Esa Mäki-Tulokas Long Islandin yliopistoon

1.7.2003 Forssan Koripoikien kasvatti Esa Mäki-Tulokas sai mainion syntymäpäivälahjan. Heinäkuun 1. päivänä 21-vuotispäiviään viettävä Mäki-Tulokas siirtyy ensi syksynä Long Islandin yliopistoon Yhdysvaltoihin.

Mäki-Tulokkaan tuleva opinahjo sijaitsee New Yorkin Brooklynissa. Long Island pelaa yliopistokoriksen I divisioonassa ja Norheast-konferenssissa.  

Kaksi viime kautta FoKoPo:n riveissä miesten SM-Korista pelannut Mäki-Tulokas on jo hyvän aikaa metsästänyt paikkaa yliopistomaailmassa ja vihdoin tärppäsi.  

- Onhan tämä mielettömän hieno homma. Niin kauan olen haaveillut yliopistoon lähtemisestä. Nyt on yksi unelmista toteutunut. Nälkä toki kasvaa syödessä ja on aika asettaa rima korkeammalle, kertoi maanantaina New Yorkista Suomeen palannut Mäki-Tulokas.  

- Selvää on, ensimmäisellä kaudella peliaika saattaa olla tiukassa. Henkilökohtainen tavoitteeni onkin kehittyä joka vuosi. Toivottavasti sen tavoitteen avulla jälkimmäisinä vuosina saa myös roolin joukkueessa.  

Long Islandin yliopistossa Mäki-Tulokas ei ole ainoa eurooppalainen. Joukkueessa pelaa tulevalla kaudella myös yksi norjalainen ja yksi venäläinen.   

Kuluneella kaudella SM-Koriksessa 199-senttinen Mäki-Tulokas pelasi FoKoPo:n 27 runkosarjan ottelussa. Keskiarvokseen Mäki-Tulokas tykitti 17,1 pistettä, jonka lisäksi hän otti 3,6 levypalloa ja riisti 1,37 kertaa ottelua kohden. Miehen piste-ennätys SM-Koriksessa on 33.  

Nuorten maaotteluita Mäki-Tulokkaalla on tilillään Suomen eri ikäluokkamaajoukkueissa 25.  

FoKoPo palkkasi kaksi EU-pelaajaa

Tulevalla kaudella miesten I divisioonassa pelaava FoKoPo on hankkinut riveihinsä kaksi EU-pelaajaa. Molemmat tulokkaista ovat Englannin kansalaisia.  

Cory McGee on 31-vuotias ja 194-senttinen yleispelaaja. McGee on pelannut urallaan Englannin lisäksi mm. Espanjassa, Israelissa ja Ranskassa. Viime kauden McGee vietti Irlannin liigassa joukkueenaan Mardyke Demons. Keskiarvoikseen McGee merkkautti 9,6 pistettä, 5,5 levypalloa ja 4,68 syöttöä.  

FoKoPo:n toinen hankinta, Lijah Perkins, on puolestaan 26-vuotias ja parimetrinen korinaluspeluri. Perkins on urallaan ennättänyt pelata mm. Englannissa ja Islannissa. Kuluneen kauden Perkins pelasi Espanjan kolmosliigassa (EBA). Hän teki joukkueelleen, Deportes Cimansille, keskimäärin 13,3 pistettä ja poimi 5,3 levypalloa. Otteluita Perkinsille tosin kertyi vain kolme. Lisäksi Perkins edusti viime kaudella englantilaisseura Teesside Mohawksia, joka voitti NBL-liigan mestaruuden.  

Brittikaksikon ohella FoKoPo on solminut sopimuksen seuran oman juniorin Jani Perälän kanssa. Ennestään joukkueen vahvuudessa olivat jo Ville Ahtiainen, Harri Jokinen, Jyrki Perälä ja Tero Valkama.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
18.1.2019 10:31 NCAA

Augustin ja Väätänen vastakkain NCAA-kentillä - Robert Morris murskavoittoon

Nina Augustin vei naisten NCAA-kauden neljännen suomalaiskohtaamisen Robert Morrisin murskatessa Ella Väätäsen Long Islandin. Viikon suomalaisonnistujiin lukeutuivat myös kaksinumeroisille lukemille yltäneet Elina Koskimies sekä Lotta-Maj Lahtinen.

18.1.2019 09:46 Susijengi

Salin ja Wilson juhlivat voittoja eurokentillä

Sasu Salin ja Jamar Wilson pääsivät voittojen makuun eurokentillä. Petteri Koponen oli Bayern Münchenin paras pistemies, mutta se ei tällä kertaa riittänyt voittoon saakka Euroliigassa.

16.1.2019 12:45 Susijengi

Lauri Markkasesta toistamiseen vuoden koripalloilija

Susijengiä ja NBA:n Chicago Bullsia edustava Lauri Markkanen, 21, on nimetty toisen perättäisen kerran vuoden koripalloilijaksi Suomen urheilutoimittajien vuotuisissa valinnoissa. Jyväskyläläisen HoNsU:n kasvatti Markkanen on valittu urallaan vuoden koripalloilijaksi nyt kaksi kertaa.

14.1.2019 09:01 Susiladies

Susiladiesin pelaajat tehokkaina viikonloppuna – Poundsille 24 pistettä

Anissa Pounds heitti Espanjan Liga Femenina 2:ssa komeasti 24 pistettä viikonloppuna, Ruotsissa Sofia Pelander kasasi jälleen tupla-tuplan, Saksassa Veera Pirttinen esitti vahvoja otteita ja Helmi Tulonen juhli kovaa voittoa.

14.1.2019 08:47 Susijengi

Koponen auttoi Bayern Münchenin voittoihin – Susijengiläiset hyvässä iskussa

Petteri Koponen oli jälleen Bayern Münchenin tehopelaajia loppuviikosta, kun saksalaisjoukkue nappasi nimiinsä voitot Euroliigassa ja Bundesliigassa. Espanjassa Sasu Salin pääsi tärkeän voiton makuun ja lisäksi Erik Murphy, Jamar Wilson, Antti Kanervo ja Carl Lindbom tehtailivat taas kovia pistemääriä.

14.1.2019 08:47 NCAA

Augustinin yliopisto voittoputkessa, Koskimies 17 pistettä

Naisten NCAA:n konferenssiottelut ovat alkaneet Nina Augustinin ja Robert Morrisin osalta loistavasti kolmella voitolla. Viikonlopun ottelussa Elina Koskimies nakutti varmoin ottein 17 pistettä ja johdatti Americanin tärkeään kotivoittoon.

11.1.2019 09:30 NCAA

Rokkanen ja Koskimies hyvällä heittotuulella NCAA-parketeilla

Sara Rokkanen ja Elina Koskimies ylsivät molemmat 13 pisteeseen NCAA-kohtaamisissaan. Myös Nina Augustin oli pirteällä pelipäällä Robert Morrisin napatessa toisen peräkkäisen voittonsa.

9.1.2019 22:53 FIBA Europe Cup

Kataja ei onnistunut avaamaan jatkolohkon voittotiliään Hollannissa

Joensuulaisjoukkue on avannut FIBA Europe Cupin jatkolohkon kolmella tappiolla.

9.1.2019 13:56 Susijengi

Salin avitti Malagan avausvoittoon EuroCupin jatkolohkossa – Wilsonin tehoilta ei riittänyt

Sasu Salinin Malaga nappasi avausvoittonsa EuroCupin jatkolohkossa tiukan taistelun jälkeen. Jamar Wilson oli puolestaan Lietkabelisin ykkösnimi Mestarien liigassa, mutta liettualaisjoukkue joutui pettymään.

9.1.2019 13:14 Pääjuttu

Gerald Lee Junior jättää Israelin

Alkukaudella Israelin liigan Ironi Nes-Zionaa edustanut pitkäaikainen Susijengi-sentteri ja Uudenkaupungin Korihaiden kasvatti Gerald Lee Junior, 31, jättää seuransa. Sopimus purettiin Leen omasta aloitteesta.

7.1.2019 08:47 NCAA

Marianne Kalin kauden ennätyspisteille NCAA:ssa

Hofstran yliopiston Marianne Kalin syttyi konferenssiavauksessa ja heitti kauden piste-ennätyksensä 17 pistettä. Sara Rokkasen ja Ninni Salmen joukkueet nappasivat voitot ensimmäisistä konferenssikohtaamisistaan ja kasvattivat näin voittoputkiaan.

6.1.2019 23:44 Susijengi

Crailsheim vei Bundesliigan suomalaiskohtaamisen – Wilson ja Lindbom tehokkaina

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim otti makean voiton Saksan Bundesliigan suomalaiskohtaamisessa. Jamar Wilson ja Carl Lindbom sen sijaan säväyttivät kovilla pistemäärillään.

6.1.2019 22:12 Susiladies

Vilma Kesänen siivitti KR:n Islannin liigan kärkeen

Vilma Kesänen palasi vahvasti talvitauolta, kun hän heitti 11 pistettä KR:n voittaessa Islannin liigan kärkikamppailun ja nousten yksin sarjakärkeen.

4.1.2019 08:39 NCAA

Lahtisen Georgia Tech voittoon ACC-konferenssin avauksessa

NCAA:n konferenssiottelut käynnistyivät tällä viikolla toden teolla suomalaisnaisten osalta ja Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech taisteli tiensä hienoon avausvoittoon. Marika Korpinen ja Ninni Salmi nappasivat voitot viimeisistä konferenssin ulkopuolisista kohtaamisista.

4.1.2019 07:07 Susijengi

Lindbom loisti Puolassa – EuroCupin jatkolohkot käynnistyivät

Carl Lindbom oli jälleen huippuiskussa, kun hän johdatti 24 pisteellään Rosa Radomin voittoon Puolan liigassa. EuroCupissa jatkolohkot pyörähtivät käyntiin ja Susijengin kolmikko ylsi komeasti kaksinumeroisiin pisteisiin.

2.1.2019 11:07 Susijengi

EuroCupin jatkolohkot käynnistyvät - Susijengin kolmikko valmiina

EuroCupin lohkovaihe saatiin päätökseen joulukuun lopussa ja heti vuoden 2019 toisena päivänä pyörähtävät käyntiin jatkolohkot. Susijengin pelaajista mukana on Malagaa edustava Sasu Salin sekä Frankfurt Skylinersin Shawn Huff ja Erik Murphy.

31.12.2018 10:32 Pääjuttu

Koripallovuoden 2018 kohokohtina Markkanen, Susijengi ja mestarit

Suomalainen koripallovuosi 2018 on vajaata vuorokautta vaille historiaa. Päättyvän koripallovuoden kohokohtia suomalaisperspektiivistä ovat Basket.fi:n lukijamäärien perusteella olleet Lauri Markkasen loisto-otteet Chicago Bullsissa, Susijengin loppuunmyydyt MM-karsintaottelut sekä Suomen mestaruudet.

31.12.2018 09:35 Susijengi

Jamar Wilson palaa Lietkabelisin kokoonpanoon

Viikko sitten Liettuan liigaa ja FIBA Mestarien Liigaa pelaavan BC Lietkabelisin kokoonpanosta ulkopuolelle jätetty Susijengi-pelinrakentaja Jamar Wilson, 34, palaa joukkueeseensa. Wilson liittyy jälleen Lietkabelisin vahvuuteen 1. tammikuuta.

31.12.2018 08:59 NCAA

Suomalaisnaiset voitokkaina NCAA:ssa - Vaalavirran San Francisco konferenssin avausvoittoon

Välipäivien NCAA-otteluissa tehokkaimpiin suomalaisnimiin lukeutuivat San Franciscon Kia Vaalavirta sekä George Masonin Marika Korpinen.

30.12.2018 23:51 Susijengi

Koposen Bayernin vahva vire jatkui – Huff käsi kuumana

Petteri Koposen edustama Bayern München otti neljännen voittonsa Euroliigassa viidessä viime pelissään joukkueen voitettua Buducnostin ja kruunasi loppuvuotensa jatkamalla puhtaalla pelillä Saksan Bundesliigassa. Shawn Huff, Sasu Salin, Roope Ahonen ja Carl Lindbom olivat niin ikään hyvässä iskussa.

Näytä lisää vastaavia