Helsingin NMKY, Carl Jungebrand ja Seppo Pehkonen palkittiin Urheilugaalassa

12.1.2016 Suomen suurimpiin juniorikoripalloseuroihin lukeutuva Helsingin NMKY palkittiin tiistaina Helsingissä järjestetyssä Suomen Urheilugaalassa Vuoden Urheiluseurana. Koripalloerotuomarina kannuksensa hankkinut, nykyisin FIBA:n erotuomarijohtajana toimiva Carl Jungebrand pokkasi puolestaan Vuoden Urheiluvaikuttaja –palkinnon. Lisäksi Susijengin pitkäaikainen fysioterapeutti Seppo Pehkonen sai Kehon ja mielen mestari –palkinnon.

Monialaisesta kasvatus- ja nuorisotyöstään tunnettu Helsingin NMKY palkittiin tiistaina Urheilugaalassa Vuoden Urheiluseurana.

Kansainvälisesti menestynyt erotuomari, nykyisin kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) erotuomarijohtajana toimiva Carl Jungebrand valittiin Vuoden Urheiluvaikuttajaksi.

Susijengin pitkäaikainen fysioterapeutti, vielä vuoden 2011 EM-kisoissa mukana ollut Seppo Pehkonen sai tunnuksen urastaan. Suomen Olympiakomitean vastaavana fysioterapeuttinakin pitkään toiminut Pehkonen sai Kehon ja mielen mestari -palkinnon. Kuvat: FIBA & Tytti Nuoramo.

Helsingin NMKY:lle palkinnon luovutti tiistaisessa Urheilugaalassa sykähdyttävästi seuran oma kasvatti, NBA-kentille ensimmäisenä suomalaisena ponkaissut Hanno Möttölä.

Vuoden Urheiluseura –pysti oli koripalloperheelle jo toinen viimeisen neljän vuoden sisällä, kun vantaalainen Puhu Juniorit kävi pokkaamassa palkinnon vuonna 2013.

Helsingin NMKY:n toimintaan kuuluu laajamittaisen koripallotoiminnan ohella mm. liikunnalliset iltapäiväkerhot, lasten ja nuorten matalan kynnyksen liikuntatapahtumat, Yökoripallo-toiminta, isä-lapsi -toimintaa sekä kehitysvammaisten harrastustoimintaa. Yhdistyksessä on 12 oppisopimuskoulutettavaa. Seuran lajeina ovat koripallon lisäksi taekwondo ja salibandy. 1889 perustetussa seurassa on lähes 1000 jäsentä ja toiminnan keskiössä ovat lapset ja nuoret, mutta osallistumismahdollisuuksia on tarjolla kaikenikäisille. Sen viikoittainen toiminta tavoittaa 3000 osallistujaa.

Vuoden Urheiluseuran valinnassa painotettiin Helsingin NMKY:n kykyä laajentaa verkostoja, luoda kontakteja ja kehittää yhteistyötä myös muiden tahojen kanssa unohtamatta seuran roolia nuorten liikuttajana ja kasvattajana.

Jungebrandin ja Pehkosen urille kunnianosoitukset

Vuoden Urheiluvaikuttajana palkittiin koripalloerotuomarin urastaan Suomessa tunnettu Carl Jungebrand. 51-vuotias Jungebrand on työskennellyt vuodesta 2013 lähtien kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) erotuomarijohtajana. Aktiiviurallaan suomalaiserotuomari nähtiin mm. viisissä olympialaisissa neljällä eri vuosikymmenellä ja kaikkiaan yli 20 muussa arvoturnauksessa. Jungebrand vihelsi uransa aikana 26 vuoden aikana yli 1500 kansainvälistä ottelua, joiden joukossa mm. Pekingin olympiafinaali 2008.

Ennen FIBA:n erotuomarijohtajan pestiä Jungebrand toimi yli kymmenen vuotta FIBA:n erotuomarikouluttajana. Aiemmin hän toimi Suomessa myös mm. Koripalloliiton SM-yksikön johtajan tehtävissä sekä Suomen Erotuomariliiton koulutusvastaavana.

Jungebrandin lisäksi suomalaisesta koripalloperheestä sai tiistaina kunnianosoituksen Susijengin pitkäaikaisena fysioterapeuttina toiminut Seppo Pehkonen, jolle ojennettiin Kehon ja mielen mestarit –palkinto. Pehkosen ohella palkinnon saivat Jarmo Ahonen, Jari Rautiainen, Jukka Viitasaari ja Viviane von Hertzen.

Seppo Pehkonen toimi koripallomaajoukkueen fysioterapeuttina jo vuoden 1995 EM-lopputurnauksessa ja oli mukana vielä 2011, kun Susijengi 16 vuoden tauon jälkeen teki paluun EM-koreille.

Pehkosen ammattitaitoon luotti läpi aktiiviuransa mm. Hanno Möttölä. Koripallomaajoukkueen lisäksi Pehkonen toimi Suomen Olympiakomitean vastaavana fysioterapeuttina ja huolsi Suomen olympiaurheilijoita viisissä olympialaisissa.

Susijengi kolmen, Koponen kymmenen joukossa

Suomen Urheilugaala huipentui Vuoden urheilija –äänestystuloksien julkaisuun. Vuoden Urheilijaksi valittiin keihäänheittäjä Tero Pitkämäki. Urallaan kuudennen kerran Vuoden Koripalloilijaksi valittu Petteri Koponen oli Vuoden Urheilija -äänestyksessä kymmenes.

Kolmansissa peräkkäisissä EM-kisoissa alkusarjasta jatkoon edennyt Susijengi oli Vuoden joukkue –äänestyksessä kolmen parhaan joukossa. Tittelin vei Suomen jalkapallomestaruuden voittanut Seinäjoen Jalkapallokerho.

 
1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

24.2.2015 19:43 Pohjoinen alue

Suomi-koriksen kasvulle, ilonaiheille jatkumoa

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi tiistaina liikuntajärjestöjen valtionavustukset. Julkaisu toi mukanaan Suomen Koripalloliitolle ilouutisia, kun lajin parissa tehty pitkäjänteinen kehitystyö palkittiin 13 prosentin avustuskasvulla. Suomi-koriksen kokonaisvaltainen kasvu näkyy myös harrastajamäärissä, jotka ovat nousseet edellisvuosiakin enemmän.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

20.6.2012 Pohjoinen alue

Tom Westerholmista Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtaja

Pitkän, 17 vuotta kestäneen päivätyön Uudenkaupungin Korihaissa tehnyt Tom Westerholm on valittu Suomen Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtajaksi. Westerholm, 39, aloittaa uudessa tehtävässään 1.9.2012.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

22.5.2010 Pohjoinen alue

Koripallon C-nuorten SM-kilpailu tekee paluun

Suomen Koripalloliitto palauttaa Suomen mestaruuskilpailun 13-14-vuotiaille eli C-nuorille 15 vuoden tauon jälkeen. C-nuorten SM-tittelistä kilpaillaan jo pelikaudella 2010-11. Edellisen kerran kyseisen ikäluokan Suomen mestaruudesta on pelattu vuonna 1996.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

7.8.2009 Pohjoinen alue

Koripalloliitto nostaa valmentajien vaatimustasoa, tarjoaa peruskoulutuksen

Suomen Koripalloliitto tarjoaa syksyllä 2009 koripallovalmentajan peruskoulutuksen kaikille nuorten koripallovalmennustoimintaan osallistuville maksutta. Samalla liitto kiristää valmentajien kouluttautumiseen kohdistuvaa vaatimustasoa.

29.11.2008 Pohjoinen alue

Koripalloliitto tavoittelee kolmen prosentin lisenssikasvua

Suomen Koripalloliiton valtuusto kokoontui lauantaina Lahdessa. Kokouksessaan valtuusto mm. hyväksyi vuoden 2009 talousarvion ja vuosisuunnitelman. Liiton yhtenä tavoitteena on kolmen prosentin kasvu lisenssipelaajien määrään.

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

14.6.2006 Pohjoinen alue

Nuorten SM-sarjojen tietopaketti ja ilmoittautuminen

Nuorten SM-sarjat pelataan kaudella 2006-07 edellisiltä kausilta tutulla pelitavalla. Nuorten SM-sarjoihin ja valtakunnallisiin I divisiooniin ilmoittautuminen on alkanut ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 6.8.2006.

1.9.2004 Pohjoinen alue

Pelisääntöihin pieniä muutoksia – uudet sääntökirjat myynnissä

Koripallon pelisääntöihin tehtiin kansainvälisen koripalloliiton toimesta pieniä muutoksia ja tarkennuksia kaudelle 2004-05. Uusi Koripallon viralliset pelisäännöt –kirja on käännetty suomeksi ja myynnissä entistä yksinkertaisemmassa muodossa. Saatavana on myös Suomen Koripalloliiton Säännöt ja määräykset 2004-05 –kirjanen.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

5.6.2003 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen 2003-04 tietopaketti ja ilmoittautuminen

Nuorten SM-sarjojen pelitavat ja –aikataulut kaudelle 2003-04 on hyväksytty. Suurimmat muutokset kokivat A- ja B-nuorten SM-sarjat, joissa pelaa tulevalla kaudella entistä enemmän joukkueita kokonaan uudistetulla formaatilla. Nuorten SM-sarjoihin ja valtakunnallisiin I divisiooniin tulee ilmoittautua 1.8.2003 mennessä.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #9: Lauri Markkasen Koriskoulun kevätturnaus sai odotetun vieraan

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #1: Koulutustukea haettavissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

3.1.2018 Pohjoinen alue

Ensi kaudeksi Tampereelle ja Pyrintöön valmentajaksi?

Tampereen Pyrinnön juniorivalmennuksen suunnittelu kaudeksi 2018-19 on hyvässä vauhdissa.

Näytä lisää vastaavia