Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

24.1.2020 13:14 Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

Camille Zimmerman on yksi Kouvottarien tärkeimmistä pelaajista. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Molemmat joukkueet ovat pelanneet loistavan kauden

Kotijoukkue selvitti tiensä finaaliin kaatamalla puolivälierässä HBA-Märskyn 94-66. Välierässä joukkueen jalkoihin jäi Catz Lappeenranta pistein 80-74. Catz johti ottelua pitkään, mutta kouvolalaisjoukkue käänsi ottelun itselleen hyvän toisen puoliajan ansiosta. Tammikuu on sujunut joukkueelta hyvin, sillä Naisten Korisliigassa joukkue ei ole vielä tämän kalenterivuoden puolella hävinnyt.

- Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä henki, kuten on ollut läpi kauden. Kaikki ovat tehneet hyvin hommia yhteisen tavoitteen eteen. Pienistä muutoksista huolimatta olemme selvinneet tammikuusta hyvin, Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen kertoo.

Peli-Karhut eteni finaaliin voittamalla puolivälierissä ToPon 21 pisteellä. Välierässä kotkalaiset kohtasivat Forssan Alun ja olivat parempia pistein 92-81. PeKa on tällä hetkellä Naisten Korisliigan kärkipaikalla. Joukkueen saldo on 14 voittoa ja kolme tappiota.

- Tammikuussa on ollut paljon pelejä ja lisäksi monella pelaajalla on ollut loukkaantumisia. Olemme selvinneet ruuhkasta hyvin ja osoittaneet joukkueen materiaalin laajuuden. Kokonaisuudessa olen erittäin tyytyväinen tammikuun niin kuin koko kauden esityksiin, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä sanoo.

Joukkueet ovat kohdanneet Naisten Korisliigassa kauden aikana jo kahdesti. Molemmat ovat voittaneet kohtaamisista yhden. Kouvottaret oli lokakuussa parempi kotonaan 84-73. Joulukuussa Kotkassa pelatussa ottelussa Peli-Karhut oli murskaava ja voitti 107-55. Kotiedulla on siis ollut iso merkitys.

- Vaikka molempien joukkueiden ainoat tappiot ovat tulleet sarjassa vieraskentillä, on PeKa pelannut hyvin myös Jatke Areenalla aikaisempien kausien aikana ja Kouvottaret otti viime kaudella ainoat voittonsa PeKasta Karhuvuoressa. Jatkereena on meille tärkeä paikka ja yritämme hyödyntää kotietua mahdollisimman hyvin. Toivottavasti halli täyttyy Taret-faneista, Hartonen pohtii.

 

Parketilla nähdään Naisten Korisliigan huippuja

Ameryst Alston on ollut Kouvottarien tilastoykkönen pisteissä ja koriin johtaneissa syötöissä. Alston on pussittanut 26,5 pistettä ottelua kohden ja jaellut 4,5 syöttöä. Tammikuussa joukkueeseen liittynyt Brandi Harvey-Carr on pelannut vasta yhden ottelun Suomen cupissa, mutta tilastoi siinä pelissä 11 levypalloa. Camille Zimmerman on ollut joukkueen kantavia voimia koko kauden ajan. Hänen suorituksiaan kannattaakin seurata tarkkaan.

- Kouvottaret on erittäin hyvin ja kurinalaisesti pelaava joukkue. Heidän pelinsä perustuu taitavan amerikkalaiskolmikon korinteko voimaan ja koko joukkueen hyvään puolustamiseen, Mäkelä sanoo.

Elena Melto (os. Reshetko) valittiin naisten Korisliigan joulukuun kuukauden pelaajaksi. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga
Elena Melto (os. Reshetko) valittiin naisten Korisliigan joulukuun kuukauden pelaajaksi. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen Zykera Rice on ollut lähes pitelemätön. Suomen cupin tilastoihin on kertynyt keskiarvot 26,5 pistettä ja 10,5 levypalloa. Myös Linda-Lotta Lehtoranta on pelannut tupla-tuplan keskiarvoilla. Lehtoranta on tehnyt kahdessa ottelussa keskimäärin 13 pistettä ja jakanut huikeat 10 koriin johtanutta syöttöä. Peli-Karhujen kokoonpano on todella syvä, sillä joukkueesta löytyy mm. Naisten Korisliigan joulukuun pelaaja Elena Melto, syöttötilastoa johtava Tiasha Gray ja Zykira Lewis. 

- Peli-Karhut on hallitseva Suomen mestari, joka kertoo joukkueesta paljon. Päävalmentaja Roope Mäkelä on tehnyt huikean hienoa työtä PeKan peräsimessä ja saanut laadukkaasta pelaajamateriaalista taas kerran paljon irti. PeKa on vahva transition hyökkäysjoukkue. Lisäksi heidän vahva heittopelinsä on ollut sarjan parasta, Hartonen toteaa.

Molempien joukkueiden kauden päätavoite siintää vasta muutaman kuukauden päässä. Joukkueet laittavat kuitenkin varmasti kaiken likoon sunnuntaina.

- Kyllä cup on meidän toinen tavoite tällä kaudella. Toki Suomen mestaruus on ykköstavoite ja cup kauden välitavoite. Hienoa olla finaalissa mukana. Nämä finaalit ovat pelaajillekin niitä mitkä uran jälkeen muistetaan, Mäkelä päättää.

Lipunmyynti >

YLE TV2 näyttää ottelun suorana sunnuntaina alkaen kello 18.45. 

 
14.2.2021 19:12 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin mestaruus jälleen Kotkaan

Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen Cupin mestaruuden, kun se voitti vieraskentällä EBT:n. PeKa karkasi jo avausjaksolla emänniltään, eikä luopunut johdostaan missään vaiheessa. Finaali päättyi 98-81.

12.2.2021 12:44 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin finaaliennakko: EBT haastaa tappioitta kauden pelanneen Peli-Karhut

Naisten Suomen Cupin finaali pelataan ystävänpäivänä 14.2. Pallo nousee ilmaan klo 17:30, mutta lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 17:20.

20.1.2021 20:27 Suomen Cup

EBT ja Peli-Karhut kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa

Naisten Suomen Cupin välierissä nähtiin vierasvoittoja. PeKa kaatoi Vimpelin ja EBT Kouvottaret.

20.1.2021 08:10 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin välierät keskiviikkona, Ruutu näyttää ottelut suorina lähetyksinä

Taistelu Suomen Cup -pokaalista ja 10 000 euron pääpalkinnosta jatkuu keskiviikkona 20.1., kun Kouvottaret kohtaa EBT:n ja Vimpelin Veto saa vastaansa Peli-Karhut.

12.12.2020 19:59 Naisten Korisliiga

Vimpeli, PeKa, Kouvottaret ja EBT etenivät Suomen Cupin välieriin

Naisten Suomen Cupissa pelattiin puolivälierät. Seuraavalle kierrokselle jatkavat PeKa, Kouvottaret, EBT ja Vimpeli, joka yllätti Hongan.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

10.2.2013 18:30 Suomen Cup

Catz uusi cup-kultansa näytöstyylin

Naisten SM-sarjan kärjessä viihtyvä Lappeenrannan Catz toisti vuoden takaisen temppunsa järjestämällä todellisen näytöksen cupin finaalissa Äänekosken Huimaa vastaan. Päävalmentaja Mika Haakana pääsi käyttämään koko pelaaja-arsenaaliaan, kun ”kissalauma” repi ja raastoi Huiman hajalle molemmissa kenttäpäädyissä matkallaan 81–48 (44–19)-voittoon.

9.2.2013 Suomen Cup

Latvala lunasti Huimalle cup-finaalipaikan viime hetken heitolla

Naisten Suomen cupin välierässä nähtiin lauantaina yllätystulos, kun Huima kaatoi Peli-Karhut viime hetken kolmosella. Jännitysnäytelmä päättyi Huiman voittoon lukemin 69–70 (54–55). Äänekoskelaisten sankarina juhlittiin 17-vuotiasta Ulriikka Latvalaa, joka masensi ennakkosuosikin vain neljä sekuntia ennen ottelun loppua.

9.2.2013 Suomen Cup

Catz pyyhkäisi Hongan tieltään cupin välierässä

Naisten Suomen cupin sunnuntaisessa finaalissa nähdään toisinto vuoden takaisesta otteluparista, kun Lappeenrannan Catz nujersi odotetusti Tapiolan Hongan ja selvitti tiensä finaaliin Äänekosken Huimaa vastaan. Naisten SM-sarjan piikkipaikkaa pitävä Catz myllytti Honkaa pistein 79–56 (46–30).

8.2.2013 Suomen Cup

Naisten cup-ennakko: PeKa itsevarmana viime talven cup-finalisti Huiman kimppuun

Naisten Suomen cupin Final Four -turnaus käynnistyy lauantaina Lappeenrannassa kotkalaisjoukkue Peli-Karhujen ja viime talvena cupin finaaliin selviytyneen Äänekosken Huiman kohtaamisen merkeissä. Peli-Karhut lähtee välierään voittoputkessa, kun taas Huiman iskukykyä ovat verottaneet takapelaajien loukkaantumiset.

7.2.2013 Suomen Cup

Naisten cup-ennakko: Nuorekas Honka haastaa sarjakärki Catzin

Naisten SM-sarjakausi 2012/13 on edennyt toiselle puoliskolleen hallitsevan mestarin Lappeenrannan Catzin merkeissä. ”Kissalauma” on niitannut 22 ottelustaan maukkaat 20 voittoa ja lunastanut siten Lappeenrantaan ensi viikonloppuna pelattavan naisten cupin Final Fourin. Cupin välierässä Catzin haastaa SM-sarjan syyskauden väriläiskä, nuorekas Tapiolan Honka.

22.1.2012 Suomen Cup

Catz kiihdytyskaistalta Huiman ohi naisten Cup-finaalissa

Lappeenrannan Catz voitti naisten Suomen Cupin, kun se otti ylivoimaisen voiton Äänekosken Huimasta. Catz ei koko ottelun aikana antanut tilaa Huiman kokeneille pelaajille. Vaikka vastakkain oli kaksi SM-sarjan kärkijoukkuetta, Catz vei voiton selvin lukemin, 59–91 (27–39).

20.1.2012 Suomen Cup

Kohti Final Fouria: Kokenut Huima ja voittoisa Catz ratkovat Cup-kullan kohtalon

Final Four-turnauksen aattona naisten Suomen Cup on edennyt jo finaalivaiheeseensa. Cupin loppuottelussa kohtaavat Tampereen Pyynikillä sunnuntaina SM-sarjan kärkijoukkueet, kokenut Äänekosken Huima sekä hulppeassa 17 ottelun voittoputkessa sarjakärjessä jyräävä Lappeenrannan Catz.

27.10.2011 Suomen Cup

Alku, Catz, Huima ja TuRi cupin välieriin

Naisten Suomen cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Torstaina pelatuista cupin puolivälieristä selvittivät tiensä jatkoon Forssan Alku, Lappeenrannan Catz, Äänekosken Huima sekä Turun Riento.

20.1.2011 Suomen Cup

Susanna Vartiainen palaa SM-koreille

Tapiolan Hongassa naisten koripallon mestaruussarjassa uransa jo kertaalleen päättänyt Susanna Vartiainen (os. Strömberg) tekee paluun naisten mestaruussarjaan Espoo Teamin joukkueessa. Entinen maajoukkuepeluri tekee paluunsa jo lauantaisessa Suomen cup –finaalissa.

31.12.2010 Suomen Cup

Heittokone Cassidy Forssan Alun paitaan

Naisten Suomen cupin finaalissa tammikuussa pelaava Forssan Alku on pestannut joukkueen toiseksi ulkomaalaisvahvistukseksi Carlee Cassidyn. 22-vuotias Cassidy kunnostautui yliopistouransa aikana heittäjän roolissa.

10.12.2009 Suomen Cup

WNBA-mestari vahvistamaan Peli-Karhuja cup-finaaliin

Naisten koripallon Suomen cupin finaalissa lauantaina pelaava kotkalaisjoukkue Peli-Karhut saa loppuotteluun huippuluokan vahvistuksen. Kaksinkertainen NCAA-yliopistomestari ja kerran jopa WNBA-mestaruuden voittanut Alexis Hornbuckle liittyy ”kyläilyreissullaan” PeKa-vahvuuteen.

Miesten ja naisten SM-sarjoihin uudet vahvistuskiintiöt

Koripalloliiton liittohallitus on Helsingissä pitämässään kokouksessa päättänyt miesten ja naisten SM-sarjojen uusista ulkomaalaiskiintiöistä. Miesten SM-Koriksessa sallitaan pelikaudella 2004-05 kaksi ja naisten SM-sarjassa yksi EU- ja ETA-alueiden ulkopuolinen vahvistus. Samat säädökset koskevat myös Suomen Cup –kilpailuita.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

Näytä lisää vastaavia