Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

23.3.2020 13:30 Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

Jussi Laakso johdatti Karhu Basketin toiseen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen viime keväänä. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Viime kauden finaaleihin Kauhajoki ja Kouvot lähtivät loppuottelusarjaan erilaisista lähtökohdista. Siinä missä edellisellä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden voittanut Kauhajoki marssi finaaliin tyylipuhtaasti kukistamalla Helsinki Seagullsin ja KTP-Basketin, Kouvojen kevät oli tiukempi. Kouvolalaiset kaatoivat kotiedun puolivälieriin saaneen Tampereen Pyrinnön tyylipuhtaasti 3-0, mutta välieräsarjasta Vilpasta vastaan muodostui seitsemän ottelun mittainen eeppinen jännitysnäytelmä.

Siinä missä Kouvot sai palautumisaikaa pari päivää välieräsarjan jälkeen, Kauhajoki sai odotella 9 päivää ennen ensimmäistä finaalin ylösheittoa. Kauhajoen silloinen päävalmentaja Jussi Laakso muistelee, että päivät kuluivat hitaasti.

- Muistan, että vähän siinä oli odottelua. Kävimme Salossa katsomassa Vilppaan ja Kouvojen ottelusarjaa. Kun kukistimme KTP:n suoraan neljässä ottelussa, se antoi meille mahdollisuuden valmistautua molempiin joukkueisiin. Meidän ei tarvinnut kiireessä tehdä mitään ja kokenut joukkueemme pystyi käsittelemään pitkän tauon loistavasti.

Katsokaa vanhoja pelejä ja nauttikaa. Mutta ennen kaikkea pysykää kotona ja terveinä.

- Harjoittelimme todella hyvin välieräsarjan jälkeen. Aloimme käydä Kouvoja tarkemmin läpi vasta sitten, kun joukkueen finaalipaikka selvisi. Sekä Vilppaalla että Kouvoilla oli hyökkäyspelissä joitain samoja juttua, joten pystyimme koko ajan valmistautumaan vähän molempiin, Laakso muistelee.

Viime kauden finaalipaikka oli kauhajokiselle toinen putkeen. Joukkueessa oli paljon samoja pelaajia kuin ensimmäisessä mestaruusjoukkueessa. Myös Laaksolle kokemus oli toinen.

- Pystyimme varmasti tekemään asioita entistä rauhallisemmin ja maltillisemmin. Keskityimme ainoastaan olennaiseen. Emme ensimmäisenä vuotenakaan panikoineet, mutta tilanne oli toisella kerralla paljon enemmän balanssissa. Aikaisemmat kokemukset tuovat aina turvallisuuden tunnetta ja luottamusta omaan tekemiseen.

 

Kouvojen Gipson aloitti finaalisarjan dominoimalla

Kouvot aloitti ensimmäisen finaalin Kauhajoella terävästi. Thomas Gipson III (27p, 2pt: 13/15) satutti jatkuvasti Kauhajoen puolustusta korin läheisyydessä. Vierasjoukkue johti avauskympillä parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä.

- Meillä oli Gipsonin runnomista vastaan todella vaikeaa. Meillä oli ajatus, että Chris McKnight aloittaa penkiltä ja Greg Mangano painii Gipsonia vastaan. Kun McKnight menee kentälle, oli puhuttu, että hän menee puolustamaan Gipsonia. Pelaajat kuitenkin keskenään päättivät, että Mangano jatkaa Gipsonissa.

Thomas Gipson III teki tuhojaan ensimmäisessä finaalissa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Thomas Gipson III teki tuhojaan ensimmäisessä finaalissa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

- Vasta finaalisarjan kolmannessa ottelussa onnistuimme Gipsonin kanssa, kun vaihdoimme määrätysti match-uppeja häntä vastaan. Gipson on äärimmäisen hyvä syöttämään sisältä palloa kaarelle, ja hyvät heittäjät Tuomas Hirvosen, Jeremy Morganin ja David Gonzalvezin johdolla pääsivät nauttimaan näistä tarjoiluista niin Vilpasta kuin meitäkin vastaan.

Ensimmäinen finaaliottelu kääntyi toisella puoliajalla kotijoukkueelle. Kauhajoen pallonliike ja 27 koriin johtanutta syöttöä sekä kokonaisvaltainen hyvä heittopeli kaatoi Kouvot. Cameron Jonesilla oli 11 koriin johtanutta syöttöä, Bojan Sarcevicilla kahdeksan.

- Saimme heitettyä etenkin ensimmäisessä finaalissa paljon kolmen pisteen heittoa suoraan vastapallosta. Meidän hyökkäyspelikirjamme oli todella paksu, eikä Kouvoilla ollut mahdollisuutta ottaa kaikkea pois niin lyhyellä valmistautumisajalla.

 

Aika kultaa muistot 

Vaikka tapahtuneista on jo aikaa ja osa on jo pyyhkiytynyt pois mielestä, muistelee Laakso viime vuoden finaalisarjaa lämmöllä.

- Muistan finaalisarjasta etenkin Jeremy Morganin hyvyyden etenkin puolustuspäässä. Hän oli mielestäni sarjan paras puolustaja. Ei ole mikään ihme, että hän tällä kaudella loisti Bundesliigan Crailsheim Merlinsissä, kuten on koko joukkuekin Iisalojen johdolla.

Kauhajoki vei viime finaalisarjan 4-1. Yksi käännekohdista oli neljäs finaali Kouvolassa. Kauhajoki haki 94-56-vierasvoiton Lumon Areenalta.

- Meillä oli vahva fiilis joukkueessa, että tarvittava vierasvoitto otetaan nyt. Kouvolassa on tapana, että valmentajat käyvät vip-tilassa avaamassa ennen peliä lähtökohtia otteluun. Menin Jyri Lehtosen jälkeen tilaisuuteen ja siellä muutamat tutut naamat kyselivät kaikennäköistä. 

Kauhajoki villiintyi toisesta peräkkäisestä mestaruudesta. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Kauhajoki villiintyi toisesta peräkkäisestä mestaruudesta. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

- Muistan, että olin todella rentona ja hymyissä suin keskustelin kaikkien kanssa. Puheen jälkeen moni tuli sanomaan, että näyttää siltä, että voitatte tänään ihan pystyyn. Lehtonen oli kuulemma ollut selvästi varautuneempi, josta osa ihmisistä olivat tehneet omat tulkintansa. Peli meni lopulta, kuten puheet vip-tilaisuudessa, Laakso muistelee ylivoimaista esitystä.

Elisa Viihde näyttää maanantaisin vanhoja klassikko-otteluita kanavallaan. Nykytilanne saa Laakson vakavaksi.

- On harmi, ettei tätä vuonna kukaan meistä pääse kokemaan playoff-elämää. Kun kaksi vuotta pääsi elämään sitä loppuun asti, sitä tietyllä tapaa kaipaa. Kyse ei missään nimessä ole siitä, ettei päätökset olisi oikeita. On tärkeää, että menemme terveys edellä ja samaa toivon myös jokaiselta suomalaiselta. 

- Katsokaa vanhoja pelejä ja nauttikaa. Mutta ennen kaikkea pysykää kotona ja terveinä, Laakso päättää.

 

Korismaanantai ma 23.3. klo 18.00 @ Elisa Viihde Sport

  • Langan päässä Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara
  • Lisäksi kuullaan Sasu Salinin, Petteri Koposen sekä Joonas Iisalon kuulumiset
  • Valtava määrä TOP 5 -listoja
  • Yleisön valitsemat kauden pelaaja ja ulkomaalaispelaaja
  • Kauden all stars -viisikot
  • Korisliiga-valmentajien yhteenvedot
  • Saksan ja Espanjan sarjat laitetaan pakettiin
  • Juontajina Toni Flink, Esa Mäkynen ja Saku Mäkynen
  • #Korismaanatai-hashtagin alle pyydetään muistoja kuluneesta kaudesta – paras twiitti palkitaan virallisella pelipallolla

 

Klassikko-ottelu ma klo 20.30 1. finaali Kauhajoki – Kouvot, pelattu 17.5.2019 @ Elisa Viihde Sport

 
29.9.2020 11:59 Korisliiga

Kobrat-ikoni Jussi Turja ei ole miettinytkään siirtymistä muualle

Kobrien kokoonpano voi vaihdella vuositasolla, mutta yhteistä jokaiselle kohta yhdeksästä Korisliiga-kaudesta on Jussi Turja. Kolmekymppinen Turja on Kobrat-ikoni, jonka mieleen ei ole edes pälkähtänyt ajatus jossain muualla pelaamisesta Korisliiga-nousun jälkeen.

21.9.2020 11:22 Korisliiga

Susijengi-jyrä Matti Nuutinen kolmivuotisella sopimuksella Ura Basketiin

Kolmanteen Korisliiga-kauteensa valmistautuva kaarinalainen Ura Basket ilmoitti maanantaina saaneensa riveihinsä korkean tason Susijengi-osaamista, kun viimeiset viisi kautta Euroopan kenttiä kolunnut seuran oma kasvatti Matti Nuutinen, 200 cm ja 30 vuotta, liittyy joukkueeseen. Lisäksi Ura Basket vahvistuu amerikkalaisella Emmitt Holtilla.

3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

29.8.2020 14:42 Korisliiga

Korisliiga saa kovan paluumuuttajan, Greg Mangano KTP-Basketin haaviin

Korisliiga-kauteen valmistautuva KTP sai kovan kaappauksen joukkueeseensa, kun Karhu Basketissa kahta Suomen mestaruutta juhlinut Greg Mangano vahvistaa kotkalaisjoukkuetta.

28.8.2020 12:45 Korisliiga

BC Nokiaan siirtynyt Antero Lehto: ”Jatkuva itsensä todistaminen motivoi minua”

Antero Lehdon treenimatka kasvoi joillakin minuuteilla, kun mies vaihtoi Pyrinnön BC Nokian näätäpaitaan alkavaksi kaudeksi. Lehto odottaa tositoimiin pääsemistä pikkupoikamaisella innokkuudella.

27.8.2020 15:22 Korisliiga

Perttu Blomgren kaksivuotisella sopimuksella Vilppaaseen

Korisliigan Salon Vilpas on solminut pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Perttu Blomgrenin kanssa. Blomgren on viime vuodet ollut nuorten maajoukkueen vakiokasvo.

20.8.2020 08:41 Susijengi

Kobrat saalisti Remu Raitasen vahvuuteensa

Korisliiga-kauteen valmistautuva Lapuan Kobrat teki jättikiinnityksen. Uutena miehenä Kobrien mustapaitaan liittyy viimeiset neljä kautta San Franciscon yliopistossa pelannut 206-senttinen ja 23-vuotias ToPo Juniorien kasvatti ja tuore Susijengi-debytantti Remu Raitanen. Kobrien ja Raitasen välinen sopimus on 1+1-vuotinen.

11.8.2020 08:21 Pääjuttu

Fiifi Aidoo suuntaa Espanjaan

Viime kaudella Kataja Basketia ja Lapuan Kobria Korisliigassa edustanut helsinkiläisen Visa-Basketin kasvatti Fiifi Aidoo, 24, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla LEB Platassa pelaavan CB Benicarlón kanssa.

5.8.2020 15:22 Korisliiga

Tuomas Hirvonen palaa kotiin, solmi vuoden mittaisen sopimuksen Kouvojen kanssa

Kouvot on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen 181-senttisen Tuomas Hirvosen kanssa. 24-vuotias takamies on palaa Kouvolaan yhden Lahdessa vietetyn kauden jälkeen.

