Espoo Team luottaa jatkuvuuteen

22.9.2011 Pronssia naisten SM-sarjassa viime kaudella voittanut Espoo Team luottaa tuttuihin kasvoihin alkavalla pelikaudella. Joukkueen runko on valmennusjohtoa myöten pysynyt koossa. Ainoana täysin uutena pelaajana joukkueeseen liittyy nuorten maajoukkuepelaaja Emmi Leino.

Laura Wilson on yksi Espoo Teamin kokeneen kaartin jatkajista.

Hienon maajoukkuekesän pelannut Annika Holopainen jatkaa myös Espoossa. Kuvat: Francois Perthuis.

Espoo Teamin päävalmentajana jatkaa kolmatta kauttaan Mikko Larkas. Apunaan hänellä on viime kauden tapaan Tuomas Rahkonen ja Mirka Dettmann, joka lopetti pelaajauransa viime kauden pronssijuhlien jälkeen ja keskittyy nyt alkavalla kaudella vain valmentamiseen.

Joukkueen taustajoukoissa on takavuosien espoolaiset huippupelaajat ovat lähteneet yhteisvoimin tekemään työtä Espoo Teamin hyväksi. Viime kaudella peliasunkin uudelleen päälleen pukenut Susanna Vartiainen tuo nyt toimintaan pitkän pelaajauran mukanaan tuomaa näkemystä joukkueenjohdossa. Myös luottosentteri, Mia Liimo, tekee ilahduttavan paluun naiskoripallon pariin, nyt joukkueenjohtajan roolissa.  Espoo Teamin fysioterapeutin tehtäviin palaa vuoden tauon jälkeen Riikka Sario.

Espoo Teamin pelaajavalinnat korostavat jatkuvuutta kokeneiden tähtipelaajien Niina Laaksosen, Venlakaisa Höltän, Laura Wilson muodossa.  Nuorista pelaajista suureen roolin ovat ottamassa huippulahjakas junnukaksikko Annika Holopainen ja Evita Iiskola, jotka jo viime kaudella vakiinnuttivat paikkansa joukkueen kärkiviisikossa. Läpilyöntiä naisten mestaruussarjassa hakevat Meral Bedretin ja Rita Haukovaara.

Uutena nimenä Espoo Teamin kokoonpanoon siirtyy Tampereen Pyrinnöstä pelintekijän tontilla viihtyvä nuorten maajoukkuepelaaja Emmi Leino, joka tuo joukkueeseen Meralin ja Ritan tapaan lisää urheilullisuutta ja nuorta energiaa. Vasta 17-vuotias Leino esiintyi viime vuonna A-tyttöjen SM-sarjassa 10,5 pisteen keskiarvolla. Hän on urallaan pelannut jo 66 nuorten maaottelua.

Espoo Teamin harjoitusrinkiin kuuluu lisäksi Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin junioreita.

Espoo Team avaa SM-sarjakautensa kotiottelulla Lappeenrannan Catzia vastaan lauantaina 1.10.  Honkahallilla klo 14:00. Ottelu on samalla Suomen cupin ottelu.

 
9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

Näytä lisää vastaavia