Erik Murphy ja Shawn Huff loistivat EuroCupissa

3.10.2018 22:19 Erik Murphy ja Shawn Huff olivat Frankfurt Skylinersin sankareita, kun joukkue avasi taipaleensa EuroCupissa maukkaalla jatkoaikavoitolla Torinosta. Petteri Koposen Bayern München jatkaa puhtaalla pelillä Bundesliigassa ja Gerald Lee Junior debytoi vahvasti uuden seuransa Ironi Ness Zionan riveissä.

Erik Murphy oli ottelun MVP. (Kuva: Ville Vuorinen)

Frankfurt voitti trillerissä Torinon niukasti 88-85 (75-75, 45-37). Murphy oli isossa roolissa viimeistellen kentän korkeimman pistemäärän 19. Torino aloitti ottelun vahvasti ja johti ensimmäisen neljänneksen lopulla jo kahdeksalla pisteellä, mutta Murphyn kolmen pisteen heitto 41 sekuntia ennen loppua toi Frankfurtin takaisin peliin mukaan. Suomalaiskaksikko oli isossa roolissa myös 1,5 minuuttia ennen loppua, kun Torino johti pisteellä ja Murphy löysi Huffin kulmasta vapaana eikä Susijengin kippari erehtynyt bonusviivan takaa ja nosti Frankfurtin johtoon. Huff sai kunnian myös sinetöidä voittolukemat vapariviivalta pari sekuntia ennen loppua.

- Tärkein asia oli tietenkin voitto ja onneksi saimme sen, sillä peli ratkesi vasta viime hetkillä ja oli aika värikäs. Pelasin hyvin, mutta tärkein asia oli kuitenkin joukkueen voitto. Joukkueemme puhaltaa yhteen hiileen ja joka pelissä voi nousta uusi ratkaisija. Uskon, että pystymme parantamaan tästä entisestään ja minulla on hyvä tunne tästä joukkueesta. Tästä on hyvä jatkaa, Murphy kertoi ottelun jälkeen.

Myös päävalmentaja Gordon Herbert kehui Murphyn panosta ottelussa.

- Mielestäni Murphy pisti kovia heittoja toisella neljänneksellä ja sai meidät vauhtiin. Saimme hyvän flow'n ja se oli meille avainasia, Herbert totesi lehdistötilaisuudessa.

Murphy urakoi pisteidensä lisäksi neljä levypalloa, kaksi syöttöä, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa. Huff ei jäänyt iltapuhteessaan juuri heikommaksi 14 pisteen, kahdeksan levypallon, kolmen syötön, riiston ja kahden torjunnan saldollaan. Murphy teholuku 22 oli myös ottelun korkein yhdessä Torinon Jamil Wilsonin kanssa.
Ottelutilastot

Samassa lohkossa Frankfurtin kanssa pelaava Sasu Salinin Malaga aloitti EuroCupinsa 72-80 (36-34)-tappiolla Rytas Vilnalle. Malagan kohtaloksi koitui viimeinen neljännes, kun kotijoukkue nousi rinnalle ja ohi vieden päätösneljänneksen 26-17. Salin merkkautti kaksi pistettä ja kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Alkukaudesta loukkaantumisesta kärsinyt Gerald Lee Junior debytoi vahvasti Ironi Ness Zionan riveissä, kun israelilaisjoukkue kaatoi FIBA Europe Cupin ottelussa romanialaisen Cluj Napocan 91-78 (54-39). Lee pyöritteli 17 minuutissa 12 pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Petteri Koponen ja Bayern München jatkavat puhtaalla pelillä Bundesliigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Saksan Bundesliigassa Petteri Koposen edustama Bayern München otti kotonaan 79-66 (38-26)-voiton Vechtasta. Koponen operoi ottelussa yhdeksän pistettä, levypallon ja kaksi syöttöä. Bayern on voittanut molemmat ottelunsa.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins sen sijaan taipui kotikentällään niukasti Giessen 46ersille 90-92 (40-52). Crailsheim on hävinnyt molemmat ottelunsa tämän kauden Bundesliigassa.
Ottelutilastot

 

 
21.11.2019 07:42 Suomalaiset ulkomailla

Madsenin tupla-tupla ei riittänyt - Salin juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Alexander Madsenin VEF Riika isännöi Sasu Salinin Teneriffaa. Madsen oli joukkueensa ykköstähti tupla-tuplalla, mutta Teneriffa palasi kotimatkalle täyden pistepotin kera.

14.11.2019 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin naulasi voittoheiton sisään ja Teneriffan putkelle jatkoa

Sasu Salin oli Teneriffan sankari, kun hän heitti voittoheiton sisään muutama sekunti ennen loppua Mestarien liigan ottelussa Gaziantepiä vastaan.

31.10.2019 08:02 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen tehokkaana Bayern Münchenin voittaessa Real Madridin

Petteri Koponen ja Bayern München pääsivät juhlimaan äärimmäisen maukasta voittoa kaadettuaan Euroliigan ottelussa Real Madridin. Koponen oli jälleen Bayernin kantavia voimia ottelussa heittäen 15 pistettä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä ja Ranskan cupissa nähtiin suomalaiskohtaaminen.

11.10.2019 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Madsenin VEF Riika aloittanut tappioitta - Koposen Bayern München kaatui Euroliigassa

Euroliigan hallitseva mestari Moskovan TsSKA oli liian kova pala purtavaksi Petteri Koposen Bayern Münchenille. Alexander Madsenin VEF Riika on aloittanut kauden komeasti puhtaalla pelillä.

4.10.2019 08:31 Susijengi

Koposen Bayern München aloitti Euroliigan komealla voitolla

Petteri Koposen Bayern München otti hienon voiton Euroliigan avausottelussaan kaataessaan Olimpia Milanon. Alexander Madsen myös pääsi avaamaan kautensa voitolla.

15.3.2019 07:28 Susijengi

Salinin tehoilta ei riittänyt jatkopaikkaan EuroCupissa – Kanervon Stjarnan runkosarjan voittoon

Sasu Salinin ja Malagan taival EuroCupissa päättyi puolivälierissä, kun Malaga hävisi ratkaisevan ottelun ALBA Berliinille Salinin 17 pisteen iltapuhteesta huolimatta. Islannin liigassa Antti Kanervon Stjarnan lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

11.3.2019 07:28 Susijengi

Susijengin kolmikolle voittoja Espanjassa

Espanjassa vietettiin suomalaisvoittoja, kun Sasu Salin, Erik Murphy ja Roope Ahonen pääsivät voiton makuun. Voittoa pääsi tuulettamaan myös Carl Lindbom, joka siivitti joukkueensa voiton makuun 18 pisteen saldollaan.

8.3.2019 08:13 Susijengi

Salinin Malaga avasi EuroCupin pudotuspelit voitolla

Sasu Salin ja Malaga saivat lentävän lähdön EuroCupin pudotuspeleille voittamalla ALBA Berliinin vieraskentällä. Islannissa Antti Kanervo tykitti Stjarnanin sarjakärkeen.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

1.2.2019 11:51 Susijengi

Petteri Koponen juhli kovaa voittoa Euroliigassa

Petteri Koposen Bayern München tarrasi tiukasti kiinni Euroliigan pudotuspelipaikkaan saksalaisjoukkueen voittaessa kotonaan turkkilaisen suurseura Fenerbahcen.

24.1.2019 09:44 Susijengi

Sasu Salinin Malaga tarrasi kiinni jatkopaikkaan

Sasu Salinin Malaga nappasi arvokkaan voiton EuroCupissa ja otti tiukan otteen jatkopaikkaan. Petteri Koposen Bayern Münchenin voittoputki Bundesliigassa jatkuu.

18.1.2019 09:46 Susijengi

Salin ja Wilson juhlivat voittoja eurokentillä

Sasu Salin ja Jamar Wilson pääsivät voittojen makuun eurokentillä. Petteri Koponen oli Bayern Münchenin paras pistemies, mutta se ei tällä kertaa riittänyt voittoon saakka Euroliigassa.

4.1.2019 07:07 Susijengi

Lindbom loisti Puolassa – EuroCupin jatkolohkot käynnistyivät

Carl Lindbom oli jälleen huippuiskussa, kun hän johdatti 24 pisteellään Rosa Radomin voittoon Puolan liigassa. EuroCupissa jatkolohkot pyörähtivät käyntiin ja Susijengin kolmikko ylsi komeasti kaksinumeroisiin pisteisiin.

2.1.2019 11:07 Susijengi

EuroCupin jatkolohkot käynnistyvät - Susijengin kolmikko valmiina

EuroCupin lohkovaihe saatiin päätökseen joulukuun lopussa ja heti vuoden 2019 toisena päivänä pyörähtävät käyntiin jatkolohkot. Susijengin pelaajista mukana on Malagaa edustava Sasu Salin sekä Frankfurt Skylinersin Shawn Huff ja Erik Murphy.

20.12.2018 09:56 Susijengi

Koponen ja Salin voittojen takuumiehinä eurokentillä

Petteri Koponen pääsi keskiviikkoiltana juhlimaan Bayern Münchenin kolmatta peräkkäistä voittoa Euroliigassa ja EuroCupissa Sasu Salin ja Malaga päättivät alkulohkon tyylikkäästi voittoon.

12.12.2018 23:10 Susijengi

Erik Murphy ja Shawn Huff johdattivat Frankfurtin voittoon EuroCupissa

Erik Murphy ja Shawn Huff olivat isossa roolissa, kun Frankfurt Skyliners otti voiton EuroCupissa. Murphy oli ottelun paras pistemies ja Huff sinetöi Frankfurtin voiton viime hetkillä.

22.11.2018 09:44 Susijengi

Sasu Salin kuumassa heittovireessä - Gerald Lee Junior hurjasteli tupla-tuplan

Sasu Salinin käsi kävi kuumana, kun hän nakutti 17 pistettä johdattaessaan Malagan voittoon EuroCupin ottelussa. Gerald Lee Junior oli huippuvireessä tilastoiden 17 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Ironi Ness Zionan varmistaessaan jatkopaikan FIBA Europe Cupissa.

15.11.2018 10:10 Susijengi

Sasu Salinin Malaga varmisti jatkopaikan EuroCupissa

EuroCupissa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun vahvan suomalaisedustuksen omaava Frankfurt Skyliners isännöi Sasu Salinin Malagaa. Malaga kävi hakemassa Saksasta tärkeän voiton ja varmisti jatkopaikkansa EuroCupissa. FIBA Europe Cupissa Alex Murphyn Szolnoki Olaj varmisti niin ikään paikkansa seuraavalla kierroksella.

14.11.2018 14:27 Susijengi

EuroCup-kierroksen MVP:ksi valittu Erik Murphy pelaa vahvaa kautta – ”Olen heittänyt hyvin”

Ennen tätä kautta Erik Murphy oli pelaamatta yhdeksän kuukauden ajan, mutta ruostetta ei ole miehen otteissa alkukauden aikana esiintynyt. Siitä parhaimpana osoituksena viime kierroksella saatu tunnustus EuroCupin kierroksen parhaaksi pelaajaksi.

7.11.2018 23:52 Susijengi

Erik Murphyn hirmuvire jatkuu – heitti 33 pistettä EuroCupissa

Erik Murphy on erinomaisessa iskussa tärkeiden MM-karsintaotteluiden alla, kun hän johdatti Frankfurt Skylinersin tärkeään voittoon EuroCupissa Torinoa vastaan. Murphy tuli penkiltä sisään ja heitti peräti 33 pistettä. Mukaviin pistelukuihin ylsivät myös Gerald Lee Junior sekä Jamar Wilson.

Näytä lisää vastaavia