Ennätystäydessä Salohallissa juhlittiin tiukan väännön päätteeksi kotivoittoa – Rannikko poistui kentältä loukattuaan polvensa

5.1.2020 21:58 Salon Vilpas otti kotonaan ennätysyleisön edessä 93–82-voiton Kouvoja vastaan, vaikka tunnelmaa latisti Teemu Rannikon poistuminen kentältä loukkaantumisen takia. Illan toisessa ottelussa voittoa juhli Kauhajoen Karhu.

Teemu Rannikon loukkaantuminen latisti tunnelmia Salohallissa, jossa juhlittiin sekä otteluvoittoa että yleisöennätystä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Salohallissa tehtiin 2383 katsojan kokoinen yleisöennätys, kun Vilpas kohtasi Kouvot AND1-junioriturnauksen päätteeksi. Kouvot pääsi puoliaikatauolle vielä kevyessä kolmen pisteen johdossa, mutta tasaisen väännön päätteeksi kotijoukkue palkittiin 93–82-voitolla.

Vilppaan korkeimman pistemäärän ottelussa tilastoi takamies Henri Kantonen, vaikka viidestä kaukoheittoyrityksestä upposikin ainoastaan yksi. Pisteitä kertyi siitä huolimatta 18, ja käsiin tarttui lisäksi kuusi levypalloa.

Kouvojen kovin yksilösuoritus nähtiin puolestaan yli 37 minuuttia kentällä viihtyneeltä Derrick Bardenilta, jolle merkittiin 31 pistettä ja seitsemän levypalloa. Bardenin osumatarkkuus oli ottelussa täysin omaa luokkaansa, sillä kahden pisteen yrityksistä upposi 7/9 ja kolmen pisteen yrityksistä 4/5.

– Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme hyvää viisi vastaan viisi -puolustusta. Salo sai tehtyä koreja ainoastaan nopeista hyökkäyksistä tai hyökkäyslevypalloista. Mutta emme saaneet jatkettua sitä enää toisella puoliajalla, kommentoi Kouvojen Vili Nyman.

Salolaisten hurmoksesta huolimatta ottelun viimeisellä jaksolla koettiin koko hallin hiljentänyt hetki, kun Teemu Rannikko loukkasi polvensa. Veteraanipelinjohtaja laittoi ilmaan kolmen pisteen heittoyrityksen, joka kolahti rautaan, ja säntäsi itse levypallon perään. Rannikko jäi alastulon jälkeen pitelemään polveaan kentän laidalle ja poistui tilanteesta suoraan pukukoppiin.

Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen ei pystynyt kertomaan aiheesta vielä pelin jälkeen mitään konkreettista mutta antoi ilmi olevansa huolissaan itsekin.

– En osaa sanoa asiaan oikein mitään. Rannikkoa sattuu joka pelissä hänen pelityylillään, mutta tämä oli ihan erilainen tapaus. En halua lähteä arvailemaan, mutta ei tämä ainakaan hyvältä näytä, Tuominen totesi.

Ottelutilastot

 

Karhu päihitti Lahden jo avausjaksolla

Kauhajoella Karhu Basket lähetti Lahti Basketballin kotimatkalle 88–67 päättyneen ottelun jälkeen. Hallitseva mestari otti heti käynnistyksessä reippaan etumatkan ja piti lopun ajan tasaisesti vieraansa kurissa. Ensimmäinen jakso päättyi rajulla erolla 24–4, ja joukkueiden välimatka säilyi kutakuinkin samana koko pelin läpi.

– Jos tekee koko ensimmäisellä jaksolla vain neljä pistettä, niin siitä voi päätellä, että on tehty paljon asioita väärin. Olimme alussa ehkä hieman itsekkäitä, ja harvoin kukaan yksin joukkuettaan suosta nostaa. Hävisimme ihan jokaisella osa-alueella, kommentoi Lahden kapteeni Vesa Mäkäläinen.

Ottelussa eniten pisteitä teki Kauhajoen heittäjä-ässä Okko Järvi, joka keräsi yhteensä 21 ja onnistui kaaren takaa kolmella yrityksellä neljästä. Lahden riveistä parhaaseen saldoon pääsi Logan McLane 13 pisteellä.

Lupaavaa työtä nähtiin myös Karhun tuoreimmalta vahvistukselta Skylar Spenceriltä, joka pelasi Korisliigassa ensimmäisen ottelunsa. Sentteri keräsi tilastoikseen 12 pistettä ja kahdeksan levypalloa sekä tehokkuuslukeman 24.

– Tämä oli hyvä ensikokemus. Pelasimme kovaa, ja olen tyytyväinen, että pääsimme aloittamaan hommat voitolla. Sain tänään nähdä, että tämä on hyvä liiga, jossa on hyviä pelaajia, Spencer kommentoi.

Ottelutilastot

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia