Henrik Dettmann fibaeurope.comin haastattelussa

14.5.2009 Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) Jeff Taylor tapasi kameroineen Suomen miesten koripallomaajoukkueen päävalmentajan Henrik Dettmannin Italian Bolognassa järjestetyn FIBA EuroChallenge -kilpailun päätösturnauksen jälkimainingeissa.

Petteri Koposen seurajoukkue Virtus Bologna juhli huhtikuun lopussa Eurochallenge -seurakilpailun mestaruutta kukistettuaan ranskalaisen Choletin finaaliottelussa niukasti 77-75. Viisi vuotta aikaisemmin saksalaisen Mitteldeutscherin FIBA Euroopan Cupin mestaruuteen luotsannut Dettmann puhui fibaeurope.comin Jeff Taylorille muun muassa Tony Parkerista, Suomen maajoukkueen takakentästä sekä Hanno Möttölän saappaiden täyttämisestä.

Seuraavassa fibaeurope.comin haastattelu tiivistettynä ja suomennettuna. Kokonaisuudessaan videohaastattelu on nähtävissä osoitteessa www.fibaeurope.com.

FIBA: Miltä suomalaisen koripallon tulevaisuus mielestäsi näyttää?

Dettmann: Tulevaisuus vaikuttaa tällä hetkellä totta puhuen hyvältä. Miesten maajoukkue kehittyy jatkuvasti ja keskitämme paljon huomiota nuorisomaajoukkueisiimme. Uskon, että meillä on kirkas tulevaisuus edessämme, jos jaksamme tehdä työtä samalla tavalla kuin nyt.

FIBA: Edessä on mielenkiintoinen maajoukkuekesä. Suomi on päätynyt EM-karsinnoissa todella haastavaan lohkoon. Minkälainen haaste pelaajillenne on kohdata Ranska ja Italia jatkokarsinnoissa?

Dettmann: Ennen lohkoarvontaa toivoin juuri näitä kahta joukkuetta vastaamme, koska tämä on paras mahdollinen haaste pelaajillemme. Saamme kohdata otteluissa joitain maailman parhaista pelaajista.

FIBA: Minkälaisia suomalaisfanit ovat? Syttyvätkö suomalaiset tulevista otteluista?

Dettmann: Toivomme, että ihmiset syttyvät. Aikaisemmin näitä otteluita pelattiin kesäviikonloppuisin, mutta tulevat ottelut pelataan keskellä viikkoa, jonka lisäksi saamme vastaamme huippuluokan joukkueita ja pelaajia, joten uskomme, että kaikki kotipelimme myydään loppuun.

FIBA: Teemu Rannikko palaa takaisin maajoukkueeseen oltuaan loukkaantuneena viime kesänä. Takakenttänne näyttää kaiken kaikkiaan todella jännittävältä, kun Petteri Koponen ja Teemu pääsevät pelaamaan yhteen.

Dettmann: Etenkin modernissa koripallossa takamiespelaaminen on erityisen tärkeää, joten olemme innoissamme saadessamme heidät molemmat pelaamaan samaan aikaan. Tästä tulee jännittävä kesä.

FIBA: Miltä jatkonne näyttää ilman Hanno Möttölää? Hän oli kuitenkin kokenut veteraani, jonka merkitys joukkueellenne oli vahva.

Dettmann: Meidän täytyy suunnata katseemme eteenpäin ja tuoda uusia pelaajia hänen tilalleen. Nyt näyttää siltä, että meillä on uusia isoja pelaajia tulossa joukkueeseen. Kun harjoitusleiri alkaa, tiedämme, mitä meillä on.

FIBA: Kun puheeksi otetaan vastustajienne taso, ensimmäiseksi puheenaiheeksi nousee tietenkin Tony Parker ja koko Ranskan joukkue, johon on nimetty kaikki maan parhaat pelaajat. Miltä tämä tilanne näyttää teidän pelaajienne näkökulmasta?

Dettmann: Uskon, että he tulevat rakastamaan haastetta. Tämä on erinomainen tilaisuus päästä pelaamaan maailman parhaita pelaajia vastaan. Totta kai tiedämme, että lähdemme otteluihin altavastaajina, eikä kukaan odota meidän voittavan, mutta toivottavasti pääsemme näyttämään, että pohjoinen tuuli puhaltaa toisinaan kylmästi!

