Holopainen ja Mäkitalo aloittavat Bundesliigan pudotuspelit

1.4.2018 Annika Holopainen ja Annika Mäkitalo aloittavat Saksan Bundesliigan mestaruusjahdin maanantaina, kun joukkueiden puolivälierät käynnistyvät. Mäkitalo nähdään Bundesliigan kentillä myös ensi kaudella, sillä hän on solminut ensi kautta koskevan jatkosopimuksen Donau-Riesin kanssa.

Annika Holopainen tavoittelee Wasserburgin kanssa tuplamestaruutta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Holopainen pääsi juhlimaan viime viikonloppuna Saksan cupin voittoa, kun hänen edustamansa Wasserburg vei nimiinsä Saksan cupin Final four -turnauksen. Cup-voitto antaakin hyvät eväät tuleviin pudotuspeleihin.

- Se oli hieno saavutus ja tosi tärkeä koko joukkueelle. Se toi samalla lisää itseluottamusta pudotuspeleihin. Harjoituksissa on viikolla ollut tekemisen meininki ja positiivinen fiilis, Holopainen iloitsee.

Wasserburg oli cupissa täysin suvereeni. Ensin se kaatoi välierässä Veichenin 70-52 ja finaalissa kaatui Bundesliigan runkosarjan voittaja Keltern selvästi 78-53.

- Olimme finaalissa flow-tilassa koko 40 minuuttia ja kaikki klikkasi yhteen. Pelasimme upeaa korista sekä hyökkäys- että puolustuspäässä.

Wasserburg sijoittui Bundesliigan runkosarjassa toiseksi ja saa pudotuspelien avauskierroksella vastaansa Hannoverin. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti runkosarjassa ja kertaalleen cupissa Wasserburgin vieden nimiinsä kaikki kohtaamiset.

- Hannover tykkää pelata sellaista run and gun -peliä ja se on meille haaste. He voittivat sarjassa kärkipään joukkueita, mutta samalla sitten hävisivät häntäpään joukkueille. Se on hyvin arvaamaton joukkue. Meidän täytyy antaa kaikkemme eikä aikaisemmilla tuloksilla ole enää väliä, sillä pudotuspelit ovat aina eri pelejä, muistuttaa Holopainen.

Holopainen ennakoi, että Hannoverin eloisa pelityyli saattaa olla Wasserburgille haastava.

- He pelaavat paljon 1 vastaan 1 -pelejä, kun me taas pelaamme enemmän settipelien kautta. Meidän täytyy pystyä asettamaan ottelun rytmi ja pelata omaa peliämme emmekä saa lähteä heidän peliinsä mukaan. Hannover on myös erinomainen hyökkäyspään levypallojoukkue ja siinä on meille iso haaste. Levypallopelaaminen tuleekin olemaan avainasemassa tässä otteluparissa, Holopainen painottaa.

Mäkitalolle jatkosopimus pudotuspelien alla

Mäkitalon Donau-Ries sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja saa puolivälierissä vastaansa Hernerin.

- Runkosarjasta jäi vähän kaksijakoiset fiilikset. Oli tietenkin hieno päästä pudotuspeleihin enkä tiedä kuinka moni organisaatiossa itse asiassa siihen uskoi, sillä viime vuonna joukkue ei pudotuspeleihin päässyt. Itselleni se oli kuitenkin koko ajan selkeä tavoite. Runkosarja oli kuitenkin kohdaltamme hieman ailahteleva, sillä voitimme kärkijoukkueet Kelternin ja Wasserburgin, mutta hävisimme sitten häntäpään joukkueille. Tasaisuutta olisin kaivannut lisää, Mäkitalo perkaa joukkueen runkosarjaa.

Nimenomaan Wasserburgista ja Kelternistä otetut voitot luovat Mäkitalon mukaan uskoa myös menestykseen pudotuspeleihin lähdettäessä.

- Kaikilla on sellainen tunne, että pystymme voittamaan kenet tahansa. Voittaaksemme parhaat joukkueet, meidän on onnistuttava täydellisesti ja pelata äärirajoilla.

Tuleva pudotuspelivastus Herner sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja lähtee ottelupariin ennakkosuosikkina, sillä se vei joukkueiden molemmat runkosarjan kohtaamiset nimiinsä.

- Herner on tosi kova kotijoukkue eivätkä he hävinneet kauden aikana yhtään peliä kotonaan. Meillä jäi aika paljon hampaankoloon heitä vastaan runkosarjassa, sillä pelasimme alle tasomme. Meillä on kova motivaatio eikä meille jäänyt runkosarjasta mitään mörköä heitä vastaan, vaikka he olivat ainoa joukkue, jota emme voittaneet.

Ensimmäistä kauttaan Donau-Riesissä pelaava Mäkitalo nähdään seuran paidassa myös ensi kaudella, sillä hän kirjoitti juuri pudotuspelien alla jatkosopimuksen. 

- Minulla oli haaveena päästä pelaamaan Bundesliigaan ja koin sen mielenkiintoisena sekä hyvänä testinä taidoilleni. Tämä sarja sopii pelityylilleni hyvin ja sopeuduin sekä seuraan, sarjaan että maahan ilman ongelmia.

Uransa aikana aiemmin muun muassa Unkarissa, Tshekissä ja Ranskassa pelanneelle Mäkitalolle jatkopäätös oli helppo.

- Joulun jälkeen he alkoivat tiedustella olisiko haluja jatkaa ja sanoivat, että roolini saattaa vielä kasvaa, vaikken ole missään nimessä ollut tyytymätön rooliini. Mietin hetken, että odottelenko keväälle vielä muita tarjouksia, mutta en nähnyt mitään syytä miksi vaihtaa. Olen ollut täällä tosi tyytyväinen ja kaikki asiat on hoidettu hyvin. Minusta tuntuu siltä, että pystyn antamaan tälle joukkueelle vielä enemmän eikä työ ole vielä tehty, joten halusin senkin takia vielä jatkaa, Mäkitalo kertoo jatkopäätöksensä taustoista.

Bundesliigan välieriin selviää kahdella voitolla. Holopaisen ja Mäkitalon ensimmäiset pelit ovat edessä maanantaina 2.4. Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla perjantaina 6.4. ja mahdollinen kolmas ottelu pelataan sunnuntaina 8.4.

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

Näytä lisää vastaavia