HBA vie pääkaupunkiseudun nuoret koripallolahjakkuudet miesten I divisioonaan

28.8.2012 Vuonna 2011 käynnistynyt Helsinki Basketball Academy pelaa tulevalla sarjakaudella miesten I divisioonaa HBA:n/Mäkelänrinteen urheilulukion joukkueena. Lisäksi joukkue pelaa kauden 2012/13 aikana kansainvälisessä EYBL-liigassa.

Helsinki Basketball Academy on nopeasti osoittautunut erinomaiseksi keinoksi kehittää suomalaista koripalloa tarjoamalla lupaavimmille nuorille lahjakkuuksille mahdollisuus yhdistää koulunkäynti ja harjoittelu huippuolosuhteissa ja huippuvalmentajien johdolla. HBA:n toiminnan pääpainopisteenä on ensisijaisesti pelaajien henkilökohtainen kehittäminen.

– Kokemukset HBA:n toiminnan ensimmäisen lukuvuoden ajalta ovat olleet rohkaisevia ja mikä ilahduttavinta, silminnähtävää kehitystä on tapahtunut kaikkien mukana olevien pelaajien taholla, kommentoi Suomen Koripalloliiton päävalmentaja Henrik Dettmann.

– Kouluympäristö on erinomainen oppimisympäristö myös urheilun tarpeisiin. Sijoittamalla ammattivalmentajat koulujen yhteyteen ja rakentamalla koulupäivään riittävästi tilaa urheilulle, voimme saada Suomeen lisää uskottavia urheilijan uria, jatkaa Dettmann.

Kaudella 2012/13 HBA:n/Mäkelänrinteen urheilulukion poikajuniorit pelaavat omana joukkueenaan miesten I divisioonassa. Joukkue pelaa miesten I divisioona B:ssa, jonka pääfunktiona on toimia pelaajien kehitysalustana sekä valtakunnallisiin sarjoihin nousseiden seurojen sopeuttamistasona.
 

– Olemme rakentamassa pelaajille luontevaa kehityspolkua huipulle. I divisioona on erinomainen paikka saada kovia pelejä sekä vastuuminuutteja näille nuorille pelaajille, Dettmann linjaa.
 

Joukkueessa pelaavat pelaajat rekisteröidään rinnakkaislisenssillä HBA:n ryhmään, joten he voivat kauden aikana edustaa omaa kotiseuraansa muussa sarjatoiminnassa. HBA tulee pelaamaan I divisioona B:ssa ToPon omistamalla sarjapaikalla.
 

– Emme kilpaile toiminnallamme perinteisen sarjatoiminnan kanssa, vaan pyrkimyksemme on tuottaa lisäarvoa pelaajille ja sitä kautta koko suomalaiselle koripallolle, Dettmann selventää.
 

Joukkueen valmennuksesta vastaavat HBA:n valmentajat. Basketball Academyn valmennussisällöt perustuvat Suomen maajoukkueen yhteisiin toimintatapoihin, jotka on räätälöity kotimaisten valmennuksen asiantuntijoiden toimesta kansainvälisen koripallon vaatimukset ja lainalaisuudet huomioiden.
 

Mukana valmennuksessa ovat muiden muassa Suomen kaikkien aikojen pelaajat Lea Hakala ja Hanno Möttölä, naisten maajoukkuevalmentajat Anton Mirolybov ja Mirka Dettmann sekä nuorten maajoukkuevalmentajat/olympiavalmentajat Antti Koskelainen ja Harri Jokela. Joukkueen fysiikkavalmennuksesta vastaa Jussi Hirvonen.
 

HBA hyvien kokemusten saattelemana myös kansainvälisille kentille

HBA:n yläkouluikäisten pelaajien toiminnasta vastaava Pohjois-Haagan yhteiskoulun tyttöjoukkue osallistui päättyneellä kaudella nuorten Euroliigaan (N)EYBL:iin (European Youth Basketball League), mistä saadut kokemukset olivat rohkaisevia.

Tulevalla kaudella myös Mäkelänrinteen poikien ja tyttöjen joukkueet osallistuvat kansainväliseen NEYBL-sarjaan omina joukkueinaan.

– Erinomainen lisä maajoukkuetoimintaan näiden pelaajien kannalta. Kansainvälinen kosketus vie suomalaista koripalloa eteenpäin ja lahjakkaiden nuorten kannalta kansainvälinen kokemus on elinehto lajin kehittymiseksi, Dettmann linjaa.
 

Dettmannin mukaan Basketball Academy -toimintaa on Helsingissä saatujen rohkaisevien tulosten saattelemina tarkoitus laajentaa myös muille paikkakunnille.
 

– Sinne, missä koulut, Koripalloliitto ja kolmas sektori löytävät paikallisiin olosuhteisiin sopivan yhteistyömuodon pelaajiemme hyväksi, tulee toimintamme levittäytymään, Dettmann jatkaa.
 

– Aivan erityinen kiitos Basketball Academy -toimintamme mahdollistamisesta kuuluu Opetus- ja kulttuuriministeriölle. On ilahduttavaa, että nuorten pelaajien kehittämisohjelmamme ja muut tulevaisuuden rakentamiseen tähtäävät toimintomme saavat arvostusta.
 

Helsinki Basketball Academy (HBA) on Suomen Koripalloliiton ja pääkaupunkiseudun urheiluoppilaitosten kanssa yhteistyössä kehittämä ohjelma, jossa pääkaupunkiseudun 13–19-vuotiaille potentiaalisille tulevaisuuden sekä tämän hetken nuorisomaajoukkuepelaajille tarjotaan mahdollisuus ympärivuotiseen, maajoukkuetasoiseen ammattivalmennukseen omassa kouluympäristössä.

 

Lisätietoja: HBA:sta Urhea:n sivuilla 
 
13.1.2021 12:15 Koronavirus

Koripalloliitto lähestyi Olympiakomitean ja muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen kanssa ministeriä avoimella kirjeellä

Lasten ja nuorten liikunta ja urheilu on mahdollistettava koronaviruksesta huolimatta. Koripalloliitto lähestyi tiistaina muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen ja Suomen Olympiakomitean kanssa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikkoa avoimella kirjeellä.

3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

16.5.2020 10:37 Kesäleirit

Topias Palmi -korisleiri 14.-18.6.2020 Varalan Urheiluopistolla

Topias Palmi liittyy niiden suomalaisten maajoukkuepelaajien joukkoon, jotka järjestävät kotimaassa oman nimikkoleirin koripallojunioreille. 2005-2010 syntyneille suunnattu leiri pidetään 14.-18.6.2020 Varalan Urheiluopistolla.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

10.4.2019 11:37 Seurauutinen

Seurauutisia #9: Nollatoleranssi häirinnälle ja syrjinnälle

Koripalloliitto on laatinut toimintaohjeet häirintään ja syrjintään puuttumiseen. Nollatoleranssi häirinnälle ja syrjinnälle -dokumentti on kaikkien liiton jäsenseurojen käytettävissä.

25.1.2019 12:58 Seurauutinen

Seurauutisia #2: Koripalloliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.

23.8.2018 13:22 Koulutus

Assist Center tuo yhteistyötä ja avunantoa koripalloseurojen ja -oppilaitosten valmennusosaamisen kehittämiseen, keskuksen toiminta käynnistyy 2019

Suomen Koripalloliitto ja Lohjan Kisakallion Urheiluopisto ovat perustamassa suomalaisen koripallon osaamiskeskusta kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n ja Suomen olympiakomitean avustuksella. Assist Centeriksi nimetyn keskuksen toiminta käynnistyy vuoden 2019 alussa ja keskuksen johtajaksi on nimetty kasvatustieteen maisteri, koripallovalmentaja Jyri Lohikoski.

Seurauutisia #10: Seuratoiminnan kehittämistukea kuudelle koripalloseuralle

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkkejä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #9: Lauri Markkasen Koriskoulun kevätturnaus sai odotetun vieraan

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

Seurauutisia #8: Liikunnan riemua ja koriksen alkeita Pikkusudet-riehoissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #7: Kutsu Tähtiseura-laatuohjelmaan

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkkejä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #6: Kevään Pirkka Street Basket -kiertueella mukana 19 seuraa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Galaxin Pallon uusi kausi starttaa – koriksella kaksi omaa jaksoa

Lauantaina 3.3. alkavalla Galaxin Pallon tuotantokaudella jokainen laji isännöi kahta omaa jaksoa. Koriksen lisäksi mukana ovat lentopallo, jalkapallo ja salibandy.

Seurauutisia #4: Pikkusudet – onhan seuranne jo mukana?

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #1: Koulutustukea haettavissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Korishuuma näkyy seuroissa ­– Helsingin NMKY ensimmäisenä koripalloseurana yli 1000 lisenssipelaajan

Kuluvana syksynä Helsingin NMKY:ssa koripallon on aloittanut ennätysmäärä uusia junioreita. Seuran valmennuspäällikkö Juuso Milénin mukaan lajin arvostus lasten ja nuorten harrastuksena on noussut selvästi.

20.11.2017 Pohjoinen alue

Pirkka Pikkusudet Korisrieha valtasi Ouluhallin – mukana 1200 koululaista

Oulussa järjestettiin 14.-15.11. jättimäinen koululaisten Pirkka Pikkusudet -koripalloturnaus. Tämä 1.-6.-luokkalaisille suunnattu katukoristurnaus keräsi mukaan upeasti 1200 lasta Oulun alueen ala-asteilta.

Näytä lisää vastaavia