Heta Äijänen vahvistamaan Forssan Alkua

29.8.2020 12:08 Kaksi edellistä kautta Saksan Bundesliigassa pelannut Äijänen solmi forssalaisseuran kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

Edellisen kerran Äijänen pelasi naisten Korisliigassa kaudella 2017-18, kun hän edusti Äänekosken Huimaa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigaan valmistautuva Forssan Alku sai ensi kauden joukkueeseensa tärkeän palasen, kun kaksi edelliskautta Saksassa Bundesliigassa pelannut Heta Äijänen teki torstaina Alun kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

23-vuotias 186-senttinen senttinen Äijänen on Tampereen Pyrinnön kasvatti, joka pelasi ennen Saksaan lähtöään neljä kautta Korisliigaa Pyrinnössä, Catzissa ja Äänekosken Huimassa.

Saksassa Äijänen pelasi Donau-Riesin joukkueessa, jossa samaan aikaan pelasi myös FoA:ssa pelaava Anni Mäkitalo. 

– Päätin jäädä Suomeen, koska opiskeluni Jyväskylässä on ollut kaksi vuotta tauolla. Saatan opiskelun loppuun ja pelaan samalla koripalloa, Äijänen kertoo Forssan Lehdessä.

– Alku on koonnut kilpailukykyisen joukkueen, harjoittelu on hyvätasoista ja täällä osataan pitää naiskoripallosta hyvää huolta, Äijänen jatkaa.

Äijänen on pelannut 33 nuorten maaottelua ja neljän kauden aikana naisten Korisliigassa otteluita on kertynyt 98, joissa Äijänen on viimeistellyt 4,7 pistettä ottelua kohden.

– Saksassa peli on aggressiivisempaa ja uskon pystyväni tuomaan Alulle samaa aggressiivisuutta sekä hyökkäys- että puolustuspäähän.

Alun päävalmentaja Aleksi Suominen on tyytyväinen Äijäsen sopimukseen.

– Heta on meille tärkeä palanen. Hänen tulonsa myötä saamme muut pelaajat oikeille paikoille, kommentoi Suominen.

FoA:n sopimukset 2020-21: Anni Mäkitalo, Ella Salminen, Petra Noponen, Jenna Toivonen, Keondra Calloway, Mia Loyd, Heta Äijänen, Fiia Hellsten, Emilia Kilpinen ja Olivia Latva 

Henkilöt

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

Näytä lisää vastaavia