HBA ja ToPo voittoihin

5.2.2022 17:18 Naisten Korisliigan runkosarjassa pelataan viimeisiä otteluita ennen jatkosarjoja. Illan otteluissa voittoihin ylsivät HBA ja ToPo, jotka jatkavat pelejään ylemmässä jatkosarjassa.

Henna Sandvik oli hyvällä pelipäällä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Märsky päätti runkosarjan voittoon

Tapiolan Honka ei pystynyt jatkamaan voitokasta menoaan. Vierasjoukkue HBA kävi hakemassa vierasvoiton 93-82.

Avausjaksolla nähtiin iloista hyökkäyspeliä. Märsky oli parempi ja vei jakson nimiinsä 27-21.

Toisella jaksolla onnistumiset nähtiin sitten puolustuspäässä. Joukkueiden välinen ero ei kuitenkaan muuttunut ja vieraat pääsivät puoliajalle kuuden pisteen johdossa.

HBA oli hieman emäntiä edellä myös kolmannella jaksolla ja se onnistui kasvattamaan eroaan jakson aikana. Päätösjaksolle lähdettiin tilanteessa 67-57.

Molemmat joukkueet onnistuivat hyökkäyksissään vielä päätösjaksolla kovalla prosentilla. HBA kuitenkin nappasi sarjapisteet 93-82.

Vierasjoukkueelta löytyi jälleen paljon ratkaisijoita. Janette Aarnio pussitti ottelussa 24 pistettä. Henna Sandvik upotti 18 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Hongan ykkönen oli 37 pistettä upottanut Carmen Tyson-Thomas. Hän kirjautti myös hurjat 25 levypalloa.

HBA jatkaa pelejään ylemmässä jatkosarjassa. Honka puolestaan tulee pelaamaan alemmassa jatkosarjassa, mutta kohtaa vielä sitä ennen runkosarjan päätösottelussa Pyrinnön.

Ottelutilasto

ToPo toiselta sijalta jatkosarjaan

ToPo sai päivän ottelussa vieraakseen Forssan Alun. Jatkosarjapaikat olivat jo ennen ottelua selvillä, mutta ToPo vankisti asemiaan sarjan kärkipäässä, kun se voitti 78-61.

Avauspuolikas oli ottelussa tasainen. Kotijoukkue oli hieman vieraitaan edellä ja johti ottelua puoliajalla 33-30.

Kolmannella jaksolla ToPo kasvatti johtonsa jo kymmeneen pisteeseen. Kun päätösjakso merkittiin niin ikää kotijoukkueelle pääsi ToPo juhlimaan voittoa 78-61.

Taru Tuukkanen teki ottelussa tupla-tuplan 22 pisteellä ja 12 levypallolla. Tulitukea tarjosi Erika Davenport, joka heitti 18 pistettä ja keräsi 16 levypalloa. Roosa Kosonen teki FoA:lle 13 pistettä, keräsi kahdeksan levypalloa ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syötöä.

ToPo jatkaa pelejään ylemmän jatkosarjan puolella. Forssa puolestaan jatkaa taistelua pudotuspelipaikasta alemmassa jatkosarjassa.

Ottelutilasto

 
3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia