Ennakkosuosikit voittoihin Korisliigan ensimmäisissä puolivälierissä

21.4.2014 Korisliigan kevään 2014 pudotuspelit pyörähtivät pääsiäismaanantaina käyntiin yllätyksittä. Kataja Basket joutui ahtaalle Tapiolan Honkaa vastaan ja Nilan Bisons onnistui pysäyttämään Kouvojen takaa-ajon kreivin aikaan, mutta ennakkosuosikit pitivät pintansa. Avausvoitot hakivat myös Tampereen Pyrintö ja KTP-Basket.

Teemu Rannikko näytti mallia, kun Kataja väsytti Hongan.

Kelvin Lewisin Pyrintö oli herra talossa Namika Lahtea vastaan.

Carl Lindbom parturoi Kouvot ratkaisukolmosellaan.

Ryan Ayersin KTP rynni suurvoittoon. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma, Matti O. Koskinen & Kai Kilappa.

 Tapiolan Honka omaksui kiusaajan roolinsa täydellisesti maanantaina Joensuun Mehtimäen Jäähallissa ennakkosuosikki Kataja Basketia vastaan.

 

Honka tuli peliin kuin huomista ei olisi, silpoi joensuulaisten palloscreenipuolustuksen ja säkitti Jaraun Burrowsin johdolla 13–28-johdon vain seitsemän pelatun minuutin jälkeen. Katajan puolustus lukittui vähitellen paikoilleen, mutta Honka hallitsi pelitapahtumia runsaan kolmen jakson ajan.

 

Honka johti vielä neljännen jakson alussa pistein 58–61, jolloin Teemu Rannikko ja Mike Morrison pussittivat neljä pistettä kumpikin Katajan viedessä puolitoistaminuuttisen 8-0. Honka ei enää noussut ottelussa kolmea pistettä lähemmäs ja palasi kotimatkalle lopulta 82–72 (40–45)-tappio niskassaan.

 

– Todella kovaa vääntöä, hyvää playoff-koripalloa. Honka tuli pirun hyvin peliin, josta selvisimme, ja toinen shokki tuli toisella neljänneksellä, kun Teemu Rannikko ja Alex Wesby joutuivat paikkailtaviksi, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala kertasi.

 

– Jaksoimme takaiskuista huolimatta tehdä töitä. Honka pelasi kapealla rotaatiolla ja pelin edetessä huomasimme Hongan avainpelaajien väsyvän. He väsyivät ensiksi fyysisesti ja sitten henkisesti, ja kun peli kääntyi, se kääntyi.

 

Teemu Rannikko (23/4/10 syöttöä) oli elementissään pudotuspelien avausottelussa. Mike Morrison (17/8/2 blokkia) ja Jared Newson (16/6) olivat Rannikon lisäksi Katajan väkevimmät.

 

Hongasta Jaraun Burrows (28/9) oli mainiolla pelipäällä ja Villematti Kopio (14/2) löysi hyvin tiensä korille.

 

Pyrinnöllä vahva toinen puoliaika

 

Tampereella pelatussa päiväottelussa Namika Lahti onnistui alkuvaikeuksien jälkeen horjuttamaan kotijoukkueen itseluottamusta erinomaisesti ensimmäisen puoliajan.

 

Tasaisen avauspuoliskon jälkeen pelin luonne muuttui kuitenkin täysin, kun ”Punakone” alkoi jyllätä vahvuuksillaan samalla, kun Namikan moottorista loppui puhti. Siinä, missä Pyrintö sai penkiltään energiaa, Namikan tehot jäivät lähes tyystin aloitusviisikon varaan.

 

Pyrintö vei pelin toisen puoliajan 48–29 ja koko ottelun 83–59 (35–30).

 

– Tämä oli tyypillinen pudotuspeliottelu. Kumpikaan joukkue ei hyökännyt erityisen hyvin, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola mietti.

 

– Saimme penkiltä tänään hyvin energiaa. Sillä voitimme runkosarjan ja sillä voitamme mestaruuden, jos voitamme. Vaikkei penkiltä tulisikaan niin paljoa pisteitä, puolustuksen intensiteetti yleensä nousee.

 

Kelvin Lewis (20/7), Antero Lehto (19/3/3 riistoa) ja BJ Raymond (18/10) johtivat tamperelaisrynnistystä. Namikasta Storm Warren (19/6/2 blokkia) heitti korkeimmat pisteet ja Dan Oppland (10/11) rynni tupla-tuplan.

 

Bisons pilkkoi Kouvojen paikan

 

Ennakkoon kenties Korisliigan kiinnostavimmassa puolivälieräsarjassa kahden viimeisen kevään Suomen mestari Nilan Bisons piti voittoisan kevätkauden pelanneen Kouvolan Kouvot takanaan 81–78 (45–45).

 

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen asemoi joukkonsa pelin alusta alkaen paikkapuolustukseen ja haastoi loimaalaiset ottamaan roppakaupalla kaukoheittoja, jotka osuivat kotikoreihin vaihtelevasti. Hyvällä jalalla pelanneiden Kouvojen taktiikka tepsi, ja loimaalaisyleisö pureskeli kynsiään vielä kolmannen jakson puolenvälin lähestyessä täpärässä 51–50-johdossa.

 

Bisons sai kuitenkin tarvittavat vapauttavat korit aikaiseksi ja kasvatti johtonsa turvallisen tuntuisesti yli kymmenen pisteen päätösjakson puolivälissä. Peli ei ollut vielä kuitenkaan ohi, kun Kouvojen Ilari Seppälä toi neljällä lähes perättäisellä kolmosellaan pelin tasoihin lukemiin 78–78.

 

Loimaalaiset selvisivät lopulta ehjin nahoin, kun Antto Nikkarinen ruokki Carl Lindbomia onnistuneeseen kolmoseen vain kaksi sekuntia ennen pelin loppua. Lindbom (6/2) onnistui ottelussa kahdesti kaaren takaa.

 

Bisonsista Aubrey Coleman (22/3/4 syöttöä), Tuukka Kotti (9/12/8 syöttöä/4 blokkia), Antto Nikkarinen (14/2/4 syöttöä) ja John Williamson (8/10) erottuivat tehojen valossa.

 

Kouvoista Ilari Seppälä (18/2/3 syöttöä) ja Ville Kaunisto (18/8) nakuttivat kärkitehot.

 

KTP kohteli Karhua karusti

 

Hitaanlaisen kevätkauden pelannut kotkalainen KTP-Basket aloitti puolivälierät täystyrmäyksellä rynnimällä Kauhajoen Karhun pimentoon 93–68 (44–31).

 

Kotkalaiset esittivät ottelussa parasta puolustuspelaamistaan kuukausiin. KTP jätti puolustuksellaan Karhun vaille paraatipaikkojaan ja iski sumeilematta kauhajokisten heikkoihin kohtiin hyökkäyspäässä.

 

KTP nykäisi johtonsa kahdessa otteessa. Avausjakson päätteeksi kotijoukkue johti 12 pisteellä ja kasvatti johdon yli 20 pisteeseen kolmannen jakson edetessä.

 

Ryan Ayers (21/9/4 syöttöä) ja Chris Owens (19/3/5 syöttöä) johtivat kotkalaisnäytöstä. Kaksinumeroisille nousivat myös Samuli Vanttaja (10/6), Sharaud Curry (13/0/6 syöttöä), Jukka Matinen (11/3) ja Timo Heinonen (13/6).

 

Andre Williamson (16/2) ja Justin Baker (14/7) olivat Karhun karuimmat.

 

(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga
 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia