Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

23.10.2020 09:33 Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

Ilari Seppälä aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennen joukkueessa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Kantonen teki toukokuussa Aix-Mauriennen kanssa sopimuksen ja ottaa näin ensimmäiset askeleensa ulkomailla.

- Kun kausi loppui Suomessa, niin pariin kuukauteen ei ollut mitään. Hiljalleen Suomessa joukkueet alkoivat aktivoitua ja samalla ulkomailta alettiin osoittaa kiinnostusta. Aix-Maurienne osoitti nopeasti kiinnostusta ja pari viikkoa siitä, niin tein sopimuksen, Kantonen kertoo päätymistään Ranskaan.

Viime kauden päätteeksi Kantonen valittiin Korisliigan kauden pelaajaksi sekä vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi. Hän murtautui myös Susijengin rinkiin mukaan. Nyt oli Kantosen mukaan oikea hetki suunnata kohti uusia haasteita.

- Ulkomaille siirtyminen oli ajankohtaista, kun oli sellainen sopiva momentum pelillisesti. Sain viime kauden jälkeen pari hienoa tunnustusta ja Salon pestin alussa oli tavoitteena päästä ulkomaille pelaamaan, kaksi edelliskautta Vilppaassa pelannut Kantonen kertoo.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sopeutuminen uuteen maahan otti ensin aikansa, mutta hiljalleen hän on sopeutunut uusiin ympyröihin.

- Alkuun oli aika haastavaa pari ensimmäistä viikkoa. En ole koskaan opiskellut ranskaa, uusi kaupunki eikä suomalaista tukiverkosta ollut lähellä. Olin aika hukassa aluksi ruokakaupassa ja kaupungilla, mutta nyt olen jo päässyt paremmin sisään. Arkiset rutiinit ovat jo löytyneet eikä mene enää niin hirveästi aikaa sellaisiin ylimääräisiin asioihin.

Ennen sopimuksen allekirjoittamista Kantonen kysyi neuvoa viime kaudella Aix-Mauriennessa pelanneelta Seppälältä, joka osasi antaa kullanarvoisia vinkkejä.

- Kysyin häneltä, että millainen seura on kyseessä ja häneltä tuli kaikki tieto asunnoista, seurasta ja valmentajasta. Kävimme hänen kanssaan asioita aika paljon läpi ennen kuin tein sopimuksen.

Seppälä toimi tietynlaisena linkkinä myös Aix-Mauriennen suuntaan, sillä häneltä kysyttiin mielipidettä Kantosesta seuran taholta.

- Neuvottelimme alkukesästä, mutta ilmoitin heille, etten ole tulossa takaisin. Samalla he kysyivät minulta Henristä ja sanoin, että hänen kanssaan kannattaa tehdä sopimus. Ei se ainakaan negatiivisesti vaikuttanut omaan päätökseeni palata, että joukkueessa on toinen suomalainen. On mukava päästä puhumaan suomea ja pelillisestikin on helpompaa, kun joukkueessa on joku, joka ajattelee samalla tavalla koripallosta, Seppälä kertoo.

Ilari Seppälä palasi täksi kaudeksi tuttuun seuraan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Seppälä myöntää, ettei paluu Aix-Mauriennen joukkueeseen ollut hänellä päällimmäisenä mielessä viime kauden jälkeen.

- Alkukesästä oli paljon kiinnostusta ja Aix-Maurienne oli myös halukas jatkamaan. Halusin kuitenkin katsoa muut optiot ensin, mutta ne eivät menneet maaliin. Sitten Aix-Maurienne ilmoitti, että heiltä purettiin yhden takamiehen sopimus ja olisiko kiinnostusta tulla takaisin, Seppälä avaa päätymistään Aix-Maurienneen.

Seppälä liittyi joukkueen mukaan vasta harjoittelukauden loppuvaiheessa eikä ole katunut päätöstään.

- Olen ollut tyytyväinen. Tuttu joukkue, systeemi on sama ja joukkue hoitaa asiat hyvin.

ProB:n kilpailukausi ehti jo käynnistyä ennen sarjakauden alkua pelattavalla Leaders Cupin lohkovaiheella, jossa Aix-Maurienne voitti neljästä pelistään kaksi. Se ei kuitenkaan riittänyt jatkopaikkaan.

- Hävisimme suurimman osan harjoituskauden otteluista, ettei voi sanoa, että olisi mennyt kovin hyvin. Joukkue on vaihtunut paljon ja se on näkynyt. Olemme kuitenkin parantaneet ja paljon on tehty hommia, pohtii Kantonen.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Aix-Mauriennen kauden piti alkaa jo pari viikkoa sitten, mutta kaksi ensimmäistä peliä jouduttiin siirtämään koronatapausten takia. Se on vaikuttanut myös joukkueen harjoitteluun ja valmistautumiseen, sillä joukkueharjoitukset ovat jääneet viime aikoina vähiin ennen perjantain sarjakauden avausta Gries-Oberhoffenia vastaan.

- Valmistautuminen ei ole ollut millään tavalla optimi, mutta tämä on tilanne ja sen kanssa yritetään nyt elää. Pidetään peli yksinkertaisena ja mennään sen kanssa, miettii Seppälä.

Aix-Maurienne oli viime kaudella sarjan keskeytyshetkellä sijalla 16, mutta pudotuspelirajaan oli matkaa vain kolmen voiton verran. Tällä kaudella suomalaiskaksikko toivoo joukkueen pystyvän taistelemaan paikasta kahdeksan parhaan joukossa.

- Isoin juttu olisi varmasti, jos pudotuspeleihin pääsisi. Edelliskaudella Aix-Maurienne ei siinä onnistunut, joten sitä tavoitellaan nyt, Kantonen valottaa.

Seppälä on samoilla linjoilla.

- Pudotuspelit olisivat ultimaattinen tavoite. Tässä seurassa ollaan tyytyväisiä siihen, että sarjapaikka säilyy, mutta se ei pelaajia tyydytä. Yritämme lähteä parantamaan viime kaudesta.

 
26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

17.2.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hyvistä lähtökohdista Espanjan cupiin – ”Koris on tällä hetkellä kivaa”

Espanjan perinteinen ja arvostettu cup-kilpailu, Copa del Rey, pelataan loppuviikon aikana. Suomalaisedustuksesta vastaavat Teneriffan Sasu Salin ja Emir Sulejmanovic sekä Manresan Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

22.10.2021 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi lähti hakemaan uusia haasteita Belgiasta – ”Uskomattoman paljon lisää motivaatiota”

Viime kauden päätteeksi Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, koki kauden jälkeen, että on aika kokeilla jotain uutta. Järvi teki jo alkukesästä sopimuksen belgialaisen Phoenix Brysselin kanssa ja siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaan kentille.

Näytä lisää vastaavia