Georgian peli lepää kolmen tähden varassa

27.11.2020 09:39 Vuoden 2022 EM-kisaisäntiin lukeutuva Georgia on EM-kisapaikkansa jo varmistanut ja onnistuikin helmikuun karsintaikkunassa kukistamaan Sveitsin ja Serbian paineettomalla pelillä. Moskovan TsSKA:sta saapuva kapteeni Tornike Shengelia, 216-senttinen Giorgi Shermadini sekä koritykki Thaddus McFadden ovat Georgian ylivoimaiset syömähampaat.

Tornike Shengelia kuuluu Georgian ykkösnyrkkiin. Kuva: FIBA.

Georgian helmikuun voitokkaasta karsintajoukkueesta on neljä avainmiestä poissa, mutta tulopuolella on Euroopan parhaisiin isoihin pelaajiin lukeutuva Shengelia, joka Moskovan TsSKA:n kanssa sopimuksen allekirjoitettuaan vaati pahviin pykälän, jonka mukaan hänen on päästävä edustamaan maataan EM-karsinnoissa.

Helmikuun ratkaisupelaajista Georgian matkassa mukana ovat amerikkalaissyntyinen takapelaaja Thaddus McFadden sekä Sasu Salinin kanssa Teneriffaa Espanjan liigassa edustava Giorgi Shermadini.

- Aika vahvasti Georgian pelaaminen rakentuu Shengelian, Shermadinin ja McFaddenin kolmikon varaan. Shengelian liittyminen joukkueeseen on iso plussa heille. Hän määrittää joukkueen tekemistä valtavasti, mietiskelee Susijengin apuvalmentaja Mikko Larkas lauantain EM-karsintavastustajaa.

Georgian pelaaminen perustuu vahvasti entisen Neuvostoliiton maiden koripalloperinteisiin.

- Viime ikkunassa Georgia aika pitkälti käveli pallon hyökkäysalueelle ja yritti erilaisten skriinipelien kautta pelata palloa sisään Shermadinille, jolloin muillekin pelaajille avautuu ratkaisupaikkoja. Shengelia ja McFadden ovat molemmat erinomaisia luomaan oman heittopaikkansa, Larkas kuvailee.

- Meidän on tietenkin aktiivisempana ja aggressiivisempana joukkueena rikottava heidän asemansa ja iskettävä pallon ylöstuomiseen. Omassa päässämme haluamme tietysti juoksemalla määrätä pelin tempoa.

Euroopan huippusarjoissa pelaavan kärkikolmikkonsa ulkopuolella Georgia luottaa pitkälti kotimaisen liigansa osaamiseen.

- Lapualla pelannut Givi Bakradze on tietysti meille vanha tuttavuus, muu joukkue on maajoukkuetasolla verrattain uusi. Ketään ei ole varaa aliarvioida, mutta heikkoihin kohtiin pitää iskeä.

Tarkkaile heitä: Coach Larkaksen Georgia-tärpit

Tornike Shengelia (206 cm/29 v): ”Pelaa Moskovan TsSKA:ssa, minne ei kuka tahansa pelaaja pääse. Todella taitava ja liikkuva iso mies, joka todennäköisesti auttaa Georgiaa pallon ylöstuonnissa. Heittää, ajaa, tekee pisteitä korin alta. Aivan Euroopan parhaita pelaajia.”

Giorgi Shermadini (216/31): ”Hyvät kädet, hyvä syöttäjä, erittäin hyvä viimeistelijä läheltä koria. Ihan hyvä vaparin etäisyydeltäkin. Liikkuu hyvin ja Georgia tahtoo hänet lähelle koria. Akilleenkantapäänä se, että ei tykkää kontaktista hirveästi.”

Thaddus McFadden (188/33): ”Georgian ykköspelinrakentajan puuttuessa joutuu McFadden luomaan enimmän osan heitoistaan itse, missä hän on toki erittäin hyvä. Upottaa pisteitä kuljetuksesta, korille ajassaan hyvä syöttämään muille. McFaddenia täytyy ohjata ruuhkaan ja kontaktitilanteisiin.”


Georgia EM-karsintakuplassa 23.-30.11.2020

 

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura

Givi BAKRADZE

183

1991

BC Vera (GEO)

Luka BULASHVILI

193

1998

Dinamo Tbilisi (GEO)

Beka BEKAURI

207

1991

BC Batumi (GEO)

Merab BOKOLISHVILI

192

1992

BC Rustavi (GEO)

Giorgi KORSANTIA

207

1998

Caen Basket (FRA)

Saba LOBJANIDZE

192

1993

BC TSU Tbilisi (GEO)

Ilia LONDARIDZE

205

1989

BC Kutaisi (GEO)

Thaddus McFADDEN

188

1987

San Pablo Burgos (ESP)

Aleksandre PHEVADZE

201

1998

Tshkum-Abkhazeti (GEO)

Tornike SHENGELIA

206

1991

Moskovan TsSKA (RUS)

Giorgi SHERMADINI

216

1989

Iberostar Tenerife (ESP)

Giorgi TURDZILADZE

210

1997

BC TSU Tbilisi (GEO)

 
2.3.2024 10:19 Susijengi

Susijengi säilytti 20. sijan FIBA:n maailmanrankingissa

Helmikuun EM-karsintaikkunassa yhden voiton ja yhden tappion kerännyt Susijengi on säilyttänyt viime syyskuussa saavuttamansa ennätyssijan FIBA:n miesten maailmanrankingissa. Susijengi jatkaa maailmanrankingin 20. sijalla Euroopan 13. korkeimmalle rankattuna miesten maajoukkueena.

27.2.2024 11:07 Susijengi

Toijala komensi Viron historialliseen voittoon

Viidettä vuottaan Viron miesten maajoukkuetta komentava Jukka Toijala luotsasi joukkueensa kenties sen koripallohistorian makeimpaan voittoon, kun Viro peittosi maanantai-illan EM-karsintaottelussa Tallinnassa Liettuan. Voitto oli Viron koripallon historian ensimmäinen voitto Liettuasta miesten maajoukkuetasolla.

26.2.2024 21:27 Susijengi

Susijengi löysi taisteluilmeensä, nousi 17 pisteen takaa avausvoittoon EM-karsinnoissa

EM-karsintansa kotivoitolla Georgiasta avannut Tanska saapui maanantaina Espoo Metro Areenalle täynnä tulta ja tappuraa, upotti avauspuoliskolla liki kaiken mahdollisen ja karkasi 17 pisteen vierasjohtoon. Susijengi palasi kuitenkin pitkän tauon jälkeen perusasioihin ja säntäsi kollektiivisella esityksellä 5339-päisen kotikatsomon riemuksi 89–85 (42–58) -voittoon.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

25.2.2024 20:54 Susijengi

Susijengi ja Tanska nimesivät tusinansa maanantain otteluun

Susijengi ja Tanska ovat nimenneet pelaajansa maanantai-illan EM-karsintaotteluun. Susijengin kokoonpanoon nousee Saksan Bundesliigan Tigers Tübingenia edustava Aatu Kivimäki. Ottelu pelataan maanantaina klo 18.30 Espoo Metro Areenalla.

25.2.2024 11:38 Susijengi

Lundbergin Tanska on Susijengille erilainen haaste

Vaikka Tanskaa ei laajalti tunnetakaan koripallomaana, aloitti joukkue EM-karsintaurakkansa kirivoitolla ennakkosuosikki Georgiaa vastaan kotonaan Århusissa. Tanska kävi jo edellisissä EM-karsinnoissa yhden korin päässä EM-kisoista ja hakee nyt Euroliiga-tähtensä Gabriel Lundbergin johdolla ensimmäistä EM-kisapaikkaa 70 vuoteen.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 23:47 Susijengi

Susijengi säikytteli MM-hopeamitalisti Serbiaa, mustat hetket veivät yllätyssaumat

Susijengin aloitusviisikko Elias Valtosen johdolla aiheutti kauhunhetkiä hallitsevalle MM-hopeamitalisti Serbialle sen kotiareenalla Belgradissa perjantai-illan EM-karsinta-avauksessa. Serbian kokoylivoima ja Susijengin pallonmenetykset ja kylmä heittoilta kohosivat lopulta ratkaiseviksi tekijöiksi, kun Serbia ampaisi yhdeksän pisteen takaa 77–61 (36–34) -voittoon.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

22.2.2024 22:39 Susijengi

Susijengi ja Serbia nimesivät kokoonpanonsa perjantain otteluun

Susijengi ja Serbia ovat valinneet miehistönsä perjantai-iltana Belgradissa pelattavaan EM-karsinta-avaukseen. Susijengistä debyyttinsä arvokisakarsintaottelussa tekevät Luukas Vaara ja Jacob Grandison.

Näytä lisää vastaavia