Hanno Möttölä vahvistaa ToPoa Divisioona A:n kärjessä

14.2.2013 Miesten Divisioona A:ssa neljän ottelun voittoputkessa kiitävä helsinkiläinen ToPo vahvistuu tutulla nimellä. Suomi-koriksen kaikkien aikojen suurnimi ja Suomen miesten Susijengin kapteeni Hanno Möttölä, 36, aloittaa neljännen kautensa ToPon tähtipaidassa ja pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa perjantaina 15.2. ToPon kohdatessa Säynätsalon Riennon.

Hanno Möttölä jatkaa neljännelle ToPo-kaudelleen.

Möttölä upotti viime kesänä Suomen Susijengille 8,6 pistettä ottelua kohden.

Vuosina 2000-02 Atlanta Hawksia edustanut Möttölä on yhä ainoa suomalainen, jolla on vyöllään NBA-otteluita. Kuvat: Tytti Nuoramo, Ville Vuorinen & Getty Images/AllOver Press.

– Olen harjoitellut nousujohteisesti jo useamman kuukauden ja nyt kroppa on siinä kunnossa, että pystyn pelaamaan ja into kentälle on kova, Möttölä hymyilee.

 

– On todella mukavaa päästä taas pelaamaan virallisia otteluita. Jatkaminen ToPossa oli hyvin luonnollinen päätös, ja toivottavasti pystyn auttamaan ToPoa kevään otteluissa, jatkaa Möttölä.

 

Möttölä kuului Suomen maajoukkueen avainpelaajiin syyskesän 2012 EM-karsinnoissa, joista Susijengi selvitti tiensä Slovenian vuoden 2013 EM-kisoihin. Möttölä pelasi seitsemän ottelua 8,6 pisteen ja 3,0 levypallon keskiarvoilla.

 

Viime kaudella Möttölä urakoi Korisliigan ToPossa 28 ottelua 12,2 pisteen ja 5,1 levypallon keskiarvoilla.

 

– Upeaa saada tämän tason ammattilainen joukkueeseen. Hannon harjoittelu joukkueen kanssa on kehittynyt koko ajan, ja vaikka hän on jo löytänyt oman paikkansa kentältä, yhteistyö joukkueen sisällä tulee paranemaan vielä huomattavasti ennen playoffsien alkua, ToPon päävalmentaja Mikko Mantere muotoilee.

 

ToPo on tällä hetkellä sijoittunut miesten Divisioona A:n toiselle sijalle. Divisioona A:n runkosarjassa ToPo kohtaa vielä kotikentällään SäyRin, Hongan ja Huiman sekä vieraskentällä BC Nokian, Ura Basketin ja Porvoon Tarmon.

 

Divisioona A:n runkosarjan neljä parasta joukkuetta pelaavat pudotuspeleissä yhdestä paikasta Korisliigaan kaudelle 2013/14.

 

HNMKY:sta Utahiin, NBA:sta Euroliigaan

 

Hanno Möttölä aloitti kotimaan pääsarjatasolla kaudella 1994/95, jolloin hänet valittiin miesten SM-sarjan vuoden tulokkaaksi. Möttölä ehti edustaa Helsingin NMKY:a kahden pääsarjakauden ajan ennen siirtymistään USA:n yliopistokentille.

 

Vuosina 1996–2000 Möttölä edusti Rick Majeruksen valmentamaa Utahin yliopistoa NCAA-liigassa ja kuului mm. sittemmin pitkät NBA-urat luoneiden Keith Van Hornin, Andre Millerin ja Michael Doleacin kanssa joukkueensa avainpelaajistoon.

 

Utah selvitti neljänä keväänä tiensä NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen ja pelasi keväällä 1998 Kentuckya vastaan NCAA:n finaalissa. Möttölä viimeisteli parhaana NCAA-kautenaan 17,0 pistettä ja 4,8 levypalloa ottelua kohden, ja hänet nimettiin WAC-konferenssin tähdistöviisikkoon 1998/99 sekä MWC-konferenssin tähdistöviisikkoon 1999/2000.

 

Kesällä 2000 Möttölä varattiin NBA:han toisen kierroksen 40. varauksena. Möttölä pelasi itselleen sopimuksen Atlanta Hawksiin hyvillä kesäliigaotteillaan ja edusti Hawksia NBA:ssa vuosina 2000–02 kaikkiaan 155 ottelun verran 4,6 pisteen ja 2,9 levypallon keskiarvoilla.

 

Kahden NBA:ssa vietetyn vuoden jälkeen Möttölä pelasi kuusi vuotta ammattilaisena Euroopan kovimmissa sarjoissa. Möttölä pelasi Euroliigaa TAU Ceramica Vitorian (Espanja 2002/03), Skipper Bolognan (Italia 2003/04), Scavolini Pesaron (Italia 2004/05), Zalgiris Kaunasin (Liettua 2006/07) ja Aris Thessalonikin (Kreikka 2007/08) riveissä sekä ULEB EuroCupia Moskovan Dynamon kanssa (Venäjä 2005/06).

 

Möttölä nimettiin Euroliigan viikon arvokkaimmaksi pelaajaksi 2002 ja 2005, ja keväällä 2004 hän pelasi Skipper Bolognan paidassa Euroliigan loppuottelussa Maccabi Tel Avivia vastaan. Tilastojen valossa Möttölän paras kokonainen Euroliiga-kausi oli 2004/05, jolloin hän viimeisteli 22 ottelussa Scavolini Pesarolle 13,7 pistettä sekä 5,1 levypalloa ottelua kohden.

 

Mestaruuksia Möttölä pääsi juhlimaan ULEB EuroCupissa (2006), Liettuan cupissa (2007) sekä Liettuan liigassa (2007). Hänet valittiin lisäksi Italian, Liettuan ja Baltian liigojen All Stars-otteluihin.

 

Kotimaan pääsarjaan Möttölä palasi kaudelle 2009/10, ja hän on sittemmin edustanut ToPoa kolmen liigakauden ajan. Möttölä on hakenut ToPon kanssa SM-hopeaa (2010), Suomen cupin hopeaa (2010) sekä SM-pronssia (2012).

 

Miesten maajoukkueessa Möttölä on vuosien 1995–2012 aikana ehtinyt pelata kaikkiaan 140 ottelua, joissa hän on heittänyt muhkeat 1761 pistettä. Möttölä on upottanut miesten maajoukkueen kaikkien aikojen 5. korkeimman yhteispistemäärän sekä pelannut kaikkien aikojen 10. eniten maaotteluita.

 

Möttölä on edustanut Suomea vuosien 1995 ja 2011 EM-lopputurnauksissa, ja hän juhli ”Susijengin” kanssa Pohjoismaiden mestaruutta kesällä 2011.

 

Möttölän kauden ensimmäinen ottelu Torpan Pojat – Säynätsalon Riento Töölön Kisahallissa perjantaina 15. helmikuuta klo 18:30 alkaen.

 


 

 
14.10.2017 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen antoi sitoumuksensa Arizona Stateen

Helsinki Basketball Academyn keväällä 2018 valmistuvien kaartiin kuuluva Euran Veivin kasvatti Elias Valtonen, 18, on antanut suullisen sitoumuksensa USA:n yliopistoliiga NCAA:n Arizona Stateen siirtymisestä. Nuorten maajoukkueiden vakiokasvoihin kuuluva 198-senttinen Valtonen siirtyy Yhdysvaltoihin pelikaudeksi 2018-19.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

27.1.2017 Haastattelu

HBA-Märskyn Edon Maxhuni asettaa koripallourallaan riman korkealle

Jonkinlainen aikakausi nuoren koripallon huippulupauksen elämässä umpeutui joulukuussa, kun neljät nuorten EM-kisat kolunnut Edon Maxhuni, 18, pomputti viimeisen kerran palloa joulukuussa poikamaajoukkueen riveissä Turkin 18-vuotiaiden EM-kisoissa. HBA-Märskyn ja Divari A:n pistekärki Maxhuni tähtää nyt yliopistoon, 20-vuotiaiden maajoukkueeseen, Susijengiin ja vielä pidemmälle.

Lauri Markkanen valitsi harjoittelun, jättää tähdistöottelun väliin

Suomi-koriksen suurlupauksiin lukeutuva Lauri Markkanen, 18, valittiin taannoin lukioikäisten kansainväliseen Nike Hoop Summit -tähdistöotteluun, joka pelataan Portlandissa 9. huhtikuuta. ”Muun Maailman” tähdistöjoukkueeseen vasta kolmantena suomalaisena kautta aikain nimetty Markkanen jää Nike Hoop Summitin sijaan kotimaahansa harjoittelemaan.

Edon Maxhuni BWB-maailmanleirille, NBA:n All Star -tapahtumaan

Suomi-koriksen lupauksiin kuuluva Edon Maxhuni, 17, on saanut kutsun Basketball Without Borders Global Campille, joka järjestetään Kanadan Torontossa NBA:n All Star -tapahtuman yhteydessä 12.-14.2.2016. Maailmanleirille on kutsuttu Euroopasta kolmetoista huippuprospektia, joista yksi on Mäkelänrinteen Urheilulukiossa opiskeleva ja Helsinki Basketball Academyssä pelaava Maxhuni.

Myös Nieminen valitsi koulunsa, suuntaa ensi vuonna Stephen F. Austiniin

Kesän Susijengin harjoitusringissä viettäneen Samuli Niemisen, 19, tulevaisuuden suunnitelmat ovat selkiytyneet. HBA-Märskyssä pelaava ja Mäkelänrinteen urheilulukiossa opiskeleva Nieminen valitsi yliopistokseen viime vuosina hyvin menestyneen Stephen F. Austinin, jonne hän suuntaa stipendiurheilijana syksyllä 2016.

18.10.2015 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Lauri Markkanen valitsi Arizonan yliopiston

Suurten amerikkalaisyliopistojen rekrytoima suomalaislupaus Lauri Markkanen, 18, on valinnut tulevan opinahjonsa. Kolmessa yliopistossa tällä viikolla vieraillut Markkanen siirtyy ensi vuoden syksyllä Arizonan yliopistoon. Sitä ennen Markkanen viimeistelee lukio-opintonsa Mäkelänrinteessä ja pelaa kauden loppuun HBA-Märskyn paidassa Miesten Divisioona A:ssa.

Susijengin pitkäaikainen luottosentteri Antti Nikkilä vahvistamaan BC Nokiaa

Tampereen Pyrinnön riveissä viime keväänä Suomen mestaruutta juhlinut ja pitkäaikainen Suomen maajoukkueen luottosentteri Antti Nikkilä, 36, tekee paluun parketeille Divari A:ssa pelaavan BC Nokian riveissä. 210-senttinen Nikkilä on tehnyt BC Nokian kanssa loppukautta koskevan sopimuksen.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

Tuukka Jaakkola yliopistoparketeille Cal Polyyn

HBA-Märskyn sentteri Tuukka Jaakkola, 18, siirtyy tulevaksi kaudeksi NCAA-kentille Cal Polyn yliopistoon. Viimeiset kolme kautta HBA-Märskyssä pelannut 207-senttinen Jaakkola tehtaili Divari A:ssa kaudella 2017/18 keskimäärin 6,0 pistettä ja 3,3 levypalloa ottelua kohden.

Andre Gustavson sitoutunut Richmondin yliopistoon

HBA-Märskyn Andre Gustavson, 18, on tehnyt sitoumuksen Richmondin yliopiston kanssa. Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo tehtaili päättyneellä kaudella Divari A:ssa HBA-Märskyn riveissä keskimäärin 11,6 pistettä, 3,0 levypalloa ja 2,5 syöttöä ottelua kohden.

Lapuan Kobrat liigakarsinnan voittoon – jatkaa Korisliigassa kaudella 2018/19

Lapuan Kobrat päihitti HBA-Märskyn suoraan kahdessa ottelussa kuluvan vuoden liigakarsinnoissa. Paikka ensi kauden Korisliigassa varmistui Kobrien perjantaisella 84–72-voitolla.

19.4.2018 Ajankohtainen

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

15.4.2018 11:00 Huippu- ja kilpaurheilu

Lauri Markkanen Susijengin vahvuudessa kesän MM-karsintapeleissä

Sensaatiomaisen tulokaskauden NBA:n kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin seuroihin lukeutuvan Chicago Bullsin paidassa päättänyt Lauri Markkanen, 20, nähdään Susijengin paidassa kesän 2018 MM-karsintaotteluissa. Susijengi jatkaa karsintataivaltaan juhannuksen jälkeen Tshekkiä ja Islantia vastaan.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

Ura Basket hurjasteli Divari-A:n mestaruuteen

Kaarinan Ura Basket juhlii miesten I divisioona A:n mestaruutta. Joukkue kaatoi finaalisarjan neljännessä ottelussa perjantaina HBA-Märskyn numeroin 106–87.

Näytä lisää vastaavia