EM-arpa siivitti Susijengin Prahaan – Dettmann odottaa suurta suomalaista urheilujuhlaa

29.4.2021 15:25 Susijengin EM-kisaputki jatkuu syyskuussa 2022 Tshekin pääkaupungissa Prahassa, joka isännöi ensi vuoden EM-kisojen alkulohko D:ta. Suurta määrää sinivalkoisia faneja tuekseen odottava Susijengi kohtaa Prahassa Puolan, Israelin, Hollannin sekä suursuosikki Serbian ja isäntämaa Tshekin.

Praha kutsuu! Susijengi kutsuu faninsa tuekseen Tshekkeihin syksyllä 2022. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Edellisen kerran EM-näyttämöillä syksyn 2017 kotikisoissaan esiintynyt Susijengi odottaa ensi vuoden syyskuulle urheilujuhlaa. Viiden vuoden arvokisatauko yhdistettynä pandemiaan on kasvattanut suuressa yleisössä urheilunälkää, joka alkaa purkautua jo tänä vuonna mm. Tokion olympialaisten ja jalkapallon EM-kisojen muodossa.

- Kyllä me vähän salaa toivoimme pääsevämme Prahaan, koska se on erinomaisen hieno kaupunki hyvin lähellä meitä. Uskomme, että nämä tekijät yhdessä EM-kisatarjonnan kanssa houkuttelee sankoin joukoin suomalaisia paikalle, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann arvioi.

- Näissä olosuhteissa voisimme hyvinkin muutaman vuoden takaisen Bilbaon faniennätyksen rikkoa, Dettmann jatkaa viitaten vuoden 2014 MM-kisoissa Espanjan Bilbaoon matkustaneeseen kymmeneen tuhanteen suomalaiskannattajaan.

Susijengi kohtaa Prahan EM-lohkossaan sekä vuosien aikana tutuksi käyneitä maita että yhden suomalaisyleisölle tuntemattomamman maan. Isäntämaa Tshekki ja lohkon suursuosikki Serbia ovat jengille tuttuja viime vuosien EM- ja MM-karsinnoista ja Israel ja Puola menneistä EM-kisoista, kun taas Hollannin Suomi on kohdannut viimeisen 20 vuoden aikana vain kerran.

- Erittäin laadukas lohko, mutta eipä Euroopassa muuta olekaan kuin laadukkaita joukkueita. Kun kerran EM-kisojen ulkopuolelle jäi maita kuten Latvia, Montenegro ja Ruotsi, se tarkoittaa, ettei tällä tasolla ole ilmaisia lounaita, Dettmann arvioi.

- Ainahan sitä voi jotain vastustajaa samaan lohkoon toivoa, mutta otamme vastaan ne maat, jotka arvonta antaa ja kentälle päästessämme keskitymme antamaan vähän enemmän kuin ottamaan.

Georgia sai Tbilisissä pelattavaan A-lohkoon seurakseen Espanjan, Turkin, Venäjän, Belgian ja Bulgarian. Saksa kohtaa Kölnin B-lohkossa Slovenian, Liettuan, Ranskan, Unkarin ja Bosnian. Italia mittelee puolestaan Milanon C-lohkossa Kreikkaa, Kroatiaa, Ukrainaa, Iso-Britanniaa ja Viroa vastaan.

Lippuneuvottelut käynnistyneet, ensimmäiset matkapaketit jo varattavissa

Koripalloliiton toimistolla on jo pyörät pyörimässä syksyn 2022 kiivaasti odotetun koripallojuhlan varalta.

Neuvottelut Italian ja Tshekin kanssa käynnistyivät hyvissä ajoin ennen lohkoarvontoja. Suomen Koripalloliiton tavoitteena on varmistaa suomalaisfaneille oma lippukiintiö ensi vuoden EM-kisoihin.

Aiempien arvokisojen tapaan Koripalloliitto toimii yhteistyössä Suomen koripallomaajoukkueen kannattajayhdistyksen sekä matkustuskumppaninsa Elämys Sportin kanssa varmistaakseen, että tiedossa on jälleen ikimuistoinen EM-kisakokemus kaikille susifaneille.

- Susijengin ja fanien yhteiset retket ja hetket arvokisoissa ovat saaneet vuosien saatossa legendaarisia mittasuhteita. Niistä kerrotaan jälkipolville ja kukapa ei sellaisia haluaisi lisää, hymyilee Susijengin joukkueenjohtaja Mika Mäkelä.

- Olemme jo ennakkoon olleet yhteyksissä EM-isäntiimme ja ilmaisseet halumme auttaa suomalaisfaneja olemaan runsain joukoin läsnä Susijengin tukena, nauttimassa tunnelmasta ja luomassa sitä. Tiedotamme faniyhdistystä, matkakumppaniamme sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajia lippuneuvotteluista.

Elämys Sport julkaisi heti arvontatuloksen selvittyä ensimmäiset matkapakettinsa tuleviin kisoihin.

EM-kisat järjestetään 1.–18. syyskuuta 2022. Alkulohko Prahassa (Tshekki) pelataan 2.-8. syyskuuta välisenä aikana, jonka jälkeen ottelut jatkuvat Berliinissä (Saksa) 10. syyskuuta 2022.

Oletko kiinnostunut Susijengin EM-kisojen ottelulipuista? Jos haluat tiedon lipunmyynnin aloituksesta ensimmäisten joukossa, liity Susijengin 6. pelaajaksi. Voit liittyä postituslistalle tästä.

Susijengin virallinen matkakumppani Elämys Sport on suunnitellut elämykselliset matkapaketit vuoden 2022 koripallon EM-kisoihin. Katso lisätiedot ja varaa oma matkapakettisi nyt osoitteesta https://elamyssport.com/.

 
22.8.2023 07:41 Susijengi

Prahan hurmos, Kroatian kaatajaiset ja Berliinin puolivälierä – elä uudelleen Susijengin kesän 2022 EM-kisat!

Koripallon EM-kisat järjestettiin pitkäksi venyneen tauon jälkeen jälleen viime kesänä eikä Susijengi aikaillut lyödessään leimaansa kansainväliselle arvokisatasolle. EuroBasket 2022-turnauksen kohokohdat olivat Prahan alkulohkon Puola- ja Tshekki-voitot, Berliinin neljännesvälierävoitto Kroatiasta sekä Espanja-puolivälieräottelu.

19.9.2022 08:10 Susijengi

Susijengin päihittänyt Espanja juhlii Euroopan mestaruutta, Susijengi EM-kisojen 7. sijalle

Susijengin EM-puolivälierissä kukistanut Espanja seppelöitiin Euroopan mestarina myöhään sunnuntai-iltana, kun joukkue päihitti EM-finaalissa Ranskan 88–76 (47–37). Pronssiottelussa Saksa nujersi Puolan, joka jäi puolestaan alkulohkossa Susijengin jalkoihin. Susijengi sijoittui EM-kisoissa lopulta seitsemänneksi, joka on kaikkien aikojen toiseksi korkein suomalaissijoitus.

18.9.2022 14:24 Susijengi

Puola nimetty vuoden 2025 EM-kisojen neljänneksi isännäksi

Suomen, Kyproksen ja Latvian kumppani vuoden 2025 koripallon EM-kisojen neljäntenä isäntämaana on valittu. FIBA Euroopan hallitus vahvisti lauantaina, että kisojen neljännen alkulohkon isäntämaaksi on nimetty Puola, jonka maajoukkue pelaa paraikaa EM-mitalipeleissä ensimmäistä kertaa 51 vuoteen.

16.9.2022 09:33 Susijengi

Elä uudelleen ikimuistoinen susikesä 2022!

Lauri Markkasen paluu maajoukkuepaitaan, Shawn Huffin ja Petteri Koposen viimeinen susikesä, Miro Littlen debyytti. Lassi Tuovin paikka uutena päävalmentajana. Neljä perättäistä MM-karsintavoittoa, ikimuistoinen EM-alkulohko Prahassa ja riemukas neljännesvälierävoitto Berliinissä. Elä ikimuistoinen susikesä 2022 kuvin, tekstein ja videopätkin uudelleen!

15.9.2022 12:57 Susijengi

Päävalmentaja Lassi Tuovi: ”Joukkue kasvoi ja oppi läpi kesän”

Vuoden 2022 EM-kisat huipentuvat tulevana viikonloppuna, kun Saksa, Ranska, Espanja ja yllätysjoukkue Puola jakavat himoitut EM-mitalit keskenään. Suomi-koriksen historiaa puolivälieräpaikallaan tehnyt Susijengi sai tuoreen päävalmentajansa Lassi Tuovin mukaan merkittävää pääomaa pitkästä, yhtenäisestä ja monivaiheisesta maajoukkuekesästä.

13.9.2022 21:28 Susijengi

Susijengi kynnen päässä mitalipelipaikasta, Espanja kiilasi rutiinilla ohi

Susijengin paikka miesten koripallohistorian ensimmäisissä EM-mitalipeleissä oli omissa käsissä. Susijengi vei tiistain puolivälierän avauspuoliskolla Espanjaa mielin määrin, mutta joutui toisella puoliskolla myöntämään Hernangomezin veljesten johtaman ja puolustuksensa intensiteettiä parantaneen Espanjan paremmakseen 100–90 (43–52).

13.9.2022 11:41 Susijengi

Muistoja Espanjasta: Kotikisavoitto 1967, Koposen crossover ja Laurin voittokori

Susijengi ja Espanja ovat historian saatossa kohdanneet miesten maaotteluissa 17 kertaa, joista kaksi ottelua on päättynyt suomalaisvoittoon – viimeksi Helsingin EM-kotikisoissa 1967. Nykyjengiläisillä on jäänyt ennen kaikkea mieleen EM-jatkosarjakohtaaminen Ljubljanassa 2013 sekä 20-vuotiaiden miesten vuoden 2016 EM-kisojen jatkoaikavoitto Helsingissä.

12.9.2022 19:10 Susijengi

Susijengin puolivälierävastustaja, maailmanmestari Espanja pelaa älykoripalloa

Kolme vuotta sitten pelatuissa Kiinan MM-kisoissa maailmanmestaruutta juhlinut Espanja saapuu tiistain puolivälierässä Susijengiä vastaan miehistöllä, joka on nuorentunut ja uudistunut sitten edellisten arvokisojen, mutta pelaa espanjalaisen koripallokoulukunnan hyveiden mukaan: älykkäästi, tehokkaasti ja joukkueella.

12.9.2022 11:27 Susijengi

Susijengin sytyttäjä Miro Little: “Koutsit sanoi, että ole rohkea”

Uransa ensimmäisiä EM-kisoja pelaava Tampereen Pyrinnön kasvatti Miro Little, 18, nousi neljännesvälierävoitossa Kroatiaa vastaan esille juuri silloin, kun häntä tarvittiin eniten. Little hyökkäsi rohkeasti korille, puolusti Kroatian pelinrakentajia antaumuksella ja tyylitteli turnauksen parhaan ottelunsa tilanteessa, jossa tehtiin suomalaista koripallohistoriaa.

11.9.2022 19:18 Susijengi

Susijengi jyräsi Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon 55 vuoden tauon jälkeen!

Jos Kroatia todellakin taktikoi Susijengin EM-neljännesvälierävastustajakseen, olisi sen kannattanut miettiä kahdesti. Lauri Markkanen rynni tauluun 43 pistettä, Sasu Salin ja Edon Maxhuni löysivät heittoranteensa ja roolipelaajat Henri Kantosesta Miro Littleen näyttivät parastaan, kun Susijengi eteni historiallisesti Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon!

Näytä lisää vastaavia