EM-hopeamitalisti Ranska on äärimmäisen isokokoinen

10.11.2017 14:30 Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies avaa EM-karsintaikkunansa huomenna lauantaina 11. marraskuuta Töölön Kisahallissa kello 18:30 hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan. Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä kuvailee Ranskaa huipputähtiä viliseväksi ja isokokoiseksi joukkueeksi, joka nojaa vahvasti laitureiden ja senttereiden pelaamiseen.

EM-hopeamitalisti Ranska pistää Susiladiesin kimppuun mm. Helena Ciakin...

... ja Endene Miyemin. Kuvat: FIBA Europe.


Yksilötaitoja Ranskalta riittää sillä joukkue on täyttä sekä WNBA- että Euroliiga-pelaajia suoraan maailman huipulta. Ranskan ilmoittamassa 13 pelaajan kokoonpanossa silmille hyppää erityisesti pituus, kun joukkueessa on peräti kuusi yli 190-senttistä pelaajaa.
 

– Muutamaa rotaation takapelaajaa lukuun ottamatta Ranska on todella iso kolmospaikasta eteenpäin. Levypallo-, irtopallo- ja kontaktipeli ovat ne kaikkein tärkeimmät asiat tässä pelissä. Pystymmekö vastaamaan heidän kokoonsa sydämellä ja kovalla työllä, Räikkä analysoi.
 

Kontrollikoripalloa pelaavan Ranskan monivuotinen luottotakapelaaja Celine Dumerc on jättänyt koripalloparketit taakseen. Kakkospointin paikalta aloitusviisikkoon nostettu Olivia Epoupa edustaa erilaista pelinrakentajatyyppiä, mutta edelleen ”Les Braqueuses” pysyy tyylilleen uskollisena.
 

– Epoupa ei ole niin kontrollipelin johtaja, mitä edeltäjänsä. Edelleen he pelaavat paljon settejä. Heillä on myös valmiuksia juosta kenttää, mutta eivät tee sitä yltiöinnokkaasti. Lähes kaikissa heidän hyökkäysseteissään haetaan ensisijaisesti kahta asiaa: post up -pelejä ja isojen pelaajien high low -pelejä.
 

– Puolustuspäässä punaisen langan löytäminen on vaikeaa. Paljon tuntuu olevan pelaajien itsensä vastuulla, että miten puolustavat esim. palloskriinejä. Hyökkäyspäässä he ovat kontrolloituja ja kurinalaisia, mutta puolustuksessa enemmän vaihtelevia.
 

– Jos meidän hyökkäyspään laatutekijät eli voittavat leikkaukset, osuvat skriinit ja pallonliike onnistuvat, niin heidän puolustuksensa voi olla vaikeuksissa. Se edellyttää myös, että viimeistelemme korkealla prosentilla omat mahdollisuutemme.
 

– Ranska on täynnä huippupelaajia, mutta he ovat rakennettu isojen pelaajien ympärille. Jos pystymme jarruttamaan heitä, niin ratkaisuksi nousee, että kykenevätkö heidän takapelaajansa ottamaan pelin reppuselkäänsä.
 

Susiladies ja Ranska kohtaavat huomenna 11. marraskuuta kello 18:30 Töölön Kisahallissa. Liput ovat myynnissä osoitteessa lippu.fi.

Seuraa heitä Ranskalta

Sandrine Gruda (197 cm, 30 vuotta): ”Pitkän linjan ammattilainen WNBA:ta ja Euroliigaa myöten. Huippuunsa viritetty urheilija, joka on todella monipuolinen korin läheltä. Ranskalaisen koripallon kasvot monella tapaa, vaikkei pelannutkaan viime kesän EM-turnauksessa. Joukkueen suurin tähti.”
 

Endene Miyem (188, 29): ”Myös urheilullinen kolmos- ja nelospaikan pelaaja, joka osaa heittää jonkin verran kaukaa. Erinomainen liikkumaan kohtia koria kovavauhtisilla leikkauksilla. Kova viimeistelijä, ponnistaa korkealle ja nopeat jalat.”
 

Helena Ciak (197, 27): ”Enemmänkin ”old fashioned” -vitospaikan pelaaja sillä erotuksella, että osaa heittää myös kolmosia. Hän ei ole se pelaaja, joka pistää palloa lattiaan, mutta post-liikkeet vasemman olkapään puolelta korin läheltä ovat hänen tavaramerkkinsä spot up -kolmosten ohella.”
 

Pelaajia luonnehti Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä

Ranska Töölön Kisahallissa 11.11.2017

#EtunimiSukunimiPituusSeura
0OliviaEpoupa165Galatasaray (TUR)
4AmelBouderra193Charleville Mezieres
5EndeneMiyem188Schio (ITA)
7SandrineGruda197Lyon ASVEL Female (FRA)
8HelenaCiak197Kursk (RUS)
10SarahMichel180Tango Bourges Basketball (FRA)
11ValerianeAyayi185Tango Bourges Basketball (FRA)
12AlexiaChartereau191Tango Bourges Basketball (FRA)
14AbyGaye195Tarbes Gespe Bigorre (FRA)
16HhadydiaMinte187Charleville Mezieres (FRA)
17MarineJohannes177Tango Bourges Basketball (FRA)
25MarielleAmant191ESB Villeneuve-d’Ascq (FRA)
93DiandraTchatchouang186Tango Bourges Basketball (FRA)
  • Päävalmentaja Valerie Garnier
Lisätietoja: Lippu.fi
 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

Näytä lisää vastaavia