FoKoPon, Huiman ja Uran divarimiehistöihin vahvistusta

2.2.2012 Koripallon I divisioonassa pelaavat Forssan Koripojat, Ura Basket ja Äänekosken Huima ovat vahvistaneet kokoonpanojaan. Ura Basket nappasi riveihinsä liigajoukkue Korihaista vapautuneen Shawn Vanzantin, FoKoPo kiinnitti Espanjasta siirtyvän Andrais Thorntonin ja Huima puolestaan gambialaissentteri Baboucarr ”Boo” Bojangin.

Ura Basket nappasi haaviinsa ex-Korihain Shawn Vanzantin, joka vei Butlerin NCAA-finaaliin 2010 ja 2011.

Pitkään Suomessa viihtynyt Baboucarr Bojang vahvistaa Huiman korinalustaa. Kuvat: Francois Perthuis.

Huimilla yliopistomeriiteillä varustettu Shawn Vanzant korvaa Ura Basketissa Japaniin lähteneen Lionel Greenin.

- Lionel sai todella hyvän tarjouksen Japanista loppukauden ajaksi. Hänellä oli hirmu hinku päästä sinne pelaamaan ja kun pääsimme yhteisymmärrykseen buyoutin suuruudestakin, niin vapautimme Lionelin tiistaina, kertoo Ura Basketin toiminnanjohtaja Oskari Arell.

- Samaan syssyyn satuin huomaamaan, että Korihait oli vapauttanut Vanzantin rosteristaan, joten yhtälö oli aika helppo. Pikaisten neuvotteluiden jälkeen saimme Shawnin liittymään joukkueeseemme, tiivistää tyytyväinen Arell.

Vanzantin alkukausi meni piloille käden murtumisen takia. Korisliigaa hän ehti pelata loukkaantumisensa jälkeen 15 ottelua 13,1 pisteen, 2,1 levypallon ja 2,1 syötön tehoin.

23-vuotias ja 183-senttinen Vanzant johdatti Butlerin yliopiston vuosina 2010 ja 2011 Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n loppuotteluihin. Ollessaan viime kaudella Butlerin ykköstakamies hän keräsi tehot 8,1 pistettä ja 1,7 syöttöä.

Bojang toipunut, siirtyy Äänekoskelle

Suomalaisyleisölle jo seitsemältä pelikaudelta tuttu gambialaissentteri Baboucarr ”Boo” Bojang on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Äänekosken Huiman kanssa.

31-vuotias ja 206-senttinen Bojang aloitti kauden FoKoPossa, jossa pelit päättyivät olkapäävammaan. Takaisin pelikuntoon päässyt ”Boo” tuo Äänekoskelle kokoa ja kokemusta.

- Boo oli mukana maanantaina treeneissä, mutta otti kevyesti flunssansa vuoksi. Uskomme kuitenkin, että hän on torstaina (paikallisottelussa BC Jyväskylää vastaan) pelikunnossa ja tuo pitkäksi mieheksi hyvin kenttää juoksevana peliimme tärkeän lisämausteen, arvioi Huiman tuoreeseen valmentajakaksikkoon kuuluva Pena Ranta Sisä-Suomen Lehdessä.

Ranta ja Toni Salonen nimettiin Huiman valmentajiksi vuodenvaihteessa.

Bojang on aiemmin edustanut Suomessa Kauhajoen Karhua, Lapuan Korikobria, BC Nokiaa ja FoKoPoa, jonka riveissä hän tekaisi alkukauden aikana keskimäärin 13,8 pistettä ja 10,8 levypalloa.

Thornton FoKoPo-nuttuun

FoKoPo on puolestaan solminut viikon koeajan sisältävän pelaajasopimuksen 26-vuotiaan amerikkalaislaiturin Andrais Thorntonin kanssa.

203-senttinen Thornton on pelannut alkukauden Espanjan LEB Silverissä Plasencian joukkueessa 10,8 pisteen ja 5,6 levypallon tilastoilla pelattuaan keskimäärin 22.7 minuuttia. Thornton omaa lisäksi kokemusta mm. Viron pääsarjasta, jossa hän pelasi viime kaudella 13 ottelua tehden 18,7 pistettä ja ottaen 12,2 levypalloa ottelua kohden.

- Asiat etenivät erittäin nopealla aikataululla. Saimme maanantai-illalla tietää, että tämän tason pelaaja on vapailla markkinoilla ja hän oli jo seuraavana aamuna Helsingissä, kertoo FoKoPon puheenjohtaja Markku Molenius Virossa majaa pitävästä Thorntonista.

- Tärkeää tässä siirrossa on se, että Thornton on erittäin hyvässä kunnossa, Molenius jatkaa. 

 
9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

Näytä lisää vastaavia