Ennakko: Kaksi parasta taistelee mestaruudesta, Vilpas lähtee kiusaamaan Seagullsia cup-finaaliin

24.1.2020 13:20 Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

Täksi kaudeksi Suomeen palannut Shawn Huff on yksi monipuolisen Seagullsin ratkaisijoista. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Legendaarinen Töölön Kisahalli, YLE TV2 ja 10.000 euron pääpalkinto. Lauantaina kello 19.15 käynnistyvästä Suomen Cup -huipennuksesta ei panoksia puutu. Cup-finaali tuo oivan piristyksen Korisliigan runkosarjan keskelle, kun Seagulls ja Vilpas ottavat toisistaan mittaa.  

Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laaksolle tuleva cup-huipennus on ensimmäinen laatuaan. Kaksi edellistä Suomen mestaruutta Karhu Basketin peräsimessä voittaneelle Laaksolle uusi tilanne avaa uusia lähestymiskulmia.

- Tämä on ensimmäinen kerta minulle, joten en osaa hirveästi odotuksia ladata. Mielestäni tämä on meille loistava mahdollisuus kesken kauden lähteä otteluun erilaisilla mindsetillä pelaamaan. Tämä on yksi peli, jossa voitolla saa kunniaa ja mukavan palkintošekin. Lopputuloksella ei niinkään ole väliä, vain voitto merkitsee, Laakso avaa.

Seagulls porskuttaa Korisliigan piikkipaikalla, kun se on 27 ottelusta voittanut 23. Viime otteluissa joukkue on onnistunut nousemaan voittoihin vahvojen toisten puoliaikojen ansioista. 

- Olemme syttyneet otteluihin vähän verkkaisesti. Toisella puoliajalla meiltä on nähty sellaista peliä, jollaista haluamme pelata. Toki aina on muistettava, että joukkuepeleissä kaikki asiat tapahtuvat suhteessa vastustajaan: joskus he onnistuvat todella hyvin, toisiaan ei välttämättä niin hyvin. Emme ole kuitenkaan otteluiden sisällä muutettu omaa tekemistä juurikaan, vaan olemme oman konseptimme sisällä onnistuneet kääntämään ottelut voitoiksemme. 

Seagulls ja Vilpas ovat kohdanneet Korisliigan kuluneen kauden runkosarjassa kahdesti. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kotiottelunsa. Laakso näkee, että kauden mittaan loukkaantumisten myötä uudelleen muotoutunut Vilpas on poissaoloista huolimatta todella laadukas joukkue.

- Viimeksi pelasimme todella hyvän kotiottelun (111-76) Vilpasta vastaan, mutta silloin Teemu Rannikko ja Juho Nenonen olivat mukana. Mikko Koiviston mukana olo finaalissa on kysymysmerkki meille, mutta tästä huolimatta joukkueen rosterista löytyy äärimmäisen hyviä liigatason pelaajia, jotka pystyvät loistamaan sekä puolustus- että hyökkäyspäässä, Laakso avaa.

Laakso nostaa esiin muutaman nimen, joiden kanssa Seagulls saa olla todella tarkkana.

- Koiviston heittäminen saa meiltä erityishuomion. Henri Kantonen on pelannut hienoa kautta ja häntä meidän on pystyttävä häiritsemään. Tim Colemanin lisäksi viimeisenä mukaan liittynyt Tobin Carberry on osoittanut ensimmäisissä peleissään olevansa yksi sarjan vaarallisimmista pelaajista.

- Uskon, että lauantai-illasta tulee hieno korisfestivaali ja toivon, että molempien joukkueiden kannattajat täyttävät Kisahallin.

 

Karhun kaataminen lujitti Vilpas-leirin uskoa

Vilpas kaatoi keskiviikkona Korisliigan kärkiottelussa sarjakolmosena majailevan Karhu Basketin. Rutkasti loukkaantumisista kärsinyt Vilpas on onnistunut vastoinkäymisistä huolimatta esiintymään parketeilla hienosti, ennen kaikkea ottamaan kovia voittoja. Joukkue on sarjassa toisena kaksi voittoa vähemmän Seagullsia ottaneena.

- Keskiviikon voitto Karhusta kertoi, että kun saamme pidettyä intensiteetin ja energia korkealla, voimme kaataa kenet tahansa, Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen näkee.

Vilpas vahvistui taannoin tutulla paluumuuttajalla, kun Tobin Carberry palasi Suomeen kivikovasta VTB-liigasta.

- Hän on älyttömän hyvä ihminen joukkueelle niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Kentällä hän on meille erittäin tärkeä pelaaja, joka on todella monipuolinen. Hän tuo muuten suhteellisen kokemattomalle joukkueelle tärkeää johtajuutta ja esimerkkiä kovalla työnteollaan.

Vilppaan Henri Kantonen (11p/5,4lp/3,6s) on tällä kaudella tehnyt lopullisen läpimurtonsa Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Teemu Rannikon ja Juho Nenosen ollessa sivussa loukkaantumisten takia, uudet vastuunkantajat ovat vastanneet huutoon. Henri Kantonen, Aatu Kivimäki ja Riku Laine ovat esiintyneet koko kauden mittakaavassa kerrassaan mainiosti. Salolaisten laaja materiaali on mahdollistanut uusien vastuunkantajien löytymisen nopeasti, johon huutoon he ovat vastanneet välittömästi.

- Emme ole viime aikoina pystyneet hirveästi harjoittelemaan – kahden pelin viikkotahdissa siihen ei tällä rosterilla ole mahdollisuutta. Muutoksen keskellä rytmi pelaamiseen löytyy parhaiten pelaamalla. Meille paras mahdollinen treeni cup-finaaliin oli keskiviikkona pelattu Karhu-ottelu. Toki tiedostamme, että lähdemme finaaliin haastajana, Tuominen kommentoi-

Seagullsin kotikenttä on tällä kaudella vastustajalle hankala, mahdoton paikka. Helsinkiläiset ovat voittaneet kaikki kotiottelunsa. Tälle Vilpas haluaa lauantai-iltana tehdä lopun. 

- Edellinen visiitti Kisahallissa oli meiltä kauden huonoin peli. Meidän on keskityttävä niihin asioihin, joihin itse voimme vaikuttaa. Uskon, että jos saamme energiatasot ja intensiteetin korkealle, Seagulls on kaadettavissa. 

Vilpas juhli viime kaudella Suomen Cupin voittoa. Täksi kaudeksi kilpailu uudistui, kun Korisliigan runkosarjan kahdeksan parasta pelasivat cup-muotoisen kilpailun vuodenvaihteen molemmin puolin. Tuominen iloitsee uudesta formaatista.

- Lähdemme hyvillä fiiliksillä otteluun. Pitkän runkosarjan keskelle on rakennettu poikkeuksellinen tapahtuma, peli pelataan legendaarisella pelipaikalla. On hienoa, että YLE on ottelussa mukana. Uskon, että joukkueet tekevät lauantaista hienon tapahtuman, joka tekee hyvää korikselle, Tuominen päättää.

Otteluliput >

YLE TV2 näyttää ottelun suorana lauantaina alkaen kello 19.00. 

 
30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

13.2.2021 19:32 Suomen Cup

Seagulls uusi cup-mestaruutensa Kisahallin heittorallissa

Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö kiskoivat vuoden 2021 Suomen cupin finaalissa kolmen pisteen heittoja kahteen pekkaan paitsi enemmän kuin yhdessäkään ottelussa aiemmin, myös erinomaisin tarkkuuksin. Lopussa Seagullsin kylmähermoisuus ratkaisi periksiantamattoman Pyrinnön rynnistyksessä ja cup-pokaali pysyi Helsingissä pistein 97–95 (51–46).

12.2.2021 08:56 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu Seagullsin ja Pyrinnön finaaliotteluun – Yle TV2 televisioi ottelun suorana

Lauantaina 13. helmikuuta klo 17:15 Töölön Kisahallissa pelataan Suomen Cupin finaaliottelu, jossa kohtaavat Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö. Ottelun televisioi suorana lähetyksenä Yle TV2, selostajanaan Antti-Jussi Sipilä.

29.1.2021 09:14 Suomen Cup

Miesten Suomen cupin finalistit ratkaistaan viikonloppuna

Perjantain välierässä Pyrintö kohtaa kotikentällään Kauhajoen. Lauantaina pelattavassa toisessa välierässä sarjakärki Seagulls isännöi BC Nokiaa. Ruutu näyttää suorana lähetyksenä molemmat välierät kanavallaan.

25.1.2020 22:05 Suomen Cup

Suomen Cupin finaali tarjosi huiman jatkoaikatrillerin, Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

Helsinki Seagulls ja Vilpas Vikings taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta pitkän kaavan mukaan Töölön Kisahallissa. Kotijoukkue vei trillerin nimiinsä jatkoajan jälkeen 94-93 huiman koripalloillan pääteeksi.

28.11.2019 14:31 Suomen Cup

Miesten Suomen Cupin puolivälieräparit ovat selvillä

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään Helsingissä. Korisliigan runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

18.3.2019 16:53 Pääjuttu

Vilpas-leirissä iloitaan cup-voitosta, katseissa siintää jo Pantteri-jahti

Tuoreen Suomen Cup -mestarin Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiaisen mukaan yksi kauden tavoitteista on saavutettu. Katseet siintävät keväässä ja toukokuussa, kun taistelu Pantteri-patsaasta huipentuu.

16.3.2019 22:08 Korisliiga

Vilpas juhlii historiansa ensimmäistä Suomen Cupin voittoa

Vilpas kaatoi Suomen Cupin finaalissa Tampereen Pyrinnön voittaen seurahistorian ensimmäisen cup-pokaalin lukemin 106-93. Vilppaan Jack Gibbs oli finaalin pistetykki 31 pisteellä.

16.3.2019 10:19 Pääjuttu

Vilpas iskee illalla Tampereen Pyrinnön kimppuun Suomen Cup -finaalissa

Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan ykkönen Vilpas sekä parhaillaan tiukasti kolmatta sijaa miehittävä Tampereen Pyrintö. Joukkueiden tie finaaliin on ollut erilainen, mutta myös yhtäläisyyksiä löytyy.

15.3.2019 07:53 Pääjuttu

Sami Toiviaisen Pyrintö ison haasteen edessä: ”Vilpas on sarjan paras joukkue”

Tampereen Pyrintö ja Vilpas iskevät lauantaina yhteen Suomen Cupin finaalissa. Finaalin kotijoukkueen päävalmentaja Sami Toiviainen on innoissaan, että kauden keskellä on mahdollisuus voittaa jotain suurempaa.

14.3.2019 14:51 Korisliiga

Juho Nenonen odottaa kovaa cup-huipennusta: ”Hienoa päästä pelaamaan finaalia ”

Tampereen Pyrintö isännöi lauantaina pelattavaa Suomen Cup -finaalia, jossa se kohtaa Vilppaan. Vierasjoukkueen Juho Nenonen odottaa finaalista tiukkaa vääntöä ja innostuu mahdollisuudesta pelata cup-pokaalista kesken Korisliigan runkosarjan.

15.11.2018 13:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäinen kierros lähes pelattu – tässä ovat toisen kierroksen parit

Koripallon Suomen Cupissa ensimmäinen kierros on pelattu yhtä ottelua lukuun ottamatta. Kaikki 1. kierroksen joukkueet selvisivät 2. kierrokselle, jossa 1. kierroksen voittajat kohtaavat toisensa ja häviäjät toisensa ottelukaavion mukaisesti.

23.10.2018 15:35 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ohjelma vahvistettu

Miesten I divisioona A:n JBA ja FoKoPo avaavat tämän vuoden Cupin viikon päästä.

11.10.2018 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluparit arvottu – mukana 16 joukkuetta

Koripallon Suomen Cup palaa ohjelmistoon seitsemän vuoden tauon jälkeen. Ensimmäiset ottelut pelataan 10. marraskuuta mennessä.

18.9.2018 15:48 Suomen Cup

Suomen Cup palaa koriskartalle alkavalla kaudella 2018–19

Osallistuminen Suomen Cupiin on vapaaehtoista ja avoin joukkueille, jotka osallistuvat kuluvalla kaudella Koripalloliiton sarjatoimintaan.

3.2.2013 18:00 Suomen Cup

Pyrintö sai revanssin Bisonsista LiigaCupin finaalissa

Viime keväänä Korisliigan välierässä Nilan Bisonsin jalkoihin jäänyt Tampereen Pyrintö sai maukkaan revanssivoiton loimaalaisista sunnuntaina LiigaCupin finaalissa. Pyrintö piti Bisonsin syömähampaat tehokkaasti aisoissa ja huokui nälkää sekä taistelutahtoa matkallaan maukkaaseen 78–73 (41–37)-voittoon.

2.2.2013 20:45 Suomen Cup

Pyrintö vahvan alun turvin Bisonsin seuraksi LiigaCupin finaaliin

Korisliigan LiigaCupin sunnuntaisessa finaalissa pelataan viime kevään kiihkeän välieräsarjan tunnelmissa, kun Tampereen Pyrintö selvitti tiensä viikonlopun huipentumaan kukistettuaan Kauhajoen Karhun välierässä 78–73 (42–30). Karhu kuroi Pyrinnön 22 pisteen johtoaseman umpeen neljännellä jaksolla, mutta Carl Lindbomin kolmoset palauttivat tamperelaisille tarvittavan turvavälin.

2.2.2013 17:45 Suomen Cup

Bisons jylläsi vahvan kolmannen jakson turvin LiigaCupin finaaliin

Hallitseva miesten Suomen mestari Nilan Bisons pelaa sunnuntaina LiigaCupin mestaruudesta. Korisliigan runkosarjassa seitsemän perättäistä voittoa edellisistä otteluistaan hakenut KTP johti lauantain välierää vielä tauolla, mutta Bisons vei kolmannen jakson alun murskaavasti 22-6 ja piti lopulta KTP:n takanaan lukemin 100–91 (44–46).

Näytä lisää vastaavia