 
18.9.2012 EM-karsinnat

Valmentajalegenda Tuominen: ”Nykymaajoukkueen pelaamista mielettömän kiva katsoa”

Suomen miesten maajoukkuetta mm. vuoden 1964 Tokion olympialaisissa sekä vuoden 1967 EM-kotikisoissa valmentanut Kalevi Tuominen, 85, on yli 40 vuoden ajan ollut miesten maajoukkuehistorian voittoisin päävalmentaja. Viikko sitten tiistaina valmentajalegenda seurasi hyvillään, kuinka ”Susijengin” tämän päivän päävalmentaja Henrik Dettmann kiilasi hänen rinnalleen voittotilastossa.

18.9.2012 EM-karsinnat

Henrik Dettmann: ”MM-kisat ja olympiakarsinnat ovat täysin mahdolliset”

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmannin johtamat joukot saavuttivat toisen peräkkäisen EM-kisapaikkansa viime viikolla päättyneistä EM-karsinnoista. Lisäksi Dettmann nousi Kalevi ”Kallu” Tuomisen rinnalle Suomen kaikkien aikojen voitokkaimmaksi maajoukkuevalmentajaksi. Dettmannin, 54, katse on kuitenkin jo tulevaisuudessa ja kovenevissa tavoitteissa.

9.8.2011 EM-karsinnat

Shawn Huff luottavaisena Unkari-otteluun

Kahden viikon takainen Pohjoismaiden mestaruus oli hyvä alkusoitto, mutta vasta viime viikon vierasvoitto Saksasta oli tulikoe, joka antaa hyviä merkkejä Suomen kisakunnosta. Näin miettii miesten maajoukkueen luottolaituri Shawn Huff, 27, joka uskoo Suomen aloittavan tiivistahtisen EM-karsinnat perjantaina vierasvoitolla Unkarista.

6.8.2011 14:05 EM-karsinnat

Koponen Saksa-voitosta: ”Osoitus osaamisestamme”

Suomen korismaajoukkueen tähtitakamies Petteri Koposen äänessä ei ole havaittavissa tyytyväisyydentunnetta, kun hän ruotii perjantaina saavutettua maaotteluvoittoa Saksasta. Ei siitäkään huolimatta, että MM-kisakävijä Saksan kaataminen on Suomelle harvinaista herkkua. Koposen ja kumppaneiden katse on – ja on ollut koko ajan – tukevasti ensi perjantaina käynnistyvissä EM-karsinnoissa.

18.6.2005 EM-karsinnat

Möttölä täynnä virtaa maajoukkueeseen

Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä, 28, on tavallaan oudon, mutta samalla mieluisan tilanteen edessä.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

23.2.2024 10:50 Susijengi

Topias Palmi: ”Vastassa on yksi maailman parhaista joukkuepuolustuksista”

Jos Susijengi haluaa pelata voitosta Serbiaa vastaan myöhään tänä iltana Belgradissa, on sen onnistuttava puolustuspäässä täydellisesti ja käytettävä vapaat heittopaikkansa tuloksellisesti, kun niitä tarjoutuu. Haasteen ottaa innolla vastaan Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 29, joka pelaa ammattilaisuransa parasta kautta Karhu Basketissa.

28.11.2020 10:50 Susijengi

Jamar Wilson: “Ihmisille tilaisuus saada ajatukset hetkeksi pois arjesta”

Susijengin kulmakiviin EM-kisakesästä 2015 asti lukeutunut Jamar Wilson, 36, on haastavan vuoden päätteeksi vertymässä verrattain hyvään pelikuntoon. ”Jammun” pelinrakennus- ja korintekokyky nousevat arvoon arvaamattomaan, kun Georgia ja Serbia asettuvat Susijengiä vastaan Espoo Metro Areenan EM-karsintakuplaan.

26.11.2020 10:34 Susijengi

Elias Valtonen: ”Näitä matseja varten on pitkään treenattu”

Elias Valtosen, 21, ensiesiintymisestä Susijengi-ympyröissä on kohta jo kaksi vuotta, mutta virallista arvokisa- tai arvokisakarsintaottelua ei Euran Veivin kasvatti ole vielä ansioluetteloonsa kirjannut. Viime kesän Viro-otteluissa taitojaan väläytelleen Valtosen katse onkin nyt tiiviisti EM-karsintojen Georgia- ja Serbia-mittelöissä.

Näytä lisää vastaavia