Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

5.10.2019 10:51 Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

Helmi Tulonen siirtyi täksi kaudeksi Espanjaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanja on Kesäselle, 31, tuttu ympäristö, sillä hän on pelannut maassa jo kolmena aiempana kautena. Kausina 2015-17 hän pelasi Ferrolissa ja seuraavana kautena Real Canoessa.

- Tykkään Espanjasta ja koriksesta täällä. Lisäksi tuli hyvä tarjous, Kesänen avaa päätymistään takaisin Espanjaan.

Kesäsen viime kausi meni Islannissa reykjavikilaisen KR:n riveissä. Hän oli joukkueensa ehdottomia avainpelaajia kirjauttamalla muutamaan otteeseen jopa täydet minuutit pelikentällä.

- Se oli tosi hyvä kausi ja mahtava kokemus. Pelasin pääosin uutta pelipaikkaa ja sitä myöten tuli mukaan ripaus uutta korintekovoimaa ja aseita. Nyt on hyvä lähteä pelaamaan taas pointtina tähän kauteen.

Vilma Kesäsellä alkaa jo neljäs kausi Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Barakaldo lähtee kauteen sarjanousijana. Kokeneena pelaajana Kesästä odottaa taas iso tontti joukkueessa.

- Minulla on tiedossa iso ja tärkeä rooli pelinjohtamisessa sekä tuon kokemusta joukkueeseen. Toimin eräänlaisena valmentajana kentän puolella, Kesänen valottaa.

- Seuran ensimmäinen tavoite on vakiinnuttaa paikka sarjassa. Mielestäni se on hyvä ja realistinen tavoite. Pystymme saamaan jalkeille kilpailukykyisen joukkueen tähän sarjaan. Ainoa huoli on se, ettei joukkue ole ihan niin valmis ja meillä on ollut muutamia loukkaantumisia jonka vuoksi valmistautumiskausi on ollut vähän repaleinen.  

Kesänen kuuluu siihen kaartiin, joka on pelannut jo usean kauden ajan ulkomailla ja hän saa seurakseen Espanjaan tällä kaudella kolme nuorta suomalaispelaajaa, jotka ovat vasta ottamassa ensiaskeleitaan ammattilaispelaajana.

- On niin hauskaa, että nyt on muitakin suomalaisia ja kaikki vieläpä samassa lohkossa. Aiemmin olen ollut ainoa suomalainen, iloitsee Kesänen.

- Avausvastustajamme on vielä entinen seurani Ferrol ja Anniina [Äijänen] pelaa siellä. He ovat mielestäni lohkomme selkeä ennakkosuosikki ja nousu on heidän tavoitteensa, Kesänen heittää paineita Äijäsen ja Ferrolin suuntaan.

Anniina Äijänen vastuun perässä Ferroliin havittelemaan nousua

Anniina Äijänen, 24, aloittaa toisen kautensa ammattilaisena ja samalla Espanjassa, kun hän edustaa tulevalla kaudella Universitario de Ferrolia. Viime kaudella Äijänen pelasi Espanjan pääsarjassa Sedis Basquetin riveissä, joka ylsi lopulta välieriin saakka.

Anniina Äijänen havittelee nousua Espanjan pääsarjaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Äijänen pääsi Sedis Basquetissa maistamaan huippujoukkueen arkea. Vastuuta hän sai noin 10 minuutin keskiarvolla ja nyt hän haluaa päästä isompaan rooliin nykyjoukkueessaan.

- Viime kauden jälkeen halusin saada enemmän vastuuta ja minuutteja. Joukkueella on tavoitteet korkealla ja täällä on toimiva ympäristö. Voin kehittyä täällä pelaajana entistä enemmän ja vastuuta on luvassa, Äijänen kertoo.

Ferrol pelasi kaudet 2014-19 pääsarjassa sijoittuen parhaimmillaan runkosarjassa kolmanneksi. Viime kaudella joukkue jäi kuitenkin viimeiseksi ja putosi sarjaporrasta alemmas. Uuden nousun arkkitehdiksi palkattiin Lino Lopez, joka valmensi Ferrolia sen menestysvuosina ja viime kaudella hän oli Euroliiga-joukkue Avenidan peräsimessä. Nyt Lopez palasi kotikaupunkiinsa nostamaan seuraa takaisin huipulle. Ferrolilla on selvänä tavoitteena palata takaisin mahdollisimman nopeasti pääsarjaan ja Äijäsen mukaan siihen on kaikki edellytykset.

- En ole hirveästi seurannut tätä sarjaa aiemmin enkä tarkkaan tiedä tasoa, mutta on selvää, että tavoitteena on nousta takaisin liigaan. Kaikki tietävät sen. Meillä on tosi iskukykyinen joukkue ja meiltä löytyy aika paljon pituutta ja fyysisyyttä, Äijänen kuvailee.

Äijäsen tavoitteet kulkevat käsi kädessä joukkueen kanssa.

- Meillä on ollut 11 pelaajaa, joista yhdeksän on ollut harjoituskaudella terveenä, joten olemme pelanneet aika pienellä rotaatiolla. Sitä kautta kaikille on tullut vastuuta. Tykkään tosi paljon meidän pelitavasta ja haluan auttaa joukkuetta pärjäämään.

Kesäsen Barakaldo saa liiga-avauksessaan sunnuntaina Äijäsen Baxi Ferrolin kotikentälleen.

Tulonen tavoittelee nousua

Viime kaudella Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsissa pelannut Helmi Tulonen, 20, vaihtoi täksi kaudeksi seuraa ja maata tehdessään sopimuksen Celta de Vigon kanssa.

Helmi Tulonen aloittaa toisen kautensa ammattilaisena. (Kuva: Ville Vuorinen)

Tulonen pelasi vahvan tulokaskauden ammattilaisena ja nousi nopeasti Saarlouisin avainpelaajaksi ahkeroiden kentällä yli 25 minuutin keskiarvolla. Saarlouisin viime kausi päättyi kuitenkin pettymykseen, kun joukkue putosi 2. Bundesliigaan. Tulonen halusikin lähteä hakemaan uusia virikkeitä toisenlaisesta ympäristöstä.

- Tämä tuntui tarjolla olleista vaihtoehdoista kaikista parhaimmalta ja tämä on hyvä ympäristö. Parin entisen pelikaverin kautta tiesin myös muutamista pelaajista, Tulonen paljastaa.

Sopeutuminen uuteen maahan ja joukkueeseen on sujunut kaikin puolin hyvin.

- Joukkue on ottanut hyvin vastaan ja teemme paljon asioita myös kentän ulkopuolella, joka ei ole aina itsestäänselvyys. Asun kahden joukkuekaverin kanssa kämppiksinä ja kaikki on mennyt hyvin, vaikken kieltä oikein osaakaan.

- Viime kauteen verrattuna kaikki on tosi ammattimaisesti hoidettu. Meillä on monta apuvalmentajaa ja treenimme ovat tosi monipuolisia, kertoo Tulonen.

Celtan menestysvuodet osuvat vuosituhannen vaihteeseen, jolloin se voitti kahdesti Espanjan mestaruuden sekä kertaalleen Copa de la Reinan. Viimeiset kuusi kautta on mennyt kakkostasolla, jossa se on lukeutunut kärkipään joukkueisiin. Viime kaudella se taisteli tiukasti noususta, mutta taipui lopulta nousufinaalissa Promelle.

- Viime kaudella joukkue oli lähellä nousua ja tällä kaudella se on ehdoton tavoite. Sen näkee kaikesta, että kaikki haluavat nousta tällä kaudella.

Omalta kohdaltaan Tulonen toivoo jälleen vastuuta sekä kehitystä pelaajana.

- Meillä on 2-3 muutakin isoa pelaajaa ja olemme pelanneet aika tasaisesti. Tavoitteena on kehittyä ja päästä pelaamaan mahdollisimman paljon sekä auttamaan joukkuetta omassa roolissani nousutavoitteessa.

Celta Vigon kausi starttaa lauantaina CB Arxilin vieraana.

Koskimiehellä debyyttikausi ammattilaisena

Edelliset neljä kautta Americanin yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 23, aloittaa taipaleensa ammattilaisena GDKO Bizkaia Ibaizabalin joukkueessa. Koskimies pelasi vahvan uran yliopistossa ja seniorikaudellaan vastuuta kertyi lähes 33 minuuttia ottelua kohden ja tilastokeskiarvoiksi muodostui 10,7 pistettä ja 3,8 levypalloa.

Elina Koskimiehellä on alkamassa ensimmäinen kausi ammattilaisena. (Kuva: Ville Vuorinen)

Hän odottaa innolla ammattilaiskenttien haasteita.

- Hyvillä fiiliksillä odottelen, että kausi lähtee kunnolla käyntiin. On tähän ammattilaiselämään ollut kyllä vähän tottumista ja elämä on aika erilaista kuin Jenkeissä.

Suomen universiadimaajoukkueen kapteenina toiminut Koskimies on ehtinyt jo huomata erot yliopisto- ja espanjalaiskoriksen välillä harjoituskauden aikana.

- Nyt on pelkkää korista ja sitä kautta on aikaa enemmän ja itsestä kiinni miten sen käyttää. Kieli on tietenkin uusi ja kulttuuri erilainen. Valmentaja ei myöskään puhu juuri lainkaan englantia. Paljon on kaikenlaisia pieniä asioita joita ei välttämättä osannut edes ajatella. Olen kuitenkin aloittanut kielen opiskelun ja pystyn samalla harjoittelussa keskittymään entistä enemmän parantamaan omia heikkouksiani.

- Pelityyliin on ollut myös vähän totuttelemista, kun USA:ssa on vähän erilaiset säännöt. Peli on täällä paljon nopeampaa ja prässäämme heti ylhäältä sekä pelaamme tiukkaa miesvartiointia. Heti paikan tullen otetaan ensimmäinen vapaa heitto eikä pelikelloa kuluteta loppuun. Olen tykännyt meidän pelityylistä. Paljon on omia vapauksia, mutta samaan aikaan meillä on kuitenkin järjestelmä, jonka kautta pelaamme.

Viime kaudella Bizkaia sijoittui Liga Femenina 2:n A-lohkossa yhdeksänneksi. Koskimies toivoo joukkueen pystyvän petraamaan tänä vuonna ja taistelevan sarjan kärkisijoista.

- Tavoitteena on päästä pudotuspeleihin, eli neljän parhaan joukkoon. Olemme pystyneet harjoituskaudella haastamaan hyvin samassa sarjassa pelaavia joukkueita ja tähän asti kaikki on näyttänyt hyvältä.

Koskimies tunnetaan erityisesti hyvänä heittäjänä. Hänellä onkin lupa heittää aina paikan tulleen.

- Saan heittää niin paljon kuin haluan ja valmentajalta on vihreä valo heittää aina kun on paikka. Samalla opin entistä enemmän katsomaan omaa ratkaisuani ensin, joka on myös aika eri kuin USA:ssa.

Bizkaia Ibaizabalin käynnistyy sunnuntaina kotiottelulla Alcobendasia vastaan.

Liga Femenina 2 pelataan kahdessa 14 joukkueen lohkossa, joiden neljä parasta etenevät pudotuspeleihin.

 
16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

1.10.2019 14:45 Susiladies

Veera Pirttinen valmiina isoon rooliin Islannissa

Veera Pirttinen, 22, pelasi vahvan viime kauden Saksan Bundesliigassa ChemCats Chemnitzissä ja siirtyi täksi kaudeksi Islantiin Snæfell joukkueeseen. Pirttistä odottaa Islannissa iso rooli.

20.9.2019 17:27 Susiladies

Heta Äijänen ja Anissa Pounds valmiina kauteen Saksassa

Saksan koriskentillä nähdään tulevalla kaudella kaksi suomalaispelaajaa, kun Heta Äijänen, 21, aloittaa toisen kautensa Bundesliigassa Donau-Riesissä ja Anissa Pounds, 26, pelaa sarjaporrasta alempana MSP Bergische Löwenin joukkueessa.

14.9.2019 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta aloittaa kautensa lauantaina – ”Vastuuta tulee paljon ja rooli on iso”

Kesällä belgialaisen Antwerp Giantsin kanssa sopimuksen tehnyt Roosa Lehtoranta, 22, aloittaa kautensa uudessa seurassaan lauantaina. Loukkaantumisista uransa aikana kärsinyt Lehtoranta toivoo ehjää kautta.

2.5.2019 11:20 Susiladies

Anniina Äijänen tietää nyt mitä huipulle pääseminen vaatii

Neljän USA:n yliopistossa vietetyn kauden jälkeen Anniina Äijänen, 23, otti viime kesänä ensimmäisen askeleen ammattilaisena, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan liigassa Sedis Basquetin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle menestyksekäs, sillä se selvitti tiensä aina välieriin saakka ja samalla Äijänen sai vyölleen arvokasta kokemusta tulevaisuutta ajatellen.

25.4.2019 12:02 Susiladies

Kausi Islannissa oli Vilma Kesäselle hieno kokemus

Vilma Kesäsellä, 30, oli vahva kausi Islannin liigassa KR:n riveissä. Joukkueen taival päättyi välierissä, mutta Kesäselle kausi oli menestyksekäs ja hieno kokemus.

5.4.2019 12:15 Susiladies

Kausi Puolassa oli Annika Holopaiselle erilainen ja mielenkiintoinen kokemus

Annika Holopainen pelasi ensimmäisen kautensa Puolan kovassa pääsarjassa. Holopaisen kauteen mahtui paljon uusia ja mielenkiintoisia kokemuksia.

2.4.2019 11:42 Susiladies

Vilma Kesänen hyvässä iskussa Islannin liigan pudotuspeleihin

Islannin liigan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin Vilma Kesäsen KR:n osalta keskiviikkona, kun vastaan asettuu runkosarjan voittaja Valur. Otteluparissa on erityistä jännitettä, sillä kyseessä on paikallisottelu.

1.4.2019 12:57 Susiladies

Sofia Pelanderilla vahva kausi Ruotsissa

Sofia Pelanderin, 26, neljäs kausi Ruotsissa tuli päätökseen viime viikolla, kun Norrköping Dolphins putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kauden päättyminen otti koville, niin kokonaisuudessaan Pelanderin kausi oli positiivinen.

21.3.2019 14:36 Susiladies

Suomalaisnaiset onnistuivat hienosti Saksan Bundesliigassa

Naisten Saksan Bundesliigassa nähtiin tällä kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelasi peräti viisi suomalaispelaajaa. Vaikka joukkueiden kaudet olivat vaikeat, ylsivät pelaajat hyviin suorituksiin.

30.1.2019 19:52 NCAA

Viimeistä NCAA-kauttaan pelaava Elina Koskimies: ”Isompaa roolia ei saa ilmaiseksi”

American Universityä edustava Elina Koskimies on noussut neljässä vuodessa joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella tähtäimessä on konferenssivoitto sekä NCAA-turnaus, sen jälkeen Euroopan ammattilaiskentät.

25.1.2019 12:14 Susiladies

Sofia Pelander nauttii pelaamisesta – ”Kaikki tuntuu hyvältä”

Sofia Pelander, 26, pelaa vahvaa kautta Ruotsin liigan Norrköping Dolphinsin riveissä. Kolmasti tällä kaudella kierroksen tähdistöjoukkueeseen valittu Pelander nauttii pelaamisesta, kun pelit kulkevat ja voittoja tulee.

30.12.2018 09:36 Susiladies

Helmi Tulonen nauttinut vastuusta Saksassa – ”Olen päässyt hyvin pelaamaan”

Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelaava Helmi Tulonen, 20, on ollut Saksan Bundesliigassa pelaavat Saarlouis Royalsin valopilkkuja tällä kaudella. Tulonen on ottanut heti ison roolin joukkueessa ja myös tulosta on tullut.

19.12.2018 14:36 Haastattelu

Tulokaskauttaan NCAA:ssa pelaava Lotta-Maj Lahtinen: ”Itsevarmuus on avain”

HBA:n peliasu vaihtui kesän aikana Georgia Techin paitaan, kun Lotta-Maj Lahtinen lähti Atlantaan tavoittelemaan unelmaansa ja keräämään kokemusta kansainvälisiltä koripallokentiltä. Nyt 19-vuotiaalla Lahtisella on takanaan kymmenen ottelua Yhdysvaltojen arvostetuimmassa yliopistosarjassa NCAA:ssa.

15.11.2018 12:19 Susiladies

Veera Pirttinen sopeutunut nopeasti Bundesliigan vaatimuksiin

Veera Pirttinen, 21, pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla ammattilaisena, kun hän teki kesällä sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan ChemCats Chemnitzin kanssa. Vaikka joukkueen alkukausi on ollut vaikea, on Pirttinen aloittanut ammattilaisuransa hienosti.

6.10.2018 13:51 Susiladies

Anniina Äijänen ja Anissa Pounds tällä kaudella Espanjan kovissa sarjoissa

Anniina Äijänen, 23, ja Anissa Pounds, 25, ottavat ensimmäiset askeleensa ammattilaiskentillä Espanjassa. Äijänen teki pääsarjajoukkue Sedis Basquetin kanssa kesällä sopimuksen ja Pounds edustaa tulevalla kaudella Liga Femenina 2:ssa pelaavaa Club Maristas Corunaa.

5.10.2018 13:35 Susiladies

Annika Holopainen uudenlaisessa roolissa Puolassa

Annika Holopainen, 25, aloittaa toisen kautensa Euroopan ammattilaiskentillä, kun hän siirtyi kesällä kovaan Puolan sarjaan Politechnika Gdanskin joukkueeseen. Viime kauteen verrattuna Holopainen lähtee kauteen erilaisista asetelmista, sillä tällä kertaa hän on joukkueen kokenutta kaartia.

29.9.2018 10:16 Susiladies

Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa – Janne Hänninen aloittaa Uppsalan päävalmentajana

Sofia Pelander ja Janne Hänninen ovat tällä kaudella suomalaisedustajat Ruotsin liigassa, kun Pelanderilla käynnistyy neljäs kausi Norrköping Dolphinsin joukkueessa ja Hänninen aloittaa ensimmäisen kautensa Uppsala Basketin päävalmentajana.

27.9.2018 17:20 Susiladies

Bundesliigassa vahva Susiladies-edustus

Saksan Bundesliiga pyörähtää käyntiin viikonloppuna ja sarjassa nähdään tällä kaudella ilahduttavasti peräti viisi suomalaispelaajaa.

Näytä lisää vastaavia