarjan peräti 16 ottelun tappioputkeen, kun Giants hävisi viimeisessä ottelussa Phantoms Basket Boomille 86-107 (37-53). Lehtoranta oli joukkueensa parhaimmistoa 15 pisteen, kolmen levypallon, syötön ja riiston tilastoilla. Giants keräsi runkosarjassa kolme voittoa.
Ottelutilastot

 
23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

18.10.2020 21:43 Suomalaiset ulkomailla

Kuier auttoi Ragusan hienoon voittoon – Espanjan LF2:ssa suomalaisten joukkueille voitot

Awak Kuierin Ragusa otti niukan voiton Italian liigassa ja Kuier oli joukkueensa johtohahmoja. Suomalaisvoittoja vietettiin myös Espanjassa ja Ruotsissa.

12.10.2020 09:22 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-pelaajat pirteinä Euroopan kentillä

Viime viikolla nähtiin useita onnistumisia Susiladiesin pelaajilta. Anissa Pounds avasi kauden tehokkaasti Belgiassa ja Anniina Äijänen, Elina Koskimies sekä Helmi Tulonen saivat hyvän startin kauteen Espanjassa.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

4.10.2020 08:55 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa ylsi tupla-tuplaan – Kuier ja Salmi avasivat vahvasti

Awak Kuier ja Ninni Salmi saivat lentävän lähdön kauteen, kun molemmat tilastoivat tupla-tuplat voitto-otteluissa. Annika Holopainen oli jälleen tehokkaana yltäen niin ikään tupla-tuplaan.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

1.10.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

27.9.2020 17:59 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen avasi uudella piste-ennätyksellään – Awak Kuier säväytti Italian Supercupissa

Annika Holopainen sai räjähtävän lähdön sarjakaudelleen Islannissa, kun hän tykitti uudeksi piste-ennätyksekseen 43 pistettä. Italiassa Awak Kuier pelasi tehokkaasti Supercupissa.

22.9.2020 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen valmiina vastuuseen Islannissa – ”Tavoitteena on kehittyä johtajana kentällä”

Annika Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ja kesällä hän otti suunnakseen Islannin ja reykjavikilaisen KR:n joukkueen. Holopaisella on odotettavissa iso rooli joukkueessa ja hän on siihen valmis tarttumaan.

20.9.2020 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Rokkasen ja Kalinin pelit alkoivat tappiolla

Espanjan Liga Femenina käynnistyi lauantaina ja samalla Sara Rokkanen sekä Marianne Kalin saivat ammattilaisuransa ensimmäisen pelin tililleen.

18.9.2020 15:41 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

27.8.2020 08:37 Susiladies

Sofia Pelander vaihtaa Ruotsista Saksan Bundesliigaan

Susiladiesin viimeisissä EM-karsinnoissa kapteeniksi valittu Sofia Pelander, 28, siirtyy tulevaksi kaudeksi Saksan Bundesliigassa pelaavaan Herner TC:hen. Pelander on viihtynyt viimeiset viisi kautta Ruotsin pääsarjassa.

14.8.2020 08:38 Susiladies

Annika Holopainen Islannin pääsarjan KR Reykjavikiin

Susiladiesin luottopeluri Annika Holopainen, 27, on tehnyt sopimuksen Islannin pääsarjassa pelaavan KR Reykjavikin kanssa. Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ulkomailla.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

16.7.2020 12:37 Susiladies

Marianne Kalin aloittaa ammattilaisuransa Rokkasen joukkuetoverina Bembibressä

Espanjan pääsarjassa Liga Femeninassa pelaavassa Bembibressä nähdään lisää suomalaisväriä tulevalla kaudella, kun Hofstran yliopistosta valmistunut Marianne Kalin,23, aloittaa ammattilaisuransa Sara Rokkasen pelikaverina.

15.7.2020 16:06 Susiladies

Helmi Tulonen Ibaizabaliin Koskimiehen aisapariksi

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaavassa GDKO Ibaizabal ST:ssä nähdään tulevalla kaudella kaksi Susiladies-pelaajaa, kun Helmi Tulonen, 21, liittyy joukkueeseen Elina Koskimiehen seuraksi.

15.7.2020 08:38 Susiladies

Sara Rokkanen siirtyy yliopistokentiltä Espanjan pääsarjan Bembibreen

Sara Rokkanen, 24, aloittaa ammattilaisuransa Espanjan Liga Femeninassa, kun Toledon yliopistossa seniorivuotensa keväällä päättänyt Susiladies-pelaaja on tehnyt sopimuksen Club Polideportivo Bembibren kanssa.

8.7.2020 08:57 Susiladies

Anniina Äijänen jatkaa sarjanousun jahtaamista Ferrolissa

Susiladiesin Anniina Äijänen, 24, jatkaa Espanjan Liga Femenina 2:n Universitario de Ferrolissa myös tulevalla kaudella. Keskeytetyltä kaudelta Äijäselle ja Ferrolille jäi sarjanousun kokoinen palanen hampaankoloon.

25.6.2020 14:29 Susiladies

Susiladiesin Elina Koskimies jatkaa Espanjan Ibaizabalissa

Susiladiesin Elina Koskimies, 23, jatkaa ammattilaisuraansa tutussa ympäristössä myös ensi vuonna, kun Koskimies on tehnyt jatkosopimuksen Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaavan GDKO Ibaizabal ST:n kanssa.

Näytä lisää vastaavia