Heikki Tuomala -palkinto Risto Piiparille

8.6.2009 Suomen Koripalloliitto on myöntänyt vuoden 2009 Heikki Tuomala -palkinnon Risto Piiparille. Kesäkuun lopussa 62 vuotta täyttävä Piipari on pitkän koripallouransa aikana ehtinyt valmentaa niin naisten maajoukkuetta kuin miesten SM-sarjajoukkueitakin. Kuluvan vuoden aikana Piipari on toiminut aktiivisesti Koripallomuseoprojektin taustalla.

Heikki Tuomala -palkinto jaetaan vuosittain henkilölle, jonka vapaaehtoistyön seura-, alue- tai liittotoiminnassa katsotaan merkittävästi edesauttaneen suomalaista koripalloilua.

Piipari on valmentanut naisten koripallomaajoukkuetta vuosina 1989-1993 ja 1999-2005. Piipari on myös valmentanut Kouvolan Kouvot miesten Suomen mestariksi 1995 ja 1999. Piipari palkittiin molempina vuosina myös koripallon SM-sarjan vuoden valmentajana. Valmentajauransa aikana Piipari on saavuttanut 245 voittoa miesten SM-runkosarjassa sekä 34 voittoa miesten SM-pudotuspeleissä. Piiparin tytär Reetta Piipari kuuluu Suomen naisten maajoukkueen runkopelaajiin.

Kuluneen vuoden aikana Piipari on toiminut aktiivina Suomen Koripallomuseoprojektin toiminnassa. Koripallomuseoprojekti avasi näyttelyn Kotkassa viime viikolla.

Heikki Tuomala -palkinto on jaettu vuodesta 1991. Ensimmäisinä palkinnot vastaanottivat edesmenneen Heikki Tuomalan perhe sekä Pentti Salmi ja Pentti Toivonen.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia