Henna Salomaa palaa Alkuun

2.9.2012 Viime kaudella hurjia teholukemia Forssan Alun paidassa mättänyt Henna Salomaa, 23, palaa mitalisijoille tähyilevän perinteikkään forssalaisjoukkueen riveihin. Salomaa siirtyi viime talvena Alusta Espanjan liigan Zamoraan, missä hän pelasi kevätkauden.

Henna Salomaa palaa Espanjasta Forssan Alkuun. Kuva: Tuomas Venhola.

– Taustaryhmä kokoontui keskiviikkona, ja päätimme yhdessä, että haluamme Hennan meille. Kolme kuukautta olin jutellut hänen kanssaan, viimeiset vuorokaudet lähes yötä päivää. Nyt meillä on joukkue koossa, eikä uusia pelaajia enää oteta, Alun manageri Jyrki Tulander kertoo lauantain Forssan Lehdessä.

 

Tikkurila-Seuran kasvatti Salomaa heitti viime kaudella Alussa 17 ottelussa 15,1 pisteen keskiarvolla. Tammikuussa Salomaa jätti joukkueen ja suuntasi Espanjan liigan Zamoraan Taru Tuukkasen joukkuetoveriksi. Salomaan sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka mahdollistaa hänen siirtymisensä ulkomaille syyskuun loppuun asti.

 

– Ulkomaat ovat edelleen yksi vaihtoehto, mutta Euroopan taloustilanteen tietäen sinne on vaikea päästä. Monet seurat ovat jo valinneet pelaajansa, mutta aina voi tulla sopeutumisongelmia ja sen sellaista, Salomaa kertoo.

 

Salomaan sopimuksen myötä Alulla on ringissä 12 pelaajaa. Salomaan lisäksi sopimuksen Alun kanssa ovat allekirjoittaneet Epiphany Woodson, Sarah Miles, Laura Saarinen, Jenny Vironen, Juta Jahilo, Sanna Helenius, Henna Koponen, Noora Järvikangas, Johanna Heinonen, Tiia Parttimaa sekä Fanny Korpela.

 

– Alun viimeisestä mitalista tulee keväällä kuluneeksi kymmenen vuotta, ja se on liian pitkä aika. Jotakin kaulassa on roikuttava kauden päätteeksi, muuten minä ja muu taustaryhmä olemme epäonnistuneen, Tulander miettii.

 

Salomaa on pelannut 42 naisten maaottelua 1,9 pisteen keskiarvolla sekä 55 nuorten maaottelua muhkealla 15,9 pisteen keskiarvolla.

 

 

Lisätietoja: Alun verkkosivut

 


 
17.1.2018 Pääjuttu

Susiladies-tähti Linda-Lotta Lehtoranta palaa Peli-Karhuihin

Susiladiesin avainkaartiin kuuluva Linda-Lotta Lehtoranta, 26, tekee paluun vaikeiden loukkaantumisten jälkeen kotiseudulleen Kotkaan, kun Naisten Korisliigan Peli-Karhut ja 178-senttinen Lehtoranta ovat tehneet pelaajasopimuksen. Lehtoranta pelasi edellisen kerran PeKassa kaudella 2012/13, minkä jälkeen hän on luonut uraansa kansainvälisillä pelikentillä.

8.1.2018 20:45 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kulmakivi Vilma Kesänen palaa Catziin

Syyskauden Espanjan kivenkovassa kakkosliigassa pelannut Orimattilan Jymyn kasvatti ja Susiladiesin pitkäaikainen pelinrakentaja Vilma Kesänen, 29, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen 2010-luvun Naisten Korisliigan kestomenestyjän Lappeenrannan Catzin kanssa. Kesänen edusti Catzia viimeksi vuosina 2007-2012.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Kuusi uutta legendaa Suomi-koriksen Hall of Fameen

Suomen itsenäisyyden 100-juhlavuonna valintaraati päätti täydentää Hall of Famea kuudella uudella ansioituneella legendalla. Tänä vuonna kunniagalleriaa täydentävät Martti Huhtamäki, Mikko Koskinen, Sakari Pehkonen, Anja Suomalainen, Timo Suviranta ja Veikko Vainio.

Naarassusien Camilla Grönberg siirtyy Saksaan Homburgiin

Suomen naisten maajoukkueen eli Naarassusien Camilla Grönberg, 23, on tehnyt sopimuksen Saksan 2. Bundesliigassa pelaavan Bad Homburgin kanssa. 179-senttinen Grönberg teki kesäkuussa sopimuksen Hyvinkään Pontevan kanssa, mutta päätti käyttää sopimuksessa olleen ulkomaanpykälän.

Lotta-Maj Lahtinen sitoutunut maineikkaaseen Georgia Techin yliopistoon

Suomen naiskoripallon suurlupauksiin kuuluva Helmi Basket HBA:n Lotta-Maj Lahtinen ('99) on tehnyt suullisen sitoumuksen (”verbal commit”) Georgia Techin yliopiston kanssa. Naisten maajoukkueessakin kannuksiaan kerännyt Lahtinen siirtyy syksyllä 2018 NCAA:han ja kivenkovaan ACC-konferenssiin.

6.5.2017 Pääjuttu

HBA-Märskyn Selina Dockery Monmouthiin

HBA-Märskyn Selina Dockery, 19, siirtyy tulevaksi kaudeksi Monmouthin yliopistoon Yhdysvaltojen yliopistosarjaan NCAA:han. 182-senttinen Dockery tehtaili HBA-Märskylle keskimäärin 4,6 pistettä, 2,8 levypalloa ja 1,3 syöttöä Naisten Korisliigassa kaudella 2016/2017. Dockery on kuudes HBA-pelaaja, joka siirtyy tulevaksi kaudeksi NCAA:han.

4.5.2017 Pääjuttu

Kouvottarien Emma Tuominen IPFW-yliopistoon

Naisten Korisliigaa päättyneellä kaudella Kouvottarien riveissä pelannut Emma Tuominen, 19, siirtyy ensi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarjaan Indiana University – Purdue University Fort Wayneen (IPFW). IPFW:ssä on jo ennestään suomalaisverta, kun nuorisomaajoukkuetoveri Sofia Rajala on sitoutunut Tuomisen kanssa samaan yliopistoon.

2.5.2017 Pääjuttu

Miikka Sopanen naisten maajoukkueen valmennusryhmään

Hyvinkään Pontevan Suomen mestaruuteen Naisten Korisliigassa luotsannut Miikka Sopanen, 43, liittyy Suomen naisten maajoukkueen eli Naarassusien valmennusryhmään. Sopanen on yksi Suomen nuorisomaajoukkueiden pitkäaikaisimpia valmentajia ja juhlinut Suomen mestaruutta naisissa kahdesti.

Näytä lisää vastaavia