Henna Salomaa jatkaa Hyvinkään Pontevassa

24.5.2018 13:45 Tikkurila-Seuran kasvatti Henna Salomaa, 28, aloittaa ensi syksynä jo neljännen peräkkäisen kautensa Hyvinkään Pontevan vihreävalkoisissa väreissä.

Kakkospaikalla viihtyvän ja kaukoheittoihin erikoistuneen Henna Salomaan aika on Pontevassa ollut pelkkää mitalisadetta, ja seura hakeekin hopea, kulta, pronssi -mitalisuoralle Salomaan kiinnityksen myötä jatkoa. Päättynyt kausi toi HyPolle naisten Korisliigan pronssia ja Salomaan osalta tilastorivi 12,8p/2,7lev/2,8s/0,9r oli hänen HyPo-vuosien paras.

Tuleva kausi on tulisieluisena puolustuspelaajana tunnetulle Salomaalle jo yhdeksäs Suomen pääsarjassa. Mitaleja Pontevan lisäksi on aiemmilta kausilta pronssia HNMKY:ssä ja Espoo Teamissa kultaa sekä liigassa että Suomen Cupissa.

Kansainvälisiltä kentiltä 176-senttisellä Salomaalla on kokemusta myös Saksan ja Espanjan liigoista. Naisten maaotteluja on tilillä 53 ja niissä hän on heittänyt 122 pistettä. 

– Ilo aloittaa jo neljäs kausi HyPossa. Koripallosta on tullut Hyvinkäällä koko kaupungin juttu eikä pelkästään pienen porukan harrastus. HyPolla on huippuvalmentaja, vahva taustaryhmä ja aktiiviset fanit, nämä kaikki yhdessä tekevät seurasta ammattimaisen. Pelaajat saavat rauhassa keskittyä tärkeimpään eli treenaamiseen hyvissä olosuhteissa, Salomaa kiittelee seuran tiedotteessa.

– Hennan erikoisosaaminen sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa yhdistettynä huimaan henkiseen kapasiteettiin tekee Hennasta valmentajan ihannepelaajan. Hennan tapa johtaa omalla esimerkillä on joukkueelle korvaamattoman arvokasta, HyPon päävalmentaja Miikka Sopanen kuvailee.

 

Henkilöt

 
30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

Näytä lisää vastaavia