FIBA tarkensi tulkintoja virallisista pelisäännöistä

29.10.2020 14:10 Kansainvälinen Koripalloliitto FIBA on tehnyt uusia tulkintoja syyskuun alussa Suomessa voimaan tulleisiin virallisiin pelisääntöihin

Tarkennukset kohdistuvat mm. neljänneksen päättyessä tehtävään virheeseen, virheen näyttelemiseen (fake) sekä pelistä erottamisesta tuomittuihin vapaaheittoihin.

Yllämainitut tulkinnat löydät täältä >
Tulkinnat kokonaisuudessaan löytyvät täältä >

 

 
4.7.2017 Sääntötiedote

Nuorten valtakunnallisten sarjojen muutokset 2017-18 – päivitys kokoonpanotietoon

Tulevalla kaudella pelataan 19-vuotiaiden (A-nuoret) ja 16-vuotiaiden (B-nuoret) valtakunnalliset sarjat, joiden karsinnat muuttuvat cup-muotoiseksi. Sarjojen muutoksiin liittyvään kokoonpanotietoon on tehty päivitys 4.7.2017.

Suomen Koripalloliitto ottaa käyttöön home grown -säännön

Lauantaina Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt kaudelle 2017-18. Yksi merkittävimmistä muutoksista on ns. home grown -säännöstön käyttöönotto, jolla pyritään tukemaan pitkäjänteistä pelaajien kehitystä.

18.10.2016 Sääntötiedote

Muutoksia liittoerotuomareiden vapaakorttikäytäntöön

Koripalloliiton hallitus on päättänyt liiton vapaakorttikäytännön muuttamisesta siten, että vapaakortin saajien määrää karsitaan. Toive vapaakorttien määrän vähentämiseen on lähtenyt erityisesti seuroilta.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

5.5.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto jatkaa kohti määrän kasvattamista ja laadun parantamista

Hyvinkäällä kokoontunut Suomen Koripalloliiton valtuusto teki tukun päätöksiä, jotka edistävät liiton toimintaa ohjaavaa iskulausetta ”enemmän ja parempia pelaajia”. Valmentajien koulutustasovaatimusten hyväksymisen lisäksi liittovaltuusto teki päätöksen nuorten pelaajien entistä vapaammasta liikkumisesta.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

22.5.2010 Pohjoinen alue

Koripallon C-nuorten SM-kilpailu tekee paluun

Suomen Koripalloliitto palauttaa Suomen mestaruuskilpailun 13-14-vuotiaille eli C-nuorille 15 vuoden tauon jälkeen. C-nuorten SM-tittelistä kilpaillaan jo pelikaudella 2010-11. Edellisen kerran kyseisen ikäluokan Suomen mestaruudesta on pelattu vuonna 1996.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

23.6.2008 Pohjoinen alue

Pelisääntöjen tarkennukset Suomessa voimaan 1.7., muutokset vuonna 2012

Suomen Koripalloliitto on vahvistanut kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemien sääntömuutosten käyttöönottoaikataulun Suomessa. Tulkintatarkennukset astuvat voimaan kotimaan parketeilla 1.7.2008, koripallokentän viivoja oleellisesti muuttavat sääntömuutokset puolestaan 1.7.2012.

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

15.3.2007 Pohjoinen alue

Koripalloliitto valmistelee uudistuksia kilpailusääntöihin

Suomen Koripalloliiton hallitus on pystyttänyt työryhmän valmistelemaan tukun pelikaudesta 2007-08 voimaantulevia uudistuksia kilpailusääntöihin, sarjamääräyksiin ja ohjeistuksiin, joilla mm. estettäisiin pääsarjajoukkueiden suuri pelaajavaihtuvuus sekä varmistettaisiin nuorten suomalaispelaajien entistäkin joustavampi siirtyminen sarjatasolta toiselle.

31.3.2006 Sääntötiedote

Namika Lahden vastalause hylättiin

Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö käsitteli Namika Lahden jättämän vastalauseen 29.3. pelatun Korisliigan toisen puolivälieräottelun Kouvot-Namika Lahti pisteenlaskuvirheestä. Vastalause koski kolmannella jaksolla tapahtunutta Namika Lahden Michael Kueblerin kahden pisteen korin virheellistä merkintään vastustaja Kouvojen pelaajalle.

Liittovaltuusto muutti kilpailusääntöä ja aluetoiminnan ohjesääntöä

Koripalloliiton liittovaltuusto kokoontui Helsinkiin sääntömääräiseen syyskokoukseensa viime lauantaina 19.11. Kokouksessa valittiin liittovaltuuston varapuheenjohtaja sekä liittohallituksen jäsenet ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Lauantaina hyväksyttiin myös liiton toimintasuunnitelma vuodelle 2006 ja talousarvio.

25.8.2005 Sääntötiedote

Rinnakkaislisenssipykälä laajentuu kaudelle 2005–06

Koripalloliiton liittovaltuusto on hyväksynyt kilpailusäännöt kaudelle 2005–2006. Suurimmat uudistukset sääntöihin tehtiin rinnakkaislisenssipykälään ja kasvattajarahan maksamiseen kasvattajaseuralle.

22.8.2005 Sääntötiedote

Kasvattajapalkkio säännöstö uudistuu lähes kokonaan

Suomen Koripalloliiton liittovaltuusto hyväksyi kevätkokouksessaan sääntöihin muutoksia tulevalle kaudelle 2005–06. Kasvattajapalkkio säännöstö uudistuu lähes kokonaan ja myös rinnakkaislisenssipykälää laajennettiin.

19.8.2005 Sääntötiedote

HUOM! Päivitetty uutinen: Ensi kauden pelisääntöihin pieniä muutoksia

FIBA:n hallitus on hyväksynyt muutamia pieniä muutoksia koripallon pelisääntöihin. Seuraavat muutokset hyväksyttiin 16.5. liittohallituksen kokouksessa ja päätettiin, että uudet koripallon pelisäännöt astuvat voimaan uuden kilpailuvuoden alussa eli 1.7.2005.

Sparliiga-karsintojen ulkomaalaissääntöä muutetaan kaudelle 2005-06

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan päättänyt, että Sparliiga-karsinnat pelataan keväällä 2006 Sparliigan ulkomaalaissäännöillä. Kuluvalla kaudella sarjassa noudatettiin I divisioonan kiintiöitä.

Oikeusturvalautakunta muutti liittohallituksen kasvattajarahapäätöstä

Urheilun oikeusturvalautakunta on käsitellyt Suomen Koripalloliiton kasvattajarahapäätöksiä koskevan valituksen. Oikeusturvalautakunta on määrännyt, että Koripalloliiton kumottava liittohallituksen 24.2.2004 tekemä päätös.

19.3.2004 Pohjoinen alue

Nuorten SM-sarjat pelataan nykyjärjestelmällä myös seuraavat kaksi pelikautta

Suomen Koripalloliiton koulutus- ja nuorisoyksikkö on päättänyt, että nuorten SM-sarjat pelataan myös kaksi seuraavaa pelikautta nykyisellä sarjajärjestelmällä. Näiden pelikausien aikataulut julkistetaan huhtikuun loppuun mennessä.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

Näytä lisää vastaavia