Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

23.3.2020 13:30 Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

Jussi Laakso johdatti Karhu Basketin toiseen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen viime keväänä. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Viime kauden finaaleihin Kauhajoki ja Kouvot lähtivät loppuottelusarjaan erilaisista lähtökohdista. Siinä missä edellisellä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden voittanut Kauhajoki marssi finaaliin tyylipuhtaasti kukistamalla Helsinki Seagullsin ja KTP-Basketin, Kouvojen kevät oli tiukempi. Kouvolalaiset kaatoivat kotiedun puolivälieriin saaneen Tampereen Pyrinnön tyylipuhtaasti 3-0, mutta välieräsarjasta Vilpasta vastaan muodostui seitsemän ottelun mittainen eeppinen jännitysnäytelmä.

Siinä missä Kouvot sai palautumisaikaa pari päivää välieräsarjan jälkeen, Kauhajoki sai odotella 9 päivää ennen ensimmäistä finaalin ylösheittoa. Kauhajoen silloinen päävalmentaja Jussi Laakso muistelee, että päivät kuluivat hitaasti.

- Muistan, että vähän siinä oli odottelua. Kävimme Salossa katsomassa Vilppaan ja Kouvojen ottelusarjaa. Kun kukistimme KTP:n suoraan neljässä ottelussa, se antoi meille mahdollisuuden valmistautua molempiin joukkueisiin. Meidän ei tarvinnut kiireessä tehdä mitään ja kokenut joukkueemme pystyi käsittelemään pitkän tauon loistavasti.

Katsokaa vanhoja pelejä ja nauttikaa. Mutta ennen kaikkea pysykää kotona ja terveinä.

- Harjoittelimme todella hyvin välieräsarjan jälkeen. Aloimme käydä Kouvoja tarkemmin läpi vasta sitten, kun joukkueen finaalipaikka selvisi. Sekä Vilppaalla että Kouvoilla oli hyökkäyspelissä joitain samoja juttua, joten pystyimme koko ajan valmistautumaan vähän molempiin, Laakso muistelee.

Viime kauden finaalipaikka oli kauhajokiselle toinen putkeen. Joukkueessa oli paljon samoja pelaajia kuin ensimmäisessä mestaruusjoukkueessa. Myös Laaksolle kokemus oli toinen.

- Pystyimme varmasti tekemään asioita entistä rauhallisemmin ja maltillisemmin. Keskityimme ainoastaan olennaiseen. Emme ensimmäisenä vuotenakaan panikoineet, mutta tilanne oli toisella kerralla paljon enemmän balanssissa. Aikaisemmat kokemukset tuovat aina turvallisuuden tunnetta ja luottamusta omaan tekemiseen.

 

Kouvojen Gipson aloitti finaalisarjan dominoimalla

Kouvot aloitti ensimmäisen finaalin Kauhajoella terävästi. Thomas Gipson III (27p, 2pt: 13/15) satutti jatkuvasti Kauhajoen puolustusta korin läheisyydessä. Vierasjoukkue johti avauskympillä parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä.

- Meillä oli Gipsonin runnomista vastaan todella vaikeaa. Meillä oli ajatus, että Chris McKnight aloittaa penkiltä ja Greg Mangano painii Gipsonia vastaan. Kun McKnight menee kentälle, oli puhuttu, että hän menee puolustamaan Gipsonia. Pelaajat kuitenkin keskenään päättivät, että Mangano jatkaa Gipsonissa.

Thomas Gipson III teki tuhojaan ensimmäisessä finaalissa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Thomas Gipson III teki tuhojaan ensimmäisessä finaalissa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

- Vasta finaalisarjan kolmannessa ottelussa onnistuimme Gipsonin kanssa, kun vaihdoimme määrätysti match-uppeja häntä vastaan. Gipson on äärimmäisen hyvä syöttämään sisältä palloa kaarelle, ja hyvät heittäjät Tuomas Hirvosen, Jeremy Morganin ja David Gonzalvezin johdolla pääsivät nauttimaan näistä tarjoiluista niin Vilpasta kuin meitäkin vastaan.

Ensimmäinen finaaliottelu kääntyi toisella puoliajalla kotijoukkueelle. Kauhajoen pallonliike ja 27 koriin johtanutta syöttöä sekä kokonaisvaltainen hyvä heittopeli kaatoi Kouvot. Cameron Jonesilla oli 11 koriin johtanutta syöttöä, Bojan Sarcevicilla kahdeksan.

- Saimme heitettyä etenkin ensimmäisessä finaalissa paljon kolmen pisteen heittoa suoraan vastapallosta. Meidän hyökkäyspelikirjamme oli todella paksu, eikä Kouvoilla ollut mahdollisuutta ottaa kaikkea pois niin lyhyellä valmistautumisajalla.

 

Aika kultaa muistot 

Vaikka tapahtuneista on jo aikaa ja osa on jo pyyhkiytynyt pois mielestä, muistelee Laakso viime vuoden finaalisarjaa lämmöllä.

- Muistan finaalisarjasta etenkin Jeremy Morganin hyvyyden etenkin puolustuspäässä. Hän oli mielestäni sarjan paras puolustaja. Ei ole mikään ihme, että hän tällä kaudella loisti Bundesliigan Crailsheim Merlinsissä, kuten on koko joukkuekin Iisalojen johdolla.

Kauhajoki vei viime finaalisarjan 4-1. Yksi käännekohdista oli neljäs finaali Kouvolassa. Kauhajoki haki 94-56-vierasvoiton Lumon Areenalta.

- Meillä oli vahva fiilis joukkueessa, että tarvittava vierasvoitto otetaan nyt. Kouvolassa on tapana, että valmentajat käyvät vip-tilassa avaamassa ennen peliä lähtökohtia otteluun. Menin Jyri Lehtosen jälkeen tilaisuuteen ja siellä muutamat tutut naamat kyselivät kaikennäköistä. 

Kauhajoki villiintyi toisesta peräkkäisestä mestaruudesta. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Kauhajoki villiintyi toisesta peräkkäisestä mestaruudesta. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

- Muistan, että olin todella rentona ja hymyissä suin keskustelin kaikkien kanssa. Puheen jälkeen moni tuli sanomaan, että näyttää siltä, että voitatte tänään ihan pystyyn. Lehtonen oli kuulemma ollut selvästi varautuneempi, josta osa ihmisistä olivat tehneet omat tulkintansa. Peli meni lopulta, kuten puheet vip-tilaisuudessa, Laakso muistelee ylivoimaista esitystä.

Elisa Viihde näyttää maanantaisin vanhoja klassikko-otteluita kanavallaan. Nykytilanne saa Laakson vakavaksi.

- On harmi, ettei tätä vuonna kukaan meistä pääse kokemaan playoff-elämää. Kun kaksi vuotta pääsi elämään sitä loppuun asti, sitä tietyllä tapaa kaipaa. Kyse ei missään nimessä ole siitä, ettei päätökset olisi oikeita. On tärkeää, että menemme terveys edellä ja samaa toivon myös jokaiselta suomalaiselta. 

- Katsokaa vanhoja pelejä ja nauttikaa. Mutta ennen kaikkea pysykää kotona ja terveinä, Laakso päättää.

 

Korismaanantai ma 23.3. klo 18.00 @ Elisa Viihde Sport

  • Langan päässä Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara
  • Lisäksi kuullaan Sasu Salinin, Petteri Koposen sekä Joonas Iisalon kuulumiset
  • Valtava määrä TOP 5 -listoja
  • Yleisön valitsemat kauden pelaaja ja ulkomaalaispelaaja
  • Kauden all stars -viisikot
  • Korisliiga-valmentajien yhteenvedot
  • Saksan ja Espanjan sarjat laitetaan pakettiin
  • Juontajina Toni Flink, Esa Mäkynen ja Saku Mäkynen
  • #Korismaanatai-hashtagin alle pyydetään muistoja kuluneesta kaudesta – paras twiitti palkitaan virallisella pelipallolla

 

Klassikko-ottelu ma klo 20.30 1. finaali Kauhajoki – Kouvot, pelattu 17.5.2019 @ Elisa Viihde Sport

 
20.10.2021 11:00 Korisliiga

Seagulls heitti itsensä Korisliigan ennätysten kirjoihin kolmessa kategoriassa

Helsinki Seagulls kaatoi Tampereen Pyrinnön Korisliigassa tiistaina tehden samalla uusia joukkue-ennätyksiä. Seagullsin 31 onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja 56 kolmen pisteen heittoyritystä ovat molemmat Korisliigan uusia ennätyksiä.

19.10.2021 20:11 Korisliiga

Seagulls rikkoi kaksi joukkue-ennätystä voitossaan Tampereella – Koposelle yhdeksän kauko-osumaa

Korisliiga-illassa tulitettiin kaukaa ja rikottiin ennätyksiä. Helsinki Seagulls taivutti Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basket KTP-Basketin.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 18:50 Korisliiga

Hopeamitalisti Kauhajoki vahvisti vahvaa kokoonpanoaan paluumuuttajatähdellä – ”Mukaudun Suomen koripallotyyliin nopeasti”

Kauhajoki pelasi viime kaudella tiensä finaaliin asti. Hopeamitalit kaulassa poistunut menestyjäseura on päättänyt nyt sekoittaa pakkaa ja kutsunut riviinsä muiden muassa aiemmin laukkunsa pakanneen Korisliiga-tähden Henri Kantosen.

30.9.2021 15:00 Korisliiga

Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

30.9.2021 08:12 Korisliiga

”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia