Elina Koskimies taas huippuvedossa Espanjassa – ”Nyt tuntui heitto aika hyvältä”

8.3.2020 21:07 Elina Koskimies oli jälleen ranne kuumana, kun hän upotti kymmenestä kolmen pisteen heittoyrityksestään kahdeksan sisään johdattaessaan Ibaizabalin voittoon Espanjan Liga Femenina 2:ssa. Helmi Tulonen, Veera Pirttinen ja Roosa Lehtoranta pelasivat myös pisterikkaat ottelut.

Elina Koskimies on ollut viime aikoina pitelemätön. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viime viikonloppuna Koskimies pussitti 27 pistettä eikä jäänyt tänä viikonloppuna juuri huonommaksi kasaten 26 pistettä. Lisäksi Koskimiehen tilastoihin kertyi kuusi levypalloa 79-49 (43-25)-voitossa Arxilista.

- Nyt tuntui heitto aika hyvältä. Vaikka ensimmäinen meni ohi, niin siitä se sitten alkoi upota. On myös aika helppo pelata, kun joukkuekaverit löytävät vapaista heittopaikoista ja antavat hyviä syöttöjä, Koskimies kertasi erinomaista heittopäiväänsä.

Voitto oli Ibaizabalille jo viides peräkkäinen ja se on A-lohkossa jaetulla kakkospaikalla yhdessä Anniina Äijäsen Ferrolin kanssa.
Ottelutilastot

Ferrol voitti omassa ottelussaan Celta Vigon 65-47 (38-28). Äijäsen tilastomerkinnöiksi kirjattiin neljä levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

B-lohkossa Tulonen oli Magec Tiasin pistetykki 13 pisteellä, mutta sekään ei riittänyt viemään joukkuetta voittoon Malagan vieraana. Malaga oli lopulta vahvempi lukemin 77-58 (45-27). Tulosen nappasi myös viisi levypalloa. Magec Tias on lohkossa viimeisenä.
Ottelutilastot

Annika Holopaisen hyvä kausi sai jatkoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ranskan Ligue 2:ssa Annika Holopainen pääsi juhlimaan maukasta 66-64 (57-57, 27-28)-jatkoaikavoittoa Mondevillestä. Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen toinen oli äärimmäisen vaiherikas, sillä Reims vei kolmannen neljänneksen nimiinsä 23-5 näyttäen ratkaisseen ottelun, mutta Mondeville nousi peliin mukaan voittaen päätösneljänneksen 24-7. Jatkoajalla Reims oli kuitenkin niukasti vahvempi. Voitolla Reims jatkaa sarjan jaetulla kärkipaikalla.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Vilma Kesäsen Wasserburg vankisti asemiaan sarjakakkosena voittamalla kotonaan Heidelbergin 73-66 (36-34). Kesänen tilastoi kolme pistettä ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Heta Äijäsen edustama Donau-Ries Angels taipui Freiburgin vieraana 60-78 (28-28). Äijäsen tilastoihin merkittiin kaksi levypalloa. Tasaisessa taistelussa pudotuspelien kotiedusta Angels putosi tappion myötä kolmannelta sijalta viidenneksi.
Ottelutilastot

Ruotsin liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Isabella Kaukopaasin Visby sai kotikentälleen Susiladies-kapteeni Sofia Pelanderin A3 Basket Uumajan. A3 oli ottelussa selvästi edellä vieden ottelun nimiinsä 96-60 (51-29). Kaukopaasi tilastoi viisi pistettä, kolme levypalloa ja riiston. Pelander tilastoriville kirjattiin kaksi pistettä, kuusi levypalloa, syöttö ja torjunta. Visby on sarjassa toiseksi viimeisenä ja A3 pitää hallussaan viidettä sijaa.
Ottelutilastot

Veera Pirttinen vahva peli ei riittänyt voittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Islannin liigassa Pirttinen oli taas hyvässä vireessä merkkauttaen 13 pistettä ja kuusi levypalloa, mutta Snæfell taipui niukasti Skallagrimurin vieraana 69-70 (28-39). Snæfell on sarjassa kuudentena.
Ottelutilastot

Viron liigassa Carolina Kert pääsi juhlimaan voittoa, kun Tallinna Ülikool voitti G45 Noorteliigan 78-68 (34-40). Kert kasasi kuusi pistettä. Tallina Ülikoolilla on voitto ja tappio.
Ottelutilastot

Belgian liigassa saatiin runkosarja päätökseen ja Anissa Poundsilla sekä Roosa Lehtorannalla ovat edessä seuraavaksi play-downs -pelit.

Poundsin Pepinster päätti runkosarjan 53-81 (28-49)-tappioon Hemalle. Pepinsterin saldoksi runkosarjassa muodostui neljä voittoa ja 18 tappiota. Ottelusta ei ole saatavilla tarkempia tilastotietoja.

Lehtorannan Antwerpen Giants lopetti runkosarjan peräti 16 ottelun tappioputkeen, kun Giants hävisi viimeisessä ottelussa Phantoms Basket Boomille 86-107 (37-53). Lehtoranta oli joukkueensa parhaimmistoa 15 pisteen, kolmen levypallon, syötön ja riiston tilastoilla. Giants keräsi runkosarjassa kolme voittoa.
Ottelutilastot

 
30.8.2022 09:48 Susiladies

Bembibreen lisää suomalaisväriä, kun Susiladiesin Veera Pirttinen siirtyy Espanjan pääsarjaan

Espanjan pääsarjassa pelaava Bembibre nappasi Susiladies-pelaaja Veera Pirttisen, 25, ensi kauden kokoonpanoonsa. Suomalaisille tuttu Bembibre teki jo aikaisemmin tänä kesänä pelaajasopimuksen Anniina Äijäsen kanssa.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

20.7.2022 13:05 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen siirtyy Espanjan pääsarjassa pelaavaan Araskiin

Susiladiesin luottopelaajiin kuuluva Annika Holopainen, 28, on tehnyt sopimuksen Espanjan pääsarjassa pelaavan Araski AES:ään. Holopainen pelasi edelliskautensa Ranskan kakkossarjassa, Montbrisonissa, ja oli koko sarjan kolmanneksi paras pistenainen.

15.7.2022 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Espanjan pääsarjaan – uutena osoitteena Bembibre

Edelliskauden Saksan Bundesliigassa pelannut Anniina Äijänen, 26, on tehnyt sopimuksen Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren kanssa. Äijänen on jo ennestään ehtinyt pelata kolme kautta Espanjassa, joista yhden pääsarjassa.

13.7.2022 09:23 Susiladies

Helmi Tulonen Italian pääsarjaan

Viime kaudella hurjaa jälkeä Italian kakkosliigan Carugatessa tehnyt Susiladiesin sentteri Helmi Tulonen, 23, siirtyy tulevalle kaudelle sarjatasoa ylemmäs. 189-senttisen Salon Vilppaan kasvatin uusi työnantaja on Italian pääsarjaa pelaava Basket Le Mura Lucca.

12.7.2022 13:13 Susiladies

Lotta-Maj Lahtisen ammattilaisura käyntiin Belgian mestarin riveissä

Mykistävän uran Yhdysvaltain NCAA-liigan perinteikkäimpiin joukkueisiin lukeutuvassa Georgia Techissä pelannut Lappeenrannan Catzin kasvatti Lotta-Maj Lahtinen, 22, on allekirjoittanut ensimmäisen ammattilaissopimuksensa. Susiladiesin takapelaajan on hankkinut riveihinsä hallitseva Belgian mestari, tulevalla kaudella Euroliigaa pelaava Kangoeroes Basket Mechelen.

12.6.2022 17:57 Susiladies

Awak Kuier vaihtaa seuraa Italiassa – liittyy Eurocupia pelaavaan Reyer Veneziaan

Parhaillaan WNBA-kautta 2022 pelaava Awak Kuier, 20, on tehnyt uuden sopimuksen Italiassa, jossa hän tulee edustamaan ensi kaudella 2022-23 Reyer Veneziaa. Venetsialaisseura pelaa Italian pääsarjan, Serie A1:n, lisäksi Eurocupia.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

31.5.2022 08:27 Susiladies

Marianne Kalin sopimukseen Ferrolin kanssa

Susiladiesin Marianne Kalin, 25, on tehnyt sopimuksen espanjalaisen Universitario de Ferrolin kanssa, joka pelaa Espanjan kakkossarjassa. Kalin pelasi edelliskaudella Espanjan pääsarjaa Bembibren riveissä.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

27.4.2022 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen juhli Slovakian mestaruutta

Veera Pirttinen pääsi juhlimaan Piestanske Cajkyn kanssa Slovakian mestaruutta. Mestaruus oli Cajkylle sen historian ensimmäinen.

24.4.2022 21:18 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin kausi Italiassa ohi - Veera Pirttisen Cajky voiton päässä Slovakian mestaruudesta

Awak Kuierin kausi Italian Serie A1:ssä tuli päätökseen, kun Ragusan taival päättyi välierätappioon. Veera Pirttisen Piestanske Cajky on sen sijaan enää voiton päässä Slovakian mestaruudesta.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

22.4.2022 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin pisteet eivät riittäneet Ragusalle vielä finaalipaikkaan

Awak Kuierin Ragusa ei pystynyt vielä varmistamaan Italian Serie A1:n finaalipaikkaa suomalaistähden vahvasta pelistä huolimatta. Slovakiassa Veera Pirttisen Piestanske Cajky tasoitti finaalisarjan.

19.4.2022 06:59 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin Ragusa avasi välierät voitolla – Kalinin Bembibre säilyi sarjassa

Italian Serie A1:ssä käynnistyivät välierät maanantaina ja Awak Kuierin Ragusa otti avausvoiton, kun se aiheutti Schiolle kauden avaustappion kotimaan sarjassa. Marianne Kalinilla oli myös aihetta riemuun, kun Bembibre varmisti sarjapaikkansa kauden viimeisessä ottelussa.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

16.4.2022 10:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Ragusa välieriin

Awak Kuierin Ragusa selvitti tiensä Italian liigan välieriin voittamalla Luccan.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

Näytä lisää vastaavia