Espoon nuoret haastavat kokeneen Huiman

14.12.2006 Naisten koripallon lauantaisesta Suomen cupin finaalista on lupa odottaa tasaista kamppailua nuoren Espoo Teamin ja kokeneen Äänekosken Huiman välillä. SM-sarjassa Huima on vetänyt pitemmän korren kahdesti, mutta Espoo Team tulee ensi lauantaina Helsingin Jäähallissa haastamaan konkarit tosissaan. Ja viime viikonvaihteen cup-kenraali tukee aikeita.

Espoo Teamin päävalmentaja Nenad Stefanovic näkee joukkueensa vahvuutena aggressiivisen puolustamisen. Viime lauantaina Espoo kärsi Äänekoskella Suomen cup –kenraalissa 75-89-tappion, mutta Stefanovicin mukaan hänen suojattiensa hyökkäyspään pelaaminen antoi häviöstä huolimatta rohkaisevia merkkejä.  

- Vieraskentällä Huimaa vastaan noin 10 pisteen tappio tarkoittaa muualla tasaista ottelua. Pelasimme loukkaantumisten takia kuudella pelaajalla, joten siihen nähden, että normaali rotaatiomme puuttui, pelasimme hyvin, saneli Stefanovic.  

Espoo Teamin loukkaantuneista runkopelaajista kaikki ovat lauantaina mukana. Viime viikonloppuna vahvuudesta puuttui vielä Heidi Lönnbergin, Mia Liimon ja Hanna Junnilan muodostama kolmikko. 

- Kaikki ovat harjoitelleet tällä viikolla ja kyseessä on sellaisia pelaajia, jotka eivät jätä finaaliottelua mistään hinnasta pelaamatta. Tietysti minun on katsottava, kuinka paljon heitä voi käyttää, Stefanovic jatkoi. 

- Lauantain finaali voi kääntyä kummalle tahansa. Nuorten pelaajiemme ei pidä hermoilla liikaa. Mahdolllisuudet ovat hyvät, kun pidämme puolustamisen ja levypallopelin hyvällä tasolla läpi koko ottelun. 

Stefanovic myöntää Huiman ylivertaisuuden kokemuksen saralla, mutta näkee sen niin hyvänä kuin huonona asiana. 

- Kokeneet pelaajat tietävät, miten tiukoissa paikoissa toimitaan, mutta pystyvätkö he juoksemaan koko 40 minuuttia samaan tapaan kuin me, Stefanovic kysyy.  

Teemana puolustus 

Äänekosken Huimahimoaa toista cup–mestaruutta. Edellistä se juhli vuonna 1998. Joukkue matkustaa jo perjantaina Helsinkiin valmistautuakseen lauantain koitokseen. Huiman kapteeni Sanna Jämsen uskoo finaalin ratkeavan puolustamisen kautta. 

- Finaalissa on kaksi asiaa, jotka meidän osalta ratkaisevat paljon. Ensiksi puolustamisen on oltava hyvää koko 40 minuutin aikana, eikä nukahduksia saa tulla. Sen jälkeen keskitytään tasaiseen ja virheettömään pelaamiseen hyökkäyspäässä. Paljon helpompaa on estää kaveria tekemästä koria kuin yrittää voittaa ainoastaan hyökkäyspelin turvin.  

Jämsenin suupielet kääntyvät pieneen virneeseen, kun hän kuulee Stefanovicin kysymyksen kunnon kestämisestä koko 40 minuutin ajan. 

- Kokemus on hyvä asia ja se on yksi meidän vahvuutemme. Kukaan meistä ei ole sen huonommassa kunnossa kuin espoolaiset. Jaksamme varmasti juosta nuorten perässä, vakuuttelee Jämsen.  

Äänekosken Huima sai kesällä takaisin riveihinsä Forssassa piipahtaneet Minna Myllylän ja Sari Purasen. Viimeksi kun kokeneet Myllylä, Puranen, Jämsen ja Kenya Robinson oli koossa, voitti Huima heidän johdollaan SM-kultaa 2003.  

Levypallot ratkaisevassa asemassa 

Viime viikonlopun SM-sarjaottelu kääntyi Äänekoskella Huimalle siis 14 pisteellä. Kenraaliharjoitus joukkueiden välillä osoitti kuitenkin äänekoskelaisille, että cup-kannun kohtalo ei ole suinkaan vielä kirkossa kuulutettu.  

Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi varoittaa tekemästä liikoja johtopäätöksiä SM-sarjataulukon perusteella, sillä espoolaiset ovat jostain syystä olleet Huimalle varsin vaikea vastustaja. Huima porskuttaa SM-sarjan kakkosena Espoo Teamin ollessa viidentenä.  

– Vieraissa voitettiin vain niukasti, eikä voitto tullut nytkään helposti. Toisaalta oli ehkä hyväkin, että peli oli näinkin tiukka. Nyt kaikkien asenne on ensi lauantaina varmasti kohdallaan, totesi Nurmi Sisä-Suomen Sanomissa.  

Espoon ja Huiman väliset kamppailut ovat kulminoituneet korinaluskahinoihin. Huiman kova levypallokolmikko Robinson-Lonniya Bragg-Jämsen saavat Jäähallissa varmasti erikoishuomion. Teamin ykköspelintekijän Kaisa Höökin mukaan viime kohtaamisen ratkaisu piili juuri levypallopelissä, jonka Huima vei murskaavasti 34-17. Etenkin Huiman hyökkäyspään aggressiivisuus tuotti ongelmia.

- Olimme parhaillaan kai kuuden pisteen päässä, mutta sitten ei saatu tärkeitä levypalloja ja lisäksi Myllylä ja Puranen pääsivät heittämään kaukaa, Höök muistelee.  

- Äänekoskella on aina vaikea pelata vierasjoukkueena. Tappiosta huolimatta meille jäi hyvä fiilis ottelusta, sillä pelasimme kuitenkin aika hyvin, sanoo Höök. 

Myös Jämsen näkee korinaluspelin äänekoskelaisten suurimpana vahvuutena. 

- Meidän tulee käyttää Kenyan (Robinson) ja Lonnien (Bragg) korisalusvoima oikein hyödyksi, saada sitä kautta pisteitä ja vastustajalle virheitä. Onhan meillä tietenkin muitakin vahvuuksia, mutta sisäpeli ehkä ykkösaseena, arvioi Jämsen, joka oli voittamassa Huiman ensimmäistä Suomen cup –kultaa vuonna 1998 yhdessä Sari Purasen kanssa.   

Espoo Teamin riveistä löytyy myös pelaajia, joilla on meriitteinä cupin mestaruuksia. Henna Launiainen on ollut Peli-Karhujen riveissä kahdesti tuulettamasta voittoa 2004 ja 2005. Tänä vuonna kentille paluun tehnyt Mia Liimo pääsi puolestaan vuonna 2001 nostelemaan cup-kannua Tapiolan Hongan paidassa.    

Kuudennet pelaajat katsomoon 

Äänekosken Huimatunnetaan kovana koripallokaupunkina. Fanibussit ovat aina startanneet pääkaupunkiseudulle kauden tärkeimpiin otteluihin. Espoolla on puolestaan herkullinen tilanne hakea vuoden 2004 kotkalaisten tapaan tuplamestaruutta niin naisille kuin miehille.  

Höök uskoo finaalissa Jäähallin tuovan uutta väriä koko taisteluun, sillä nyt ei olla kummankaan kotikentällä. Hienoinen kotikenttäetu espoolaisilla kuitenkin on, sillä ennakkoon pääsylippuja on Espooseen myyty toista tuhatta. 

- Toivotaan, että kannattajat tulevat myös naisten otteluun, Höök sanoo viitaten heti naisten ottelun perään alkavaan miesten finaaliin, jossa Espoon Honka kohtaa Lappeenrannan.   

Jämsen puolestaan luottaa tänä vuonna perustetun Huiman naisten fan clubin tuomaan kannustukseen. Huiman kapteeni on mielissään fan clubin aktiivisesta toiminnasta.  

- En ole kuullut vielä, onko faniryhmä matkaamassa Helsinkiin. Odotan kyllä, että sieltä on paljon väkeä tulossa. Siihen on jo melkein tottunut, kun pelataan isoja otteluja Helsingissä, sanoo Jämsen muistellen aikaisempien vuosien SM-finaaliotteluiden kannustusta.

Suomen cup -finaali Espoo Team – Huima heitetään käyntiin lauantaina klo 13:30 Helsingin Jäähallissa. Miesten finaali Hongan ja Lappeenrannan välillä alkaa klo 16.

Suomen cupin pääsylipuista lisätietoja tästä. Ennakkolipunmyynti päättyy korisfinaaleihin perjantaina 15.12. klo 9.00. Kolmen lajin yhteisestä cup-huipennuksesta ja TV-lähetyksistä lisätietoja tästä.  



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_suomen_cup/otteluohjelma_ja_tulokset_2006/
 
24.1.2013 Katsojat

Cup-voitot ratkotaan Tampereella, Lappeenrannassa ja Säynätsalossa

Ensi viikolla alkavan helmikuun kaksi ensimmäistä viikonloppua pyhitetään vuoden 2012 Suomen cupeille. Ensimmäistä kertaa pelattava miesten liigacup huipentuu 2.-3. helmikuuta Tampereella, kun taas naisten cupin välieräjoukkueet kokoontuvat 9.-.10. helmikuuta Lappeenrantaan. Miesten Suomen cupin mestaruus ratkotaan 9.2. Säynätsalossa.

9.12.2009 09:00 Katsojat

Suomen cupit huipentuvat lauantaina

Miesten ja naisten Suomen cup –mestaruuksien kohtalot ratkeavat lauantaina (12.12.). Miesten cup-finaalia isännöi Tampereen Pyrintö, joka saa vieraakseen Espoon Hongan. Naisten cupissa finaaliemännän rooli on Espoo Teamillä, joka kohtaa kotkalaisseura Peli-Karhut.

19.11.2009 13:30 Katsojat

Tampere ja Espoo saivat Suomen cup –finaalit järjestettäväkseen

Joulukuun 12. päivänä pelattavien koripallon Suomen cup –finaalien järjestäjät arvottiin torstaina Helsingissä. Miesten cup-finaalin järjestelyoikeuden arpa heitti Tampereen Pyrinnölle, joka saa vieraakseen Espoon Hongan. Naisten cup –arvonnassa emännän roolin sai Espoo Team, jonka vastustajaksi välieristä selviytyi kotkalaisseura Peli-Karhut.

1.10.2009 Katsojat

Miesten ja naisten Suomen cup –välieräparit arvottu

Koripallon miesten ja naisten Suomen cup –välierien otteluparit on arvottu. Marraskuun 18. päivänä pelattavissa välierissä kohtaavat miesten Suomen cupissa Namika Lahti – Espoon Honka ja Järvenpään Koripalloseura – Tampereen Pyrintö.

24.9.2009 Katsojat

Miesten ja naisten Suomen cup –puolivälierien otteluparit selvillä

Koripallon miesten ja naisten Suomen cup –puolivälierien otteluparit on arvottu. Miesten puolivälierät pelataan tiistaina 29.9. ja naisten heti seuraavana päivänä, keskiviikkona 30.9.

3.12.2007 Katsojat

Miesten Suomen cup –finaalin ABC

Koripallosyksyn huipennus, Suomen cupin finaalitapahtuma, järjestetään tänä vuonna lauantaina 8. joulukuuta Vantaan Energia Areenan hulppeissa tiloissa. Klo 18:30 alkavassa miesten cup-loppuottelussa kohtaavat kaksi edellistä cup-mestaruutta voittanut Lappeenrannan NMKY:n tähtisikermä sekä erinomaisen alkukauden myötä sarjan kärkikahinoihin noussut Kouvolan Kouvot.

30.10.2007 Katsojat

Suomen cupin finaalipaikat jaossa keskiviikkona

Miesten Suomen cupin finaali pelataan Vantaan Energia Areenalla 8. joulukuuta osana neljän lajin yhteistä cup-huipennusta. Koripallofinalistit selviävät keskiviikon (31.10.) välierissä, joissa kohtaavat otteluparit ToPo-Kouvot ja LrNMKY-Pyrintö.

2.10.2007 Katsojat

Suomen cupin välieräpaikat katkolla

Korisliigan pelikausi käynnistyy ensi lauantaina (6.10.). Ennen sitä seitsemän liigajoukkuetta sekä neljännesvälierissä Joensuun Katajan pudottanut divisioonajoukkue Lapuan Korikobrat taistelevat Suomen cupin puolivälierissä keskiviikkona (3.10.).

15.12.2006 Katsojat

Suomen cupin finaalitaisto jo käynnissä

Lappeenrannan NMKY puolustaa sekä Suomen mestaruutta että Suomen cupin voittoa. Espoon Honka on puolestaan Korisliigan kenties kuumin joukkue juuri nyt. Lauantaina (16.12.) Helsingin Jäähallissa pelattava Suomen cupin finaali tuskin jättää ketään kylmäksi. Siitä pitävät huolen finalistit, jotka aloittivat henkisen taiston ajoissa ennen finaalia.

9.11.2006 Katsojat

Naisten Suomen cup -finaalipaikat jaetaan lauantaina

Koripallon naisten Suomen Cup –kilpailu on edennyt välierävaiheeseen. Finaalipaikat ratkotaan lauantaina, kun yhteen ottavat otteluparit Helsingin NMKY - Espoo Team ja Äänekosken Huima - Pussihukat. Suomen Cup –finaali pelataan Helsingin Jäähallissa 16.12. yhteistapahtumana miesten kanssa.

Näytä lisää vastaavia