Erik Murphy odottaa viihdyttäviä kotikisoja

26.11.2016 21:00 Erik Murphy pelaa toista kauttaan Euroopassa ja on nauttinut ajastaan vanhalla mantereella. Murphylla on korkeat odotukset sekä tästä kaudesta että ensi vuoden EM-kotikisoista.

Erik Murphy on viihtynyt hyvin Strasbourgissa.

"Susi-Erkki" pelaa toista kauttaan Euroopassa.

Murphy odottaa jo vesi kielellä ensi vuoden EM-kisoja. Kuvat: Ville Vuorinen & Salttu Forsström.

Ammattilaisuransa Murphy aloitti NBA:ssa pelaten Chicago Bullsissa ja Utah Jazzissa yhden kauden ajan. Sen jälkeen hän vietti NBA:n kehitysliigassa kauden ennen kuin rantautui Eurooppaan viime vuonna. Hän aloitti kauden Besiktasissa ja siirtyi kesken kauden Büyükcekmecen riveihin.

- Siellä oli luonnollisesti ylä- ja alamäkiä, mutta se oli hyvä kokemus. Turkissa on erittäin hyvä liiga ja opin siellä paljon. Pidin Turkista ja viihdyin siellä, Murphy kertoo.

Täksi kaudeksi Murphy siirtyi Ranskaan SIG Strasbourgiin ja on asettunut hyvin aloilleen uuteen maahan.

- Olen viihtynyt Ranskassa. Kautemme ei alkanut kovinkaan hyvin, mutta meillä on hyvä joukkue ja hyviä pelaajia. Parannamme koko ajan ja hyvä tästä tulee.

Henrik Dettmann aloitti kauden Strasbourgin valmentajana, mutta uusi joukkue ja vaikea loukkaantumistilanne heijastui myös tuloksiin ja joukkueen monivuotinen valmentaja Vincent Collet palasi joukkueen peräsimeen. Loukkaantumistilanteen ollessa pahimmillaan myös Murphy joutui pelaamaan itselleen hieman oudossa roolissa.

- Alkukaudesta meillä oli pelaajia loukkaantuneina ja pelasin hieman sentterinä. Se kuitenkin kuuluu asiaan, että pitää pystyä sopeutumaan ja yritin sopeutua parhaani mukaan. Collet'n pelijärjestelmä on hyvin erilainen kuin Henrikin ja yritämme nyt opetella sitä ja se tulee koko ajan tutummaksi. Joillekin pelaajille tyyli on jo tuttu ennestään ja he yrittävät auttaa sitten meitä uusia pelaajia sisäistämään se.

Strasbourg on perinteinen ranskalaisseura, joka on kuulunut maan viime vuosien kestomenestyjiin. Se on ollut neljästi peräkkäin Ranskan liigan kakkonen ja viime vuonna se selvitti tiensä myös Eurocupin finaaliin. Joukkueen ainoa Ranskan mestaruus on yli kymmenen vuoden takaa, joten mestaruusnälkä joukkueessa on kova.

- Strasbourg on hävinnyt neljä edellisfinaalia, joten se on sellainen asia, joka on ilmassa. Tavoitteena on kehittyä koko ajan ja parantaa peliä sekä voittaa mahdollisimman paljon pelejä. Katsotaan sitten mihin se sitten riittää.

Tuttuja vastassa EM-kisoissa

Tiistain arvottiin Susijengin ensi vuoden EM-kisojen lohko. Suomen lohkossa nähdään ensi vuonna Ranska, Kreikka, Slovenia, Puola ja Islanti. Murphylle lohkoarvonnan tekee erityisen mielenkiintoiseksi se, että vastaan tulee Collet’n valmentama Ranska sekä nykyinen joukkuekaveri, Puolan passin omistava, AJ Slaughter.

- Lohko on mielenkiintoinen, sillä minulla on joukkueessa nyt kaksi tulevaa vastustajaa, AJ ja coach. Juttelimme ja vitsailimme jo asiasta. Luonnollisesti lohko on kova ja siinä on hyviä joukkueita. Jokainen lohko on hyvä. Helppoa ei tule olemaan, mutta toivottavasti pääsemme lohkosta jatkoon, arvioi Murphy.

Tuttujen pelaaminen samassa lohkossa on Murphyn mukaan kaksiteräinen miekka.

- Tulen toivottavasti oppimaan Ranskan ja AJ:n tavan pelata, mutta he oppivat myös minun pelini.

Tänä kesänä Susijengi pääsi jo hiomaan kuvioitaan ensi kesää varten. Pelitapaan ajettiin sisään sekä uusia pelaajia että uusia kuvioita. Murphy oli tyytyväinen kesän antiin.

- Kesä meni erinomaisesti. Mukaan on tulossa hyviä nuoria ja meillä on toimiva sekoitus tällä hetkellä ja pelaamme hyvin yhteen. Uskon, että voimme saavuttaa menestystä, mutta meidän pitää olla hyvin valmistautuneita. Pelaamme kotona ja se auttaa. Mielestäni olemme pelanneet Suomessa hyvin.

Suomi on saanut erinomaisen kannatuksen aikaisemmissa arvokisoissa eikä Murphy odota mitään vähempää ensi vuonna.

- Kotikentästä on iso etu meille. Pelaamme runsaslukuisen, innostuneen ja äänekkään kotiyleisön edessä. Uskon siitä tulevan vähintäänkin viihdyttävää, Murphy naurahtaa.

Lipunmyynti jatkuu tiistaina 29.11. klo 9.00

Hyvin kaupaksi käyneiden EM-kisojen lippupakettien myynti jatkuu tiistaina 29.11. klo 9:00. Myyntiin vapautuvat Follow Your Team -lippupaketit sisältävät Suomen viisi kotiottelua Helsingin Hartwall Arenalla 31.8.-6.9.2017 välisenä aikana. Samalla myyntiin tulevat myös muiden Suomen lohkossa pelaavien maiden FYT-lippupaketit.

 
14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

13.2.2020 11:55 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

1.1.2020 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi aloittanut lupaavasti Italiassa – ”Mielestäni olen pelannut minuuttini ihan hyvin”

Topias Palmi, 25, otti tänä syksynä ensimmäiset askeleensa ulkomailla, kun hän kesällä solmi kolmen vuoden sopimuksen italialaisen Vanoli Cremonan kanssa. Palmin debyyttikausi ulkomailla on alkanut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

13.12.2019 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutinen ja Oviedo päässeet hyvään vauhtiin – ”Meillä on nyt hyvä vaihe menossa”

Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut hyvin, vaikka joukkueella on ollut omat vaikeutensa. Tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin sekä Nuutisen että Oviedon kannalta paljon valoisammalta.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

15.10.2019 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Tuovi ja Madsen aloittavat Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina

Vaikka hallitsevan Korisliigan mestari Karhu Basketin haaveet Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutuivat dramaattisesti viimeisellä sekunnilla, niin Mestarien liigassa nähdään tällä kaudella suomalaisväriä. Sasu Salin on Teneriffan kanssa samassa lohkossa Alexander Madsenin VEF Riian kanssa ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg on niin ikään mukana.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

1.10.2019 14:45 Susiladies

Veera Pirttinen valmiina isoon rooliin Islannissa

Veera Pirttinen, 22, pelasi vahvan viime kauden Saksan Bundesliigassa ChemCats Chemnitzissä ja siirtyi täksi kaudeksi Islantiin Snæfell joukkueeseen. Pirttistä odottaa Islannissa iso rooli.

30.9.2019 09:51 Susijengi

Petteri Koponen puolustamaan Bundesliigan mestaruutta

Saksan Bundesliigan kausi alkaa Petteri Koposen, 31, ja Bayern Münchenin osalta maanantaina. Bayern lähtee kauteen hallitsevana mestarina ja Bundesliigan lisäksi joukkue tähyää menestystä myös Euroliigassa.

28.9.2019 08:19 Susijengi

Suomalaiskolmikko taistelee noususta Espanjan LEB Orossa

Espanjan kakkosliigassa, LEB Orossa, nähdään tulevalla kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Roope Ahonen ja Matti Nuutinen jatkavat sarjassa ja he ovat saaneet seuraa Alex Murphystä. Suomalaisittain tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että kaikkien kolmen joukkueet lukeutuvat ennakolta sarjan nousijakandidaatteihin.

25.9.2019 13:50 Susijengi

Carl Lindbom jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi

Susijengin laituri Carl Lindbom, 27, teki jatkosopimuksen kesällä Puolan liigassa pelaavan Radomin kanssa. Lindbom kuului jo viime kaudella joukkueen avainpelaajiin ja aikoo jatkaa siitä mihin viime kauden päätteeksi jäi.

21.9.2019 13:34 Susijengi

Salin uuden haasteen edessä – Maxhunilla debyyttikausi ammattilaisena

Espanjassa aiemmin Gran Canariassa sekä Malagassa pelannut Sasu Salin vaihtoi kesällä maisemaa, kun hän teki kaksivuotisen sopimuksen teneriffalaisen CB Canariasin kanssa. Edon Maxhuni sen sijaan jätti kahden vuoden jälkeen yliopiston taakseen ja aloittaa ammattilaisuransa Gran Canarian organisaatiossa.

21.9.2019 11:49 Susijengi

Topias Palmi hakee kauden ensimmäistä pokaalia viikonloppuna – sopeutuminen Italiaan sujunut hyvin

Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Topias Palmi, 25, tarttui kesällä Italian huippuseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan sopimustarjoukseen ja teki seuran kanssa kolmen vuoden diilin. Palmi lähtee havittelemaan isoa roolia heti alusta lähtien.

20.9.2019 17:27 Susiladies

Heta Äijänen ja Anissa Pounds valmiina kauteen Saksassa

Saksan koriskentillä nähdään tulevalla kaudella kaksi suomalaispelaajaa, kun Heta Äijänen, 21, aloittaa toisen kautensa Bundesliigassa Donau-Riesissä ja Anissa Pounds, 26, pelaa sarjaporrasta alempana MSP Bergische Löwenin joukkueessa.

20.9.2019 09:55 Susijengi

Wilsonin, Tuovin ja Seppälän kaudet käyntiin Ranskassa

Ranskan koripallokentillä nähdään tulevalla kaudella kolme Susijengin jäsentä, kun Jamar Wilson palasi ProA-kentille tehdessään kesällä sopimuksen JL Bourg Basketin kanssa, Ilari Seppälä ottaa ensiaskeleensa ulkomailla ProB-joukkue Aix-Mauriennen kanssa ja Lassi Tuovi jatkaa SIG Strasbourgin valmennusryhmässä valmentajalegenda Vincent Collet’n oikeana kätenä.

Näytä lisää vastaavia