Espoo Basket Teamin Kamilah Jackson: ”Teen kaikkeni ollakseni johtaja”

11.12.2017 Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja EBT:n Kamilah Jackson on vakuuttanut alkukaudesta vahvalla korinaluspelaamisellaan. Sarjan levypallokuningatar haluaa olla johtaja parketilla ja toimia esimerkkinä etenkin joukkueen nuoremmille pelaajille.

Espoo Basket Teamin Kamilah Jackson saapui Suomeen osittain sattumalta. Kuva: Ville Vuorinen

 

Suomalainen talvi on Espoo Basket Teamin amerikkalaissentterille Kamilah Jacksonille hämmentävää aikaa. Hän kertoo, ettei ole koskaan ollut maassa, jossa lämpötila laskee nollan alapuolelle kuten Suomessa.
– Se on todella erilaista. Olen aina ollut kuumassa tai lämpöisessä. Etenkin lumi on iso muutos minulle. Toisaalta oli todella hienoa olla täällä Suomen 100-vuotisjuhlien aikaan.
Jackson saapui Suomeen outojen yhteensattumien sävyttämänä. Hänen ystävänsä, Äänekosken Huiman Jazmine Perkins kertoi Jacksonille tehneensä sopimuksen suomalaisjoukkueeseen ja hetken perästä Jacksonin agentti soitti: Suomesta tarjottiin sopimusta. Jackson päätti tarttua tilaisuuteen.


Hawai´in kasvatti Jackson (25, 181 cm) on tutustunut yliopistouransa jälkeen eurooppalaiseen koripalloon. Hän pelasi Israelissa, Sveitsissä ja Portugalissa ennen sopimusta EBT:n kanssa. Hän näkee, että pelityyli ja kilpailun taso ovat täysin erilaisia joka maassa.
– Israelissa kilpailu oli todella kovaa koska noin puolet pelaajista oli WNBA-pelaajia. Sveitsissä luotettiin paljon amerikkalaisiin pelaajiin ja Portugalissa joukkue oli monipuolinen ja kilpailullinen.
Suomen pelin tasoa hän kuvailee fyysiseksi, jossa virheitä sallitaan hieman enemmän.Tappiot kouluttavat voittamaan


Kamilah Jackson pitää Espoo Basket Teamia nuorena, mutta kovaa työskentelevänä joukkona. Suurimpana haasteena hän näkee joukkuetta vaivanneen pelaajakadon. EBT on kärsinyt muiden joukkueiden tapaan loukkaantumisista, jolloin rosterit ovat sarjan otteluissa ajoittain kapeita.
– Jos aiomme mennä pudotuspeleihin tarvitsemme tasaisuutta jokaiselta.
EBT:n kausi alkoi vaikeasti, mutta marraskuun aikana joukkue tilastoi 5–1 voittorynnistelyn. Jackson uskoo, että joukkueen tekeminen paranee yhä. He ovat ottaneet opikseen jokaisesta tappiosta.

– Ei sillä ole väliä miten aloitat, vaan sillä miten lopetat, Jackson kiteyttää.

 

Vitospaikan pelaaja on ylpeä itsestään siinä, että hän pyrkii jatkuvasti parempaan suoritukseen. Hän kertoo olleensa aina hyvä levypallopelaaja koska hän osaa lukea heittoja ja tietää mihin pallo yleensä laskeutuu.
– Pyrin jatkuvasti kehittämään peliäni kokonaisvaltaisesti. Henkilökohtainen tavoitteeni on tehdä kaikkeni ollakseni johtaja ja esimerkki nuoremmille pelaajille.


Parhaiden haastaminen kehittää


Kamilah Jackson näkee, että nokkimisjärjestys naisten Korisliigassa alkaa HyPon, Peli-Karhujen ja Catzin kautta. Hän pitää viimeksi mainitun Natalie Daytä todella hyvänä ja monipuolisena pelaajana. Myös Kouvottarien Layne Murphy, Forssan Alun Mia Loyd ja Peli-Karhujen Megan Mullings saavat osansa kehuista. EBT voitti marraskuussa sarjan kärkijoukkoon kuuluneen Peli-Karhut -ryhmän niukasti 75–69. Jackson tilastoi ottelussa tupla-tuplan (18/22).
– Pelasimme siinä ottelussa hyvin yhteen ja joukkuepuolustus toimi paremmin kuin aikaisemmin. Haluan aina pelata parhaita vastaan, jotta nähdään missä joukkueemme menee. Uskon, että kaikki olivat nälkäisiä voittamaan hyvin pelanneen joukkueen.


EBT:n joulukuun ohjelmaan kuuluu enää ottelu Vimpelin Vetoa vastaan lauantaina 16.12. Joulun pyhät Jackson aikoo viettää Suomen talvisesta tunnelmasta huolimatta kotona Yhdysvalloissa.
– Aion syödä paljon amerikkalaista ruokaa ja viettää joulua perheen kanssa.  

