Hollannin ja Belgian yhteisliigan jatkosarjat päätökseen – Romaniassa myös runkosarja paketissa

30.4.2022 08:38 Belgian ja Hollannin yhteisliigassa saatiin jatkosarjat loppuun ja seuraavaksi edessä ovat pudotuspelit. Samoin Romaniassa pudotuspelit siintävät edessä.

Mikael Jantusella, Edon Maxhunilla ja Okko Järvellä on edessä loppukauden ratkaisut. (Kuva: Ville Vuorinen)

Elite Gold -jatkosarjan voiton jo aiemmin varmistanut Mikael Jantusen Oostende päätti jatkosarjan tyylillä voitettuaan Donar Groningenin 87-70 (39-36). Sarjan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi ehdolla oleva Jantunen osoitti miksi, kun hän tilastoi 14 pistettä, kaksi levypalloa ja torjunnan.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin Heroes Den Bosch otti tärkeän 83-80 (83-80)-voiton Mons-Hainautista Maxhunin saadessa tilastoihinsa kuusi pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. Voitoilla Heroes piti paikkansa Elite Goldin toiseksi parhaana hollantilaisseurana.
Ottelutilastot

Topias Palmi oli tehokkaana heittäessään 14 pistettä yhtä monessa minuutissa ja sai tilastoihinsa lisäksi kuusi levypalloa ja kolme syöttöä Limburg Unitedin voittaessa Yoast Unitedin selvästi 111-84 (65-46). Limburg United sijoittui Elite Silverissä toiseksi.
Ottelutilastot

Okko Järvi heitti kaksi vapaaheittoa sisään ja sai yhdet merkinnät levypallo-, syöttö- ja riistotilastoihin Phoenix Brysselin voittaessa The Hague Royalsin 82-53 (48-30). Phoenix oli Elite Silverin kuudes.
Ottelutilastot

Hollannin ja Belgian liigan pudotuspelijärjestelmä on vähintäänkin mielenkiintoinen, sillä siinä rinnakkain ratkaistaan myös maiden mestaruudet. Elite Goldin maitten parhaat joukkueet jatkavat taistelua maidensa mestaruudesta, kun taas Elite Silverin joukkueet aloittavat yhteisliigan pudotuspelien alkukierrokset. Kansallisten pudotuspelien joukkueet liittyvät sitten mukaan yhteisliigan pudotuspeleihin.

Oostenden oltua paras belgialaisjoukkue, sai se paikan suoraan Belgian liigan pudotuspelien välierissä. Heroes oli sen sijaan toiseksi paras hollantilaisjoukkue, joten sekin selvitti tiensä suoraan Hollannin välieriin. He pääsevät mukaan myös automaattisesti vähintään yhteisliigan kolmannelle pudotuspelikierrokselle. Limburg United ja Phoenix sen sijaan aloittavat yhteisliigan pudotuspelit ensimmäiseltä kierrokselta.

Limburg United aloittaa yhteisliigan pudotuspelit Den Helder Sunsia vastaan ja Phoenix saa vastaansa Liegen. Mikäli suomalaisten joukkueet etenisivät toiselle kierrokselle, asettuisi vastaan Belgian puolivälierissä hävinneet joukkueet.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alexander Madsen aloitti VEF Riian kanssa kauden kolmannen pokaalin metsästämisen, kun Latvian liigassa käynnistyivät välierät. Riika kaatoi välierän avauksessa selvästi Latvijas Universitaten 100-62 (55-31) Madsenin ollessa tehokkaana 10 pisteen, yhdeksän levypallon, kolmen syötön, kolmen riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Riika otti kiinnityksen finaalipaikkaan voittaen myös toisen ottelun selkein 114-64 (57-34) numeroin. Madsen oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa 15 pisteen, kahdeksan levypallon, syötön, kahden riiston ja torjunnan tilastorivillä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti tuntumaa tulevaan Mestarien liigan Final Fourin näyttämöön kohdatessaan vieraskentällä Bilbaon. Teneriffa hävisi kuitenkin 79-87 (43-44). Salin heitti kolme pistettä ja nappasi yhden levypallon. Emir Sulejmanovic pelasi tehokkaasti 10 pisteen, neljän levypallon ja syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

Elias Valtosen Manresa puolestaan taipui Real Betisille 96-102 (43-51). Valtonen kantoi kortensa kekoon 10 pisteen, neljän levypallon, riiston ja torjunnan tilastorivillä. Teneriffa ja Manresa ovat sarjassa tasapisteissä sijoilla 5-6.
Ottelutilastot

Ilari Seppälän Pitesti päätti runkosarjan selvään 95-72 (48-39)-voittoon Rapid Bukarestista. Seppälä pudotti 11 pistettä ja antoi neljä syöttöä. Pitesti sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja saa pudotuspelien avauskierroksella vastaansa Craiovan.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Itävallan liigassa Aapeli Alasen St. Pölten tasoitti ottelusarjan Grazia vastaan 87-75 (38-34)-voitolla. Alanen heilutti sukkaa 11 pisteen edestä ja tilastot karttuivat myös kahdeksalla levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Otteluvoitot ovat nyt 1-1.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden taipui toisessa ottelussa Flyers Welsille 67-82 (41-50). Otteluvoitot ovat tasan 1-1.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalo pääsi juhlistamaan valintaansa vuoden valmentajaksi Bonnin ottaessa 11. peräkkäisen voittonsa kaadettuaan Ulmin 85-74 (48-37). Voitolla Iisalon veljesten luotsaama joukkue varmisti runkosarjassa vähintään toisen sijan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan liigassa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg pyyhki cup-finaalin pettymystä voittamalla Orleansin 104-71 (46-38). Strasbourg on neljäntenä.
Ottelutilastot

 
28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

Näytä lisää vastaavia