FoKoPo kesti hermopaineet pikkufinaalissa

22.1.2012 Miesten Suomen Cupin pikkufinaalin voittajaksi kruunattiin divaria johtava Forssan Koripojat, joka karkasi varhaiseen johtoon Tapiolan Hongasta ja piti ratkaisevilla hetkillä puolustuksellaan espoolaiset tiukasti takaa-ajoasemassa. Forssalaisvoitto merkittiin lopulta pöytäkirjaan lukemin 74–62 (37–32).

Sami Ikävalko johti FoKoPon pikkufinaalin voittoon.

HL Coleman kuului forssalaisten parhaimmistoon.

Villematti Kopio piti Hongan viiriä korkealla.

FoKoPo kruunattiin pikkufinaalin kultamitaleilla. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Derrick Craytonin valmentama FoKoPo antoi vahvan näytön nykykunnostaan dominoimalla kenttätapahtumia fyysisyydellään ja joukkuepuolustuksellaan.

 

Honka pysyi pelissä mukana aivan viime minuuteille asti Villematti Kopion (24/3) johdattamana, mutta ei saanut missään vaiheessa hyökkäyspään takalukkoaan asti. Lopulta FoKoPo pussitti vapaaheittoviivalta lopputilanteeksi 74–62 (37–32).

 

– Viime viikon Lapua-tappion jälkeen olimme todella alamaissa, ja olemme tehneet kovaa työtä koko viikon palataksemme omalle tasollemme. Kaverit olivat sitoutuneet joukkuesuunnitelmaan ja teimme tästä todella vaikean ottelun Hongalle, FoKoPon päävalmentaja Derrick Crayton tuumi.

 

Liiganousuun tähtäävän forssalaisjoukkueen kenttäjohtajana loisti pelinrakentaja Sami Ikävalko (20/4/3 syöttöä), joka hitaan alun jälkeen nousi omalle tasolleen ja säkitti tukun ratkaisevia heittoja kolmannella jaksolla, kun FoKoPo kävi jo 12 pisteen johdossa.

 

– Olemme viime aikoina hävinneet muutamia otteluita hirveän huonon 1-1-puolustuksemme johdosta, ja parin viimeisen viikon aikana olemme painottaneet puolustuksen ja erityisesti apupuolustuksen kehittämistä. Suomeksi sanottuna suunnitelmamme toimi tänään, Ikävalko summaili.

 

– Sami on Sami. Hän pelaa aina hyvin, ja Joel Heinikosken (4/6) liittyminen kokoonpanoon on helpottanut hänen työtään. Nyt hänen ei tarvitse enää pelata 40 minuuttia joka ottelussa, ja se näkyy lopputuloksessa, kehui Crayton kapteeniaan.

 

FoKoPolla vahva kolmas jakso

 

Ottelu oli luonteeltaan kovaotteinen ja fyysinen. Honka pelasi järjestelmällisesti ja kurinalaisesti, mutta löysi hyökkäyspäässä vain yhden tasaisen ratkaisijan Villematti Kopion muodossa. Peli alkoi ratketa kolmannella jaksolla, jolloin FoKoPo sai Kopion hetkellisesti kuriin Joel Heinikosken ja palloscreenien apupuolustuksen avulla.

 

– Halusimme saada Kopion tekemään työtä screenipuolustustamme vastaan. Ensimmäisellä puoliajalla isot miehemme pysyivät tiukasti korin alla ja Kopio pääsi heittämään, mutta kolmannella jaksolla isot miehemme olivat ajan tasalla, mietti Crayton.

 

Honka pysyi puolustuksellaan FoKoPon kannoilla kolmannella jaksolla ja hiipi viimeisen kymmenminuuttisen aikana parhaimmillaan kolmen pisteen päähän Kopion saatua taas heittojyvänsä kohdalleen. Viimeisillä minuuteilla Ikävalko, HL Coleman (21/7) ja Tracy Robinson (12/13/4 syöttöä/3 riistoa) saivat kuitenkin pidettyä forssalaiset turvallisessa johdossa.

 

– Heitimme huonosti vapaaheitot ja levypalloissa olimme surkeita. Veikkaan, että tappio herättää joukkuetta. Uskon meidän olevan paljon parempia, kun kevään tosipelit alkavat, mietti Hongan tehomies Kopio.

 

Hongasta Kopion lisäksi hyvän iltapuhteen pelasivat Tero Laitinen (15/4/3 syöttöä) sekä hetkittäin väläytelleet Daniel Dolenc (8/0) ja Ilkka Sirola (7/7). Coleman-Ikävalko-Robinson-kolmikon lisäksi forssalaisista yli kymmenen pisteen pääsi Markus Molenius (11/4).

 

 

 

Tapiolan Honka – Forssan Koripojat 74–62 (17–20, 32–37, 45–50), miesten Suomen Cupin pikkufinaali, Tampere 22.1.2012

 

Honka: Villematti Kopio 24/3, Tero Laitinen 15/4/3 syöttöä, Anselmi Vanjoki 8/4, Daniel Dolenc 8/0, Ilkka Sirola 7/7, Panu Vertio 0/3, Ville Puotila 0/2, Kalle Naapi 0/2, Visa Tarjanne 0/0, Henri Ventoniemi 0/0, Teemu Sulonen 0/0, Robin Nordman.

FoKoPo: HL Coleman 21/7, Sami Ikävalko 20/4/3 syöttöä, Tracy Robinson 12/13/4 syöttöä/3 riistoa, Markus Molenius 11/4, Christopher Thompson 5/2/4 syöttöä, Joel Heinikoski 4/6, Juho Helenius 1/2, Henri Kotavuo, Jarkko Suokas.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot


 
15.11.2018 13:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäinen kierros lähes pelattu – tässä ovat toisen kierroksen parit

Koripallon Suomen Cupissa ensimmäinen kierros on pelattu yhtä ottelua lukuun ottamatta. Kaikki 1. kierroksen joukkueet selvisivät 2. kierrokselle, jossa 1. kierroksen voittajat kohtaavat toisensa ja häviäjät toisensa ottelukaavion mukaisesti.

23.10.2018 15:35 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ohjelma vahvistettu

Miesten I divisioona A:n JBA ja FoKoPo avaavat tämän vuoden Cupin viikon päästä.

11.10.2018 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluparit arvottu – mukana 16 joukkuetta

Koripallon Suomen Cup palaa ohjelmistoon seitsemän vuoden tauon jälkeen. Ensimmäiset ottelut pelataan 10. marraskuuta mennessä.

18.9.2018 15:48 Suomen Cup

Suomen Cup palaa koriskartalle alkavalla kaudella 2018–19

Osallistuminen Suomen Cupiin on vapaaehtoista ja avoin joukkueille, jotka osallistuvat kuluvalla kaudella Koripalloliiton sarjatoimintaan.

9.2.2013 Suomen Cup

Hurmioitunut Honka cup-voittoon Säynätsalossa

Tapiolan Honka vei nimiinsä uudistuneen miesten Suomen cupin mestaruuden pyörittelemällä finaali-isäntä Säynätsalon Rientoa vieraskentällä pistein 79–98 (41–49). Pitkästä aikaa lähes kaikki nimimiehensä parketille saanut Honka esitteli kauden parasta puolustustaan ja nautti hyökkäyspäässä onnistumisia laajalta rintamalta.

8.2.2013 Suomen Cup

SäyRi ja Honka iskevät yhteen miesten cupin finaalissa

Miesten Suomen cup huipentuu lauantaina Keski-Suomessa, kun Säynätsalon Riento kohtaa Tapiolan Hongan cupin finaalissa. Sekä SäyRin että Hongan kokoonpanot ovat muuttuneet melkoisesti talven aikana ja odotettavissa on tiukka, tasainen kamppailu cup-pokaalista.

17.1.2012 Suomen Cup

Kohti Final Fouria: Divarin suosikit iskevät yhteen pikkufinaalissa

Vuoden 2011 Suomen Cupin huipentava sunnuntaipäivä käynnistyy Pyynikin Palloiluhallilla klo 12:30 mielenkiintoisissa merkeissä, kun I divisioonaa identtisellä voitto/tappiosuhteella johtavat Forssan Koripojat ja Tapiolan Honka iskevät yhteen. Entistä mielenkiintoisemmaksi ottelun tekee se, että FoKoPon lisäksi myös Honka on ilmoittanut halunsa nousta Korisliigaan kaudeksi 2012/13.

Miesten ja naisten SM-sarjoihin uudet vahvistuskiintiöt

Koripalloliiton liittohallitus on Helsingissä pitämässään kokouksessa päättänyt miesten ja naisten SM-sarjojen uusista ulkomaalaiskiintiöistä. Miesten SM-Koriksessa sallitaan pelikaudella 2004-05 kaksi ja naisten SM-sarjassa yksi EU- ja ETA-alueiden ulkopuolinen vahvistus. Samat säädökset koskevat myös Suomen Cup –kilpailuita.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

Näytä lisää vastaavia