Ennakkosuosikit voittoihin Korisliigan ensimmäisissä puolivälierissä

21.4.2014 Korisliigan kevään 2014 pudotuspelit pyörähtivät pääsiäismaanantaina käyntiin yllätyksittä. Kataja Basket joutui ahtaalle Tapiolan Honkaa vastaan ja Nilan Bisons onnistui pysäyttämään Kouvojen takaa-ajon kreivin aikaan, mutta ennakkosuosikit pitivät pintansa. Avausvoitot hakivat myös Tampereen Pyrintö ja KTP-Basket.

Teemu Rannikko näytti mallia, kun Kataja väsytti Hongan.

Kelvin Lewisin Pyrintö oli herra talossa Namika Lahtea vastaan.

Carl Lindbom parturoi Kouvot ratkaisukolmosellaan.

Ryan Ayersin KTP rynni suurvoittoon. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma, Matti O. Koskinen & Kai Kilappa.

 Tapiolan Honka omaksui kiusaajan roolinsa täydellisesti maanantaina Joensuun Mehtimäen Jäähallissa ennakkosuosikki Kataja Basketia vastaan.

 

Honka tuli peliin kuin huomista ei olisi, silpoi joensuulaisten palloscreenipuolustuksen ja säkitti Jaraun Burrowsin johdolla 13–28-johdon vain seitsemän pelatun minuutin jälkeen. Katajan puolustus lukittui vähitellen paikoilleen, mutta Honka hallitsi pelitapahtumia runsaan kolmen jakson ajan.

 

Honka johti vielä neljännen jakson alussa pistein 58–61, jolloin Teemu Rannikko ja Mike Morrison pussittivat neljä pistettä kumpikin Katajan viedessä puolitoistaminuuttisen 8-0. Honka ei enää noussut ottelussa kolmea pistettä lähemmäs ja palasi kotimatkalle lopulta 82–72 (40–45)-tappio niskassaan.

 

– Todella kovaa vääntöä, hyvää playoff-koripalloa. Honka tuli pirun hyvin peliin, josta selvisimme, ja toinen shokki tuli toisella neljänneksellä, kun Teemu Rannikko ja Alex Wesby joutuivat paikkailtaviksi, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala kertasi.

 

– Jaksoimme takaiskuista huolimatta tehdä töitä. Honka pelasi kapealla rotaatiolla ja pelin edetessä huomasimme Hongan avainpelaajien väsyvän. He väsyivät ensiksi fyysisesti ja sitten henkisesti, ja kun peli kääntyi, se kääntyi.

 

Teemu Rannikko (23/4/10 syöttöä) oli elementissään pudotuspelien avausottelussa. Mike Morrison (17/8/2 blokkia) ja Jared Newson (16/6) olivat Rannikon lisäksi Katajan väkevimmät.

 

Hongasta Jaraun Burrows (28/9) oli mainiolla pelipäällä ja Villematti Kopio (14/2) löysi hyvin tiensä korille.

 

Pyrinnöllä vahva toinen puoliaika

 

Tampereella pelatussa päiväottelussa Namika Lahti onnistui alkuvaikeuksien jälkeen horjuttamaan kotijoukkueen itseluottamusta erinomaisesti ensimmäisen puoliajan.

 

Tasaisen avauspuoliskon jälkeen pelin luonne muuttui kuitenkin täysin, kun ”Punakone” alkoi jyllätä vahvuuksillaan samalla, kun Namikan moottorista loppui puhti. Siinä, missä Pyrintö sai penkiltään energiaa, Namikan tehot jäivät lähes tyystin aloitusviisikon varaan.

 

Pyrintö vei pelin toisen puoliajan 48–29 ja koko ottelun 83–59 (35–30).

 

– Tämä oli tyypillinen pudotuspeliottelu. Kumpikaan joukkue ei hyökännyt erityisen hyvin, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola mietti.

 

– Saimme penkiltä tänään hyvin energiaa. Sillä voitimme runkosarjan ja sillä voitamme mestaruuden, jos voitamme. Vaikkei penkiltä tulisikaan niin paljoa pisteitä, puolustuksen intensiteetti yleensä nousee.

 

Kelvin Lewis (20/7), Antero Lehto (19/3/3 riistoa) ja BJ Raymond (18/10) johtivat tamperelaisrynnistystä. Namikasta Storm Warren (19/6/2 blokkia) heitti korkeimmat pisteet ja Dan Oppland (10/11) rynni tupla-tuplan.

 

Bisons pilkkoi Kouvojen paikan

 

Ennakkoon kenties Korisliigan kiinnostavimmassa puolivälieräsarjassa kahden viimeisen kevään Suomen mestari Nilan Bisons piti voittoisan kevätkauden pelanneen Kouvolan Kouvot takanaan 81–78 (45–45).

 

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen asemoi joukkonsa pelin alusta alkaen paikkapuolustukseen ja haastoi loimaalaiset ottamaan roppakaupalla kaukoheittoja, jotka osuivat kotikoreihin vaihtelevasti. Hyvällä jalalla pelanneiden Kouvojen taktiikka tepsi, ja loimaalaisyleisö pureskeli kynsiään vielä kolmannen jakson puolenvälin lähestyessä täpärässä 51–50-johdossa.

 

Bisons sai kuitenkin tarvittavat vapauttavat korit aikaiseksi ja kasvatti johtonsa turvallisen tuntuisesti yli kymmenen pisteen päätösjakson puolivälissä. Peli ei ollut vielä kuitenkaan ohi, kun Kouvojen Ilari Seppälä toi neljällä lähes perättäisellä kolmosellaan pelin tasoihin lukemiin 78–78.

 

Loimaalaiset selvisivät lopulta ehjin nahoin, kun Antto Nikkarinen ruokki Carl Lindbomia onnistuneeseen kolmoseen vain kaksi sekuntia ennen pelin loppua. Lindbom (6/2) onnistui ottelussa kahdesti kaaren takaa.

 

Bisonsista Aubrey Coleman (22/3/4 syöttöä), Tuukka Kotti (9/12/8 syöttöä/4 blokkia), Antto Nikkarinen (14/2/4 syöttöä) ja John Williamson (8/10) erottuivat tehojen valossa.

 

Kouvoista Ilari Seppälä (18/2/3 syöttöä) ja Ville Kaunisto (18/8) nakuttivat kärkitehot.

 

KTP kohteli Karhua karusti

 

Hitaanlaisen kevätkauden pelannut kotkalainen KTP-Basket aloitti puolivälierät täystyrmäyksellä rynnimällä Kauhajoen Karhun pimentoon 93–68 (44–31).

 

Kotkalaiset esittivät ottelussa parasta puolustuspelaamistaan kuukausiin. KTP jätti puolustuksellaan Karhun vaille paraatipaikkojaan ja iski sumeilematta kauhajokisten heikkoihin kohtiin hyökkäyspäässä.

 

KTP nykäisi johtonsa kahdessa otteessa. Avausjakson päätteeksi kotijoukkue johti 12 pisteellä ja kasvatti johdon yli 20 pisteeseen kolmannen jakson edetessä.

 

Ryan Ayers (21/9/4 syöttöä) ja Chris Owens (19/3/5 syöttöä) johtivat kotkalaisnäytöstä. Kaksinumeroisille nousivat myös Samuli Vanttaja (10/6), Sharaud Curry (13/0/6 syöttöä), Jukka Matinen (11/3) ja Timo Heinonen (13/6).

 

Andre Williamson (16/2) ja Justin Baker (14/7) olivat Karhun karuimmat.

 

(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga
 
19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 18:50 Korisliiga

Hopeamitalisti Kauhajoki vahvisti vahvaa kokoonpanoaan paluumuuttajatähdellä – ”Mukaudun Suomen koripallotyyliin nopeasti”

Kauhajoki pelasi viime kaudella tiensä finaaliin asti. Hopeamitalit kaulassa poistunut menestyjäseura on päättänyt nyt sekoittaa pakkaa ja kutsunut riviinsä muiden muassa aiemmin laukkunsa pakanneen Korisliiga-tähden Henri Kantosen.

30.9.2021 15:00 Korisliiga

Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

30.9.2021 08:12 Korisliiga

”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

29.9.2021 20:25 Korisliiga

Greg Gibson luotsaa Nokiaa vastatuulessa toiveikkaana – ”Valmentajaurani vaikein kaudenaloitus”

BC Nokia menetti viime hetkellä osan avainpelaajistaan, mutta päävalmentaja on tyytyväinen nähdessään, että joukkueen asenne on yhä kohdallaan. Max Besselinkin sopimus aiemmin tällä viikolla oli merkittävä nokialaisille.

29.9.2021 17:15 Korisliiga

Keskikastista korkeimmalle huipulle – Jamar Wilson ja Kataja hiovat puolustuspeliään tulevalla kaudella

Kataja Basket on pitänyt tasoaan yllä vuosien vieriessä, mutta mitaleille asti ei neljään viime kauteen ole ollut asiaa. Nyt Susijengi-veteraani Jamar Wilson yrittää joukkueineen löytää pelin viimeisen puuttuvan palasen.

Näytä lisää vastaavia