Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

12.2.2024 10:04 Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

Hannes Pöllä vahvistaa korinalustaa Joensuussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga.

Kahden kauden ajan Kouvoja Korisliigassa edustanut Pöllä jätti parketit vuosi sitten, kun hänen polvensa petti ottelussa Kataja Basketia vastaan. Pöllän polvi operoitiin myöhemmin viime keväänä ja kuntoutuminen käynnistyi loppusyksystä.

- Olin yhteydessä Hanneksen agenttiin ensi kertaa ennen kauden alkua ja tiedustelin toipumisennustetta. Seuraavan kerran juttelimme marraskuussa, jolloin Hannes oli päässyt aloittamaan harjoittelun. Lajiharjoitukset tulivat ohjelmaan joitain viikkoja sitten Hannon (Möttölä) ohjauksessa Helsingin Märskyllä, kertoo Kataja Basketin päävalmentaja Petri Virtanen seuran tiedotteessa.

- Hannesta täällä motivoivia tekijöitä ovat tarjoamamme harjoitusympäristö sekä laadukas ryhmä. Sopeutumista helpottaa varmasti myös se, että joukkueessa on hänelle entuudestaan tuttuja kasvoja, kuten esimerkiksi Henri Permanto ja Tuomas Hirvonen.

Virtanen toivoo näkevänsä vasta kontaktiharjoittelun aloittavan Pöllän pelikentillä vielä alkavan Korisliiga-kevään aikana. Sopimus sisältää option tulevasta pelikaudesta 2024-25.

- Hannon (Möttölä) kanssa on menty pitkin talvea, mutta mukana on ollut muitakin, lääkäreitä ja fyssareita. Tässä voidaan hyvin puhua ”joukkue-effortista”. Iso kiitos heille kaikille, Pöllä jakaa tunnustusta kuntoutumisestaan useille tahoille.

- Tilanteeni on juuri nyt hyvä. Juoksut toimivat moitteetta ja kuormitusta voidaan lisätä tasaisesti. Tavoitteeni on päästä mahdollisimman pian takaisin kentälle ja pelaamaan.

Neljä vuotta yliopistossa, Korisliigan vuoden tulokas

Jättimäinen Pöllä kuului juniorimaajoukkuevuosiensa ajan 1997–99 syntyneiden maajoukkueiden avainpelaajiin. Pöllä pelasi kaikkiaan 68 nuorten maaottelua kahdeksan pisteen ja kuuden levypallon keskiarvoin.

Korisliigassa Pöllä debytoi Namika Lahden paidassa kahden ottelun verran kaudella 2014-15 ennen siirtymistään lukiovuosikseen Helsinkiin ja HBA-Märskyyn, jota hän edusti divarissa 2015-17.

Kesällä 2017 Pöllä suuntasi Atlantin taakse Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han ja siellä Oklahoman yliopistoon, missä hän vietti kaksi kautta ja koki NCAA:n lopputurnaushumun yhdessä mm. joukkueen tähtipelaajan Trae Youngin kanssa. Kahden Oklahoman kauden jälkeen Pöllä edusti Tennessee-Martinia, missä hän viimeisteli seniorikaudellaan 4,2 pistettä ja 2,8 levypalloa ottelua kohden.

Yhdysvaltain yliopistokentiltä palattuaan Pöllä palasi kotimaahansa ja edusti Kouvoja Korisliigassa puolentoista kauden ajan. Pöllä palkittiin keväällä 2022 Korisliigan vuoden tulokkaana ja hän rekisteröi kouvolalaisjoukkueelle 9,5 pistettä ja 7,1 levypalloa ottelua kohden.

Susijengi-debyyttinsä Pöllä teki kesällä 2018. Tähänastisella miesten maajoukkueurallaan Pöllä on pelannut yhdeksän ottelua 2,1 pisteen ja 1,2 levypallon keskiarvoin. Kesällä 2019 Pöllä edusti Suomea miesten kesäuniversiadeissa Napolissa.

Henkilöt

 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia