HBA katkaisi tappioputkensa Vimpelin Vetoa vastaan

7.2.2019 19:40 HBA Märsky katkaisi Mäkelänrinteellä oman tappioputkensa selvän voiton päätteeksi luvuin 85-62. Vimpelin Vedon tappiokierre puolestaan kasvoi häviön ollessa joukkueelle neljäs peräjälkeen.

Sara Bejedi jäi vain kahden koriin johtavan syötön päähän triplatuplasta. Kuva: Ville Vuorinen.

HBA Märsky nappasi kotiluolassaan komean voiton Vimpelin Vedosta luvuin 85-62 (45-39). Molemmat joukkueet olivat ennen illan taistoa tappioputken rasittamia: Vedolle tappioita oli kertynyt kolme, mutta HBA:lle niitä oli kertynyt peräti viisi. Veto jatkaa sarjassa nyt neljän peräkkäisen tappion tiellä, mutta HBA pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä tasapisteissä sarjataulukossa Vedon ja Hongan kanssa.

HBA aloitti ottelun heti kuskin paikalta. Alusta asti kotijoukkueen tempo näytti hyvävireiseltä ja joukkue pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä helpon näköisesti. Veto sinnitteli silti kannoilla Fountainin ja Jenkinsin johdolla, joita HBA:n puolustus ei saanut kahdella ensimmäisellä jaksolla kuriin. Molemmat osoittivat jälleen kovaa yksilötaitoaan viimeistelemällä vaikeista paikoista. Puoliajalle kotijoukkue pääsi vahvasta alusta huolimatta vain kuuden pisteen etumatkasta.

Puoliajan jälkeen HBA:n valmennustiimi veteli oikeista naruista. Joukkueen paikkapuolustus toimi riittävän hyvin, jotta Vedon tähtipelaajat saatiin kuriin. Vimpeliläisillä kesti peräti kokonaisen puolijaksoa saada pistetilinsä taas auki, kun taas HBA juoksi vikkeläjalkaisen Sara Bejedin johdolla 14 pistettä yhteen soittoon jakson alussa. Viimeiselle neljännekselle mentäessä ero oli venähtänyt jo 19 pisteeseen, eikä Vimpelin Vedon puhti enää riittänyt  kuromaan eroa umpeen.

HBA:n joukkueesta monelle satoi mukavasti onnistumisia, mutta ylitse muiden nousi tällä kertaa Sara Bejedi, joka osoitti voitonnälkäänsä kaikilla ottelun osa-alueilla tehtaillen ottelun korkeimman teholukeman. Tämän lisäksi Bejedi jäi vaivaisen kahden syötön päähän triplatuplasta: 27/11/8s. Tuplatuplan ottelussa nikkaroi myös Awak Kuier, joka säkitti 19 pistettä ja kauhoi 16 levypalloa.

Vimpelin Vedon kirkkaimpana tähtenä esiintyi jälleen sisukkaasti taistellut Alisia Jenkins (17/16). Jenkinsin rinnalla onnistumisia sai myös Donnaizha Fountain (19/11).

Ottelutilastot

Naisten Korisliigaa jatketaan lauantaina 9.2. neljällä ottelulla. Klo 15.00 on tarjolla kaksi ottelua: ToPo kohtaa Forssan Alun kotikentällään ja Honka matkustaa PeKan vieraaksi (Elisa Viihde). Klo 17.00 Kouvottaret haastaa EBT:n Jatke Areenalla (Elisa Viihde) ja illan viimeisessä pelissä klo 18.00 Catz ja HyPo kohtaavat Lappeenrannassa.

 
3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

Näytä lisää vastaavia