Ensimmäinen NOKIA Camp antoisa kokemus

8.6.2002 Perjantaina päättyi historian ensimmäinen NOKIA Camp, nuorten maajoukkuepelaajille tarkoitettu tehoharjoitteluleiri. Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä järjestetyn viisipäiväisen tapahtuman tavoitteena oli keskittyä pelaajien henkilökohtaiseen taito- ja ominaisuusharjoitteluun. Vierumäellä olikin täysi rähinä päällä koko leiritysjakson ajan.

- Tekemisen taso oli pelaajilla ja valmentajilla todella kova. Pelaajat omaksuivat hyvin sen, että kyseessä oli ensisijaisesti oppimistilanne, eikä niinkään kilpailutilanne. Ryhmän ikäjakauma osoittautui onnistuneeksi. Vanhemmat pelaajat ottivat selkeästi roolin tiedon siirtämisessä ja neuvomisessa, kertoi Suomen Koripalloliiton valmennuksenjohtaja ja miesten maajoukkueen päävalmentaja Ari Tammivaara.

NOKIA Campille oli kutsuttu pelaajia 1982-syntyneistä vuonna 1987 syntyneisiin, jotka ovat aikuismaajoukkueiden kannalta potentiaalisimpia. Kaikkiaan leiriläisiä oli pojat ja tytöt mukaan lukien nelisenkymmentä.

Tahti ensimmäisellä NOKIA Campilla oli tiivis. Aamut kuluivat henkilökohtaisten lajiharjoitteiden parissa. Keskipäivällä ohjelmassa oli tyypillisesti testejä ja fysiistä ominaisuusharjoittelua ja iltaisin pelejä sekä lisää henkilökohtaisia lajiharjoitteita. Harjoittelu tähtää tukemaan maajoukkueiden sisäänajettavaa pelityyliä, jossa jokaisen pelaajan tulisi pystyä ratkaisemaan kaikilta etäisyyksiltä, puolustamaan aggressiviisesti sekä toteuttamaan nopeatempoista peliä.

- Leirillä tuli selkeästi esiin yksilötason valmennuksen merkitys. Pelaajat motivoituvat ja esimerkiksi liikesuorituksissa tapahtui muutoksia. Toivottavasti leirin opit ohjaavat myös pelaajien harjoittelua jatkossa, toivoi Elina Piispanen, naiskoripallon johtaja.

Oppia olivat nuorten maajoukkuevalmentajien ohella jakamassa vieralevina tähtinä Suomen ensimmäinen NBA-ammattilainen Hanno Möttölä sekä viikonvaihteen aikana Helsingissä järjestettävällä valmentajaklinikalla luennoiva Mainen yliopiston päävalmentaja John Giannini. Molempien vierailut keräsivät kiitosta.

- Homma toimi todella hyvin ja Hanno oli loistava. Pelaajat olivat neljällä korilla ja Hanno kiersi koreilla antamassa henkilökohtaisia neuvoja kahden tunnin ajan. Treenien jälkeen pelaajilla oli mahdollisuus seurata Hannon fysiikkaharjoitusta, joka oli varmasti monelle vaikuttava kokemus, Tammivaara kehui.

- Oli hieno kokemus tavata Hanno "livenä". Hän opetti hyviä post-liikkeitä ja aseman pitämistä. Hyödyllisiä neuvoja tuli paljon. Koko ajan pitää olla valmiimpi tekemään asioita ja pysyä matalana, Oulun NMKY:n Jari Vanttaja kertasi oppejaan.

John Gianninin parituntisen harjoituksen tarkoituksena oli evästää pelaajien henkilökohtaista, omatoimista harjoittelua, johon kuului mm. puolustus- ja heittoharjoituksia.

- (Gianninin) vierailu oli antoisa. Hän kertoi mm. siitä, mitä pitäisi tehdä voimaharjoittelun suhteen, jotta USA:n yliopistoihin voisi päästä ja siellä menestyä, selvitti tamperelainen Mikko Niemi.

- Kaiken kaikkiaan henkilökohtaiset harjoitteet olivat todella hyviä ja monipuolisia. Paljon tarttui mukaan kotiin viemiseksi, lisäsi Joensuun Katajan 211-senttinen Lasse Aavamäki.

Poikien NOKIA Teamin seuraava tapahtuma on jo alkavalla viikolla, kun Vierumäen leiriläisistä valitaan 11 pelaajan joukkue, joka kohtaa torstaina 13.6. Viron Lapuan Urheilutalolla (klo 18.30) ja perjantaina 14.6. Kuortaneen Urheiluopistolla (klo 11.00). Torstain ottelu kantaa 20-vuotiaiden maaottelun virallista statusta. Perjantaina Virolla on joukkueessaan myös vanhempia pelaajia.

Tyttöjen NOKIA Team koostuu pääosin vuonna 1984-syntyneistä pelaajista, joiden kesä kuluu valmistautuessa heinäkuun 12.-21. päivinä Slovenian Skofja Lokassa pelattaviin EM-kisoihin.

Seuraava NOKIA Camp järjestetään poikien osalta 23.-28. heinäkuuta Vierumäellä. Tyttöjen leiri on siirretty aiemmin ilmoitetusta ajankohdasta myöhempään ajankohtaan.

Asiat

 
3.4.2024 15:49 Susi All Star

Muistutus: SUSI All Stars -leirityksen ilmoittautuminen 2010–2011 syntyneille pelaajille auki 21.4. asti

Koripalloliiton maajoukkueohjelman eli Suden polun ensimmäinen askel, SUSI All Stars -leiritys, käynnistyy taas kesäkuussa. Seuravalmentajat vastaavat vuosina 2010–2011 syntyneiden pelaajiensa ilmoittamisesta leiritykseen 21.4.2024 mennessä.

26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

31.5.2022 12:17 Susiladies

Susiladiesin leiritys alkaa kesäkuussa – kotiottelut sekä Helsingissä että Tampereella

Susiladies kerääntyy kesäharjoittelemaan maanantaina 6.6. Urhea-halliin, Helsinkiin. Joukkueen kesäohjelmaan kuuluvat vierasottelut Portugalia vastaaan, heinäkuun lopun kotiottelut Helsingissä Viroa ja Latviaa vastaan sekä elokuun alussa kotiottelut Islantia ja Ruotsia vastaan Tampereella.

12.4.2022 09:54 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pääsi Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on kutsuttu Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) koripalloturnauksen yhdeksi osallistujamaaksi. EYOF järjestetään 24.-30.7.2022 Banská Bystrica Slovakiassa.

29.7.2021 19:02 Susiladies

Susiladies matkustaa tuplamaaotteluihin Riikaan 13 pelaajalla

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies pelaa viikonloppuna kaksi maaottelua Latviaa vastaan Riikassa. Susiladies pelaa ensin suljetuin ovin Latviaa vastaan lauantaina 31.7. klo 18:00 ja yleisön kera sunnuntaina 1.8. klo 17:00.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

21.1.2020 11:17 Maajoukkue

MU15-maajoukkueen leirille kutsutut pelaajat

Suomen Koripalloliitto on kutsunut nuoria koripalloilijoita Suomen alle 15-vuotiaiden poikien maajoukkueen leirille Kisakallion Susi Training Centeriin 20.-23.2.2020.

3.9.2019 12:52 Maajoukkue

Oletko kiinnostunut nuorten maajoukkueiden valmennus- tai tukitehtävistä?

Suomen Koripalloliitto hakee asiantuntevia osaajia nuorten maajoukkuetoimintaan. Haku koskee niin valmentaja- kuin tukitehtäviä.

7.3.2019 11:16 Susiladies

Naisten universiadijoukkue, 20-vuotiaiden maajoukkue ja Susiladies yhteistyössä maajoukkuekesänä 2019

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on laittanut kutsun naisten universiadijoukkueen ehdokkaille, 20-vuotiaiden naisten maajoukkueelle ja Susiladies-pelaajille muodostaakseen yhden ison harjoitusryhmän maajoukkuekesälle 2019.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

Näytä lisää vastaavia