Henkilöt

 
8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

17.1.2019 14:31 Naisten Korisliiga

Joulukuun pelaaja Brittany Starling: "Aloittaessani olin todella huono"

Joulukuun pelaajaksi valittu Brittany Starling on esittänyt läpi kauden vakuuttavia otteita mestaruutta jahtaavissa Peli-Karhuissa. Starling siirtyi joukkueen riveihin hieman jälkijunassa, mutta kertoo viihtyvänsä seurassa erinomaisesti ja ylistää naisten Korisliigan tasoa.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

18.11.2018 15:05 Susiladies

Saara Wahlgren: ”Hallilla oli mahtava tunnelma”

Töölön Kisahallissa käydyssä kamppailussa Slovenia lunasti itselleen paikan 2019 EM-kisoihin päihittämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Häviöstä huolimatta naisten maajoukkue esitti parketilla monia valon pilkahduksia, ja yksi heistä oli hallia sytyttänyt taistelija Saara Wahlgren.

17.11.2018 21:20 Susiladies

Sara Bejedi: ”Taidollisesti meillä olisi edellytykset voittaa mikä tahansa joukkue”

Naisten maajoukkue Susiladies pelasi EM-karsintojen viimeisen kotiottelunsa Sloveniaa vastaan Töölön Kisahallissa Helsingissä. Joukkueen kantavana voimana toimi vasta 18-vuotias pelintekijä Sara Bejedi, joka pussitti upeat 19 pistettä ja johti peliä vanhan ammattilaisen elkein.

27.4.2018 Haastattelu

Mestaruushaastattelussa Linda-Lotta Lehtoranta ja Megan Mullings: ”Maailman paras tunne”

Kotkan Peli-Karhut päätti kuluvan naisten Korisliigan kauden mestaruusjuhliin. Kotkalaisten kova tahtotaso toi joukkueelle mestaruuden lisäksi kauden ensimmäisen vierasvoiton Lappeenrannan Catzin kotihallista.

15.4.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Catz kohtaa Peli-Karhut

Naisten Korisliigan finaalisarja vuosimallia 2017–2018 käynnistyy huomenna maanantaina 16. huhtikuuta. Lappeenrannan Catzin ja Kotkan Peli-Karhujen valmentajat odottavat finaalisarjasta kahden monipuolisen joukkueen kohtaamista.

29.3.2018 Haastattelu

Kotkan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä: ”Lähdemme voittamaan jokaista peliä”

Kotkan Peli-Karhut pääsee viikon lepotauon jäljiltä haastamaan Tapiolan Honkaa naisten Korisliigan välierissä. Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä odottaa pudotuspelien huipennuksesta tiukkoja kamppailuja mitalinkiilto päätavoitteena.

27.3.2018 Haastattelu

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana: ”Tulossa kiinnostavat pudotuspelit”

Vain kahdesti naisten Korisliigan runkosarjan aikana kaatunut Lappeenrannan Catz pääsee aloittamaan pudotuspelit kovalla testillä hallitsevaa mestaria Hyvinkään Pontevaa vastaan. Catzin päävalmentaja Mika Haakana näkee, että välierissä pelaa neljä joukkuetta, joilla on tasaiset mahdollisuudet voittaa Suomen mestaruus.

27.3.2018 Haastattelu

Vimpelin Vedon Noora Järvikangas: ”Pudotuspelit olivat kauden tavoite"

Vimpelin Vedon kausi naisten Korisliigassa päättyi puolivälierävaiheeseen viime lauantaina Hyvinkään Pontevan taistellessa kolmannen voiton myötä välieriin. ViVen Noora Järvikangas näki kauden päätösottelussa paljon hyvää.

15.3.2018 Haastattelu

Pitkän uransa päättävä Kenya Robinson: ”Olen valmis aloittamaan uuden luvun elämässäni”

Äänekosken Huiman koripallo-ikoni Kenya Robinsonin pitkä ura koripallon parissa päättyy kuluvaan kauteen. Jo kertaalleen uransa lopettanut Robinson saapui vahvistamaan Huimaa ”vielä kerran” -tyyppisen ratkaisun siivittämänä alkuvuodesta. Robinson kiittää fanejaan ja väläyttää mahdollisuudella valmentaa joku päivä suomalaista joukkuetta.

14.3.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Megan Mullings: ”Voitto on jokapäiväinen tavoitteemme”

Väkivahvan helmikuun pelanneen Kotkan Peli-Karhujen Megan Mullings kertoo, että joukkueessa vallitsee ehtymätön voitonjano. PeKan menestyksen avaimiksi Mullings laskee kokoonpanon laajuuden erityisesti hyökkäyspäässä.

12.2.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Aleighsa Welch: ”Olemme sitoutuneet tulemaan paremmiksi”

Etelä-Carolinan yliopiston kasvatti Aleighsa Welch on ylpeä Catzin tasaisesta voittoputkesta. Vaikka 19 voiton ja yhden tappion kausi vaikuttaa paperilla lähes ylivoimaiselta, lappeenrantalaisryhmän sentteri vakuuttaa, että voittojen takana on paljon kovaa työntekoa.

20.1.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Wilesia Hardy: ”Meillä kaikilla on sama unelma”

Naisten Korisliigassa joulukuussa kentän molemmissa päissä tehokkaasti esiintynyt Wilesia Hardy kokee, että Tapiolan Hongan kemiat kohtasivat heti alkukaudesta. Siitä oli seurauksena Hongan tulikuuma voittoputki alkukaudesta. Joulukuun Honka hoiteli voitokkaasti 4–0.

Näytä lisää vastaavia