4.8.2020 14:30 Korisliiga

Teemu Rannikko jatkaa vielä yhden kauden, solmi jatkosopimuksen Vilppaan kanssa

Suomalaisen koripalloilun yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista, Teemu Rannikko, solmi salolaisseuran kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Tuleva kausi jää pelaajana Rannikon uran viimeiseksi.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

24.7.2020 10:03 Korisliiga

Antti Kanervo kaksivuotiseen jatkosopimukseen Seagullsin kanssa

Viime kaudella korisukkia olan takaa liekittänyt Äänekosken Huiman kasvatti ja Susijengin takamies Antti Kanervo, 192 senttiä ja 31 vuotta, on solminut Helsinki Seagullsin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

23.7.2020 11:36 Korisliiga

Shawn Hopkins: Enemmän kuin pelkkä lentäjä

BC Nokian juniorimyllystä maailmalle lähtenyt 195-senttinen ja 25-vuotias Shawn Hopkins palasi viime syksynä kotimaahansa neljän Yhdysvalloissa viettämänsä kauden jälkeen. Jo debyyttikausi Korisliigassa osoitti, että ”Pikku-Hopi” ei ole pelkästään lennokas donkkaaja, vaan kansainvälistä uraa havitteleva ja kovaa vauhtia kehittynyt jokapaikanhöylä.

22.7.2020 08:53 Sudenpennut

Valtteri Mervola murjoo Kataja Basketin maajoukkue-ennätyksiä uuteen uskoon

Nuorten maajoukkueryhmän Valtteri Mervola, 18, on jo rikkonut Kataja Basketin kasvattien yli 40 vuotta vanhan seuraennätyksen maaottelupisteissä. Tulevaisuuden tavoitteena siintää Susijengi, mikä tarkoittaa todennäköisesti jo toisen seuraennätyksen rikkomista.

16.7.2020 10:00 Korisliiga

Korisliigan sarjaohjelma kaudelle 2020-21 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun puolessa välissä. Suomen mestari on selvillä viimeistään 14.5.2021. Runkosarjan keskelle mielenkiintoa tuo uusi formaatti, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2020 21:13 Korisliiga

Kouvot kaappasi toissa kaudella Korisliigassa ihastuttaneen Antonio Ballardin riveihinsä

Kouvolan Kouvot on tehnyt ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen 194-senttisen laiturin tontilla viihtyvän Antonio Ballardin, 32, kanssa. Toissa kaudella Ballard pelasi Korisliigaa Salon Vilppaan paidassa.

29.6.2020 08:03 Korisliiga

Veteraanilaituri Matias Ojala liittyy BC Nokian vahvuuteen

Kokenut laituri Matias Ojala, 30, liittyy tulevaksi kaudeksi BC Nokian riveihin. Ojala pelasi edelliset kaksi kautta joensuulaisessa Kataja Basketissa.

27.6.2020 10:25 Korisliiga

Kevin Bracy-Davis tekee paluun Korisliigaan Uran paidassa

Kaarinalainen Ura Basket on tehnyt ensimmäisen sopimuksensa ulkomaalaisvahvistuksen kanssa, kun joukkueeseen saapuu tulevaksi kaudeksi aiemmin Kataja Basketia ja Korihaita edustanut Kevin Bracy-Davis.

27.6.2020 09:48 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2019: Karhu karjuu Kouvot kumoon

Hallitseva mestari Karhu Basket paransi juoksuaan Korisliigan kevätkauden 2019 edetessä ja selviytyi puolivälierien ja välierien kautta finaaliin vailla tappiota. Kolmen vuoden takainen Suomen mestari Kouvot puolestaan peittosi Salon Vilppaan pitkän kaavan mukaan. Kouvot antoi kaikkensa, mutta Karhu Basket oli finaaleissa kerta kaikkiaan liian vahva.

25.6.2020 15:41 Korisliiga

Damion Dantzler palaa Ura Basketin päävalmentajaksi – Airenne jatkaa, Tuomala uutena kasvona

Korisliigassa kolmatta perättäistä kauttaan valmisteleva Ura Basket on solminut valmentajasopimuksen Damion Dantzlerin, 44, kanssa. Lisäksi Joona Airenne ja Joona Tuomala ovat tehneet Uran kanssa pelaajasopimukset.

Näytä lisää vastaavia