Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

27.9.2022 11:27 Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

Helmi Tulonen pelaa kovatasoisessa Serie A1:ssä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Tulonen siirtyi ennen viime kautta Serie A2:ssa pelaavan Carugaten riveihin antaakseen näyttöjä pääsarjan joukkueille. Tulonen oli jo kesken viime kauden lähellä siirtyä sarjaporrasta ylemmäs, mutta Carugate ei ollut halukas päästämään tähteään. Palkinto tuli tänä kesänä, kun Lucca teki sopimustarjouksen, johon Tulosen oli helppo tarttua. 

- Tämä oli tavoite ja nyt se vihdoin täyttyi. Lucca valikoitui muista tarjouksista hyvän ympäristön, menestyksen ja valmentajan vuoksi. Agenttini on italialainen ja hän tietää paljon olosuhteista ja pelaajien tuntemuksista eri joukkueissa. Myös italialaisilta pelikavereiltani kuulin paljon hyvää Luccasta niin joukkueesta kuin kaupunkinakin. Hyvän ja ammattimaisen ympäristön perässä tänne siis lähdin ja odotuksiini on myös hyvin vastattu, Tulonen kertoo siirtonsa taustoista.

Tulonen sai jo tuntumaa A1-tasosta viime kaudella, kun hän harjoitteli pääsarjajoukkueen kanssa. Tulosen mukaan sarjojen välillä on selvä ero.

- Totta kai A1:ssä kaikki on ihan erilaista lähtien seurojen ammattimaisuudesta ja resursseista. Meillä on 10 täysammattilaispelaajaa ja aamutreeneissäkin on 12 pelaajaa ja kuusi staffin jäsentä paikalla jokaisissa harjoituksissa. Käytännön asiat hoituvat. Koripallollisesti eniten korostuu tempo, pelaajien koko, urheilullisuus ja ylipäätään pelin yleinen taso. Myös valmennuksen taso on todella korkealla tasolla. Neljä harjoituspeliä Euroliigajoukkueita vastaan heti alkuun antoivat hyvän herätyksen millä tasolla pitää olla valmis pelaamaan, Tulonen avaa.

Viime kaudella Lucca sijoittui runkosarjassa neljänneksi, mutta putosi Awak Kuierin silloiselle seuralle Ragusalle puolivälierissä. Tulonen on aiemmin ammattilaisurallaan pelannut Italian lisäksi Saksan Bundesliigassa sekä Espanjan kakkostasolla ollen joukkueensa avainpelaajia. Nyt Tulosella on tarjolla ennakkoon hieman pienempi rooli.

- Henkilökohtaisesti olen hyvin erilaisessa roolissa kuin koskaan aikaisemmin ammattilaisurallani. Olen vaihtopelaajan roolissa ja haluan täyttää roolini mahdollisimman hyvin. Minulta ei odoteta suuria pistemääriä tai pelin ratkaisua, mutta haluan olla totta kai mahdollisimman paljon edistämässä ja auttamassa joukkuettani voittoihin. Haluan hoitaa tonttini kunnialla ja koen olevani oikeassa paikassa juuri nyt.

Kausi käyntiin Sardiniassa

Tulosen ja Luccan kilpailukausi alkaa jo tiistaina, kun se pelaa Supercupissa. Sardiniassa pelattavassa turnauksessa Lucca saa avauskierroksella vastaansa viime kauden tuplamestari Schion. Joukkueet kohtasivat kahdesti jo harjoituskaudella ja Schio vei molemmat kohtaamiset nimiinsä.

- Supercupin peli ja kauden aloitus Sardiniassa tietävät meille kahdeksan päivän Sardinian vierailua. Olen todella innoissani Supercupin ja sarjan alun pelistä. Olen odottanut kautta jo kauan. Lähdemme toki haastaja-asemasta Schioa vastaan, mutta olen silti innoissani tästä haasteesta.

Italian Serie A1:ssä nähdään tälläkin kaudella Awak Kuier, joka vaihtoi seuraa Ragusasta Reyer Veneziaan. Tulonen odottaa jo keskinäisiä kohtaamisia.

- Awakin ja Reyerin kohtaamista odotan toki innolla. Luvassa on varmasti kovaa kamppailua ja onhan siinä etunsa, kun tietää maajoukkueesta millainen pelaaja Awak oikeasti on. Heillä on myös paljon muita hyviä isoja pelaajia, joten Reyeriä vastaan tulee varmasti mielenkiintoisia otteluita.

Supercup pelataan tiistain ja keskiviikon aikana. Sarjakausi alkaa tulevana viikonloppuna Cagliarissa, Sardiniassa, pelattavalla avauskierroksella.

- Koen, että meillä on hyvät mahdollisuudet liigassa. Tavoitteena on tietysti playoff-paikka keväällä.

Henkilöt

 
29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

Näytä lisää vastaavia