Erik Murphy odottaa viihdyttäviä kotikisoja

26.11.2016 21:00 Erik Murphy pelaa toista kauttaan Euroopassa ja on nauttinut ajastaan vanhalla mantereella. Murphylla on korkeat odotukset sekä tästä kaudesta että ensi vuoden EM-kotikisoista.

Erik Murphy on viihtynyt hyvin Strasbourgissa.

"Susi-Erkki" pelaa toista kauttaan Euroopassa.

Murphy odottaa jo vesi kielellä ensi vuoden EM-kisoja. Kuvat: Ville Vuorinen & Salttu Forsström.

Ammattilaisuransa Murphy aloitti NBA:ssa pelaten Chicago Bullsissa ja Utah Jazzissa yhden kauden ajan. Sen jälkeen hän vietti NBA:n kehitysliigassa kauden ennen kuin rantautui Eurooppaan viime vuonna. Hän aloitti kauden Besiktasissa ja siirtyi kesken kauden Büyükcekmecen riveihin.

- Siellä oli luonnollisesti ylä- ja alamäkiä, mutta se oli hyvä kokemus. Turkissa on erittäin hyvä liiga ja opin siellä paljon. Pidin Turkista ja viihdyin siellä, Murphy kertoo.

Täksi kaudeksi Murphy siirtyi Ranskaan SIG Strasbourgiin ja on asettunut hyvin aloilleen uuteen maahan.

- Olen viihtynyt Ranskassa. Kautemme ei alkanut kovinkaan hyvin, mutta meillä on hyvä joukkue ja hyviä pelaajia. Parannamme koko ajan ja hyvä tästä tulee.

Henrik Dettmann aloitti kauden Strasbourgin valmentajana, mutta uusi joukkue ja vaikea loukkaantumistilanne heijastui myös tuloksiin ja joukkueen monivuotinen valmentaja Vincent Collet palasi joukkueen peräsimeen. Loukkaantumistilanteen ollessa pahimmillaan myös Murphy joutui pelaamaan itselleen hieman oudossa roolissa.

- Alkukaudesta meillä oli pelaajia loukkaantuneina ja pelasin hieman sentterinä. Se kuitenkin kuuluu asiaan, että pitää pystyä sopeutumaan ja yritin sopeutua parhaani mukaan. Collet'n pelijärjestelmä on hyvin erilainen kuin Henrikin ja yritämme nyt opetella sitä ja se tulee koko ajan tutummaksi. Joillekin pelaajille tyyli on jo tuttu ennestään ja he yrittävät auttaa sitten meitä uusia pelaajia sisäistämään se.

Strasbourg on perinteinen ranskalaisseura, joka on kuulunut maan viime vuosien kestomenestyjiin. Se on ollut neljästi peräkkäin Ranskan liigan kakkonen ja viime vuonna se selvitti tiensä myös Eurocupin finaaliin. Joukkueen ainoa Ranskan mestaruus on yli kymmenen vuoden takaa, joten mestaruusnälkä joukkueessa on kova.

- Strasbourg on hävinnyt neljä edellisfinaalia, joten se on sellainen asia, joka on ilmassa. Tavoitteena on kehittyä koko ajan ja parantaa peliä sekä voittaa mahdollisimman paljon pelejä. Katsotaan sitten mihin se sitten riittää.

Tuttuja vastassa EM-kisoissa

Tiistain arvottiin Susijengin ensi vuoden EM-kisojen lohko. Suomen lohkossa nähdään ensi vuonna Ranska, Kreikka, Slovenia, Puola ja Islanti. Murphylle lohkoarvonnan tekee erityisen mielenkiintoiseksi se, että vastaan tulee Collet’n valmentama Ranska sekä nykyinen joukkuekaveri, Puolan passin omistava, AJ Slaughter.

- Lohko on mielenkiintoinen, sillä minulla on joukkueessa nyt kaksi tulevaa vastustajaa, AJ ja coach. Juttelimme ja vitsailimme jo asiasta. Luonnollisesti lohko on kova ja siinä on hyviä joukkueita. Jokainen lohko on hyvä. Helppoa ei tule olemaan, mutta toivottavasti pääsemme lohkosta jatkoon, arvioi Murphy.

Tuttujen pelaaminen samassa lohkossa on Murphyn mukaan kaksiteräinen miekka.

- Tulen toivottavasti oppimaan Ranskan ja AJ:n tavan pelata, mutta he oppivat myös minun pelini.

Tänä kesänä Susijengi pääsi jo hiomaan kuvioitaan ensi kesää varten. Pelitapaan ajettiin sisään sekä uusia pelaajia että uusia kuvioita. Murphy oli tyytyväinen kesän antiin.

- Kesä meni erinomaisesti. Mukaan on tulossa hyviä nuoria ja meillä on toimiva sekoitus tällä hetkellä ja pelaamme hyvin yhteen. Uskon, että voimme saavuttaa menestystä, mutta meidän pitää olla hyvin valmistautuneita. Pelaamme kotona ja se auttaa. Mielestäni olemme pelanneet Suomessa hyvin.

Suomi on saanut erinomaisen kannatuksen aikaisemmissa arvokisoissa eikä Murphy odota mitään vähempää ensi vuonna.

- Kotikentästä on iso etu meille. Pelaamme runsaslukuisen, innostuneen ja äänekkään kotiyleisön edessä. Uskon siitä tulevan vähintäänkin viihdyttävää, Murphy naurahtaa.

Lipunmyynti jatkuu tiistaina 29.11. klo 9.00

Hyvin kaupaksi käyneiden EM-kisojen lippupakettien myynti jatkuu tiistaina 29.11. klo 9:00. Myyntiin vapautuvat Follow Your Team -lippupaketit sisältävät Suomen viisi kotiottelua Helsingin Hartwall Arenalla 31.8.-6.9.2017 välisenä aikana. Samalla myyntiin tulevat myös muiden Suomen lohkossa pelaavien maiden FYT-lippupaketit.

 
15.6.2019 11:08 Susijengi

Petteri Koponen aloittaa finaalit Saksassa sunnuntaina

Petteri Koponen on raivannut tiensä Bayern Münchenin kanssa Saksan Bundesliigan finaaleihin. Sunnuntaina alkavissa finaaleissa Bayern München saa vastaansa ALBA Berliinin.

13.6.2019 16:04 Susijengi

Salinilla ”sasumainen” kausi Malagassa

Sasu Salin, 28, pelasi toisen kautensa Espanjan huippuseuroihin lukeutuvassa Malagassa. Salinin kausi päättyi pohjevammaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta muuten kauden aikana nähtiin totuttua Salinia.

12.6.2019 17:45 Susijengi

Jamar Wilson palaa Ranskaan vaiherikkaan Liettuan kauden jälkeen

Erinomaisen kauden Liettuan liigan mitalipeleihin edenneen BC Lietkabelisin kanssa pelannut Susijengin takakentän tukipilari Jamar Wilson, 35, palaa yhden kauden jälkeen Ranskan pääsarjaan. 185-senttisen Albanyn yliopiston kasvatin uusi seura on suurin satsauksin 2019-20-kauteen lähtevä JL Bourg Basket.

6.6.2019 15:00 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jäi kauden tavoitteistaan

Lassi Tuovin, 32, valmentaman Strasbourgin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Menestykseen tottuneelle Strasbourgille kausi oli pienoinen pettymys.

30.5.2019 12:08 Susijengi

Salin ja Murphy aloittavat Espanjan liigan pudotuspeleissä – Ahosen huippukausi laiha lohtu

Espanjan liigan pudotuspelit alkavat torstaina. Suomalaispelaajista Sasu Salin ja Erik Murphy aloittavat mestaruustaistelun. Sarjaporrasta alempana Roope Ahosen Oviedon kausi päättyi pettymykseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

24.5.2019 16:05 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Ranskan liigan runkosarja saatiin paketoitua viikonloppuna ja Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin osalta pudotuspelit käynnistyvät lauantaina.

23.5.2019 15:56 Susijengi

Iisalon ja Vertion valmentama Crailsheim teki seurahistoriaa – Frankfurtin suomalaiskolmikolla ailahteleva kausi

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion luotsaama Crailsheim Merlins varmisti sarjapaikkansa Bundesliigassa vasta viimeisen kierroksen viimeisillä hetkillä. Shawn Huffin kipparoima ja Gordon sekä Daniel Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners jäi niukasti ulos Saksan Bundesliigan pudotuspeleistä vahvasta loppukaudesta huolimatta.

17.5.2019 18:37 Susijengi

Petteri Koponen mestaruus mielessä pudotuspeleihin – ”Hyvät mahdollisuudet mestaruuteen”

Saksan Bundesliiga on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Petteri Koposen Bayern München voitti runkosarjan ja aloittaa mestaruuden tavoittelun lauantaina kohtaamalla pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Braunschweigin.

14.5.2019 09:54 Susijengi

Jamar Wilson aloittaa pudotuspelit Liettuassa – ”Olen valmis jättämään kaiken kentälle”

Liettuan liigan runkosarja päättyi viikonloppuna ja pudotuspelit starttaavat tiistaina. Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Jamar Wilsonin Lietkabelis kohtaa puolivälierissä Pieno zvaigzdesin.

9.5.2019 14:09 Susijengi

Carl Lindbom nautti saamastaan vastuusta Puolassa – ”Pystyin vastaamaan siihen”

Carl Lindbom, 27, pelasi menneen kauden Puolan pääsarjassa Radomin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle monin tavoin vaikea, mutta Lindbomille kausi oli menestys.

8.5.2019 12:29 Susijengi

Roope Ahonen aloittaa taistelun noususta Espanjan pääsarjaan

Espanjan kakkossarjan, LEB Oron, pudotuspelit pyörähtävät käyntiin torstaina. Roope Ahosen ja Matti Nuutisen joukkue Oviedo lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

2.5.2019 11:20 Susiladies

Anniina Äijänen tietää nyt mitä huipulle pääseminen vaatii

Neljän USA:n yliopistossa vietetyn kauden jälkeen Anniina Äijänen, 23, otti viime kesänä ensimmäisen askeleen ammattilaisena, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan liigassa Sedis Basquetin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle menestyksekäs, sillä se selvitti tiensä aina välieriin saakka ja samalla Äijänen sai vyölleen arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

29.4.2019 13:38 Susijengi

Välierätappio jätti karvaan maun Kanervon kauteen

Antti Kanervon, 30, kausi päättyi pettymykseen, kun Islannin liigan runkosarjan voittanut Stjarnan taipui välierissä IR:lle otteluvoitoin 2-3. Vaikka joukkueen kanssa kirkkain tavoite jäi saavuttamatta, niin Kanervon kausi henkilökohtaisella tasolla oli onnistunut.

25.4.2019 12:02 Susiladies

Kausi Islannissa oli Vilma Kesäselle hieno kokemus

Vilma Kesäsellä, 30, oli vahva kausi Islannin liigassa KR:n riveissä. Joukkueen taival päättyi välierissä, mutta Kesäselle kausi oli menestyksekäs ja hieno kokemus.

5.4.2019 12:15 Susiladies

Kausi Puolassa oli Annika Holopaiselle erilainen ja mielenkiintoinen kokemus

Annika Holopainen pelasi ensimmäisen kautensa Puolan kovassa pääsarjassa. Holopaisen kauteen mahtui paljon uusia ja mielenkiintoisia kokemuksia.

2.4.2019 11:42 Susiladies

Vilma Kesänen hyvässä iskussa Islannin liigan pudotuspeleihin

Islannin liigan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Vilma Kesäsen KR:n osalta keskiviikkona, kun vastaan asettuu runkosarjan voittaja Valur. Otteluparissa on erityistä jännitettä, sillä kyseessä on paikallisottelu.

1.4.2019 12:57 Susiladies

Sofia Pelanderilla vahva kausi Ruotsissa

Sofia Pelanderin, 26, neljäs kausi Ruotsissa tuli päätökseen viime viikolla, kun Norrköping Dolphins putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kauden päättyminen otti koville, niin kokonaisuudessaan Pelanderin kausi oli positiivinen.

21.3.2019 14:36 Susiladies

Suomalaisnaiset onnistuivat hienosti Saksan Bundesliigassa

Naisten Saksan Bundesliigassa nähtiin tällä kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelasi peräti viisi suomalaispelaajaa. Vaikka joukkueiden kaudet olivat vaikeat, ylsivät pelaajat hyviin suorituksiin.

20.3.2019 14:44 Susijengi

Antti Kanervo aloittaa Islannin liigan mestaruusjahdin

Islannin liigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna. Antti Kanervon, 29, Stjarnan valloitti runkosarjan ykköspaikan ja lähtee hyvistä lähtökohdista havittelemaan Islannin mestaruutta.

18.2.2019 12:06 Susijengi

Jamar Wilson valmis antamaan kaikkensa Susijengille

Miesten koripallomaajoukkueella on edessään kohtalon hetket tällä viikolla, kun MM-karsinnat saadaan päätökseen. Susijengin väkkärämäinen takamies Jamar Wilson on valmis jättämään kaikkensa kentälle.

Näytä lisää vastaavia