HNMKY:n naisten turnaus Malmilla

6.9.2005 Naisten koripallokauden ensimmäisiä merkkejä on Malmilla pelattava HNMKY-turnaus. Syyskuun 10. ja 11. päivä pelattavassa turnauksessa on mukana kolme naisten SM-sarjajoukkuetta sekä naisten ykkösdivisioonassa pelaava Helsingin NMKY.

Viime vuonna turnaus siivitti turnausvoittajan koko kauden kestävään menestykseen: BC Nokia aloitti kautensa HNMKY-turnauksen voitolla ja päätti kautensa naisten suomenmestaruuteen. Turnaus saattaa antaa myös tänä vuonna vihjeitä siitä ketkä ovat kauden menestyjiä.

Pussihukat ennakkosuosikki

Turnauksen ennakkosuosikki on vantaalainen Pussihukkien joukkue. Markus Makkosen valmentama ryhmä kamppaili viime kaudella SM-sarjan keskikastissa, mutta uusien vahvistusten innoittamana joukkue tulee osallistumaan tiukasti mitalitaistoon. Kolme kovaa kotimaista vahvistusta Heli Roukanoja, Saara Silvonen sekä Lotta Aaltonen siivittävät hukkalauman kovaan vauhtiin. Pitkähkö PuHun joukkue on varmasti vahva korin alla, mutta onko joukkue tarpeeksi vahva kaikilla osa-alueilla?

Haastaja Pyrintö

Tampereen Pyrintö saapuu Malmille varsin nuorella joukkueella. Joukkueen uusi valmentaja Antti Hyvärinen on rakentanut joukkuetta Mari Summasen ja Paula Penttilän ympärille salamyhkäisesti pitkin kesää. Joukkueen kokoonpanosta on tihkunut uutisia varsin niukasti maailmalle. Kaaron Roimasta siirtynyt Tiia Huuhka vahvistaa joukkueen heittovoimaa merkittävästi. Malmille odotetaan myös Pyrinnön ulkomaalaisvahvistuksia – montako heitä on, jää nähtäväksi.

SM-sarjan nousija ToPo

Munkkiniemen ylpeys ToPo nousi viime kauden päätteeksi SM-sarjaan. Alkavalla kaudella torppalaiset lähtevät taistelemaan sarjapaikastaan erittäin nuorella joukkueella. Viime kauden a-tyttöjen Suomen mestarijoukkueen varaan rakentuva ToPo on saanut riveihinsä nuoria paluumuuttajia, kun Iina Rätteli ja Heta Kärki palasivat ulkomaiden saleista Kisahallin parketille. Viikonloppuna Hietakummuntielle saapuva ToPo tarjoaa katsojille arvoituksia ja avoimia kysymyksiä. Onko ToPo valmis SM-sarjan mittelöihin?

Kotijoukkue haastaan SM-sarjajoukkkueet

Naisten ykkösdivisioonassa pelaava kotijoukkue Helsingin NMKY on vahvistunut viime kaudesta tuntuvasti. Joukkue on harjoitellut kesän tiiviisti ja tähtää tulevalla kaudella SM-sarjaan. Monipuolinen helsinkiläisryhmä on saanut pelinjohtajakseen monivuotisen SM-sarjataiturin Erja Hakamäen. Espoon Akatemiasta joukkueeseen liittyivät Johanna Päivikkö ja Mona Tähtinen. Joukkueen pelaajarinkiin ovat nousseet myös nuoret maajoukkuetähdet Tiia Hietanen ja Henna Salomaa. Namikalle harjoitusturnaus on nyt tärkeä tason mittari: turnaus valottaa kuinka lähellä SM-sarjajoukkueiden tasoa HNMKY tällä hetkellä on.

la 10.9. su 11.9.
klo 11:00   ToPo - Pyrintö      klo 11:00   Pyrintö - PuHu
klo 13:00 HNMKY - PuHu klo 13:00 HNMKY - ToPo
klo 17:00 PuHu - ToPo
klo 19:00 Pyrintö - HNMKY

Pelipaikkana Malmin Liiketalousopisto (Kauppaoppilaitos), Hietakummuntie 1. Otteluihin on vapaa pääsy.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia