Hollannin ja Belgian yhteisliigan jatkosarjat päätökseen – Romaniassa myös runkosarja paketissa

30.4.2022 08:38 Belgian ja Hollannin yhteisliigassa saatiin jatkosarjat loppuun ja seuraavaksi edessä ovat pudotuspelit. Samoin Romaniassa pudotuspelit siintävät edessä.

Mikael Jantusella, Edon Maxhunilla ja Okko Järvellä on edessä loppukauden ratkaisut. (Kuva: Ville Vuorinen)

Elite Gold -jatkosarjan voiton jo aiemmin varmistanut Mikael Jantusen Oostende päätti jatkosarjan tyylillä voitettuaan Donar Groningenin 87-70 (39-36). Sarjan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi ehdolla oleva Jantunen osoitti miksi, kun hän tilastoi 14 pistettä, kaksi levypalloa ja torjunnan.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin Heroes Den Bosch otti tärkeän 83-80 (83-80)-voiton Mons-Hainautista Maxhunin saadessa tilastoihinsa kuusi pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. Voitoilla Heroes piti paikkansa Elite Goldin toiseksi parhaana hollantilaisseurana.
Ottelutilastot

Topias Palmi oli tehokkaana heittäessään 14 pistettä yhtä monessa minuutissa ja sai tilastoihinsa lisäksi kuusi levypalloa ja kolme syöttöä Limburg Unitedin voittaessa Yoast Unitedin selvästi 111-84 (65-46). Limburg United sijoittui Elite Silverissä toiseksi.
Ottelutilastot

Okko Järvi heitti kaksi vapaaheittoa sisään ja sai yhdet merkinnät levypallo-, syöttö- ja riistotilastoihin Phoenix Brysselin voittaessa The Hague Royalsin 82-53 (48-30). Phoenix oli Elite Silverin kuudes.
Ottelutilastot

Hollannin ja Belgian liigan pudotuspelijärjestelmä on vähintäänkin mielenkiintoinen, sillä siinä rinnakkain ratkaistaan myös maiden mestaruudet. Elite Goldin maitten parhaat joukkueet jatkavat taistelua maidensa mestaruudesta, kun taas Elite Silverin joukkueet aloittavat yhteisliigan pudotuspelien alkukierrokset. Kansallisten pudotuspelien joukkueet liittyvät sitten mukaan yhteisliigan pudotuspeleihin.

Oostenden oltua paras belgialaisjoukkue, sai se paikan suoraan Belgian liigan pudotuspelien välierissä. Heroes oli sen sijaan toiseksi paras hollantilaisjoukkue, joten sekin selvitti tiensä suoraan Hollannin välieriin. He pääsevät mukaan myös automaattisesti vähintään yhteisliigan kolmannelle pudotuspelikierrokselle. Limburg United ja Phoenix sen sijaan aloittavat yhteisliigan pudotuspelit ensimmäiseltä kierrokselta.

Limburg United aloittaa yhteisliigan pudotuspelit Den Helder Sunsia vastaan ja Phoenix saa vastaansa Liegen. Mikäli suomalaisten joukkueet etenisivät toiselle kierrokselle, asettuisi vastaan Belgian puolivälierissä hävinneet joukkueet.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Alexander Madsen aloitti VEF Riian kanssa kauden kolmannen pokaalin metsästämisen, kun Latvian liigassa käynnistyivät välierät. Riika kaatoi välierän avauksessa selvästi Latvijas Universitaten 100-62 (55-31) Madsenin ollessa tehokkaana 10 pisteen, yhdeksän levypallon, kolmen syötön, kolmen riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Riika otti kiinnityksen finaalipaikkaan voittaen myös toisen ottelun selkein 114-64 (57-34) numeroin. Madsen oli jälleen joukkueensa parhaimmistoa 15 pisteen, kahdeksan levypallon, syötön, kahden riiston ja torjunnan tilastorivillä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti tuntumaa tulevaan Mestarien liigan Final Fourin näyttämöön kohdatessaan vieraskentällä Bilbaon. Teneriffa hävisi kuitenkin 79-87 (43-44). Salin heitti kolme pistettä ja nappasi yhden levypallon. Emir Sulejmanovic pelasi tehokkaasti 10 pisteen, neljän levypallon ja syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

Elias Valtosen Manresa puolestaan taipui Real Betisille 96-102 (43-51). Valtonen kantoi kortensa kekoon 10 pisteen, neljän levypallon, riiston ja torjunnan tilastorivillä. Teneriffa ja Manresa ovat sarjassa tasapisteissä sijoilla 5-6.
Ottelutilastot

Ilari Seppälän Pitesti päätti runkosarjan selvään 95-72 (48-39)-voittoon Rapid Bukarestista. Seppälä pudotti 11 pistettä ja antoi neljä syöttöä. Pitesti sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja saa pudotuspelien avauskierroksella vastaansa Craiovan.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Itävallan liigassa Aapeli Alasen St. Pölten tasoitti ottelusarjan Grazia vastaan 87-75 (38-34)-voitolla. Alanen heilutti sukkaa 11 pisteen edestä ja tilastot karttuivat myös kahdeksalla levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Otteluvoitot ovat nyt 1-1.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden taipui toisessa ottelussa Flyers Welsille 67-82 (41-50). Otteluvoitot ovat tasan 1-1.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalo pääsi juhlistamaan valintaansa vuoden valmentajaksi Bonnin ottaessa 11. peräkkäisen voittonsa kaadettuaan Ulmin 85-74 (48-37). Voitolla Iisalon veljesten luotsaama joukkue varmisti runkosarjassa vähintään toisen sijan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan liigassa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg pyyhki cup-finaalin pettymystä voittamalla Orleansin 104-71 (46-38). Strasbourg on neljäntenä.
Ottelutilastot

 
28.6.2022 09:41 Susijengi

Ilari Seppälä palaa Ranskaan

Susijengin helmikuun Slovenia-voiton pääarkkitehteihin kuulunut, erinomaisen kauden Romanian liigan Pitestissä pelannut Ilari Seppälä, 29, palaa yhden tauon jälkeen Ranskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Lapualaislähtöisen Seppälän uusi työnantaja on 1+1-vuotisen sopimuksen suomalaistakamiehen kanssa allekirjoittanut Saint-Chamond.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

20.6.2022 18:01 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi Romaniassa – ”Ei ole mitään valittamista”

Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

19.6.2022 21:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

18.6.2022 12:33 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loistava kausi alla Susijengin kesään – ”Tästä tulee meille iso kesä”

Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

15.6.2022 18:19 Susijengi

Luukas Vaara Strasbourgista Phoenix Hageniin

Susijengin nuoreen kalustoon lukeutuva Lahti Basketball Junioreiden kasvatti, viime kaudella Lassi Tuovin valmentamaa SIG Strasbourgia edustanut 206-senttinen ja 21-vuotias Luukas Vaara, vaihtaa seuraa. Vaaran uusi työnantaja on Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Pro A:ssa, pelaava Phoenix Hagen.

14.6.2022 14:06 Susijengi

Mikael Jantunen kaksivuotisella sopimuksella Italian Trevisoon

Belgian kansallisen liigan mestarina päättyneellä seurajoukkuekaudella palkittu Susijengin ison pään kulmakivi Mikael Jantunen, 205 cm ja 22 vuotta, jatkaa uraansa Italiassa. Wartti Basketin juniorimyllystä ponnistaneen Jantusen uusi työnantaja on Italian Serie A:n Treviso, joka on kiinnittänyt Jantusen kaksivuotisella sopimuksella.

12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

10.6.2022 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolencilla vaihteleva vuosi Ranskassa – ”Kauden teemaksi voisi sanoa taistelu”

Daniel Dolenc pelasi viime kauden Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale Masculine 1:ssä. Ensi kaudeksi Karhubasketiin siirtyvä Dolenc piti Ranskassa vietettyä kautta kokemuksellisesti rikkaana, mutta pelillisesti vaikeana.

9.6.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Kirvelevät tappiot päättivät viimeistenkin suomalaisten kaudet Euroopassa

Edon Maxhunin ja Mikael Jantusen kaudet Belgian ja Hollannin yhteisliigassa päättyivät välieriin. Saman kohtalon koki Saksassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Bonn.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

30.5.2022 09:27 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunista Hollannin mestari – ”Onnellinen olo”

Edon Maxhuni seurasi Mikael Jantusen ja Alexander Madsenin viitoittamalla tiellä, kun hän pääsi tuulettamaan Hollannin mestaruuden kunniaksi.

28.5.2022 07:41 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta Belgian mestari – ”Nyt on hetki aikaa nauttia tästä”

Mikael Jantunen pääsi ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan juhlimaan Belgian mestaruutta, kun Oostende kaatoi Kangoroes Basket Mechelenin neljässä pelissä. Edon Maxhuni sen sijaan taistelee edelleen Hollannin mestaruudesta.

25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

24.5.2022 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Hollannin ja Belgian finaalisarjoissa tasaista

Belgian ja Hollannin kansallisten sarjojen finaalit alkoivat tasaisissa merkeissä. Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen hävisi finaalisarjan kovan taistelun jälkeen.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

20.5.2022 23:07 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista taas Latvian mestari – ”Aikamoinen lopetus kaudelle”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan kolmatta Latvian mestaruuttaan VEF Riian kaataessa finaalisarjassa Ventspilsin. VEF Riika voitti kauden aikana myös Viron ja Latvian yhteisliigan sekä Latvian cupin.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

Näytä lisää vastaavia